• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Just a quick question

Alex

New Member
Joined
Jan 21, 2013
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
#1
Hello,as title says : I got an asus 660ti.Every time PC is on idle and i open GPU Z i immediately press the sensors tab and notice that for 1-2 seconds the clocks go to full load and temperature raises for 2-3 degrees.After 1-2 seconds they go back to normal.GPU load is 0% and fan speed is low too.Is that normal?? I am only asking because i dont recall it happening with my MSI radeon 7870.

Thank you.
 
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,506 (2.32/day)
Likes
2,072
Location
Kansas City
System Name The Dove Box Rev 2.0
Processor I7 5930k
Motherboard Asus X99
Cooling Custom water loop
Memory 4 x 4GB 3000 MHz DDR4
Video Card(s) 2x MSI 780 Ti's in SLI
Storage 500GB Samsung 850 PCIe SSD, 2x1TB WD Blacks, 1.2TB NAS
Display(s) 27" Asus 144Hz
Case Enermax Fulmo GT
Audio Device(s) ON BOARD FTW
Power Supply Thermaltake Toughpower 850W
Keyboard Logitech G510
Software Win 10 64x
#2
Is it normal for your gpu clocks to go to 0% during idle, yes.

Is it normal for things to speeds up then go down, perhaps due to the 'usage' of GPU-Z.

Personally, I wouldn't worry about it. Small fluctuations like this don't have any real impact. If you're truly concerned try another monitor like MSI Afterburner. See what happens. :)
 

Alex

New Member
Joined
Jan 21, 2013
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
#3
I know,i was just wondering because it didn't happen with my MSI 7870 at all.Clocks remained at idle even when launching GPU Z.Anyone with similar issue?
 
Last edited: