• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

HyperSLI (Enabling SLI on non-sli motherboards)

phoen

New Member
Joined
Sep 27, 2011
Messages
76 (0.03/day)
Likes
8
Location
Brussels, Belgium
System Name Betaku
Processor Intel® Core™ i7-3770K @ 4.80Ghz 1.35v
Motherboard MSI Big Bang Z77 MPower
Cooling Rad: XSPC RX360 - Pump/Res: Swiftech Maelstrom + MCP35X - Wb: EK-Supremacy Plexi/Nickel
Memory Avexir MPower Edition 16GB @ 2400Mhz
Video Card(s) ZOTAC GeForce GTX 680 AMP! Edition 2GB
Storage Samsung 840 Pro 256GB / WD VelociRaptor 150GB / WD Caviar Green 1TB / WD Caviar Black 500GB
Display(s) Asus VG236HE 120Hz - 23"
Case Corsair Obsidian 800D
Audio Device(s) Realtek Onboard
Power Supply Corsair Professional Series HX850
Software Windows 7 Ultimate x64
thanks for your prompt reply.

I will definitely get 2x GTX 560 Ti in that case. Finally, all i hope for becomes reality.
You will not regret it ;)
 

snipe

New Member
Joined
Jun 5, 2011
Messages
73 (0.03/day)
Likes
3
Yep 1 GTX 460 vs 2 and 2 kicks 1 away. You can really see it in Metro 2033.

So with the new driver releasing on Oct 24th, HyperSLI is 100% going to work without any hiccups? Or do you think Nvidia has been following this and want to put a stop to it??? I hope it keeps on working, so far it is great.
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
Yep 1 GTX 460 vs 2 and 2 kicks 1 away. You can really see it in Metro 2033.

So with the new driver releasing on Oct 24th, HyperSLI is 100% going to work without any hiccups? Or do you think Nvidia has been following this and want to put a stop to it??? I hope it keeps on working, so far it is great.
We'll see about that. At least nvidia has to research my work to do protections against it. By the way hypervisor of AMD and Intel has different architecture, so they have to research AMD and Intel separatly. But the virtualization gave me advantage and i can emulate any event in windows(nvidia driver).
 
Joined
Dec 1, 2009
Messages
58 (0.02/day)
Likes
14
System Name Black-Raptor
Processor Intel i7 2600K @4.5Ghz
Motherboard Gigabyte GA-Z68X UD4 B3
Cooling CM Hyper 212 plus
Memory Corsair XMS3 8Gb
Video Card(s) SLI GTX 660Ti
Storage 500Gb Samsung, 80Gb Maxtor
Case Tt V3 Black Edition
Audio Device(s) Sound Blaster Recon3D
Power Supply Tt Toughpower XT 750w
new version is released. see first message
Hi anatolymik, i've been using "HyperSLI 0.1 beta" without any issues along with the GeForce 280.26 WHQL, the question is; Should I update to "HyperSLI 0.6 beta"?
I mean, is the code better writen or something, is there an improvement in the overall code.
Thank you for all you dedication in this project.
BTW. I use Intel®
Juan Chacin.

Intel users can stay at 0.1 version. But there is code changing.
Ok mate , then I'll stick with the "HyperSLI 0.1 beta" until further instructions.
 
Last edited:
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
Hi anatolymik, i've been using "HyperSLI 0.1 beta" without any issues along with the GeForce 280.26 WHQL, the question is; Should I update to "HyperSLI 0.6 beta"?
I mean, is the code better writen or something, is there an improvement in the overall code.
Thank you for all you dedication in this project.
BTW. I use Intel®
Juan Chacin.
Intel users can stay at 0.1 version. But there is code changing.
 
Joined
Sep 21, 2009
Messages
189 (0.06/day)
Likes
26
I just tested 0.6 and it is working great on my AMD system:

Phenom II 965
AMD 770
x2 9800GT
Win7 x64 SP1
285.38 Beta (not patched)

All 3Dmark06 tests finished ok, and 10+ loops of the Crysis benchmark, windows seems stable so far.

HyperSLI control panel looks interesting, but this might be one very easy way for Nvidia to detect the patch...

