• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

Mykee36

New Member
Joined
Jul 13, 2012
Messages
23 (0.01/day)
Likes
9
Running perfect with the new 310.64 Drivers

Just downloaded and installed the 310.64 drivers.
Ran a couple of games and benchmarks, no problems at bootup or with gameplay.
Also had no problems with 310.61 driver.
I have HyperSLI 9.6 installed.

i7 2600k
Windows 7
Motherboard: ASROCK P67 Pro3 SE
GTX 560ti SLI
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
Hi Anatolymik, did some tests just now and below my findings

306.97 >>> Work fine
310.54 >>> Work fine
310.61 >>> Crash or BSOD when enabling SLI from Nvidia control panel
310.64 >>> Crash or BSOD when enabling SLI from Nvidia control panel

Seems like nvidia implemented something fishi from 310.61 onwards!
what BSOD did you get? What Hypervisor mode did you use?
 
Last edited:
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
I confirm too 310.64 drivers are working fine.
 

[KNz]

New Member
Joined
Nov 7, 2012
Messages
12 (0.01/day)
Likes
1
System Name kayan3
Processor AMD Phenom II X6 1090T Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-790XTA-UD4
Cooling Scythe Mugen 1
Memory GeIL Value Dual Channel GV34GB1600C8DC
Video Card(s) 2x MSI N280GTX-T2D1G-SUPER OC
Storage Crucial RealSSD C300 2.5" 64GB + 2x Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB
Case Lian Li PC-60 Plus Zilver
Power Supply Coolermaster 700
Software win7 pro 64b
Benchmark Scores http://www.3dmark.com/3dmv/4402583
doesn't work here also, get BSOD when i enable SLI.


sorry works now with 0.96, had 0.9 (shame)
 
Last edited:
Joined
Jun 20, 2008
Messages
201 (0.06/day)
Likes
18
System Name The Beast
Processor Intel C2Q Xeon X3380 @ 4.275ghz
Motherboard Gigabyte GA-EP45-USB3.0
Cooling Corsair H100 with 4x120x120 fans
Memory 2x4GB Corsair Dominator Platinum 2300
Video Card(s) Gainward 2xGTX660ti 3GB OC SLI
Storage OCZ Vertex 4 SSD / WD SATAII 1TB / Seagate Barracuda SATAII 320GB / Maxtor SATAI 120GB
Display(s) Dell 27"
Case Corsair Obsidian 650D
Audio Device(s) Mobo's built-in chip
Power Supply CORSAIR HX620W MODULAR
Software Windows 8 Pro X64
I didn't get BSOD this time round (I was getting it last time I tried the drivers). This time I got crash - black screen once, and black screen with broken windows graphics the next as the system turns off and tries to turn on the display again. Hypervisor I think hardware. Didnt touch hypervisor. Should i change it?
 
Last edited:
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
I didn't get BSOD this time round (I was getting it last time I tried the drivers). This time I got crash - black screen once, and black screen with broken windows graphics the next as the system turns off and tries to turn on the display again. Hypervisor I think hardware. Didnt touch hypervisor. Should i change it?
Last time i got this message when i had one card unstable
 

[KNz]

New Member
Joined
Nov 7, 2012
Messages
12 (0.01/day)
Likes
1
System Name kayan3
Processor AMD Phenom II X6 1090T Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-790XTA-UD4
Cooling Scythe Mugen 1
Memory GeIL Value Dual Channel GV34GB1600C8DC
Video Card(s) 2x MSI N280GTX-T2D1G-SUPER OC
Storage Crucial RealSSD C300 2.5" 64GB + 2x Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB
Case Lian Li PC-60 Plus Zilver
Power Supply Coolermaster 700
Software win7 pro 64b
Benchmark Scores http://www.3dmark.com/3dmv/4402583
with 0.96 HyperSLI also BSOD?
Nope, it's works like a charm with 0.96, sorry to scare ya !

Keep up the good work and i'll post any bugs if i catch em.

