• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

bassmouse

New Member
Joined
Nov 21, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
Hypersli 0.7 Problem with apps and games

:)Hi, I have installed hypersli 0.7. everything seems fine when i tried to enable sli. However, when I tried to run 3dmarks vantage and some old games , for example, Tom Clancy's H.A.W.X. It shows me the flashing screen and lagging seriously. May I know why? my driver is 285.62 and 2*GTX460. BTW, when I running NEED FOR SPEED: THE RUN and BF3, they both acting normally, however, just cant tell the differences between sli and without sli. PLZ help!:(
 

phoen

New Member
Joined
Sep 27, 2011
Messages
76 (0.03/day)
Likes
8
Location
Brussels, Belgium
System Name Betaku
Processor Intel® Core™ i7-3770K @ 4.80Ghz 1.35v
Motherboard MSI Big Bang Z77 MPower
Cooling Rad: XSPC RX360 - Pump/Res: Swiftech Maelstrom + MCP35X - Wb: EK-Supremacy Plexi/Nickel
Memory Avexir MPower Edition 16GB @ 2400Mhz
Video Card(s) ZOTAC GeForce GTX 680 AMP! Edition 2GB
Storage Samsung 840 Pro 256GB / WD VelociRaptor 150GB / WD Caviar Green 1TB / WD Caviar Black 500GB
Display(s) Asus VG236HE 120Hz - 23"
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Realtek Onboard
Power Supply Corsair Professional Series HX850
Software Windows 7 Ultimate x64
:)Hi, I have installed hypersli 0.7. everything seems fine when i tried to enable sli. However, when I tried to run 3dmarks vantage and some old games , for example, Tom Clancy's H.A.W.X. It shows me the flashing screen and lagging seriously. May I know why? my driver is 285.62 and 2*GTX460. BTW, when I running NEED FOR SPEED: THE RUN and BF3, they both acting normally, however, just cant tell the differences between sli and without sli. PLZ help!:(
Motherboard ?
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.92/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
flip your sli bridge see if it helps
 

bassmouse

New Member
Joined
Nov 21, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
flip your sli bridge see if it helps
:ohwell:Thanks for that. But I dont think that is the problem. My sli bridge is sitting very tight. Moreover, I have some feeling about the reason that maybe coming from the driver. I mean, hypersli 0.7 beta doesnt works well with 285.62. I will try to roll back the previous one and see how I go. :banghead:
 

zuniggy

New Member
Joined
Nov 14, 2011
Messages
8 (0.00/day)
Likes
0
Location
Houston TX
System Name ZuNiggy
Processor Intel Core 2 Quad 9300
Motherboard Intel DP45SG Extreme (w/ 2 PCI 2.0 x 16 slot)
Cooling 5 fans
Memory 4 gigs 1333Mhz
Video Card(s) 1-GTX 260 core 216, 1-GTX 260
Storage 150 gig raptor
Display(s) 24"
Case Coolmaster
Power Supply BFG 750 Watts
Software window 7
So how do you get your 1st GPU to run at 16X and 2nd at 4x? Currently both my GPU's show running at 8x each and I haven't found a way to change to a 16x by 4x bus interface w/ my 2 GTX 260s.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.92/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
its dependant on your motherboard
 

zuniggy

New Member
Joined
Nov 14, 2011
Messages
8 (0.00/day)
Likes
0
Location
Houston TX
System Name ZuNiggy
Processor Intel Core 2 Quad 9300
Motherboard Intel DP45SG Extreme (w/ 2 PCI 2.0 x 16 slot)
Cooling 5 fans
Memory 4 gigs 1333Mhz
Video Card(s) 1-GTX 260 core 216, 1-GTX 260
Storage 150 gig raptor
Display(s) 24"
Case Coolmaster
Power Supply BFG 750 Watts
Software window 7
its dependant on your motherboard
p45 series... intel DP45SG. Bios recognizes both cards at 8x each, but doesn't allow me to physically change the speeds. Any idea if there is another program for this or am I SOL?
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.92/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
AFAIK there were only a few SLI boards that enabled you to change lane assignment,your is on the SOL list
 

