• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

Joined
Dec 23, 2011
Messages
71 (0.03/day)
Likes
44
Location
Italy
System Name SGC K2 -K1
Processor Intel 4790K -Intel Q9650
Motherboard Asus Z97-WS- Asus P5E64WS EVO X48
Cooling SGC Prototype-EK 240 HF+ 2x GTX295 single pcb Aquacomputer
Memory Mushkin Redline- Corsair dominator 8GB 1600MHZ
Video Card(s) Asus GTX980 DC2OC -2x Asus ENGTX295 QuadSli with DifferentSLiAuto v1.1
Storage Corsair Force GS240GB(Games+Programs)+Seagate 2TB(Storage)-OCZ Vertex 3 60GB(OS)
Display(s) 2X Samsung Syncamster P2250+Acer V243H - Acer X193w
Case Corsair 900D-Buffetti...a 13 years old case
Audio Device(s) Integrated sound card is enough for both
Power Supply Corsair TX750M-Coolermaster 650W
Mouse Logitech G400
Keyboard Logitech G110
Software Win 7 Ultimate X64
Benchmark Scores K1 score Unigine Heaven dx10 2731 pts 3DMark Vantage (CPU@4GHZ-RAM@7-8-8-24) 23417 pts
i enabled Vanderpool technology and i'm able to boot in sli mode but...cannot find sli mode in nvidia control panel..i can change only physx:cry::cry:
 
Joined
Dec 23, 2011
Messages
71 (0.03/day)
Likes
44
Location
Italy
System Name SGC K2 -K1
Processor Intel 4790K -Intel Q9650
Motherboard Asus Z97-WS- Asus P5E64WS EVO X48
Cooling SGC Prototype-EK 240 HF+ 2x GTX295 single pcb Aquacomputer
Memory Mushkin Redline- Corsair dominator 8GB 1600MHZ
Video Card(s) Asus GTX980 DC2OC -2x Asus ENGTX295 QuadSli with DifferentSLiAuto v1.1
Storage Corsair Force GS240GB(Games+Programs)+Seagate 2TB(Storage)-OCZ Vertex 3 60GB(OS)
Display(s) 2X Samsung Syncamster P2250+Acer V243H - Acer X193w
Case Corsair 900D-Buffetti...a 13 years old case
Audio Device(s) Integrated sound card is enough for both
Power Supply Corsair TX750M-Coolermaster 650W
Mouse Logitech G400
Keyboard Logitech G110
Software Win 7 Ultimate X64
Benchmark Scores K1 score Unigine Heaven dx10 2731 pts 3DMark Vantage (CPU@4GHZ-RAM@7-8-8-24) 23417 pts
Here a screen with win 7 x64 hypersli and hypersli working:roll:
 
Last edited:

m32500

New Member
Joined
Dec 1, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
3
System Name budget build
Processor x2 555 be unlocked x4 b55 @3.6ghz
Motherboard msi 870a-g54
Cooling sunbeam cool contact freezer
Memory 8gig ddr3
Video Card(s) gtx 460's 1gb in sli
Storage 500gb primary and 2tb
Display(s) 23" 1080p
Case rosewill chalenger
Power Supply 700w seasonic SS-700HM
Software windows 7 64
i was able to sli my msi 870a-g54,have not found one more on the web that did it so i thought i would post
 
