• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Kingston Technology Ships 8GB HyperX Kits for Intel Core i5 and i7 Platforms

btarunr

Editor & Senior Moderator
Staff member
Joined
Oct 9, 2007
Messages
34,335 (9.22/day)
Likes
17,427
Location
Hyderabad, India
System Name Long shelf-life potato
Processor Intel Core i7-4770K
Motherboard ASUS Z97-A
Cooling Xigmatek Aegir CPU Cooler
Memory 16GB Kingston HyperX Beast DDR3-1866
Video Card(s) 2x GeForce GTX 970 SLI
Storage ADATA SU800 512GB
Display(s) Samsung U28D590D 28-inch 4K
Case Cooler Master CM690 Window
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Recon3D PCIe
Power Supply Corsair HX850W
Mouse Razer Abyssus 2014
Keyboard Microsoft Sidewinder X4
Software Windows 10 Pro Creators Update
#1
Kingston Technology Company, Inc., the independent world leader in memory products, today announced it is adding 8GB dual-channel HyperX memory kits in support of Intel’s new LGA1156 Core i5 and Core i7 systems. The DDR3 XMP-ready kits are available in 1600- and 1333MHz frequencies and run at a low 1.65 volts.

The 8GB memory kits help increase overall system performance in 64-bit operating systems including Windows Vista and the upcoming Windows 7. System builders and ultra-enthusiasts who deploy 8GB of Kingston dual-channel memory will find performance increases in such tasks as running virtual machines, video encoding and graphics-oriented applications.

Show full news post
 
Joined
Feb 11, 2009
Messages
1,714 (0.53/day)
Likes
609
System Name Cyberline
Processor Intel Core i7 2600k
Motherboard Asus P8P67 LE Rev 3.0
Cooling Arctic Freezer Pro 7
Memory Corsair (4x2) 8gb 1600mhz
Video Card(s) AMD HD6950 x 2
Storage Kingstone 60gb SSD + WD 1tb x 2 + WD 2tb
Display(s) Philips 32inch LPF5605H (television)
Case antec 600
Audio Device(s) Focusrite 2i4 (USB)
Power Supply Seasonic 620watt 80+ Platinum
Mouse Elecom EX-G
Keyboard Rapoo V700
Software Windows 10 Pro 64bit
#4
So what?
Does that mean they work better on Intell then AMD mobo's?
 

Fitseries3

Eleet Hardware Junkie
Joined
Oct 6, 2007
Messages
15,508 (4.16/day)
Likes
2,977
Location
Republic of Texas
#5
nah... its a marketing ploy that tricks you into buying new ram every time you change platforms.

its similar to when they say "SLI ready memory" or "crossfire ready memory" when really, both would work identical on any setup. its not like it wouldnt work if you used it on a single gpu setup.
 
Joined
Aug 15, 2008
Messages
5,941 (1.74/day)
Likes
1,192
Location
Watauga, Texas
System Name Univac SLI Edition
Processor Intel Xeon 1650 V3 @ 4.2GHz
Motherboard eVGA X99 FTW K
Cooling EK Supremacy EVO, Swiftech MCP50x, Alphacool NeXXos UT60 360, Black Ice GTX 360
Memory 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz
Video Card(s) Nvidia Titan X Tri-SLI w/ EK Blocks
Storage HyperX Predator 240GB PCI-E, Samsung 850 Pro 512GB
Display(s) Dell UltraSharp 34" Ultra-Wide (U3415W) / (Samsung 48" Curved 4k)
Case Phanteks Enthoo Pro M Acrylic Edition
Audio Device(s) Sound Blaster Z
Power Supply Thermaltake 1350watt Toughpower Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard CODE 10 keyless MX Clears
Software Windows 10 Pro
#6
Instead of having 4 sticks for 8GB, Kingston is simply using the P55 dual channel launch to launch their 8GB dual channel kit (2 sticks).
 
Joined
May 7, 2009
Messages
5,261 (1.67/day)
Likes
1,451
Location
Marietta, GA USA
System Name ODIN
Processor AMD Ryzen 7 1800X @ 3.9 GHz (all cores)
Motherboard ASRock TaiChi X370
Cooling Cryorig Universal R1
Memory 16 GB G.Skill FlareX @ 2933 MHz 14-14-14-34
Video Card(s) Nvidia EVGA GeForce GTX 1070 SC 8 GB
Storage WD M.2 1TB SSD :: 4 TB RAID 1 Array of 2 drives
Display(s) Dell S2716DG 27" 144 Hz G-SYNC
Case NZXT H630
Audio Device(s) Onboard Audio
Power Supply Antec HCP 850 80+ Gold
Mouse Corsair M65
Keyboard Corsair K70 RGB Lux
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores I don't benchmark.
#7
They should use Blue or Black PC boards to match the Heat Speader better.
 
