• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Is my PSU saying goodbye?

Joined
Aug 19, 2006
Messages
124 (0.03/day)
Likes
12
Processor AMD Athlon 64 X2 Windsor @ 2.81 (Artic Cooling Freezer 64)
Motherboard ECS Black 780G
Cooling 4 case fans, AC 64 Pro on Proc.
Memory 2 GB Kingston Ram
Video Card(s) Diamond Radeon 3850 stock (OC 740/930)
Storage 250 GB Segate SATA 2, 160 Samsung
Display(s) BenQ T705 17", SynchMaster 19"
Case generic
Audio Device(s) Something that makes sounds...by IDT
Power Supply 550W Corsair
Software XP Pro
Benchmark Scores 13000 3DM05
#1
Sup everybody. Here is my problem. My computer likes to completely lock up on the desktop randomly. It's not all the time, but sometimes. And it seems to happen the most when I insert a USB thumb drive. I also had it shut off when i was rendering something for a school project in maya, i know maya can get finiky but this wasnt a complicated scene (batch render animation). So i was wondering if my power supply was failing after about a year. Today, before i jetted to work I downloaded the Crysis patch 1.2 and after that my pc decided to run like...i had a pentium w/ 32 mb of ram in it. It was super sluggish and eventually froze after i got some files to my flash drive.

Temps are around 33-36 c idle 52 load. specs on the left hand side and all that fun.
its a 500W Dynapower PSU w/ 68% efficency.

thanks everbody.
 

Melter

New Member
Joined
Mar 3, 2008
Messages
11 (0.00/day)
Likes
0
System Name Dell Dimension 8400
Processor Intel Pentium 4 HT 3.0Ghz
Motherboard Dell Generic
Cooling Dell Generic
Memory 512mb Nanya x2, 1gb Corsair x2 (3.0gb Total)
Video Card(s) XFX Geforce 8800GS OC (720 Core/1800 Shader/990 Memory)
Storage 160GB SATA
Display(s) Dell 17" Flat Panel (DVI)
Case Dell 8400 Standard
Audio Device(s) Sound Blaster Live! 24-bit
Power Supply 350w Dell PSU
Software Windows Vista Ultimate x86
Benchmark Scores Furmark: 2416 Omarks Crysis GPU Benchmark: 32 Fps Average (Settings on High, 1152x864, AA Off)
#2
i highly doubt your psu fails because of a USB thumb drive...

also, i beleive if it was a PSU problem your PC would not freeze but rather reboot itself or shutdown completley.
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.25/day)
Likes
1,151
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#3
i would replace that psu either way.. dynapower's aren't built by a good oem and a bad psu can take down your system along with itself.. a new pp&c 470 would easily pay for itself with the ~82% power efficency over the 68% efficency.. and you can see the difference on your power bill.
 
Joined
Aug 19, 2006
Messages
124 (0.03/day)
Likes
12
Processor AMD Athlon 64 X2 Windsor @ 2.81 (Artic Cooling Freezer 64)
Motherboard ECS Black 780G
Cooling 4 case fans, AC 64 Pro on Proc.
Memory 2 GB Kingston Ram
Video Card(s) Diamond Radeon 3850 stock (OC 740/930)
Storage 250 GB Segate SATA 2, 160 Samsung
Display(s) BenQ T705 17", SynchMaster 19"
Case generic
Audio Device(s) Something that makes sounds...by IDT
Power Supply 550W Corsair
Software XP Pro
Benchmark Scores 13000 3DM05
#4
hmm, giving me a reason to spend money panchoman. haha, i've been thinking about this for a little while now. def gonna look in to it. any ideas as to what's causing my random lockups if it isnt a PSU? keep in mind its very random, just seems to happen more w/ usb drives being plugged in.
 

