• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

Joined
Sep 24, 2010
Messages
18 (0.01/day)
Likes
2
Legacy mode = SLIPatch 1.5, winxp mode you can use. but i'll make you can choose Legacy or Hyper mode in HyperSLI control panel. By the way you even will have not to do reboot. After pushing apply button you get mode activated. And one more thing. When windows is started, there is no need for HyperSLI or SLIPatch to be active because of NV do checks when system is booting. I think i'll make an option to you to choose disable hypervisor after windows is started. But we have AMD friends. And for now i'm getting AMD platform.
Great thanks!
 

Buschti

New Member
Joined
Oct 1, 2011
Messages
12 (0.01/day)
Likes
0
System Name Windows 7
Processor Q9650
Motherboard ASUS P5Q-Premium
Cooling Liquid
Memory 4 GB DDR2 1066
Video Card(s) 2x GTX 570
Display(s) ASUS VG236HE
Audio Device(s) X-FI Titanium Fatality
Power Supply Corsair AX1200
3D-Vision SLI Black screen

Hmmm.... does anybody have a solution to this? I just got my 3D-Vision wired glasses and when I start the 3D setup assistent in SLI-mode the screen turns black and recognizes a signal loss so I have to hard reset. When I disable SLI on the other hand the setup and 3D-Vision work just fine. I was wondering weather it is a problem with HyperSLI or the newest beta drivers from Nvidia (285.38). I will definietly try the last WHQL drivers and hope this will sort things out but if not, what might be the problem?
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
Hmmm.... does anybody have a solution to this? I just got my 3D-Vision wired glasses and when I start the 3D setup assistent in SLI-mode the screen turns black and recognizes a signal loss so I have to hard reset. When I disable SLI on the other hand the setup and 3D-Vision work just fine. I was wondering weather it is a problem with HyperSLI or the newest beta drivers from Nvidia (285.38). I will definietly try the last WHQL drivers and hope this will sort things out but if not, what might be the problem?
This issues is from 258.96 driver. In other hand no not everybody has this issue.
 

Buschti

New Member
Joined
Oct 1, 2011
Messages
12 (0.01/day)
Likes
0
System Name Windows 7
Processor Q9650
Motherboard ASUS P5Q-Premium
Cooling Liquid
Memory 4 GB DDR2 1066
Video Card(s) 2x GTX 570
Display(s) ASUS VG236HE
Audio Device(s) X-FI Titanium Fatality
Power Supply Corsair AX1200
So um... WOW... does that mean I cannot use 3D-vision in SLI mode unless I downgrade to drivers lower then 258.96 which do not support the wired glasses I think anyway??
 

Buschti

New Member
Joined
Oct 1, 2011
Messages
12 (0.01/day)
Likes
0
System Name Windows 7
Processor Q9650
Motherboard ASUS P5Q-Premium
Cooling Liquid
Memory 4 GB DDR2 1066
Video Card(s) 2x GTX 570
Display(s) ASUS VG236HE
Audio Device(s) X-FI Titanium Fatality
Power Supply Corsair AX1200
Hmmm, very strange... I had to uninstall and driver clean everything, afterwards I installed the 280.26 drivers and now 3D-Vision does work in SLI mode!! Lucky me I guess :)! Sry, meant to edit my last post....

p.s. after success with the 280.26 drivers, I upgraded to 285.38 beta and 3d vision didn't work anymore... at least not in SLI mode. Strange bug
 
Last edited:
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition
For ANTOLYMIK! Большое вам спасибо за все ваши напряженной работы. Я полагал мере я могла сделать, это поблагодарить вас в России.
 

Jack991

New Member
Joined
Sep 29, 2011
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
hi,
HyperSLI works great. In BF3 i have avg 30pfs more then with SLIPatch.
But the PC still dont work solid. When i minimize any Game the PC freeze and i need a hardreset.

I have a GTX 480 and a GTX 480 AMP, both from Zotac. Is that maybe the problem?
 

Attachments

Joined
Feb 21, 2008
Messages
6,260 (1.75/day)
Likes
3,361
Location
S.E. Virginia
System Name Barb's Domain/Barb's Cruncher#2/Barb's Laptop
Processor i7 3930k@4.37ghz/i7 860 @ 3.3ghz/AMD E300
Motherboard ASUS Rampage IV Black Edition/Gigabyte P55-UD3R/Proprietary
Cooling Deep Cool Assassin/Corsair A50/stock
Memory 16gig DDR3 1600/4gig DDR3 1600/3gig DDR3 1333
Video Card(s) GTX 1070 OC'ed 2GHz core/mem/MSI HD7770/HD6310
Storage Seagate 2tb Hybrid SSHD/Caviar Blue 160gb/Toshiba 500gb
Display(s) HP ZR30W 30" 2560*1600/SOYO Topaz S 24" 1920*1200
Case SilverStone Fortress FT04/NZXT Source 210 Black
Audio Device(s) Realtek High Definition Audio
Power Supply XFX 750W XXX edition/PC Power Cooling Turbo Cool 860
Software Windows 10 Pro 64 bit /Windows 7 Ult 64 bit/Windows 8.1 Pro
hi,
HyperSLI works great. In BF3 i have avg 30pfs more then with SLIPatch.
But the PC still dont work solid. When i minimize any Game the PC freeze and i need a hardreset.