I look forward to testing SLI with the next WHQL driver, thanks again for all your hard work anatolymik!

:)
 
Joined
May 26, 2011
Messages
26 (0.01/day)
Likes
2
YEAH!

AMD 890FX Deluxe 3 ASRock Mainboard with 2 x 450 GTS Windows 7 64 Ultimate 280.26 driver and HyperSLI 0.6 O.K. :toast: Great work, thanks a lot :rockout:

Question: Why "SLI CP" as icon? There is no control panel => why not "Hyper SLI" ?

Greetinx,

Sukram.
 

mn22

New Member
Joined
Oct 20, 2011
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
I signed up today to say that Hyper SLI 0.6 beta works so far.
Gigabyte 790fxta-ud5
AMD Phenom II x4 955 BE
2 GTX-460
Windows 7 x64 Pro SP1.
I'm using the 280.26 driver unmodded.
and thanks to all other members for the step by step instructions. I've been stalking the slipatch since 1.42beta and i think it's about time i say thank you.
 

SAINT19

New Member
Joined
Oct 20, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
System Name Budget rig
Processor Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz with NB @ 3000MHz both using 1.325V
Motherboard Gigabyte 890FXA-UD5 Rev. 2.0 F4 BIOS / MSI 990FXA-GD65
Cooling EK Supreme Full Nickel + Swiftech MCR-320 + Swiftech MCP-655D
Memory 2x2GB DDR3 1600 Crucial Ballistix Tracer
Video Card(s) ASUS GTX 560 Ti DirectCU II / EVGA 8800 GT / EVGA 8800 GTS / 2x XFX 8600 GT
Storage Crucial C300 64GB + 2xItachi 500GB
Display(s) Samsung 23''
Case Cooler Master HAF X
Audio Device(s) On board
Power Supply Thermaltake TR2-RX 650W Modular
Software Win XP x86 / Win Vista x86 / Win 7 x64
Benchmark Scores CPU-Z: 6.5GHz on LN2
Hi.

I'm new here and just want ask something. Can this HyperSLI 0.6 beta works on XP x86 with ANY driver not modded?
 
Joined
Dec 15, 2010
Messages
114 (0.04/day)
Likes
33
System Name Bigfoot
Processor Q6600@3.2Ghz
Motherboard P5Q Pro Turbo
Cooling Artic Cooling
Memory 4Gb GSkill DDR2 1066Mhz
Video Card(s) 2xGTX460 1Gb HyperSLI
Storage 3x500Gb
Display(s) 22'' LG/ 32'' LG
Case Nox Coolbay 25
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair TX-850W
Software Win7 64/XP 32
Hi.

I'm new here and just want ask something. Can this HyperSLI 0.6 beta works on XP x86 with ANY driver not modded?
Yep, it works perfectly on XP.
 

SAINT19

New Member
Joined
Oct 20, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
System Name Budget rig
Processor Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz with NB @ 3000MHz both using 1.325V
Motherboard Gigabyte 890FXA-UD5 Rev. 2.0 F4 BIOS / MSI 990FXA-GD65
Cooling EK Supreme Full Nickel + Swiftech MCR-320 + Swiftech MCP-655D
Memory 2x2GB DDR3 1600 Crucial Ballistix Tracer
Video Card(s) ASUS GTX 560 Ti DirectCU II / EVGA 8800 GT / EVGA 8800 GTS / 2x XFX 8600 GT
Storage Crucial C300 64GB + 2xItachi 500GB
Display(s) Samsung 23''
Case Cooler Master HAF X
Audio Device(s) On board
Power Supply Thermaltake TR2-RX 650W Modular
Software Win XP x86 / Win Vista x86 / Win 7 x64
Benchmark Scores CPU-Z: 6.5GHz on LN2
Joined
Nov 30, 2006
Messages
971 (0.24/day)
Likes
184
Location
NorCal
System Name Modest Box
Processor Pentium G3258 @ 4.7 Ghz
Motherboard ASUS Z97-E/USB 3.1
Cooling Thermalright True Spirit 140
Memory Crucial Ballistix PC3-12800 16GB
Video Card(s) Galax GTX 1060 6GB EXOC White Edition
Storage OCZ Vertex 460A 480GB
Display(s) Dell U2412M
Case Cooler Master Stacker 830
Audio Device(s) Creative X-Fi XtremeGamer
Power Supply EVGA 450W Bronze
Software Windows 10 64 Bit
With any driver? Or do I need an special driver.
That's my question as well. Also, I don't really want to invest in a second card if there's the possibility that Nvidia shuts the ability to use this patch down in the future (similar to what they did with Physx and Radeon cards). Is that a valid concern?
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
There will be always a risk.
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
HyperSLI build 83.1 installed and working fine. Thanks Anatolymik.
 