Melter

New Member
Joined
Mar 3, 2008
Messages
11 (0.00/day)
Likes
0
System Name Dell Dimension 8400
Processor Intel Pentium 4 HT 3.0Ghz
Motherboard Dell Generic
Cooling Dell Generic
Memory 512mb Nanya x2, 1gb Corsair x2 (3.0gb Total)
Video Card(s) XFX Geforce 8800GS OC (720 Core/1800 Shader/990 Memory)
Storage 160GB SATA
Display(s) Dell 17" Flat Panel (DVI)
Case Dell 8400 Standard
Audio Device(s) Sound Blaster Live! 24-bit
Power Supply 350w Dell PSU
Software Windows Vista Ultimate x86
Benchmark Scores Furmark: 2416 Omarks Crysis GPU Benchmark: 32 Fps Average (Settings on High, 1152x864, AA Off)
#5
most likely processor, or hard drive. Both freeze up similarly to how you explained it. Leaning towards Processor seeing as how "it started to run like...i had a pentium w/ 32 mb of ram in it. It was super sluggish and eventually froze after i got some files to my flash drive." Also, Ive had BAD experiences with AMD processors.
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.25/day)
Likes
1,151
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#6
hmm, giving me a reason to spend money panchoman. haha, i've been thinking about this for a little while now. def gonna look in to it. any ideas as to what's causing my random lockups if it isnt a PSU? keep in mind its very random, just seems to happen more w/ usb drives being plugged in.
remember, the efficency of a new good psu will pay for itself compared to your old psu and will continue saving you money on your electricity bill as well as let you game in peace knowing that you wont see a fried system thanks to a bad cheapo psu

if its not the psu, it could be attributed to many things.. including an unstable overclock, corrupted windows installation, deffecctive memory, bad motherboard components(possible a bad southbridge or northbridge..), or just a bad cpu

im thinking overclock, corrupted windows, bad mobo or psu as the probable causes, though we'd need to investigate further to pinpoint the problem.
 
Last edited:
Joined
Aug 19, 2006
Messages
124 (0.03/day)
Likes
12
Processor AMD Athlon 64 X2 Windsor @ 2.81 (Artic Cooling Freezer 64)
Motherboard ECS Black 780G
Cooling 4 case fans, AC 64 Pro on Proc.
Memory 2 GB Kingston Ram
Video Card(s) Diamond Radeon 3850 stock (OC 740/930)
Storage 250 GB Segate SATA 2, 160 Samsung
Display(s) BenQ T705 17", SynchMaster 19"
Case generic
Audio Device(s) Something that makes sounds...by IDT
Power Supply 550W Corsair
Software XP Pro
Benchmark Scores 13000 3DM05
#7
it has been a while since i've run a mem test, but last i knew my memory was fine. i'll turn down my oc. i tested my oc (my processor is now at 2700 at stock volts) and it passed prime 95 toture. at somepoint, something happend (some crash or something i think) and it decided it couldnt pass prime 95 anymore. i ran scandisk but i havent tested prime since that incident. is there a way to have windows find an replace currupted files? i remember reading something like that on here, using run or something. what would be a good way to test the mobo?

as for the psu, i'm digging this one right now : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817341012

this would be a second choice:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817139004

both offer >80% efficency and are under 100 bucks. they look good to you guys?
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,677 (4.48/day)
Likes
4,766
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor Ryzen 1700 @ 3.6Ghz undervolted : Xeon e5-2660
Motherboard Biostar X370 GT5 : Generic
Cooling CM 212+ : Liquid cooled
Memory 2x4GB Viper Elite 2667 16-18-18 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) MSI RX580 Armor OC @ 1.47Ghz/1.85Ghz: XFX R5 220
Storage Toshiba 256GB NVME HGST 2x2TB Raid0 : WD 3TB + HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" + Sceptre 24" : headless
Case CM Masterbox RGB: DIYPC D480-W White Window
Audio Device(s) Radeon HDMI : Onboard
Power Supply HCG 850W Bronze : Tt 775W Modular
Mouse Tt Challenger : None
Keyboard Rosewill Neon : None
Software Windows 10: Zorin 12.3
#8
Looks good to me. Don't laugh but you want to see a reliable and cheap psu:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817255010

Too bad they are OoS. I have owned one for well over a year now and its still going strong in rig #2 in my specs.

