1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Is GPU memory virtualization completely optional in DX10?

Discussion in 'Graphics Cards' started by EastCoasthandle, Jul 17, 2007.

  1. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.62/day)
    Thanks Received:
    1,509
    Source

    I am not sure if this is true or not but if it is, does this partly explain the poor DX10 performance from the R600?
    source

    source
     
    Last edited: Jul 17, 2007
    10 Year Member at TPU
  2. mandelore

    mandelore New Member

    Joined:
    Aug 12, 2006
    Messages:
    3,251 (0.86/day)
    Thanks Received:
    151
    Location:
    UK-small Village in a Valley Near Newcastle
    so wait... the 2900 should actually kick ass but now cant coz of the way vista is?

    or did i read that wrong.. i only quickly skimmed coz im eating pizza :)
     
    10 Year Member at TPU
  3. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    45,474 (10.23/day)
    Thanks Received:
    12,758
    Location:
    Australalalalalaia.
    Theres nothing mentioned there becaue of speed, its just saying that D3D10 is capable of running on windows XP.

    Note that i dont mean DX10 in its entirety, just the Direct3D component.
    It seems the big reason for holding back was ditched due to pressure from Nvidia/other companies.
     
    10 Year Member at TPU
  4. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.62/day)
    Thanks Received:
    1,509
    I honestly don't know. I created this thread in hopes of someone would post a definitive answer. IMHO opengl should be the way to go but what dev's are creating new games using it? :confused:
     
    10 Year Member at TPU
  5. 15th Warlock

    15th Warlock

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Messages:
    3,002 (0.67/day)
    Thanks Received:
    1,580
    Location:
    Visalia, CA
    Yes, now it's completely optional, nVidia was having a hard time implementing it, and MS dropped it from the list of required features in the DX10 spec.

    There's speculation that this may help port DX10 to XP, but so far no word from MS, and to be honest, I don't think they'll do something that would make ppl lees likely to migrate to Vista... Only time will tell :)
     
    10 Year Member at TPU
  6. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (1.62/day)
    Thanks Received:
    1,509
    Did you guys see the abysmal R600 results of WiC using DX10.
    I wonder how that game is coded for DX10? R600 seems to be doing pretty well in other games so there's something a miss here.
     
    Last edited: Jul 17, 2007
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)