Joined
Dec 23, 2011
Messages
71 (0.03/day)
Likes
44
Location
Italy
System Name SGC K2 -K1
Processor Intel 4790K -Intel Q9650
Motherboard Asus Z97-WS- Asus P5E64WS EVO X48
Cooling SGC Prototype-EK 240 HF+ 2x GTX295 single pcb Aquacomputer
Memory Mushkin Redline- Corsair dominator 8GB 1600MHZ
Video Card(s) Asus GTX980 DC2OC -2x Asus ENGTX295 QuadSli with DifferentSLiAuto v1.1
Storage Corsair Force GS240GB(Games+Programs)+Seagate 2TB(Storage)-OCZ Vertex 3 60GB(OS)
Display(s) 2X Samsung Syncamster P2250+Acer V243H - Acer X193w
Case Corsair 900D-Buffetti...a 13 years old case
Audio Device(s) Integrated sound card is enough for both
Power Supply Corsair TX750M-Coolermaster 650W
Mouse Logitech G400
Keyboard Logitech G110
Software Win 7 Ultimate X64
Benchmark Scores K1 score Unigine Heaven dx10 2731 pts 3DMark Vantage (CPU@4GHZ-RAM@7-8-8-24) 23417 pts
I think that i have the only one motherboard with x48 that doesn't support this sli hack:banghead::banghead:
 

orpheas

New Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
Hi All!!Merry Christmas to All!!
i need some help please.i have done all the above as u say but nothing shows up for me.
no sli option.only the boot seems to modified.
steps i follow:

1)install 285.38 drivers(clean install)
2)apply sli patch 1.5 beta.
3)install 285.38 modded drivers
4)start cry..

all steps with restart between expt step 4:)

what's the wrong with me?as i see many ppl do it fine!damn

my system:

asus p5q3 deluxe

2x gtx295

q9550

8gb ram ddr3 1333 dc

win 7 64x

Thanks
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
I think that i have the only one motherboard with x48 that doesn't support this sli hack:banghead::banghead:
Posta screenshot Nvidia control panel physx + device manager > video cards
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
Hi All!!Merry Christmas to All!!
i need some help please.i have done all the above as u say but nothing shows up for me.
no sli option.only the boot seems to modified.
steps i follow:

1)install 285.38 drivers(clean install)
2)apply sli patch 1.5 beta.
3)install 285.38 modded drivers
4)start cry..

all steps with restart between expt step 4:)

what's the wrong with me?as i see many ppl do it fine!damn
Try to use hypersli 0.7 instead of slipatch. Mantain modded drivers.
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,125 (1.38/day)
Likes
1,207
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Not sure what is wrong orpheas, although sometimes the hack just doesn't work for some. The correct way to install this is to attach a sli bridge to the cards, then install latest nvidia driver (no modded driver!), then install hypersli 0.7, then reboot and enable sli. You may have to try this on a clean windows install at this point for it to work.
 
Joined
Dec 23, 2011
Messages
71 (0.03/day)
Likes
44
Location
Italy
System Name SGC K2 -K1
Processor Intel 4790K -Intel Q9650
Motherboard Asus Z97-WS- Asus P5E64WS EVO X48
Cooling SGC Prototype-EK 240 HF+ 2x GTX295 single pcb Aquacomputer
Memory Mushkin Redline- Corsair dominator 8GB 1600MHZ
Video Card(s) Asus GTX980 DC2OC -2x Asus ENGTX295 QuadSli with DifferentSLiAuto v1.1
Storage Corsair Force GS240GB(Games+Programs)+Seagate 2TB(Storage)-OCZ Vertex 3 60GB(OS)
Display(s) 2X Samsung Syncamster P2250+Acer V243H - Acer X193w
Case Corsair 900D-Buffetti...a 13 years old case
Audio Device(s) Integrated sound card is enough for both
Power Supply Corsair TX750M-Coolermaster 650W
Mouse Logitech G400
Keyboard Logitech G110
Software Win 7 Ultimate X64
Benchmark Scores K1 score Unigine Heaven dx10 2731 pts 3DMark Vantage (CPU@4GHZ-RAM@7-8-8-24) 23417 pts
:toast:Sooooooooooooooo thanks to anatolymic and all member that helped me:toast:
:respect: hypersli :respect:

the fix was 195.62 driver (for now it's working this one)
and changed position of videocards

my system
Asus P5E64WS EVO
intel Q9650
4GB Corsair dominator
2x9800gtx+ from asus now in sli
Win xp x64
 
Last edited:

orpheas

New Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
The correct way to install this is to attach a sli bridge to the cards, then install latest nvidia driver (no modded driver!), then install hypersli 0.7, then reboot and enable sli
i have already try this my friend but nothing for me..:wtf:

SAZ very nice man glad to here that:toast:

......:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:.....
 

orpheas

New Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
hi!
finally i made it!!i have sli on.
i remove everything and i install 280.26 drivers.after that the hypersli patch.then reboot->sli enabled.