(I'm running FC3 @ ultra with 280gtx's about 40-50 fps)
 
Last edited:
Joined
Jun 20, 2008
Messages
201 (0.06/day)
Likes
18
System Name The Beast
Processor Intel C2Q Xeon X3380 @ 4.275ghz
Motherboard Gigabyte GA-EP45-USB3.0
Cooling Corsair H100 with 4x120x120 fans
Memory 2x4GB Corsair Dominator Platinum 2300
Video Card(s) Gainward 2xGTX660ti 3GB OC SLI
Storage OCZ Vertex 4 SSD / WD SATAII 1TB / Seagate Barracuda SATAII 320GB / Maxtor SATAI 120GB
Display(s) Dell 27"
Case Corsair Obsidian 650D
Audio Device(s) Mobo's built-in chip
Power Supply CORSAIR HX620W MODULAR
Software Windows 8 Pro X64
Last time i got this message when i had one card unstable
If the card was unstable, it would not work with any drivers, however it works fine with different drivers with 3D stress test and everything.

Should I change the hypervisor then? Is there anything else I can try?

Screen just freezes black when I turn on SLI sometimes with windows artifacts when it tries to turn off and on the video.
 
Joined
Jun 20, 2008
Messages
201 (0.06/day)
Likes
18
System Name The Beast
Processor Intel C2Q Xeon X3380 @ 4.275ghz
Motherboard Gigabyte GA-EP45-USB3.0
Cooling Corsair H100 with 4x120x120 fans
Memory 2x4GB Corsair Dominator Platinum 2300
Video Card(s) Gainward 2xGTX660ti 3GB OC SLI
Storage OCZ Vertex 4 SSD / WD SATAII 1TB / Seagate Barracuda SATAII 320GB / Maxtor SATAI 120GB
Display(s) Dell 27"
Case Corsair Obsidian 650D
Audio Device(s) Mobo's built-in chip
Power Supply CORSAIR HX620W MODULAR
Software Windows 8 Pro X64
I have encourted similar case. When with one driver wasnt problem at all and with another one the system got BSODs. About in one month the system got BSODs with any driver.

what mode did you use?
I left it at default didn't change it, so what is default? Hardware? Which one do you recommend? When I go home I can try again with switching the mode.
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
Nope, it's works like a charm with 0.96, sorry to scare ya !

Keep up the good work and i'll post any bugs if i catch em.

(I'm running FC3 @ ultra with 280gtx's about 40-50 fps)
Ha Ha just to thumb up your "reason" we're in the right club!
 
Joined
Jun 20, 2008
Messages
201 (0.06/day)
Likes
18
System Name The Beast
Processor Intel C2Q Xeon X3380 @ 4.275ghz
Motherboard Gigabyte GA-EP45-USB3.0
Cooling Corsair H100 with 4x120x120 fans
Memory 2x4GB Corsair Dominator Platinum 2300
Video Card(s) Gainward 2xGTX660ti 3GB OC SLI
Storage OCZ Vertex 4 SSD / WD SATAII 1TB / Seagate Barracuda SATAII 320GB / Maxtor SATAI 120GB
Display(s) Dell 27"
Case Corsair Obsidian 650D
Audio Device(s) Mobo's built-in chip
Power Supply CORSAIR HX620W MODULAR
Software Windows 8 Pro X64
I uninstalled hypersli 0.96 and drivers, reinstalled everything,and now it seems like it works fine with 310.64!!!

Ill report if anything malfunctions later on.

Does hypersli 0.96 also work on windows 8?
 
Joined
Mar 24, 2011
Messages
336 (0.14/day)
Likes
51
Location
Portugal
Processor Intel i7 7700k @4.2Ghz
Motherboard Asus Strix Z270I Gaming
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory Corsair Vengeance LED Red 2x8GB 3000Mhz
Video Card(s) Asus Strix GTX980TI OC
Storage Samsung SSD 840 EVO 250GB
Display(s) BenQ XL2411Z / Dell SE198WFP
Case Phanteks Enthoo Evolv Mini ITX Red/Black Windows
Power Supply Corsair RM850
Mouse Razer Naga Hex Wraith Red
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Windows 10 - 64bit
I uninstalled hypersli 0.96 and drivers, reinstalled everything,and now it seems like it works fine with 310.64!!!