SAINT19

New Member
Joined
Oct 20, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
System Name Budget rig
Processor Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz with NB @ 3000MHz both using 1.325V
Motherboard Gigabyte 890FXA-UD5 Rev. 2.0 F4 BIOS / MSI 990FXA-GD65
Cooling EK Supreme Full Nickel + Swiftech MCR-320 + Swiftech MCP-655D
Memory 2x2GB DDR3 1600 Crucial Ballistix Tracer
Video Card(s) ASUS GTX 560 Ti DirectCU II / EVGA 8800 GT / EVGA 8800 GTS / 2x XFX 8600 GT
Storage Crucial C300 64GB + 2xItachi 500GB
Display(s) Samsung 23''
Case Cooler Master HAF X
Audio Device(s) On board
Power Supply Thermaltake TR2-RX 650W Modular
Software Win XP x86 / Win Vista x86 / Win 7 x64
Benchmark Scores CPU-Z: 6.5GHz on LN2
Guys I'm trying to do this, but I think that I'm doing something wrong because doesn't work.

My specs for the SLI:

1- Phenom II X6 1090T with SVM enable in BIOS
2- Gigabyte 890FXA-UD5

The GPUs are this:

1- XFX 8600 GT 256MB GDDR3 (GPU0)
2- XFX 8600 GT 512MB DDR2 (GPU1)

What I did?

I boot on XP x86 with driver 186.12 already installed, installed HyperSLI (created additional boot) and re-boot the rig. After this, I can see both GPUs in GPU-Z, Afterburner and nVidia control panel but GPU-Z says that SLI is disable and when I test with some program, the GPU0 goes to 100% load while the GPU1 keeps at 0% load.

So guys, what I'm doing wrong?
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
Hi there, you just need to finish the job.
First,your driver is old like a sheep, stick to the nvidia website and update to the latest driver for your cards (probably 280.26).
Update the driver. Then go to the nvidia control panel and activate the SLI.
My only doubt is that the cards are not exactly similar.Anyway post us your results.
 
Last edited:

havoc74

New Member
Joined
Aug 2, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
Hello

I test Hypersli 0.6 and is it ok for me
My config :
MSI 790FXGD70
SLI 470 GTX SOC GIGABYTE
8GO DDR CORSAIR

GOOD GOOD GOOD JOB anatolymik
 

SAINT19

New Member
Joined
Oct 20, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
System Name Budget rig
Processor Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz with NB @ 3000MHz both using 1.325V
Motherboard Gigabyte 890FXA-UD5 Rev. 2.0 F4 BIOS / MSI 990FXA-GD65
Cooling EK Supreme Full Nickel + Swiftech MCR-320 + Swiftech MCP-655D
Memory 2x2GB DDR3 1600 Crucial Ballistix Tracer
Video Card(s) ASUS GTX 560 Ti DirectCU II / EVGA 8800 GT / EVGA 8800 GTS / 2x XFX 8600 GT
Storage Crucial C300 64GB + 2xItachi 500GB
Display(s) Samsung 23''
Case Cooler Master HAF X
Audio Device(s) On board
Power Supply Thermaltake TR2-RX 650W Modular
Software Win XP x86 / Win Vista x86 / Win 7 x64
Benchmark Scores CPU-Z: 6.5GHz on LN2
Hi there, you just need to finish the job.
First,your driver is old like a sheep, stick to the nvidia website and update to the latest driver for your cards (probably 280.26).
Update the driver. Then go to the nvidia control panel and activate the SLI.
My only doubt is that the cards are not exactly similar.Anyway post us your results.
I also tried with the 275.33 and doesn't work. Is necessary the latest available driver? When I see the nVidia control panel, the SLI option isn't there.
 