I have a GTX 480 and a GTX 480 AMP, both from Zotac. Is that maybe the problem?
I'd guess your problem is the different clock speeds of both cards. With SLI, your cards need to be running at the same clock speeds, unlike crossfire.
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
I'd guess your problem is the different clock speeds of both cards. With SLI, your cards need to be running at the same clock speeds, unlike crossfire.
Right it could be, try with afterburner.....
 

jesseleite

New Member
Joined
Apr 23, 2011
Messages
25 (0.01/day)
Likes
6
I’m also in line for the AMD version, Any idea when this massive project will be completed?

BTW- can you charge for this now that your not infringing? Maybe a donation PayPal?
 
Joined
Aug 2, 2011
Messages
983 (0.42/day)
Likes
468
Processor Core i7 6800k @ 4.1GHz @ 1.325v
Motherboard MSI X99A Raider
Cooling LEPA AquaChanger 240
Memory 4x8GB Corsair Vengence LED @3000MHz
Video Card(s) Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti @ +25core +400mem
Storage 960 EVO 1TB, OCZ Vector 512GB, 2x Samsung 830 128GB, 750GB Samsung, 1.5TB Caviar Green
Display(s) Acer XB270HU, Qnix QX2710
Case Corsair Carbide 500R White
Audio Device(s) ASUS Xonar DX
Power Supply EVGA P2 850W
Mouse RAT8
Keyboard Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Software Win 10 x64
hi,
HyperSLI works great. In BF3 i have avg 30pfs more then with SLIPatch.
But the PC still dont work solid. When i minimize any Game the PC freeze and i need a hardreset.

I have a GTX 480 and a GTX 480 AMP, both from Zotac. Is that maybe the problem?
I have this issue. For me it appears to ONLY be in DICE games using the Frostbite family of engines (Bad Company 2, BF3 beta).

All my other games allow me to alt-tab and window freely (Deus Ex Human Revolution, The Witcher 2, etc...)


EDIT: BTW, I force my GTX470s to the same clocks, whether the stock clocks of 608MHz, or overclock to 775MHz or 800MHz.
 

snipe

New Member
Joined
Jun 5, 2011
Messages
73 (0.03/day)
Likes
3
GTX 480 SLI and you ONLY get 30fps in BF3??? Wow something majorly wrong there. I have 2 460 HAWKS and I get 60fps avg outside and 90 inside on Op Metro and 50FPS in caspian
 

Jack991

New Member
Joined
Sep 29, 2011
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
GTX 480 SLI and you ONLY get 30fps in BF3??? Wow something majorly wrong there. I have 2 460 HAWKS and I get 60fps avg outside and 90 inside on Op Metro and 50FPS in caspian
i write that i have 30 fps MORE then with tht SLIPatch.
now i have 100fps outside and 140 inside on max details and 1920*1080
 
Joined
Nov 30, 2006
Messages
971 (0.24/day)
Likes
184
Location
NorCal
System Name Modest Box
Processor Pentium G3258 @ 4.7 Ghz
Motherboard ASUS Z97-E/USB 3.1
Cooling Thermalright True Spirit 140
Memory Crucial Ballistix PC3-12800 16GB
Video Card(s) Galax GTX 1060 6GB EXOC White Edition
Storage OCZ Vertex 460A 480GB
Display(s) Dell U2412M
Case Cooler Master Stacker 830
Audio Device(s) Creative X-Fi XtremeGamer
Power Supply EVGA 450W Bronze
Software Windows 10 64 Bit
Supported processors with HyperSLI 0.1 is only Intel for now, but AMD platforms can have HyperSLI is activated in x32 Windows.
I have an AM3 Crossfire board and still use 32 bit Windows XP. Just being cautious, but does this mean I could run HyperSLI just the same as someone with an Intel system on Win 7?
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
I guess it works with vista and 7 x32 too... But i have x64 so.... If you install the hypersli, let us know your results.
 

Jbman

New Member
Joined
Feb 27, 2005
Messages
7 (0.00/day)
Likes
0
Do you think the AMD version will be released soon (few days) or much longer term (weeks/months)? I am checking multiple times a day, but I don't want to drive myself crazy waiting for something that isn't coming....
 

DeahSeed

New Member
Joined
Sep 9, 2011
Messages
31 (0.01/day)
Likes
0
Processor AMD x4 965 BE
Motherboard ASUS Crosshair IV Formula
Cooling Water cooled
Memory 8 Gigs corsair xms 3
Video Card(s) 2 gtx 470's
Storage 2 TB
Display(s) Acer 21.5 inch LED
Case Cooler Master HAF 912 full tower
Audio Device(s) onboard
Power Supply 950 Watt
Yeah just give him time i know he will get it to work it just takes time you can always use the modded drivers until then
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
Do you think the AMD version will be released soon (few days) or much longer term (weeks/months)? I am checking multiple times a day, but I don't want to drive myself crazy waiting for something that isn't coming....
What the hell you're not ordering spaghetti to a waiter, take patience and respect please.
It takes what it takes!
 
Joined
Aug 15, 2011
Messages
32 (0.01/day)
Likes
1
Processor Qx9650
Motherboard Ga-EP45-UD3P
Cooling Corsair H80
Memory Corsair Dominator
Video Card(s) GTX 560TI x2
Storage Raptors
Power Supply Antec 750 Gamer Edition