• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

ShadySWE

New Member
Joined
Nov 16, 2011
Messages
11 (0.00/day)
Likes
0
No SLI-option in my NVIDIA Control Panel, the HyperSLI-software runs though and is enabled. I'm running on the NVIDIA 285.62-drivers...

I'm going to try Driver Sweeper and then install HyperSLI again.

Has HyperSLI worked properly for other P67-users?

I would be really happy if you could help me out. I have invested in a new PSU and bought 2 Geforce cards just to be able to play BF3 in high settings. Now it seems I have to buy a new motherboard, gaaah...

If you get it to work you guys should put up a donation-page. It would save me a lot of money if this software would work... :respect:
 
Joined
May 26, 2011
Messages
26 (0.01/day)
Likes
2
Hallo,

my Problem: HyperSLI 0.7, Windows 7 64 Ultimate, driver 285.79, 2x450 GTS, SLI Bridge, SLI activated, when I start TMPGEnc 5.0.6.38 Video Mastering and want to use CUDA-cores for decoding MPEG 1,2, and 4 I get a bluescreen and a reset ... any suggestions? Everything else works perfekt ...

Thanx a lot,

Sukram.
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
I can get to work about sli option problem only at weekend. you have to wait.

-=LeKtoR=- your помощь will be рекваерд
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.91/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
going to attempt this on CHIII soon hopefully it pans out as expected. do i need to use a specific forceware driver?
 
Joined
Nov 16, 2011
Messages
7 (0.00/day)
Likes
1
What kind of grapic cards are you using? You got Win7? What NVIDIA-drivers?
1. Gigabyte GeForce 470 super OC (700 Mhz)
2. Palit 470 (609 Mhz)
Win 7 64 bit and 285.62 or 285.79(beta)

anatolymik
Ok, ready to help...=\
 
Joined
Nov 16, 2011
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
Soo.... This works great for me.

Current setup:
MOBO: Gigabyte 890FXA-UD5
Video Cards: 2x PNY 560 Ti OC



This is where it gets great. I use VMware ALOT. When I try to start my VM's I get an error from VMware Workstation. I can start Windows without HyperSLI enabled and they work fine. What goes on with AMD-V with this patch?
 

zuniggy

New Member
Joined
Nov 14, 2011
Messages
8 (0.00/day)
Likes
0
Location
Houston TX
System Name ZuNiggy
Processor Intel Core 2 Quad 9300
Motherboard Intel DP45SG Extreme (w/ 2 PCI 2.0 x 16 slot)
Cooling 5 fans
Memory 4 gigs 1333Mhz
Video Card(s) 1-GTX 260 core 216, 1-GTX 260
Storage 150 gig raptor
Display(s) 24"
Case Coolmaster
Power Supply BFG 750 Watts
Software window 7
Running into same issue many have posted to.. SLI option not showing in Nvidia Conrol Panel. Have completed every step listed in previous threads with the latest being the following:

1. Enabled VT in Bios (running Intel DP45SG Extreme Motherboard w/ 2 GTX 260)
2. Unistalled all previous Nvidia drivers (running clean sweeper in safe mode), then rebooted.
3. installed HyperSli 0.7, then rebooted to win 7 SLI option
4. installed latest Nvidia driver (285.79) and rebooted to win 7 SLI option... still no SLI option in Nvidia Control Pannel.
5. Ran "Update" Hyper SLI 0.7 a second time just to make sure.... rebooted and still no SLI.
Note: i have a GTX 260 core 218 and a GTX 260 regular hooked up with SLI bridge installed.

My GPU-Z shows both GPU's installed and physx checked (attached snap shots)... but SLI still shows disabled. Hyper SLI control panel is also running in taskbar. I'm starting to wonder if my mother board will not run SLI regardless of Hyper being installed.. even though it runs crossfire and has 2 PCI-E 2.0 slots. Please help...any other ideas?
Guys,
I noticed this on my GPU-Z screen shots....Does it make a difference that the BIOS on my video cards dont match? Could this be the source of Nvidia not giving me the SLI Enable option?
 
Joined
Apr 23, 2011
Messages
25 (0.01/day)
Likes
6
I have posted a few time just to say Thank you but a few pages ago someone wanted to confirm 3 way SLI works....it does.