Buschti

New Member
Joined
Oct 1, 2011
Messages
12 (0.01/day)
Likes
0
System Name Windows 7
Processor Q9650
Motherboard ASUS P5Q-Premium
Cooling Liquid
Memory 4 GB DDR2 1066
Video Card(s) 2x GTX 570
Display(s) ASUS VG236HE
Audio Device(s) X-FI Titanium Fatality
Power Supply Corsair AX1200
I also tried with the 275.33 and doesn't work. Is necessary the latest available driver? When I see the nVidia control panel, the SLI option isn't there.
As far as I know, both GFX cards need to be completely identical in terms of GPU AND the amount of VRAM. As one of your cards has more VRAM than the other one, SLI is not going to work for you.
 

SAINT19

New Member
Joined
Oct 20, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
System Name Budget rig
Processor Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz with NB @ 3000MHz both using 1.325V
Motherboard Gigabyte 890FXA-UD5 Rev. 2.0 F4 BIOS / MSI 990FXA-GD65
Cooling EK Supreme Full Nickel + Swiftech MCR-320 + Swiftech MCP-655D
Memory 2x2GB DDR3 1600 Crucial Ballistix Tracer
Video Card(s) ASUS GTX 560 Ti DirectCU II / EVGA 8800 GT / EVGA 8800 GTS / 2x XFX 8600 GT
Storage Crucial C300 64GB + 2xItachi 500GB
Display(s) Samsung 23''
Case Cooler Master HAF X
Audio Device(s) On board
Power Supply Thermaltake TR2-RX 650W Modular
Software Win XP x86 / Win Vista x86 / Win 7 x64
Benchmark Scores CPU-Z: 6.5GHz on LN2
As far as I know, both GFX cards need to be completely identical in terms of GPU AND the amount of VRAM. As one of your cards has more VRAM than the other one, SLI is not going to work for you.
AFAIK both can work on SLI since are the same serie (8600 GT) but will be limited at 256MB and DDR2 speed.
 
Joined
Apr 22, 2011
Messages
121 (0.05/day)
Likes
18
Location
Italy - Versilia
System Name Water Damage Inc.
Processor AMD Phenom X6 1090T
Motherboard Asus Crosshair IV Formula
Cooling Full watercooled EK W.B. - Aquacomputer Gmbh. CPU-MB-VGA
Memory Corsair XMS3 DDR 3 8gb 1600 Mhz
Video Card(s) P.O.V. GTX 570 U.C. - EVGA GTX 570 S.C.
Storage SSD vertex 2 64 Gb - SSD Agility 4 128 Gb
Display(s) ASUS VE278Q
Case CoolerMaster CM690 Nvidia edition
Audio Device(s) Built in MB
Power Supply Thermaltake Toughpower 1350W
Software Windows 7 x64 ultimate
AFAIK both can work on SLI since are the same serie (8600 GT) but will be limited at 256MB and DDR2 speed.
If the SLI option isn't showing together with Physx,
I'm afraid that Buschti is right about the cards.
 

Hota

New Member
Joined
Oct 10, 2011
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
System Name PaskaTykki
Processor Phenom II X4 965BE
Motherboard Asus Crosshair Formula IV
Cooling Noctua NH-D14
Memory kingston hyperX 2000mhz cl9 2x4GB
Video Card(s) pny Geforce 580GXT and Zotac Geforce 580GTX
Storage WD10EADX-00TDHB0
Display(s) Benq G2412HD
Case Fractal Define XL
Audio Device(s) Integrated
Power Supply Corsair TX950W
Software Windows 7
hyper-SLI patch works well 890XF motherboard with the latest nvidia drivers :)

Nice work anatolymik :D


 

baker99

New Member
Joined
Sep 3, 2011
Messages
15 (0.01/day)
Likes
1
Try adding the DWORD CoolBits with a value of 1f to HKLM/SOFTWARE/NVIDIA Corporation/Global/NVTweak using regedit, limits the VRAM on the larger card, worked for me