1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

how to see ram voltage

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by codyjansen, Jan 26, 2010.

  1. codyjansen

    codyjansen

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    321 (0.11/day)
    Thanks Received:
    48
    is there any way i can see my ram voltage???
     
  2. theonedub

    theonedub habe fidem

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Messages:
    7,890 (2.62/day)
    Thanks Received:
    5,156
    Location:
    Northern CA, USA
    In your BIOS, or download HW monitor and see if its able to display it.
     
    Crunching for Team TPU
  3. codyjansen

    codyjansen

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    321 (0.11/day)
    Thanks Received:
    48
    in my bios i only see auto i will try hw monitor
     
  4. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    24,147 (5.85/day)
    Thanks Received:
    8,931
    I think AsusProbe II has ram volts. Should be on your driver disc.
     
    codyjansen says thanks.
    10 Year Member at TPU
  5. francis511

    francis511

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    2,560 (0.65/day)
    Thanks Received:
    273
    Location:
    N.Ireland
    Speedfan ?
     
    10 Year Member at TPU
  6. Zenith

    Zenith

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    167 (0.05/day)
    Thanks Received:
    37
    Location:
    Slovenia
    CPU ID HW monitor gives you RAM voltage readings.
     
  7. codyjansen

    codyjansen

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    321 (0.11/day)
    Thanks Received:
    48
    i cant find it
     
  8. hat

    hat Enthusiast

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    18,339 (4.70/day)
    Thanks Received:
    3,050
    Location:
    Ohio
  9. codyjansen

    codyjansen

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    321 (0.11/day)
    Thanks Received:
    48
  10. overclocking101

    overclocking101

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    2,998 (0.99/day)
    Thanks Received:
    465
    Location:
    vermont
    well or you could go into your bios. where it says ram volts go to the "auto" and hold "shift" and hit the "+" key it will let you manually set your ram voltage if you want to lower the voltage simply hit the "-" key
     
    codyjansen says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)