• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Is it possible to use both a AMD card & Nvidia Card ?

Joined
Jul 10, 2012
Messages
3,865 (1.95/day)
Likes
1,389
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen R5 1600 @4.1GHz
Motherboard MSI X370 Gaming Pro Carbon
Cooling DeepCool Gammaxx 200T
Memory G.Skill Trident Z 16GB (4x4GB) @3000MHz
Video Card(s) Sapphire RX Vega 64 Limited Edition
Storage Seagatr Barracuda 2TB x4
Display(s) LG 29UM68-P 29" UltraWide w/FreeSync
Case Fractal Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec Quattro 850W
Software Windows 10 EDU x64
#1
I want to know if its possible to use a AMD and Nvidia card in the same system. I want to use the AMD card for gaming and Bitcoin Mining and the Nvidia Card for Nvidia 3D Vision for my movies and such. No Physx. Is it possible ?
 
Joined
Sep 18, 2011
Messages
1,719 (0.75/day)
Likes
345
Location
Raleigh, North Carolina
System Name Red Giant
Processor Intel Core i7-2600k @ 4.4 Ghz
Motherboard Asus P67 Sabertooth
Cooling Corsair H100i V2
Memory Corsair Vengeance DDR3 16GB
Video Card(s) MSI Twin Frozr II 6950 2GB
Storage 960 GB Sandisk SSD
Display(s) 23" Dell S2316M
Case CoolerMaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Mouse Corsair M65 RGB
Keyboard Corsair Strafe RGB Silent
Software Windows 10 64 bit
#2
The way you are describing it sounds like it would work fine since what you are talking about doing wouldn't require using both at the same time having them in the same system seems to be a moot point.
 
Joined
Apr 10, 2010
Messages
1,675 (0.60/day)
Likes
298
Location
London
System Name Jaspe
Processor i7 3820 4.4Ghz
Motherboard BIOSTAR TPower X79
Cooling Thermalright Archon Rev. A
Memory 16Gb G.Skill Ripjaws 1866mhz
Video Card(s) AMD 290X
Storage Crucial M500 WD 600Gb Velociraptor
Display(s) AOC Q2778VQE
Case In Win GRone
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec Signature 650
Software Windows 10 Home
#3
Yes. You will need a motherboard with a Hydra chipset and good drivers ... Good luck with that.
 
Joined
Jul 10, 2012
Messages
3,865 (1.95/day)
Likes
1,389
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen R5 1600 @4.1GHz
Motherboard MSI X370 Gaming Pro Carbon
Cooling DeepCool Gammaxx 200T
Memory G.Skill Trident Z 16GB (4x4GB) @3000MHz
Video Card(s) Sapphire RX Vega 64 Limited Edition
Storage Seagatr Barracuda 2TB x4
Display(s) LG 29UM68-P 29" UltraWide w/FreeSync
Case Fractal Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec Quattro 850W
Software Windows 10 EDU x64
#4
Yes. You will need a motherboard with a Hydra chipset and good drivers ... Good luck with that.
the board is a ASUS IPIBL-LB w/ a Core 2 Duo E6550

The way you are describing it sounds like it would work fine since what you are talking about doing wouldn't require using both at the same time having them in the same system seems to be a moot point.
ok thanks. one more question will a HD 5870 & GT 440 run off a 480w PSU
 
Last edited by a moderator:
Joined
Jan 22, 2013
Messages
478 (0.27/day)
Likes
119
System Name Desktop
Processor i5 3570k
Motherboard Asrock Z77
Cooling Corsair H60
Memory G Skill 8gb 1600 mhz X 2
Video Card(s) Sapphire Radeon 7850 X 2
Storage 1 TB Velociraptor, 240GB 840 Samsung
Display(s) 27" Samsung LED X 2
Case Thermaltake V9
Power Supply Seasonic 620 W, CX600M on stand by
Software Win 8.1 64
Benchmark Scores Benches are silly
#5
I want to know if its possible to use a AMD and Nvidia card in the same system. I want to use the AMD card for gaming and Bitcoin Mining and the Nvidia Card for Nvidia 3D Vision for my movies and such. No Physx. Is it possible ?
Yes It WAS possible and I was going to go that route for kicks. I was also going to do AMD graphics with a G92 for physx. That also was blocked.

ok thanks. one more question will a HD 5870 & GT 440 run off a 480w PSU
It's possible. Need specs of your PSU and whole computer system.
 