I know it does say Dynapower on NewEgg, but ITS NOT! Its a brand called @power.
 

Kreij

Senior Monkey Moderator
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.12/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
#9
If all the things you mention (USB, Rendering) were working fine before, I would suspect either some kind of corruption or virus before I would start pointing fingers at the PSU.
Did you do a recent BIOS update? Could be a BIOS problem.

Just guessing.
 
Joined
Aug 19, 2006
Messages
124 (0.03/day)
Likes
12
Processor AMD Athlon 64 X2 Windsor @ 2.81 (Artic Cooling Freezer 64)
Motherboard ECS Black 780G
Cooling 4 case fans, AC 64 Pro on Proc.
Memory 2 GB Kingston Ram
Video Card(s) Diamond Radeon 3850 stock (OC 740/930)
Storage 250 GB Segate SATA 2, 160 Samsung
Display(s) BenQ T705 17", SynchMaster 19"
Case generic
Audio Device(s) Something that makes sounds...by IDT
Power Supply 550W Corsair
Software XP Pro
Benchmark Scores 13000 3DM05
#10
JrRacinFan, that is THE EXACT psu i have. Exact same one. Thats funny.

On the more serious note, i'm going to go with curruption or virus too. My computer decided to sit at the loading windows screen (Win XP w/ the progress bar) for well over 5 mins. i'll try to hit up the chkdsk on the windows install cd, any way I can use the install cd to go through and find and replace currupted files or does it do that automatically...i've always wanted to know.

anyway, looks like thats my task for the night. hopefully i can avoid a fresh reinstall until i get some external drive to back up evrything on.
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.25/day)
Likes
1,151
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#11
you can always do a repair installation.. would preserve the data and everything.. but you'd want to back up your registry (assuming that you've verfied its clean) and then restore the registry after the repair and it may make the problems go away.. if its more serious and you cant get rid of it.. its time to get that external hdd and back up.. and then nuke the main drive.
 

hat

Enthusiast
Joined
Nov 20, 2006
Messages
20,445 (4.54/day)
Likes
4,612
Location
Ohio
System Name Starlifter :: Dragonfly
Processor i7 2600k 4.4GHz :: Athlon II x4 630 3.5GHz
Motherboard ASUS P8P67 Pro :: GIgabyte GA-770T-USB3
Cooling Corsair H70 :: Thermaltake Big Typhoon
Memory 2x4GB DDR3 1866 :: 2x1GB DDR3 1333
Video Card(s) 2x PNY GTX1070 :: none
Storage Plextor M5s 128GB, WDC Black 500GB :: Mushkin Enhanced 60GB SSD, WD RE3 1TB
Display(s) Acer P216HL HDMI :: None
Case Antec SOHO 1030B :: Old White Full Tower
Audio Device(s) Onboard - iLive IT153B Soundbar (optical) :: None
Power Supply EVGA 500w 80 Plus :: Wounded Corsair CX600
Software Windows 10 Pro - Plex Server on Dragonfly
Benchmark Scores >9000
#12
Some say using usb devices can cause instability on some configs. This leads me to believe you are on the bleeding edge of stability, be it you don't have voltages high enough or the psu is crap.
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,677 (4.48/day)
Likes
4,766
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor Ryzen 1700 @ 3.6Ghz undervolted : Xeon e5-2660
Motherboard Biostar X370 GT5 : Generic
Cooling CM 212+ : Liquid cooled
Memory 2x4GB Viper Elite 2667 16-18-18 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) MSI RX580 Armor OC @ 1.47Ghz/1.85Ghz: XFX R5 220
Storage Toshiba 256GB NVME HGST 2x2TB Raid0 : WD 3TB + HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" + Sceptre 24" : headless
Case CM Masterbox RGB: DIYPC D480-W White Window
Audio Device(s) Radeon HDMI : Onboard
Power Supply HCG 850W Bronze : Tt 775W Modular
Mouse Tt Challenger : None
Keyboard Rosewill Neon : None
Software Windows 10: Zorin 12.3
#13
JrRacinFan, that is THE EXACT psu i have. Exact same one. Thats funny.

On the more serious note, i'm going to go with curruption or virus too. My computer decided to sit at the loading windows screen (Win XP w/ the progress bar) for well over 5 mins. i'll try to hit up the chkdsk on the windows install cd, any way I can use the install cd to go through and find and replace currupted files or does it do that automatically...i've always wanted to know.

anyway, looks like thats my task for the night. hopefully i can avoid a fresh reinstall until i get some external drive to back up evrything on.
That's pretty weird then. I pushed that psu to hell and back and still going strong. Has to be software/virus related.
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.25/day)
Likes
1,151
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#14
Some say using usb devices can cause instability on some configs. This leads me to believe you are on the bleeding edge of stability, be it you don't have voltages high enough or the psu is crap.
i was thinking the same thing hat.. the usb would add additional strain to the psu which if was under much stress already... would provide insufficent voltage to the system..which could result in an undervolted processor = instability... you can tie almost every computer problem to the psu's fault :p
 
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,852 (9.25/day)
Likes
18,855
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus Hero X WiFi
Cooling Water
Memory 32GB G.Skill 3200Mhz CL14
Video Card(s) GTX 1080
Storage SSD's
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake Core X5
Audio Device(s) SoundBlaster Zx
Power Supply Corsair H1000i
Mouse Finalmouse Pro
Keyboard Razer BlackWidow Tournament Ed.
#15
The cheapest (free) thing that you can do first, is clean it up, format all your drives and do a fresh install of Windows, chipset drivers, and everything else. Make sure you have your USB 2.0 drivers installed because that could deffinitely cause the problem.
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.06/day)
Likes
535
Location
Earth
#16
SRY, but that PSU is a POS. Only 20 Amps on the 12v rail and 68% efficiency. That means at around 13 amps of pull and your overworking it.
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.25/day)
Likes
1,151
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#17
exactly my point namslas.. either way he should replace the psu..

what are your 12 v 5v and 3v leads on the psu man
the usb drive would use the 5v right?
 

sneekypeet

Super Moderator
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
26,157 (5.53/day)
Likes
11,644
System Name His
Processor Intel i9 7920X
Motherboard Asus Prime X299 Deluxe
Cooling Corsair H150i PRO RGB
Memory G.Skill TridentZ RGB 32GB @ 3600MHz
Video Card(s) nVidia RTX 2080ti
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case Cooler Master Cosmos C700P (Inverted Layout)
Audio Device(s) Realtek on board > Sony Receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#18

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,677 (4.48/day)
Likes
4,766
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor Ryzen 1700 @ 3.6Ghz undervolted : Xeon e5-2660
Motherboard Biostar X370 GT5 : Generic
Cooling CM 212+ : Liquid cooled
Memory 2x4GB Viper Elite 2667 16-18-18 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) MSI RX580 Armor OC @ 1.47Ghz/1.85Ghz: XFX R5 220
Storage Toshiba 256GB NVME HGST 2x2TB Raid0 : WD 3TB + HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" + Sceptre 24" : headless
Case CM Masterbox RGB: DIYPC D480-W White Window
Audio Device(s) Radeon HDMI : Onboard
Power Supply HCG 850W Bronze : Tt 775W Modular
Mouse Tt Challenger : None
Keyboard Rosewill Neon : None
Software Windows 10: Zorin 12.3
#19
5v panch.
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.25/day)
Likes
1,151
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#20
the psu can do ~17.5 amps on the 12v rail at PEAK wattage.. at a maximum continous wattage.. expect something more like 14-15 and im betting you that the tempature that the wattages were taken at were probably subambient.. probably meaning that you shouldn't be expecting more then 12a on the 12v rail from this psu after all of these factors are taking into account.. yeah i can see the psu struggling.. and not supplying enough power.