oxy93n

New Member
Joined
Nov 11, 2011
Messages
30 (0.01/day)
Likes
1
System Name My PC
Processor AMD Phenom II X6 1090T
Motherboard ASUS Crosshair IV Formula
Cooling Watercooled
Memory 4x4GB Corsair Vengance DDR3 1600
Video Card(s) 2x ASUS GTX 470
Storage Corsair Force GT SSD 120GB
Display(s) 3x ASUS VG236HE 120Hz 1080p
Case NZXT Phantom White + Phantom 410
Audio Device(s) Soundblaster X-Fi Titanium Fatal1ty
Power Supply Silverstone SST-ST1200G Strider Gold Series 1200 Watt
Software Windows 7 Ultimate x64
So how do you get your 1st GPU to run at 16X and 2nd at 4x? Currently both my GPU's show running at 8x each and I haven't found a way to change to a 16x by 4x bus interface w/ my 2 GTX 260s.
and i bet x8-x8 is better then x16-x4

i have seen many tests where x16-x16 and x8-x8 have same framerates

only when u use 3d vision and play at 5760x1080 x16-x16 is better

so when u use single monitor and sli dont worry about x16-x4 use your x8-x8 its fast enough
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.92/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
+1 to oxy.
 
Joined
Dec 15, 2009
Messages
183 (0.06/day)
Likes
21
Location
Austria
System Name bazinga 2.8
Processor i7 2600k @ 4.4GHz
Motherboard ASrock Z77 Extreme 6
Cooling Corsair H100i GT
Memory 32GB 1600Mhz
Video Card(s) MSi GTX 980Ti G6 1506/4005
Storage 512GB 840EVO, 3TB HDD
Display(s) BenQ XL2420T |BenQ XL2411T
Case Nanoxia Deep Silence 6
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium
Power Supply EVGA 1000G2
Software Win10 x64
So how do you get your 1st GPU to run at 16X and 2nd at 4x? Currently both my GPU's show running at 8x each and I haven't found a way to change to a 16x by 4x bus interface w/ my 2 GTX 260s.
the performance difference from x16-16 to x8-x8 is not even close to 1% (benchmark with gtx580 sli) google for some benches if u dont believe
 
Joined
Oct 27, 2011
Messages
67 (0.03/day)
Likes
11
Location
Ohio, US
System Name Scoots
Processor AMD Phenom II X6 1090T @3.2GHz (Auto)
Motherboard NB: AMD 890FX + SB: AMD SB850 (Gigabyte GA-890FXA-UD5 rev. 2.0)
Cooling Air (ZALMAN CNPS10X Performa CPU Cooler)
Memory 8GB (4x2GB) @1333 (G.SKILL ECO Series 2GB CL7D-4GBECO)
Video Card(s) Nvidia GTX 460 1GB, x2 SLI (Palit GeForce GTX 460 Sonic Platinum 1GB + MSI Hawk GeForce GTX 460 1GB)
Storage Western Digital Caviar Black 1.5TB 7200 RPM WD1501FASS
Display(s) [1680x1050][1920x1080] (Primary: ASUS VH226H Black 21.5" 16:9 + Secondary: HP w2207 16:10)
Case COOLER MASTER Storm Scout SGC-2000-KKN1-GP
Power Supply COOLER MASTER GX Series RS750-ACAAE3-US 750W 80 PLUS BRONZE Certified
Software Win7 x64 (Windows 7 Enterprise 64-bit (6.1, Build 7601))
Benchmark Scores Heaven Benchmark v2.5 Basic: 1578; DX11, 1920x1080, Fullscreen, High, Tess Normal
the performance difference from x16-16 to x8-x8 is not even close to 1% (benchmark with gtx580 sli) google for some benches if u dont believe
It matters if you're playing at a high resolution.