Ill report if anything malfunctions later on.

Does hypersli 0.96 also work on windows 8?
Yes it does :)
 
Joined
Nov 17, 2012
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
Hi all,

Here is my problem:
So I installed my two GTX 260, SLI bridge, drivers 301.42 (latest compatible if I understood correctly?) Windows UAC disabled, Virtualization Technology enabled in BIOS, install and boot HyperSLI 0.96 on Windows 7 x64 HyperSLI. I finally enabled the SLI via the menu:
http://imageshack.us/a/img831/8913/capture2fd.png
Nothing complicated yet.

I decided to see what happens in the concrete I run 3 games (need for speed most wanted 2012, Dirt 3 and Test Drive Unlimited 2) and surprise, no change in performance ! in 1 of the 3 games you can even see flickering with SLI vertical gauge on the left.

I tested:

- Create a profile with default setting for each game, without success.
- The option to SLI rendering "Force rendering images altertative 1" the 3 games flickers/sparkles and no frameate change.
- The option to SLI rendering "One GPU", no change framerate and screen still flickers.
- A benchmark on MSI Kombustor 2.4, without the GPU profile 0 is loaded to 99%, between 0 and 1 GPU%! profile with the GPU 0 is loaded to 99%, between 15 and GPU 20%:
http://imageshack.us/a/img231/2922/capturegzi.png
- On Furmark 1.10 without profile, GPU 0 load is 99%, GPU 1 is 0% and GPU score is 665. With profile and rendering SLI option "Force rendering images altertative 1" GPU 0 load is 99%, GPU 1 is 93% and GPU score is still 665 !
- Test drivers 301.42 + HyperSLI 0.96
- Test drivers 306.96 + HyperSLI 0.96
- Test drivers 301.42 + HyperSLI 0.9

I do not understand, thank you for your help.

information :
Hyper SLI control panel tells me Hypervisior Properly enabled and works.
In information about graphics cards GPU 1 only works for Current Active 3D Application: http://img854.imageshack.us/img854/1608/capturepc.png

Configuration :
- Windows 7 Intégrale 64 bits
- Asus Ramage Formula
- Corsair HX 520W
- Core 2 quad Q9550 @3.8Ghz
- SLI GTX 260+
- OCZ Reaper 2x2go PC 8500
- RAID 0 Samsung 320go
- RAID 1 Samsung/Seagate 2to

(Translation from French with Google translation)
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8 (0.00/day)
Likes
0
Hi all,

Here is my problem:
So I installed my two GTX 560Ti, SLI bridge, using NVIDIA drivers 306.97, Windows UAC disabled, Virtualization Technology enabled in BIOS, installed and booted HyperSLI 0.96 on Windows 7 x64 HyperSLI. I however don't have the option to enable SLI on the NVIDIA control panel. HyperSLI works fine and is enabled on hardware mode.

Here's some of my specs.

Asus P8Z68V-LE Motherboard (Intel i5 2500k chipset)
G.Skill 2x4GB CL9 RAM
Windows 7 Professional

Here's my GPU
MSI N560GTX-Ti Twin Frozr III/OC
MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC

Here's the screenshots of my cards from GPU-Z

http://gpuz.techpowerup.com/12/12/01/66k.png
http://gpuz.techpowerup.com/12/12/01/ac.png

May I know whether can my cards be SLIed? Kindly appreciate any help on this
 
Last edited:

[KNz]

New Member
Joined
Nov 7, 2012
Messages
12 (0.01/day)
Likes
1
System Name kayan3
Processor AMD Phenom II X6 1090T Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-790XTA-UD4
Cooling Scythe Mugen 1
Memory GeIL Value Dual Channel GV34GB1600C8DC
Video Card(s) 2x MSI N280GTX-T2D1G-SUPER OC
Storage Crucial RealSSD C300 2.5" 64GB + 2x Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB
Case Lian Li PC-60 Plus Zilver
Power Supply Coolermaster 700
Software win7 pro 64b
Benchmark Scores http://www.3dmark.com/3dmv/4402583
why is one card running on x2 ?
 