AMD 1100T
3X GTX 580's on liquid
Crosshair 4 extreme
Creative Titanium X-FI

sorry for the large pic...two monitors

 
Joined
Jun 2, 2011
Messages
739 (0.31/day)
Likes
125
System Name An experiment in continuous upgrading
Processor Intel Core i7 2600k @ 4.2 Ghz | Phenom II X4 965 | Phenom II X4 965
Motherboard MSI P67A-GD53 | MSI 990FXA-GD80 | Asus M4A79 Deluxe
Cooling Noctua NH-D14 | Zalman CNPS10x | Coolermaster*212+
Memory Kingston KHX1866C9D3K2 |*8Gb | 8Gb
Video Card(s) MSI GTX 580 TF2 x 2 (SLI) | Sapphire Radeon 7970 + GTX 460 | Radeon 4870 1Gb
Storage Crucial M4 120gb Sata3 SSD + WD Caviar black 1Tb + 1.5Tb | WD Caviar Black 1Tb x 3 | WD Blue 500gb
Display(s) Samsung S23A700D 120hz + nVidia 3D Vision + 17" Acer secondary LCD | 40" Sony 1080p TV | Sam. 2233rz
Case Antec 1200 | Lian-Li PC-8 | Antec 302
Audio Device(s) Auzentech Prelude X-Fi + Senn. PC360 G4ME | Prelude X-Fi + Home theater | Creative HS-1200
Power Supply Corsair TX850W | Corsair TX 750 | OCZ 700
Software About 400 top-rated games. | 150 top-rated games | No games
Benchmark Scores No time for benching, I prefer gaming.
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,129 (1.38/day)
Likes
1,210
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Holy moley! 3 gtx580s.... I drool thinking about that.....
 
Joined
Apr 23, 2011
Messages
25 (0.01/day)
Likes
6
What kind of GPU utilization do you get on those when gaming?
I'm probably confused on how to tell (I'm happy to check for you), but I have video sink on because my fps in bf3 causes video tearing. FPS usually in the 80-90's in bf3 ultra settings 1920 X1080
 
Joined
Apr 23, 2011
Messages
25 (0.01/day)
Likes
6
I figured it out sorry! in Precision, in BF3 I'm averaging 40% .

cards run 45c (35C at idle)

my only regret was not benching on each Hyper SLI.

BTW- without Hyper SLI I was using the Hydra Chip...OMG what a hunk of junk...you have to wait for drivers to be released for each game.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.91/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
heads up if anyone doesnt know this doesnt work with 285.79
 

Z-FiRE

New Member
Joined
Nov 8, 2011
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
Guys, you sure HyperSLI works great with P45 chipset ?

I'm using "Asus P5Q Deluxe" with "BIOS v2301" and "Intel Chipset Inf Update Program V9.1.1.1014" : games are still crashing when SLI is activated. They works great with SLI desactivated... not matter SLI surround or not...
 
Joined
Dec 15, 2010
Messages
114 (0.04/day)
Likes
33
System Name Bigfoot
Processor Q6600@3.2Ghz
Motherboard P5Q Pro Turbo
Cooling Artic Cooling
Memory 4Gb GSkill DDR2 1066Mhz
Video Card(s) 2xGTX460 1Gb HyperSLI
Storage 3x500Gb
Display(s) 22'' LG/ 32'' LG
Case Nox Coolbay 25
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair TX-850W
Software Win7 64/XP 32
heads up if anyone doesnt know this doesnt work with 285.79
What are you talking about? HyperSLI works perfectly fine with the latest driver 285.79 for tons of people.

Guys, you sure HyperSLI works great with P45 chipset ?

I'm using "Asus P5Q Deluxe" with "BIOS v2301" and "Intel Chipset Inf Update Program V9.1.1.1014" : games are still crashing when SLI is activated. They works great with SLI desactivated... not matter SLI surround or not...
Many people including me are using P5Q boards with HyperSLI without problems, add your complete system specs and describe your issue more thoroughly.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.91/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
What are you talking about? HyperSLI works perfectly fine with the latest driver 285.79 for tons of people
doesnt work on mine had to revert back to 285.62