• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Intel SAS Raid Windows Install Problem S5000PSL SROMBSAS18E

Joined
Jan 27, 2009
Messages
475 (0.14/day)
Likes
50
Location
Chicago
#1
This is a server with a S5000PSL board and SROMBSAS18E raid controller. I load the driver from a floppy and begin the install, but for some reason before it begins to copy files it asks for the driver disk again but does nothing. Has anyone ever run into this? I thought once it loaded the drivers and saw the disks you were set to go?

Thanks,
Dan
 

DanTheBanjoman

Señor Moderator
Joined
May 20, 2004
Messages
10,488 (2.10/day)
Likes
1,331
#2
In my experience it is indeed. You might be missing a file or something. Download the full driver again and integrate with nLite/vLite.
 

Tau

New Member
Joined
Mar 9, 2007
Messages
821 (0.21/day)
Likes
92
#3
This is a server with a S5000PSL board and SROMBSAS18E raid controller. I load the driver from a floppy and begin the install, but for some reason before it begins to copy files it asks for the driver disk again but does nothing. Has anyone ever run into this? I thought once it loaded the drivers and saw the disks you were set to go?

Thanks,
Dan
Try another floppy drive/floppy. sounds like a connectivity issue to me. anything pre Server 2008 will not see the array without the F6 driver, 2008 has a load of built in drivers and may or may not see the array without a driver (depends on the card but it doesent need drivers for some of my older machines)
 
Joined
Dec 5, 2006
Messages
7,698 (1.90/day)
Likes
747
Processor i7-5820K
Motherboard Gigabyte X99-UD4
Cooling Corsair H100i
Memory 16GB Crucial DDR4-2400
Video Card(s) Asus Strix GTX 1070
Storage 240GB HyperX 3k, 500GB Samsung 850EVO, 2x WD Black 640gb, WD Black 1TB, Seagate 10TB
Display(s) 2x BenQ 24" 1920x1080
Case BitFenix Ghost
Audio Device(s) Focusrite Saffire PRO 14 -> DBX DriveRack PA+ -> Mackie MR8 and MR10 / Corsair Vengeance 2100
Power Supply Corsair RM1000i
Mouse Logitech G500s
Keyboard Logitech G110
Software Windows 10 x64 Pro
#5
In my experience it is indeed. You might be missing a file or something. Download the full driver again and integrate with nLite/vLite.
That's the way I would do it, less issues that way, I have issues with using floppies all the time... :ohwell:
 
Joined
Nov 4, 2005
Messages
9,970 (2.24/day)
Likes
2,335
System Name MoFo 2
Processor AMD PhenomII 1100T @ 4.2Ghz
Motherboard Asus Crosshair IV
Cooling Swiftec 655 pump, Apogee GT,, MCR360mm Rad, 1/2 loop.
Memory 8GB DDR3-2133 @ 1900 8.9.9.24 1T
Video Card(s) HD7970 1250/1750
Storage Agility 3 SSD 6TB RAID 0 on RAID Card
Display(s) 46" 1080P Toshiba LCD
Case Rosewill R6A34-BK modded (thanks to MKmods)
Audio Device(s) ATI HDMI
Power Supply 750W PC Power & Cooling modded (thanks to MKmods)
Software A lot.
Benchmark Scores Its fast. Enough.
#7
Yayy for nlite. (or OOBE)