Last edited by a moderator:
Joined
Jul 10, 2012
Messages
3,865 (1.95/day)
Likes
1,389
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen R5 1600 @4.1GHz
Motherboard MSI X370 Gaming Pro Carbon
Cooling DeepCool Gammaxx 200T
Memory G.Skill Trident Z 16GB (4x4GB) @3000MHz
Video Card(s) Sapphire RX Vega 64 Limited Edition
Storage Seagatr Barracuda 2TB x4
Display(s) LG 29UM68-P 29" UltraWide w/FreeSync
Case Fractal Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec Quattro 850W
Software Windows 10 EDU x64
#6
Joined
Dec 6, 2012
Messages
172 (0.09/day)
Likes
38
Processor 4GHz intel i7 950
Motherboard GA X58-USB3 F5
Cooling Noctua C12P
Memory 48GB G.Skill RipjawsZ
Video Card(s) EVGA GTX 480 873/1746/1848
Storage Intel 520 Series
Display(s) HP 2210m
Case Antec 300
Power Supply Antec True Power New 750
Software Windows 8 Pro
#7
If it did run you would need to run two inputs to your screen, and switch between them when gaming/movies. that's SO MUCH EXTRA work for a HTPC, the reason people have HTPCs are to simplify things.
 
Joined
Oct 17, 2012
Messages
6,846 (3.63/day)
Likes
8,994
Location
Massachusetts
Processor i7 4790
Motherboard Asrock Z97 Extreme 4
Cooling Corsair H-110i GTX
Memory 16 Gb kingston Hyper X
Video Card(s) Nvidia Reference GTX 970 x2
Storage C:\Samsung 850EVO 500Gb & Samsung 850 evo 250Gb
Display(s) Dell Ultra Sharp Widescreen 24" 1200P
Case Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
Audio Device(s) Realtech Edition X1789,Ver2.78
Power Supply EVGA 220-G2-0650-Y1
Mouse Logitech G502 spectrum
Keyboard AZIO MRGB Kaith Blue
Software Win 10 Professional 64 bit
Benchmark Scores Congrats USA!! on the Travel Ban.....
#8
I ran a 9800GT and a HD6950 , although I did it with Hybrid Phys-x in mind, but the theory is similar. You Don't need two Screen's, I simply hooked a S-Video plug to the Nvidia card, and Ran it To the SAME monitor that My 6950 was powering, Then Created another Display on Desktop, and It all ran Very well for ME. You Could even use a "Dummy" plug, By Shorting out the Video plug from the GPU, to make it Think that it;'s plugged in. However I personally have never done it that way. I even ran the Two GPU's together without the Hybrid Phys-x, and I got a Modest performance Boost in unigine heaven.
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
5,626 (2.38/day)
Likes
2,986
Processor Intel I7 4790k (stock)
Motherboard ASRock H97M-ITX/ac LGA 1150 Intel H97
Cooling Prolimatech megahalem
Memory Crucial 2x4gb 1600mhz
Video Card(s) EVGA 1060 3gb
Storage OWC Mercury SSD 240 GB
Display(s) Asus 144hz
Case Raijintek Metis
Power Supply Corsair SF600 600w psu
Software Windows 10 64 Bit
#9
I once had my 9800gt in my system and I was able to use its outward display.

That card should only get you about $30 a month at current btc/usd. Worth it? I think it is.
 
Joined
Feb 18, 2011
Messages
1,240 (0.50/day)
Likes
503
#10
I recommend you shell both cards and just buy a better (used) Nvidia card from the money you get. It will save you a lot of trouble, misery and wasted time for sure, but mining gonna be much slower tho:( OR stick with AMD and use some third party 3D solution:)
 
Last edited:

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
14,554 (3.97/day)
Likes
8,060
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#11
Yes, you can run nvidia and amd cards together, just like you can run any other two devices together.

The only slight gotcha is that nvidia deliberately disable PhysX if the driver detects an amd card in the system. It's just a pathetic proprietary stunt that they pull - effectively throwing their toys out of the pram - and there's a thread on TPU which explains how to hack this out of them.

amd don't nobble anything to my knowledge when they detect an nvidia card in the system.
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
#12
You can use them in the way you describe although I'm not sure 3D Vision will work unless you connect the output to the nVidia card. I have a 7750 and a GT520 working in tandem, one crunching and the other folding. I also use the 520 for physx with the help of hybridize.

If 3Dvision doesn't work thru the AMD card I guess you could use a DVI switch and connect the same monitor to both cards, duplicate the desktop and switch to the nVidia card when watching a video.
 
Joined
Jul 10, 2012
Messages
3,865 (1.95/day)
Likes
1,389
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen R5 1600 @4.1GHz
Motherboard MSI X370 Gaming Pro Carbon
Cooling DeepCool Gammaxx 200T
Memory G.Skill Trident Z 16GB (4x4GB) @3000MHz
Video Card(s) Sapphire RX Vega 64 Limited Edition
Storage Seagatr Barracuda 2TB x4
Display(s) LG 29UM68-P 29" UltraWide w/FreeSync
Case Fractal Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec Quattro 850W
Software Windows 10 EDU x64
#13
I recommend you shell both cards and just buy a better (used) Nvidia card from the money you get. It will save you a lot of trouble, misery and wasted time for sure, but mining gonna be much slower tho:( OR stick with AMD and use some third party 3D solution:)
my 3D Projector only supports Nvidia 3D Vision for 3D and Nvidia cards are terrible for Bitcoin Mining

Do to power requirements and me not wanting to bu a new PSU i decided just to put the second card in my main rig with my HD 7950
 
Last edited by a moderator:
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
#14
Maybe the best thing would be buying a beefier nVidia GPU (GTX670/680) for gaming/physx/3d vision and leave the ATi card mining.
 
