• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Linux Mint

Joined
Sep 1, 2010
Messages
5,903 (2.21/day)
Likes
6,572
#1
Go and grab it if you're late to the party. It was released few days before.


New features:

MATE 1.4

Cinnamon 1.6

MDM (display manager)

Software Manager now runs as root, so users no longer have to type in their password every time they click “install”

MintStick has replaced USB-ImageWriter

You can read more about new features here



kthxbai
 
Joined
Sep 3, 2010
Messages
3,443 (1.29/day)
Likes
1,685
Location
NL, Europe
Processor Intel Core i5-4460
Motherboard Gigabyte GA-Z97-D3H
Cooling Arctic Freezer i11
Memory Crucial Ballistix Sport, DDR3-1600, 2x4 GB kit
Video Card(s) Sapphire Radeon R9 270X Vapor-X
Storage Kingston SSDNow V300 (120GB) + Seagate Barracuda 7200.14 (1TB)
Display(s) AOC G2260VWQ6 | Acer AL1916 (in reserve)
Case Cooler Maste Centurion 5
Audio Device(s) integrated
Power Supply Seasonic G450
Mouse Logitech G500
Keyboard Qpad MK-50
Software Windows 10
#2
I might pass on it, I rather use Debian or Sabayon.
 
Joined
Mar 31, 2012
Messages
542 (0.26/day)
Likes
113
System Name SIGSEGV
Processor Intel | AMD
Motherboard INVALID| X399
Cooling 2 Heatpipes | EK
Memory 16 Gb DDR4 2400 | 32 GB DDR4
Video Card(s) 1060 | MI25 / Vega Frontier | Tesla K
Storage 1TB 7200/256 SSD PCIE | ~ TB
Display(s) 15,5" / 27" LEDTV | No Display
Case Black & Grey
Audio Device(s) Realtek
Power Supply Silverstone 850W | Unrated PSU
Software LinuxMint KDE | XFCE
Benchmark Scores i dont care about scores
#3
i got minor trouble (it's kinda annoying) with mint's nadia cinnamon release as my desktop resolution could not fit in 1920x1080 mode. Therefore i should lowering of its resolution using 1680x1050 despite using nvidia's latest driver (310.19)
 
Joined
Sep 3, 2010
Messages
3,443 (1.29/day)
Likes
1,685
Location
NL, Europe
Processor Intel Core i5-4460
Motherboard Gigabyte GA-Z97-D3H
Cooling Arctic Freezer i11
Memory Crucial Ballistix Sport, DDR3-1600, 2x4 GB kit
Video Card(s) Sapphire Radeon R9 270X Vapor-X
Storage Kingston SSDNow V300 (120GB) + Seagate Barracuda 7200.14 (1TB)
Display(s) AOC G2260VWQ6 | Acer AL1916 (in reserve)
Case Cooler Maste Centurion 5
Audio Device(s) integrated
Power Supply Seasonic G450
Mouse Logitech G500
Keyboard Qpad MK-50
Software Windows 10
#4
Did you set the resoklution in nVidia's CP or in the "monitor" section of the CP of Cinnamon/Mint (it is split like that, resolution is most likely a "Mint" (underlying system) related thing)?
The best is to set it in the nvidia CP. Run as root and choose to save in in the X configuration file (if the nV CP styill has that option).
 
Joined
Mar 31, 2012
Messages
542 (0.26/day)
Likes
113
System Name SIGSEGV
Processor Intel | AMD
Motherboard INVALID| X399
Cooling 2 Heatpipes | EK
Memory 16 Gb DDR4 2400 | 32 GB DDR4
Video Card(s) 1060 | MI25 / Vega Frontier | Tesla K
Storage 1TB 7200/256 SSD PCIE | ~ TB
Display(s) 15,5" / 27" LEDTV | No Display
Case Black & Grey
Audio Device(s) Realtek
Power Supply Silverstone 850W | Unrated PSU
Software LinuxMint KDE | XFCE
Benchmark Scores i dont care about scores
#5
Did you set the resoklution in nVidia's CP or in the "monitor" section of the CP of Cinnamon/Mint (it is split like that, resolution is most likely a "Mint" (underlying system) related thing)?
The best is to set it in the nvidia CP. Run as root and choose to save in in the X configuration file (if the nV CP styill has that option).
i've tried both methods and neither through nvidia's cp nor cinnamon's display cp could not solve this problem.
 