BUT when i try to join Crysis Wars(the only game that i play) everything stuck.no game running no pc respond.nothing.alt+ctrl+delete nothing.i have to restart with the button.wtf?
what do you thing guys?
 
Joined
Aug 2, 2011
Messages
983 (0.42/day)
Likes
468
Processor Core i7 6800k @ 4.1GHz @ 1.325v
Motherboard MSI X99A Raider
Cooling LEPA AquaChanger 240
Memory 4x8GB Corsair Vengence LED @3000MHz
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti @ +25core +400mem
Storage 960 EVO 1TB, OCZ Vector 512GB, 2x Samsung 830 128GB, 750GB Samsung, 1.5TB Caviar Green
Display(s) Acer XB270HU, Qnix QX2710
Case Corsair Carbide 500R White
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply EVGA P2 850W
Mouse RAT8
Keyboard Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Software Win 10 x64
hi!
finally i made it!!i have sli on.
i remove everything and i install 280.26 drivers.after that the hypersli patch.then reboot->sli enabled.

BUT when i try to join Crysis Wars(the only game that i play) everything stuck.no game running no pc respond.nothing.alt+ctrl+delete nothing.i have to restart with the button.wtf?
what do you thing guys?
In my experience, you have to run your applications full screen or you run into the issue you noted. So if it's windowed, or you alt-tab out, your PC will lock up.
 

orpheas

New Member
Joined
Dec 26, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
In my experience, you have to run your applications full screen or you run into the issue you noted. So if it's windowed, or you alt-tab out, your PC will lock up.
Thanks for your answer but i dont get it:confused:
i run it full screen always.the very first time the game start into main menu and then boom.
after the restart i never see the main menu again..when i press the game exe after 10 sec everything stuck...

ps:if i turn hypersli off i can join the game normally...

:shadedshu:wtf::(
 
Joined
Aug 2, 2011
Messages
983 (0.42/day)
Likes
468
Processor Core i7 6800k @ 4.1GHz @ 1.325v
Motherboard MSI X99A Raider
Cooling LEPA AquaChanger 240
Memory 4x8GB Corsair Vengence LED @3000MHz
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti @ +25core +400mem
Storage 960 EVO 1TB, OCZ Vector 512GB, 2x Samsung 830 128GB, 750GB Samsung, 1.5TB Caviar Green
Display(s) Acer XB270HU, Qnix QX2710
Case Corsair Carbide 500R White
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply EVGA P2 850W
Mouse RAT8
Keyboard Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Software Win 10 x64
Thanks for your answer but i dont get it:confused:
i run it full screen always.the very first time the game start into main menu and then boom.
after the restart i never see the main menu again..when i press the game exe after 10 sec everything stuck...

ps:if i turn hypersli off i can join the game normally...

:shadedshu:wtf::(
If I recall correctly, after first time run failure, Crysis would run again in windowed mode until you set it up again.