Joined
Dec 23, 2011
Messages
71 (0.03/day)
Likes
44
Location
Italy
System Name SGC K2 -K1
Processor Intel 4790K -Intel Q9650
Motherboard Asus Z97-WS- Asus P5E64WS EVO X48
Cooling SGC Prototype-EK 240 HF+ 2x GTX295 single pcb Aquacomputer
Memory Mushkin Redline- Corsair dominator 8GB 1600MHZ
Video Card(s) Asus GTX980 DC2OC -2x Asus ENGTX295 QuadSli with DifferentSLiAuto v1.1
Storage Corsair Force GS240GB(Games+Programs)+Seagate 2TB(Storage)-OCZ Vertex 3 60GB(OS)
Display(s) 2X Samsung Syncamster P2250+Acer V243H - Acer X193w
Case Corsair 900D-Buffetti...a 13 years old case
Audio Device(s) Integrated sound card is enough for both
Power Supply Corsair TX750M-Coolermaster 650W
Mouse Logitech G400
Keyboard Logitech G110
Software Win 7 Ultimate X64
Benchmark Scores K1 score Unigine Heaven dx10 2731 pts 3DMark Vantage (CPU@4GHZ-RAM@7-8-8-24) 23417 pts
Hello i get this blue screen when i try to activate the sli on nv cp with 310.64.
Im running the special HyperSLi 0.7 that anatolymic made for me.
Anyaway with older driver (like 306.97) i cannot get a good improvement when the quad sli is enabled.
The loading for the 4 gpus is balanced as well but no improvement....

 

[KNz]

New Member
Joined
Nov 7, 2012
Messages
12 (0.01/day)
Likes
1
System Name kayan3
Processor AMD Phenom II X6 1090T Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-790XTA-UD4
Cooling Scythe Mugen 1
Memory GeIL Value Dual Channel GV34GB1600C8DC
Video Card(s) 2x MSI N280GTX-T2D1G-SUPER OC
Storage Crucial RealSSD C300 2.5" 64GB + 2x Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB
Case Lian Li PC-60 Plus Zilver
Power Supply Coolermaster 700
Software win7 pro 64b
Benchmark Scores http://www.3dmark.com/3dmv/4402583
Hello i get this blue screen when i try to activate the sli on nv cp with 310.64.
Im running the special HyperSLi 0.7 that anatolymic made for me.
Anyaway with older driver (like 306.97) i cannot get a good improvement when the quad sli is enabled.
The loading for the 4 gpus is balanced as well but no improvement....

http://img.techpowerup.org/121201/Blue screen.png
why don't u use 0.96 ?
 
Joined
Dec 23, 2011
Messages
71 (0.03/day)
Likes
44
Location
Italy
System Name SGC K2 -K1
Processor Intel 4790K -Intel Q9650
Motherboard Asus Z97-WS- Asus P5E64WS EVO X48
Cooling SGC Prototype-EK 240 HF+ 2x GTX295 single pcb Aquacomputer
Memory Mushkin Redline- Corsair dominator 8GB 1600MHZ
Video Card(s) Asus GTX980 DC2OC -2x Asus ENGTX295 QuadSli with DifferentSLiAuto v1.1
Storage Corsair Force GS240GB(Games+Programs)+Seagate 2TB(Storage)-OCZ Vertex 3 60GB(OS)
Display(s) 2X Samsung Syncamster P2250+Acer V243H - Acer X193w
Case Corsair 900D-Buffetti...a 13 years old case
Audio Device(s) Integrated sound card is enough for both
Power Supply Corsair TX750M-Coolermaster 650W
Mouse Logitech G400
Keyboard Logitech G110
Software Win 7 Ultimate X64
Benchmark Scores K1 score Unigine Heaven dx10 2731 pts 3DMark Vantage (CPU@4GHZ-RAM@7-8-8-24) 23417 pts
Tnx for your fast reply...i had problems with bandiwidth so anatolymic made for me a special version of hypersli 0.7 that unlock that...i can enable sli only with this special version.
Now i found out that is something wrong with the pciexp like saturation or something like that...gpuz told me that im running these cards on pciexp 1.1 instead 2.0..this is strange.

