• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How to fix that? Please.

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,758 (5.68/day)
Likes
7,686
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#51
Well it's worth a try :)
Been on job, will search in 30 minutes

Ok this kind of became a crap shoot, bare with me.

Our database bios files do not specify what memory each file is for so its a shot in the dark. Unless if your card is -00 and not -11, -11 is 1000MHz Ram (4000 effective, -00 is 1150 (4600).

Anyways dont flash till i say so. Im going to get all files that are for your card as far as i know. I will separate based upon SKU by clock speeds, you may have to try them all, worst case is getting a spi flasher

List for SKU 11164-11
Apparently official file
https://www.techpowerup.com/vgabios/99386/sapphire-hd5750-1024-101126

Ok that very first file, Im going to go out on a Limb and say that sub ID is 144, dont install it.

From further research a newer Gen Card of this bios file, the Subsystem ID has E348 Which I believe 48 is for the ram used, in this case of Hynix
https://www.techpowerup.com/vgabios/193066/sapphire-rx560-2048-170419

So I will post all files that Have Subsystem ID of E148 in it.

This one has the word Hynix in Bios info, so use this one.

https://www.techpowerup.com/vgabios/91590/91590

This is for just incase too

https://www.techpowerup.com/vgabios/80659/80659

@MEPiK
 

MEPiK

New Member
Joined
Nov 7, 2018
Messages
28 (0.85/day)
Likes
6
Processor Intel Core2 Quad Q9550 3.8Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EP35-DS4
Cooling Moded :>
Memory 8Gb
Video Card(s) MSI Radeon HD7850 1Gb
Mouse SteelSeries Rival 300
#52
Thanks, but how can I even flash it when i can't turn my PC with GPU plugged in it :p

I read, somewhere this [same problem]:


The only way I could imagine how to fix this is by
disconnecting the flash memory somehow so that the
device ID does
not get changed (all ATI GPUs have a default value
which can be overwritten by the ROM. Not all bits c
an be changed,
that's why I ended up with 7346 instead of a real X

1300 device ID).

I attached a pdf. file where is more information.
Will this work for my card?
 

Attachments

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,758 (5.68/day)
Likes
7,686
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#53
Thanks, but how can I even flash it when i can't turn my PC with GPU plugged in it :p

I read, somewhere this [same problem]:


The only way I could imagine how to fix this is by
disconnecting the flash memory somehow so that the
device ID does
not get changed (all ATI GPUs have a default value
which can be overwritten by the ROM. Not all bits c
an be changed,
that's why I ended up with 7346 instead of a real X

1300 device ID).

I attached a pdf. file where is more information.
Will this work for my card?
At this rate you will need to get a SPI flasher that is able to energize the eeprom. After what happened it sounds like the card got shorted out I've had that problem with a 9700 Pro where you would plug in the power cord to the card directly and it would do the same exact thing, there was no bios flash so that tells me the power circuitry on the cards messed up. You could always send it to @buildzoid to try and resurrect it, he is at this channel. https://www.youtube.com/channel/UCrwObTfqv8u1KO7Fgk-FXHQ

Make sure the boot priority for the video is set to IGP only, not automatic. Sometimes when set to automatic it will make the GPU priority.
 

MEPiK

New Member
Joined
Nov 7, 2018
Messages
28 (0.85/day)
Likes
6
Processor Intel Core2 Quad Q9550 3.8Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EP35-DS4
Cooling Moded :>
Memory 8Gb
Video Card(s) MSI Radeon HD7850 1Gb
Mouse SteelSeries Rival 300
#54
Yeah but i have no clue how to use SPI Flasher :/
So it's no help for me even if I buy one :)
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,758 (5.68/day)
Likes
7,686
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64

Solaris17

Dainty Moderator
Staff member
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,994 (4.11/day)
Likes
7,180
Location
Florida
System Name Venslar
Processor I9 7980XE
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling EKWB L360 R2.0
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x 2TB Micron SSDs | 1x ADATA 128SSD | 1x Drevo 256SSD | 1x 1TB 850 EVO | 1x 250GB 960 EVO
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ (2k IPS)
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Realtek ALC 1220 on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6 Snow White
Software Windows 10 x64 Pro
#56
yeah if you get one I could help, I keep one handy.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,758 (5.68/day)
Likes
7,686
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#57
yeah if you get one I could help, I keep one handy.
Appreciate the response bro, I haven't dabbled with with one that's why i tag
 

MEPiK

New Member
Joined
Nov 7, 2018
Messages
28 (0.85/day)
Likes
6
Processor Intel Core2 Quad Q9550 3.8Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EP35-DS4
Cooling Moded :>
Memory 8Gb
Video Card(s) MSI Radeon HD7850 1Gb
Mouse SteelSeries Rival 300
#58
Nah, i give up, i think they are dead, and i don't have any money right now to send aby of then to any of you guys soo i give up :/

Sorry for trouble :/
 
Top