when i meant leads.. i meant like how much the psu is supplying on the line.. not the amerpage sneekypeet... for example, my 12 v lead is 11.96
 
Joined
Aug 19, 2006
Messages
124 (0.03/day)
Likes
12
Processor AMD Athlon 64 X2 Windsor @ 2.81 (Artic Cooling Freezer 64)
Motherboard ECS Black 780G
Cooling 4 case fans, AC 64 Pro on Proc.
Memory 2 GB Kingston Ram
Video Card(s) Diamond Radeon 3850 stock (OC 740/930)
Storage 250 GB Segate SATA 2, 160 Samsung
Display(s) BenQ T705 17", SynchMaster 19"
Case generic
Audio Device(s) Something that makes sounds...by IDT
Power Supply 550W Corsair
Software XP Pro
Benchmark Scores 13000 3DM05
#21
sneekypeet, i definately do. usually its after it's been on for a little while but it can get really nice and warm out of the back of it. i'm doing the chkdsk from windows right now and it's doing alright, but its not like its really powering a gpu or anything.

nevermind. it just shut off while running chkdsk. it rebooted. i'm pissed.
so yea...looks like i'm buying a new psu rather soon.
 
Joined
Aug 19, 2006
Messages
124 (0.03/day)
Likes
12
Processor AMD Athlon 64 X2 Windsor @ 2.81 (Artic Cooling Freezer 64)
Motherboard ECS Black 780G
Cooling 4 case fans, AC 64 Pro on Proc.
Memory 2 GB Kingston Ram
Video Card(s) Diamond Radeon 3850 stock (OC 740/930)
Storage 250 GB Segate SATA 2, 160 Samsung
Display(s) BenQ T705 17", SynchMaster 19"
Case generic
Audio Device(s) Something that makes sounds...by IDT
Power Supply 550W Corsair
Software XP Pro
Benchmark Scores 13000 3DM05
#22
chkdsk wont even run now. says there are unrecoverable errors on disk.

trying a repair install before bed...and if it fails i'll come back to it on monday with a new psu and external hdd ready. maybe, depends how fast newegg can ship. i have another hard drive i can try to use, it might still work. that would let me grab whatever data i can off of this thing.
thanks for you help everybody.
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,677 (4.48/day)
Likes
4,766
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor Ryzen 1700 @ 3.6Ghz undervolted : Xeon e5-2660
Motherboard Biostar X370 GT5 : Generic
Cooling CM 212+ : Liquid cooled
Memory 2x4GB Viper Elite 2667 16-18-18 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) MSI RX580 Armor OC @ 1.47Ghz/1.85Ghz: XFX R5 220
Storage Toshiba 256GB NVME HGST 2x2TB Raid0 : WD 3TB + HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" + Sceptre 24" : headless
Case CM Masterbox RGB: DIYPC D480-W White Window
Audio Device(s) Radeon HDMI : Onboard
Power Supply HCG 850W Bronze : Tt 775W Modular
Mouse Tt Challenger : None
Keyboard Rosewill Neon : None
Software Windows 10: Zorin 12.3
#23
You have a failing 5v rail, which if you don't replace the psu soon will kill the hdd too. May want to get it sooner than later.
 
Joined
Aug 19, 2006
Messages
124 (0.03/day)
Likes
12
Processor AMD Athlon 64 X2 Windsor @ 2.81 (Artic Cooling Freezer 64)
Motherboard ECS Black 780G
Cooling 4 case fans, AC 64 Pro on Proc.
Memory 2 GB Kingston Ram
Video Card(s) Diamond Radeon 3850 stock (OC 740/930)
Storage 250 GB Segate SATA 2, 160 Samsung
Display(s) BenQ T705 17", SynchMaster 19"
Case generic
Audio Device(s) Something that makes sounds...by IDT
Power Supply 550W Corsair
Software XP Pro
Benchmark Scores 13000 3DM05
#24
yea i will. im going home for a few days and i'll order a psu and external hdd from the egg and then if all goes well i'll have them by either monday or tuesday.
 
Top