I could be wrong, but this is just what I remember of Crysis, and what happened on my PC before I upgraded to fully SLI capable components.
 

snipe

New Member
Joined
Jun 5, 2011
Messages
73 (0.03/day)
Likes
3
so windowed mode BSOD(=alt+tab or windows keys) is not only my problem... i am bagging u... we need update...
No update will fix this, it is more then likely due to SLI on CF only board. Some games I can ALT+TAB and others I cannot, so I do not.
 

m32500

New Member
Joined
Dec 1, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
3
System Name budget build
Processor x2 555 be unlocked x4 b55 @3.6ghz
Motherboard msi 870a-g54
Cooling sunbeam cool contact freezer
Memory 8gig ddr3
Video Card(s) gtx 460's 1gb in sli
Storage 500gb primary and 2tb
Display(s) 23" 1080p
Case rosewill chalenger
Power Supply 700w seasonic SS-700HM
Software windows 7 64

phoen

New Member
Joined
Sep 27, 2011
Messages
76 (0.03/day)
Likes
8
Location
Brussels, Belgium
System Name Betaku
Processor Intel® Core™ i7-3770K @ 4.80Ghz 1.35v
Motherboard MSI Big Bang Z77 MPower
Cooling Rad: XSPC RX360 - Pump/Res: Swiftech Maelstrom + MCP35X - Wb: EK-Supremacy Plexi/Nickel
Memory Avexir MPower Edition 16GB @ 2400Mhz
Video Card(s) ZOTAC GeForce GTX 680 AMP! Edition 2GB
Storage Samsung 840 Pro 256GB / WD VelociRaptor 150GB / WD Caviar Green 1TB / WD Caviar Black 500GB
Display(s) Asus VG236HE 120Hz - 23"
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Realtek Onboard
Power Supply Corsair Professional Series HX850
Software Windows 7 Ultimate x64
I didnt have much time to finish HyperSLI 0.8 this year but it will be soon. Thanks and Happy New Year to everybody!
Thank you very much for your enormous work and happy new year 2012 anatolymik.
 

merlino211

New Member
Joined
Jan 1, 2012
Messages
8 (0.00/day)
Likes
0
Hello. Great work, all is working perfectly under my setup with 285.63 drivers. All games run, no minimize issues. specs are:

Asus M4A88T-V EVO mobo
Evga 570 GTX x2
12GB ram
AMD Phenom II 1090t
Rosewell 1200wt psu

The only game that gives me the slightest issue is BF3, where it'll occasionally slow down and make audio sound like it is "tearing." but I am to the point of writing this off as the game not the software.
 

m32500

New Member
Joined
Dec 1, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
3
System Name budget build
Processor x2 555 be unlocked x4 b55 @3.6ghz
Motherboard msi 870a-g54
Cooling sunbeam cool contact freezer
Memory 8gig ddr3
Video Card(s) gtx 460's 1gb in sli
Storage 500gb primary and 2tb
Display(s) 23" 1080p
Case rosewill chalenger
Power Supply 700w seasonic SS-700HM
Software windows 7 64

gtech

New Member
Joined
Dec 22, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
First of all, Happy New Year for everyone. I bet your new year resolution will
be the same as mine, get the HyperSli working, either for self or for others. :laugh:

To continue SaZ's dicussion


:toast:Sooooooooooooooo thanks to anatolymic and all member that helped me:toast:
:respect: hypersli :respect:

the fix was 195.62 driver (for now it's working this one)
and changed position of videocards

my system
Asus P5E64WS EVO
intel Q9650
4GB Corsair dominator
2x9800gtx+ from asus now in sli
Win xp x64
I have the X48 board, too. ASUS P5E DELUXE

I faced a different problem, though. (please see my older post)

Long story short, the HyperSli seems to work with the latest official driver,
by looking at the Nvidia control penal and GPU-Z.

However, the BIOS time got reset after installing 2nd GFX card and
the system cannot be shut down properly after it. It reboots right after
everything quiet down.

I removed the driver, 2nd GFX and found many discussions on web to
resolve the the shutdown-reboot issue but none of them worked.

Finally decided to flush the BIOS with the switch on board. And it WORKS. :roll:
I got my system back!!

Now the question is, does it means the 2nd Nvidia GFX will never work with my MB?
Any suggestion?

I had updated the BIOS after removing the 2nd GFX, it did not help to resolve
the shut-down problem. I will give the 2nd GFX another try later this week.
 
Last edited: