1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Internet keeps randomly cutting out

Discussion in 'Networking & Security' started by Ben Clarke, Mar 22, 2008.

  1. Ben Clarke

    Ben Clarke

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    4,403 (1.17/day)
    Thanks Received:
    152
    Location:
    England
    Hey guys,


    I installed Vista yesterday, and now my internet connection doesn't want to work properly. It appears to still be connected, but the only application that can actually use the internet is uTorrent, and I have doubts that that's actually doing anything. Any ideas what could be causing this?

    My WLAN adapter is a Sitecom WL-172, using Vista Ultimate x86.

    Thanks,

    Ben
     
    10 Year Member at TPU
  2. farlex85

    farlex85 New Member

    Joined:
    Mar 29, 2007
    Messages:
    4,829 (1.36/day)
    Thanks Received:
    637
    Did you refresh and repair the connection, reset the router and modem (unplug for 10-30 sec, then plug in the modem, then when all the lights turn on the router)? Do you have sp1, and is your device recognized properly by windows in device manager.
     
  3. Ben Clarke

    Ben Clarke

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    4,403 (1.17/day)
    Thanks Received:
    152
    Location:
    England
    Yep. Several times.
     
    10 Year Member at TPU
  4. panchoman

    panchoman Sold my stars!

    Joined:
    Jul 16, 2007
    Messages:
    9,595 (2.79/day)
    Thanks Received:
    1,201
    probably need a firmware update or check your network/network adapater settings.
     
  5. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,484 (1.50/day)
    Thanks Received:
    847
    LOL!

    Hope he hasn't updated the wrong firmware and knocked himself permanently off the net.

    :p

    Keep us posted!
     
    10 Year Member at TPU
  6. Triprift

    Triprift

    Joined:
    Dec 10, 2007
    Messages:
    7,185 (2.18/day)
    Thanks Received:
    899
    Location:
    Adelaide Australia
    Whenya say cutting do ya mean losing ppp i had so many probs a few weeks ago with my connection cutting out had to change to a stability profile lost abit of dl speed but is stable now. Maybe is firmware related but worth a thought anyways ....Trip
     
  7. Ben Clarke

    Ben Clarke

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    4,403 (1.17/day)
    Thanks Received:
    152
    Location:
    England
    No it just... stops working. It appears to be still connected, and only uTorrent will run. It's not the program causing it, I close it down and it still wont work.
     
    10 Year Member at TPU
  8. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,484 (1.50/day)
    Thanks Received:
    847
    Who is your ISP?

    Have you tried another dongle instead of the one you're using? Is it just your computer that is losing access or the whole network?
     
    10 Year Member at TPU
  9. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,570 (1.92/day)
    Thanks Received:
    865
    Agreed on the who is your ISP, i've got AOL and that can really cause me grief sometimes. It may also be your Port Forwarding settings? The auto firewall could be kicking in.

    Also have you tried a different browser?
     
  10. Triprift

    Triprift

    Joined:
    Dec 10, 2007
    Messages:
    7,185 (2.18/day)
    Thanks Received:
    899
    Location:
    Adelaide Australia
    Id say it would be isp or firmware id of thought port forwarding would be the go if utorrent wasnt werking but who nos.
     
  11. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,484 (1.50/day)
    Thanks Received:
    847
    If you could tell us how your network is laid-out and who y'ISP is, then we'll try our best. Do try another dongle or connecting to your router directly with a cable...
     
    10 Year Member at TPU
  12. Ben Clarke

    Ben Clarke

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    4,403 (1.17/day)
    Thanks Received:
    152
    Location:
    England
    I went back to XP, thread no longer needed.
     
    10 Year Member at TPU
  13. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,570 (1.92/day)
    Thanks Received:
    865
    Vista didn't support the drivers needed then?
     
  14. InnocentCriminal

    InnocentCriminal Resident Grammar Amender

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    6,484 (1.50/day)
    Thanks Received:
    847
    I presume so...

    :(
     
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)