• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

I'm having lots of memory issues

ericfomley

New Member
Joined
Jan 22, 2013
Messages
33 (0.02/day)
Likes
1
#26
Did any of your kits ever work? I mean the older ones before the "upgrade"?
yeah they worked. but after i switched them back after the upgrades didnt work they no longer function properly and are having the same problems as the new ones
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,400 (5.82/day)
Likes
8,922
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
#27
yeah they worked. but after i switched them back after the upgrades didnt work they no longer function properly and are having the same problems as the new ones
Put the old RAM in and reset the CMOS by removing the battery for 5 minutes. Be sure to do this while its off and unplugged from the wall. Then run memtest for about 6 loops. If it passes play some games. If the game bombs I would reinstall windows.
 
Joined
May 14, 2009
Messages
2,132 (0.68/day)
Likes
477
Location
Chicago burbs
System Name Halloween Boo!
Processor Intel Core i7 3770K
Motherboard Gigabyte Z77-Up7
Cooling Custom Water/ Thermalchill TA 120.3/ Swiftech Apogeee XT/ MCP655/ Swiftech M icrores/ XSPC RX 240
Memory 16G G.Skill trident 2400MHz
Video Card(s) 3 x Radeon 7970
Storage OCZ Revo Drive 240G
Display(s) 24 inch Viewsonic
Case Phobia WayCoolIt Test Bench
Power Supply Nexus 1100 watt
#28
Did you run memtest?
 

Grnfinger

New Member
Joined
Apr 20, 2008
Messages
637 (0.18/day)
Likes
213
Location
Canada
System Name Tahiti Treat
Processor i7 4770K @ 4500MHz
Motherboard Asus Maximus VI Hero
Cooling Custom H20
Memory Patriot Viper 8GB @ 1866MHz
Video Card(s) 2X Sapphire 7870XT (Tahiti Core) @ 1150/1500 CrossFire
Storage 2 x Intel 120GB 520 Series SSD Raid0 # 2x Seagate 1TB Raid0 # 1 WD 2TB EARS
Display(s) 3 x 22" Eyefinity
Case Cosmos S Custom
Audio Device(s) Asus X-FI
Power Supply Corsair AX860i
Software Win7 64Bit Ultimate
Benchmark Scores http://www.3dmark.com/3dm11/6848547
#30
have you bumped your imc/vtt/qpi volts up a notch or two?
 
Joined
Jun 3, 2007
Messages
22,400 (5.82/day)
Likes
8,922
Location
'Merica. The Great SOUTH!
System Name The Mailbox 4.5
Processor Intel i7 2600k @ 4.2GHz
Motherboard Gigabyte Z77X-UP5 TH Intel LGA 1155
Cooling Scythe Katana 4
Memory G.SKILL Sniper Series 16GB DDR3 1866: 9-9-9-24
Video Card(s) MSI 1080 "Duke" with 8Gb of RAM. Boost Clock 1847 MHz
Storage 256Gb M4 SSD, 500Gb WD (7200) 128Gb Agelity 4 SSD
Display(s) LG 29" Class 21:9 UltraWide® IPS LED Monitor 2560 x 1080
Case Cooler Master 922 HAF
Audio Device(s) SupremeFX X-Fi with Bose Companion 2 speakers.
Power Supply SeaSonic X Series X650 Gold
Mouse SteelSeries Sensei (RAW) and a Wacom Intuos 4 tablet.
Keyboard Razer BlackWidow
Software Windows 10 Pro (64-bit)
Benchmark Scores Benching is for bitches.
#31
Have you reinstalled windows?
 
Joined
May 14, 2009
Messages
2,132 (0.68/day)
Likes
477
Location
Chicago burbs
System Name Halloween Boo!
Processor Intel Core i7 3770K
Motherboard Gigabyte Z77-Up7
Cooling Custom Water/ Thermalchill TA 120.3/ Swiftech Apogeee XT/ MCP655/ Swiftech M icrores/ XSPC RX 240
Memory 16G G.Skill trident 2400MHz
Video Card(s) 3 x Radeon 7970
Storage OCZ Revo Drive 240G
Display(s) 24 inch Viewsonic
Case Phobia WayCoolIt Test Bench
Power Supply Nexus 1100 watt
#32
I have memory issues too, just the other night I put the milk in the cabinet instead of the fridge.
I had some ice cream and put it in the fridge instead of the freezer.:banghead:
 

HammerON

The Watchful Moderator
Staff member
Joined
Mar 2, 2009
Messages
7,434 (2.32/day)
Likes
4,740
Location
Up North
System Name Cruncher / Cruncher 2
Processor i7 6900K / E5 2683 v3
Motherboard X99A Gaming Pro Carbon / ASRock X99 Extreme 4/3.1
Cooling EK Supremacy EVO Elite 2011-3 / EK Supremacy
Memory G.Skill Trident Z 32GB 3200 / G.SKILL Trident Z 16GB 3200
Video Card(s) EVGA 980 Ti Classified / ATI 3650
Storage Samsung 960 Pro 512 GB + Mushkin Reactor 1 TB / OCZ Vertex 4 256 GB
Display(s) Dell UltraSharp U3011 30"
Case Corsair Obsidian 800D / TT Core V51
Audio Device(s) On-board
Power Supply Corsair AX1200 / EVGA 500W
Software Win 10 Pro/ Win 10
Benchmark Scores Always changing~
#33
Thread cleaned-up of all the double and triple posts:(
As Sneekypeet has already advised, use the "Edit, Quote and Multi-Quote" features (please).
 
Joined
Mar 26, 2010
Messages
7,642 (2.71/day)
Likes
1,984
Location
Jakarta, Indonesia
System Name micropage7
Processor Intel G4400
Motherboard MSI B150M Bazooka D3
Cooling Stock ( Lapped )
Memory 16 Gb Team Xtreem DDR3
Video Card(s) Nvidia GTX460
Storage Seagate 1 TB, 5oo Gb and SSD A-Data 128 Gb
Display(s) LG 19 inch LCD Wide Screen
Case HP dx6120 MT
Audio Device(s) Stock
Power Supply Be Quiet 600 Watt
Software Windows 7 64-bit
Benchmark Scores Classified
#34
yep try to reset your bios first, then check your OS
what about log? the event viewer may show you something
 

ericfomley

New Member
Joined
Jan 22, 2013
Messages
33 (0.02/day)
Likes
1
#35
There are no logs during or just before the freeze up. The last even was hours before. How do I reset Bios? i took the battery out and put it in and all of that. But how do i check os?
 
Last edited:
Joined
Jan 4, 2011
Messages
248 (0.10/day)
Likes
38
Location
Munster, Indiana, USA
System Name Nerd 7
Processor Phenom II 980 x4
Motherboard Gigabyte GA-990-FXA-UD5
Cooling Coolermaster TX2
Memory 16gb PC3-10700
Video Card(s) Radeon 6950
Storage 512gb SSD, 2x 2TB Raid 1, 1.5tb Caviar black
Display(s) Benq V2400w, HP w1907, Dell E193FP, Dell 1704FPV
Case Lanboy Air
Power Supply Corsair 750W
Software Mint 13 x64 / Win 7 Ultimate x64
Benchmark Scores I put a small scratch in my workbench when I moved it.
#36
Most motherboards have a jumper to reset the bios. The jumper should be on two of three pins. While the machine is off move it over to the other pins then put it back. Then turn it on. Usually you get a message on post such as "cmos cleared" or "bios defaults loaded." High end boards usually just have a bios reset button instead.
If you cannot find the jumper or button consult your motherboard's manual.