Here is the old explaination of my problem...here i had a pair of 9800gtx+

TNX ANATOLYMIC for your work and your time that u dedicated to me.

Now i will explain the problems and the fix for my motherboard(ASUS P5E64WS EVO):
The first problem was that i cannot activate the sli with both card on the blue pciexp (pciexp @16x 2.0) because the second blu pciexp wasn't working correctly.
So anatolymic told me to try first blue pciexp(pciexp @16x 2.0) and second black pciexp(pciexp @4x1.1). With this configuration i was able to enable sli on nv control panel but with sli enable the performances were the half.
This problem was caused from a bandwidth saturation, the thing was the same with both vga on the black pciexp.
So i retuned with both nvidia 9800GTX+ on the blue pciexp and after some work ANATOLYMIC found out that the driver recognized the vga on the second blue slot speed was less than pciexp 4x. In this way the drivers ''blocked'' the possibility to do the sli.
ANATOLYMIC build for me a special Hypersli (u can find here http://depositfiles.com/files/nknqag8xa ,only to unzip and click on hypersli and click install) and i was able to do the sli with both card on blue pciexp(@16x 2.0).
First i tried with the 190.62 and i had a 50% of increase of performance, after i tried with latest 290.53 and the increment was 63/64%!!!!!!:toast:
(NEW) With the 285.58 the increase of performance are little bit better than 290.53..around 65%.

Tnx ANATOLYMIC and ALL THE USERS

Before-->http://imageshack.us/photo/my-images/834/1gpu.png/
Now-->http://imageshack.us/photo/my-images/51/sli290533dmark03.png/

PS Sorry for my english
 

[KNz]

New Member
Joined
Nov 7, 2012
Messages
12 (0.01/day)
Likes
1
System Name kayan3
Processor AMD Phenom II X6 1090T Black Edition
Motherboard Gigabyte GA-790XTA-UD4
Cooling Scythe Mugen 1
Memory GeIL Value Dual Channel GV34GB1600C8DC
Video Card(s) 2x MSI N280GTX-T2D1G-SUPER OC
Storage Crucial RealSSD C300 2.5" 64GB + 2x Samsung Spinpoint F3 HD103SJ, 1TB
Case Lian Li PC-60 Plus Zilver
Power Supply Coolermaster 700
Software win7 pro 64b
Benchmark Scores http://www.3dmark.com/3dmv/4402583
I have no idea why it is running on x2... am pretty bad with computers
Can u even get x8/x8 on your mobo ? Have you tried switching your cards ?
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
447 (0.14/day)
Likes
75
Location
On The Green
System Name 780iNTELfinity(This Board is going into its 6th Year!)
Processor Back to the E6850
Motherboard XFX 780i Original Owner 5 Years Running(No wonder it has a Lifetime Warranty)
Cooling Xigma AIO Water+Rad(Need and Upgrade PM ME!)
Memory GSkill 1000
Video Card(s) Galaxy GTX 550ti 2GB
Storage 2 WD Caviar Black 750GB Raid 0
Display(s) ACER 20"
Case Ultra X-Blaster
Audio Device(s) Should I use a dedicated one?
Power Supply PC Power & Cooling 1K - Bought the same day as my 780i December 2007
I have switched my cards but nothing have changed (I still can't enable SLI). I don't understand the part on X8/X8, I apologize for not being good with computers.
He's talking about your graphics card using all 16 lanes available in your PCI-E slot GPUZ shows that one is running @ full x16 2.0 and the other at x2(probably why you are blue screening)

I'll check your motherboard and see what the slots can run at when two are in use.