If you run some benchmarks of performance at 1024x768 at 8-8, and then at 16-16, there will be very little difference.

If you run some benchmarks of performance at 1920x1080, 2560x1440, or 4096x2160, especially in dual- or tri-monitor setups, you will notice a much larger difference.
 

Hacko

New Member
Joined
Nov 19, 2011
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
Processor Intel i7 3770k 3.5GHz 1155
Motherboard Sabertooth Z77
Cooling Corsair H100
Memory Kingston BLU DDR3 4Gb X2
Video Card(s) SLI ASUS GTX 560 CU II
Storage SSD Now Kingston 120Gb - 1Tb WD Caviar - 300Gb WD Caviar
Display(s) ViewSonic VX1940w
Case Thermaltake Armor MX
Power Supply Apex Modular 800W
Software Win 7 Ultimate x64
Guys, you sure HyperSLI works great with P45 chipset ?

I'm using "Asus P5Q Deluxe" with "BIOS v2301" and "Intel Chipset Inf Update Program V9.1.1.1014" : games are still crashing when SLI is activated. They works great with SLI desactivated... not matter SLI surround or not...
¿?¿?

Work or not?????
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.92/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
no guarantee's but it seems HyperSLI is working on about every chipset so far.google around and see if anyone else has it running on P45
 

zuniggy

New Member
Joined
Nov 14, 2011
Messages
8 (0.00/day)
Likes
0
Location
Houston TX
System Name ZuNiggy
Processor Intel Core 2 Quad 9300
Motherboard Intel DP45SG Extreme (w/ 2 PCI 2.0 x 16 slot)
Cooling 5 fans
Memory 4 gigs 1333Mhz
Video Card(s) 1-GTX 260 core 216, 1-GTX 260
Storage 150 gig raptor
Display(s) 24"
Case Coolmaster
Power Supply BFG 750 Watts
Software window 7
no guarantee's but it seems HyperSLI is working on about every chipset so far.google around and see if anyone else has it running on P45
I've looked... for about 2 weeks now. this forumn has bee the closest i've gotten. Unless anyone else on here knows of someone running a P45 series in SLI. Both cards running at 8x, but SLI still shows disabled in GPUZ. Read couple of post back that running in 16x & 4x enabled SLI to work...which was why i was asking. Just trying to get SLI enabled in Nvidia control panel.... help....
 

ShadySWE

New Member
Joined
Nov 16, 2011
Messages
11 (0.00/day)
Likes
0
I've looked... for about 2 weeks now. this forumn has bee the closest i've gotten. Unless anyone else on here knows of someone running a P45 series in SLI. Both cards running at 8x, but SLI still shows disabled in GPUZ. Read couple of post back that running in 16x & 4x enabled SLI to work...which was why i was asking. Just trying to get SLI enabled in Nvidia control panel.... help....
Try to turn off USB 3.0 aswell. For me with a p67 it worked!
 

phoen

New Member
Joined
Sep 27, 2011
Messages
76 (0.03/day)
Likes
8
Location
Brussels, Belgium
System Name Betaku
Processor Intel® Core™ i7-3770K @ 4.80Ghz 1.35v
Motherboard MSI Big Bang Z77 MPower
Cooling Rad: XSPC RX360 - Pump/Res: Swiftech Maelstrom + MCP35X - Wb: EK-Supremacy Plexi/Nickel
Memory Avexir MPower Edition 16GB @ 2400Mhz
Video Card(s) ZOTAC GeForce GTX 680 AMP! Edition 2GB
Storage Samsung 840 Pro 256GB / WD VelociRaptor 150GB / WD Caviar Green 1TB / WD Caviar Black 500GB
Display(s) Asus VG236HE 120Hz - 23"
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Realtek Onboard
Power Supply Corsair Professional Series HX850
Software Windows 7 Ultimate x64
I've looked... for about 2 weeks now. this forumn has bee the closest i've gotten. Unless anyone else on here knows of someone running a P45 series in SLI. Both cards running at 8x, but SLI still shows disabled in GPUZ. Read couple of post back that running in 16x & 4x enabled SLI to work...which was why i was asking. Just trying to get SLI enabled in Nvidia control panel.... help....
SLI running @ x8 x8 on Maximus II Formula P45, HyperSLI work perfectly.
 