Joined
Jul 10, 2012
Messages
3,865 (1.95/day)
Likes
1,389
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen R5 1600 @4.1GHz
Motherboard MSI X370 Gaming Pro Carbon
Cooling DeepCool Gammaxx 200T
Memory G.Skill Trident Z 16GB (4x4GB) @3000MHz
Video Card(s) Sapphire RX Vega 64 Limited Edition
Storage Seagatr Barracuda 2TB x4
Display(s) LG 29UM68-P 29" UltraWide w/FreeSync
Case Fractal Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec Quattro 850W
Software Windows 10 EDU x64
#15
Maybe the best thing would be buying a beefier nVidia GPU (GTX670/680) for gaming/physx/3d vision and leave the ATi card mining.
i don't think i would pair such a powerful card with a Core 2 Duo E6550
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
#16
Sorry, thought you were going to use it with the 4100. GTX650 Ti then?
 
Joined
Jun 27, 2011
Messages
5,626 (2.38/day)
Likes
2,986
Processor Intel I7 4790k (stock)
Motherboard ASRock H97M-ITX/ac LGA 1150 Intel H97
Cooling Prolimatech megahalem
Memory Crucial 2x4gb 1600mhz
Video Card(s) EVGA 1060 3gb
Storage OWC Mercury SSD 240 GB
Display(s) Asus 144hz
Case Raijintek Metis
Power Supply Corsair SF600 600w psu
Software Windows 10 64 Bit
#17
Joined
Feb 18, 2011
Messages
1,240 (0.50/day)
Likes
503
#18
my 3D Projector only supports Nvidia 3D Vision for 3D and Nvidia cards are terrible for Bitcoin Mining
Yes, as I said, mining would be much slower on Nvidia. I would stick to AMD then, and try my luck with a DisplayPort to (Active) Dual-DVI Adapter (just make sure you can return it if it's not working for some reason). Lightboost won't work for sure, but I don't see any reason why 3D vision wouldn't.
 
Joined
Jul 10, 2012
Messages
3,865 (1.95/day)
Likes
1,389
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen R5 1600 @4.1GHz
Motherboard MSI X370 Gaming Pro Carbon
Cooling DeepCool Gammaxx 200T
Memory G.Skill Trident Z 16GB (4x4GB) @3000MHz
Video Card(s) Sapphire RX Vega 64 Limited Edition
Storage Seagatr Barracuda 2TB x4
Display(s) LG 29UM68-P 29" UltraWide w/FreeSync
Case Fractal Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec Quattro 850W
Software Windows 10 EDU x64
#19
Sorry, thought you were going to use it with the 4100. GTX650 Ti then?
Nope my FX 4100 is paired with a MSI Twin Frozr III HD 7950 and don't wanna buy 2 cards as those over my budget which is about $80-100
 
Joined
Jul 10, 2012
Messages
3,865 (1.95/day)
Likes
1,389
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen R5 1600 @4.1GHz
Motherboard MSI X370 Gaming Pro Carbon
Cooling DeepCool Gammaxx 200T
Memory G.Skill Trident Z 16GB (4x4GB) @3000MHz
Video Card(s) Sapphire RX Vega 64 Limited Edition
Storage Seagatr Barracuda 2TB x4
Display(s) LG 29UM68-P 29" UltraWide w/FreeSync
Case Fractal Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec Quattro 850W
Software Windows 10 EDU x64
#20
Joined
Jul 10, 2012
Messages
3,865 (1.95/day)
Likes
1,389
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen R5 1600 @4.1GHz
Motherboard MSI X370 Gaming Pro Carbon
Cooling DeepCool Gammaxx 200T
Memory G.Skill Trident Z 16GB (4x4GB) @3000MHz
Video Card(s) Sapphire RX Vega 64 Limited Edition
Storage Seagatr Barracuda 2TB x4
Display(s) LG 29UM68-P 29" UltraWide w/FreeSync
Case Fractal Arc Midi R2
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec Quattro 850W
Software Windows 10 EDU x64
#21
Yes, as I said, mining would be much slower on Nvidia. I would stick to AMD then, and try my luck with a DisplayPort to (Active) Dual-DVI Adapter (just make sure you can return it if it's not working for some reason). Lightboost won't work for sure, but I don't see any reason why 3D vision wouldn't.
don't really care about lightboost and ok thx