Joined
Apr 15, 2009
Messages
2,895 (0.91/day)
Likes
258
System Name N/A
Processor i7-4790K
Motherboard Asus Z97-A
Cooling Thermalright True Power 140
Memory 2 x 8GB GeIL Potenza 2400Mhz
Video Card(s) MSI GTX 970 Gaming
Storage 2TB Seagate Barracuda
Display(s) 24" Samsung 1080p LED Monitor
Case Phanteks Enthoo Pro
Power Supply Corsair TX650W
Mouse Logitech MX518
Keyboard Corsair K70 (Brown MX)
Software Windows 8.1
#8
what's a Virtual Machine?
 
Joined
May 7, 2009
Messages
5,261 (1.67/day)
Likes
1,451
Location
Marietta, GA USA
System Name ODIN
Processor AMD Ryzen 7 1800X @ 3.9 GHz (all cores)
Motherboard ASRock TaiChi X370
Cooling Cryorig Universal R1
Memory 16 GB G.Skill FlareX @ 2933 MHz 14-14-14-34
Video Card(s) Nvidia EVGA GeForce GTX 1070 SC 8 GB
Storage WD M.2 1TB SSD :: 4 TB RAID 1 Array of 2 drives
Display(s) Dell S2716DG 27" 144 Hz G-SYNC
Case NZXT H630
Audio Device(s) Onboard Audio
Power Supply Antec HCP 850 80+ Gold
Mouse Corsair M65
Keyboard Corsair K70 RGB Lux
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores I don't benchmark.
#9
what's a Virtual Machine?
It is an Operating System installed to run within another OS kinda like a program. You have to dedicate a portion of your RAM and at least 1 CPU core to run only task for the Virtual Machine as though it were a separate computer.

Simply put, it is a software based clone of a real computer you can run along side your actual OS on your computer (if your CPU supports the feature).
 
Joined
Apr 15, 2009
Messages
2,895 (0.91/day)
Likes
258
System Name N/A
Processor i7-4790K
Motherboard Asus Z97-A
Cooling Thermalright True Power 140
Memory 2 x 8GB GeIL Potenza 2400Mhz
Video Card(s) MSI GTX 970 Gaming
Storage 2TB Seagate Barracuda
Display(s) 24" Samsung 1080p LED Monitor
Case Phanteks Enthoo Pro
Power Supply Corsair TX650W
Mouse Logitech MX518
Keyboard Corsair K70 (Brown MX)
Software Windows 8.1
#10
It is an Operating System installed to run within another OS kinda like a program. You have to dedicate a portion of your RAM and at least 1 CPU core to run only task for the Virtual Machine as though it were a separate computer.

Simply put, it is a software based clone of a real computer you can run along side your actual OS on your computer (if your CPU supports the feature).
and what can a Virtual Machine be used to do/achieve?
 
Joined
May 7, 2009
Messages
5,261 (1.67/day)
Likes
1,451
Location
Marietta, GA USA
System Name ODIN
Processor AMD Ryzen 7 1800X @ 3.9 GHz (all cores)
Motherboard ASRock TaiChi X370
Cooling Cryorig Universal R1
Memory 16 GB G.Skill FlareX @ 2933 MHz 14-14-14-34
Video Card(s) Nvidia EVGA GeForce GTX 1070 SC 8 GB
Storage WD M.2 1TB SSD :: 4 TB RAID 1 Array of 2 drives
Display(s) Dell S2716DG 27" 144 Hz G-SYNC
Case NZXT H630
Audio Device(s) Onboard Audio
Power Supply Antec HCP 850 80+ Gold
Mouse Corsair M65
Keyboard Corsair K70 RGB Lux
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores I don't benchmark.
#11
A few different things. Common us is you can boot an OS in something like VMWare or as a virtual machine without dedicating HDD space to it. There is no need for a partition or any major changes to be made to install and test an OS.

You can also get around comparability issues due to your real OS. You have a program that only runs on Windows, but you have a Mac. Install Vista as a Virtual Machine, and install and use the program from within it.

It is also used as a Sandbox environment to test viruses, but most people don't play around with stuff like that. I have and it is fun to watch a virus rape an OS....then I just turn off the Virtual Machine and their is no risk to my PC getting infected.
 

zads

New Member
Joined
Sep 23, 2008
Messages
66 (0.02/day)
Likes
3
Location
San Jose, Ca
Processor Q9450 @ 3.2 Ghz, 1.225V
Motherboard ASUS P5K-VM
Cooling Xigmatek HDT-S1283
Memory 6GB DDR2-800
Video Card(s) Nvidia 8800GS 384MB
Storage 32GB SSD and 500GB HDD
Display(s) Dual 22" Samsung LCDs
Case Antec Mini P180 Black
Power Supply 600W Modular; Ultra Products
#12