Hacko

New Member
Joined
Nov 19, 2011
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
Processor Intel i7 3770k 3.5GHz 1155
Motherboard Sabertooth Z77
Cooling Corsair H100
Memory Kingston BLU DDR3 4Gb X2
Video Card(s) SLI ASUS GTX 560 CU II
Storage SSD Now Kingston 120Gb - 1Tb WD Caviar - 300Gb WD Caviar
Display(s) ViewSonic VX1940w
Case Thermaltake Armor MX
Power Supply Apex Modular 800W
Software Win 7 Ultimate x64
I have not found anything about SLI compatibility with P5Q Deluxe, anyone have this motherboard and a new SLI with last drivers???? within a week I'm going to buy an SLI and I do not want to go wrong.
 

Canio

New Member
Joined
Nov 23, 2011
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
Hi All,

Just new to the forum but being lurking for a while and came across this thread.
Not sure if i understand this correctly but is HyperSLI used to enable SLI on crossfire boards ?
As I currently have a Gigabyte GA-P55 USB3 board which i blindly purchased last year not knowing it didn’t have SLI.
I’m have a GTX460, windows 7 x64 with Nvidia Beta drivers 285.79.
Would this program enable SLI on this board ?

Thanks in advance,
Canio
 

phoen

New Member
Joined
Sep 27, 2011
Messages
76 (0.03/day)
Likes
8
Location
Brussels, Belgium
System Name Betaku
Processor Intel® Core™ i7-3770K @ 4.80Ghz 1.35v
Motherboard MSI Big Bang Z77 MPower
Cooling Rad: XSPC RX360 - Pump/Res: Swiftech Maelstrom + MCP35X - Wb: EK-Supremacy Plexi/Nickel
Memory Avexir MPower Edition 16GB @ 2400Mhz
Video Card(s) ZOTAC GeForce GTX 680 AMP! Edition 2GB
Storage Samsung 840 Pro 256GB / WD VelociRaptor 150GB / WD Caviar Green 1TB / WD Caviar Black 500GB
Display(s) Asus VG236HE 120Hz - 23"
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Realtek Onboard
Power Supply Corsair Professional Series HX850
Software Windows 7 Ultimate x64
Hi All,

Just new to the forum but being lurking for a while and came across this thread.
Not sure if i understand this correctly but is HyperSLI used to enable SLI on crossfire boards ?
As I currently have a Gigabyte GA-P55 USB3 board which i blindly purchased last year not knowing it didn’t have SLI.
I’m have a GTX460, windows 7 x64 with Nvidia Beta drivers 285.79.
Would this program enable SLI on this board ?

Thanks in advance,
Canio
System requirements:
Intel processor with Virtualization Technology (VT-x)

So, if you have Virtualization Technology yes i guess.
 

chemburn

New Member
Joined
Nov 23, 2011
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
So I am wondering the differences between HyperSli 0.1, 0.6, 0.7 ect. My guess is that if you find instability for one version you try the other? .7 I have had some crashes with it and I don't remember them with .6 so should I try it again or is it just not compatible with the newer Nvidia drivers?

Thanks
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
So I am wondering the differences between HyperSli 0.1, 0.6, 0.7 ect. My guess is that if you find instability for one version you try the other? .7 I have had some crashes with it and I don't remember them with .6 so should I try it again or is it just not compatible with the newer Nvidia drivers?

Thanks
what kind of crashes?