Joined
Sep 3, 2010
Messages
3,443 (1.29/day)
Likes
1,685
Location
NL, Europe
Processor Intel Core i5-4460
Motherboard Gigabyte GA-Z97-D3H
Cooling Arctic Freezer i11
Memory Crucial Ballistix Sport, DDR3-1600, 2x4 GB kit
Video Card(s) Sapphire Radeon R9 270X Vapor-X
Storage Kingston SSDNow V300 (120GB) + Seagate Barracuda 7200.14 (1TB)
Display(s) AOC G2260VWQ6 | Acer AL1916 (in reserve)
Case Cooler Maste Centurion 5
Audio Device(s) integrated
Power Supply Seasonic G450
Mouse Logitech G500
Keyboard Qpad MK-50
Software Windows 10

Aquinus

Resident Wat-man
Joined
Jan 28, 2012
Messages
10,404 (4.84/day)
Likes
5,486
Location
Concord, NH
System Name Kratos
Processor Intel Core i7 3930k @ 4.2Ghz
Motherboard ASUS P9X79 Deluxe
Cooling Zalman CPNS9900MAX 130mm
Memory G.Skill DDR3-2133, 16gb (4x4gb) @ 9-11-10-28-108-1T 1.65v
Video Card(s) MSI AMD Radeon R9 390 GAMING 8GB @ PCI-E 3.0
Storage 2x120Gb SATA3 Corsair Force GT Raid-0, 4x1Tb RAID-5, 1x500GB
Display(s) 1x LG 27UD69P (4k), 2x Dell S2340M (1080p)
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard Realtek® ALC898 8-Channel High Definition Audio
Power Supply Seasonic 1000-watt 80 PLUS Platinum
Mouse Logitech G602
Keyboard Rosewill RK-9100
Software Ubuntu 17.10
Benchmark Scores Benchmarks aren't everything.
#7
i've tried both methods and neither through nvidia's cp nor cinnamon's display cp could not solve this problem.
Does it just not work or does it give you an error? I personally stopped using nVidia on *nix because it gives me trouble with multi-monitors every time and as a developer nothing pisses me off more than having to mess with my display configuration. Sometimes it would update, sometimes it wouldn't, it always wanted a restart and every time I did get it to work it would either create an X Window display with nothing or expanding the first display when AMD just works when you say, "Expand into this screen." Not to turn this into and AMD vs nVidia war, but I've had terrible luck with nVidia *nix drivers and recently quite the opposite with FGLRX (it used to give me grief, but now it just works.)
 
Joined
Mar 31, 2012
Messages
542 (0.26/day)
Likes
113
System Name SIGSEGV
Processor Intel | AMD
Motherboard INVALID| X399
Cooling 2 Heatpipes | EK
Memory 16 Gb DDR4 2400 | 32 GB DDR4
Video Card(s) 1060 | MI25 / Vega Frontier | Tesla K
Storage 1TB 7200/256 SSD PCIE | ~ TB
Display(s) 15,5" / 27" LEDTV | No Display
Case Black & Grey
Audio Device(s) Realtek
Power Supply Silverstone 850W | Unrated PSU
Software LinuxMint KDE | XFCE
Benchmark Scores i dont care about scores
#8
Does it just not work or does it give you an error? I personally stopped using nVidia on *nix because it gives me trouble with multi-monitors every time and as a developer nothing pisses me off more than having to mess with my display configuration. Sometimes it would update, sometimes it wouldn't, it always wanted a restart and every time I did get it to work it would either create an X Window display with nothing or expanding the first display when AMD just works when you say, "Expand into this screen." Not to turn this into and AMD vs nVidia war, but I've had terrible luck with nVidia *nix drivers and recently quite the opposite with FGLRX (it used to give me grief, but now it just works.)
it gives me an error, somehow whenever i force the display resolution into 1920x1080 mode, it has the outer 5% or so of the desktop screen off the screen. Thus about 5% of the outer edge of the desktop is not visible and makes the bottom menu bar off screen. For your information, i currently use LCD HDTV 22" which capable running on FullHD mode. In addition i connected my computer to monitor using HDMI. I haven't had any issues with my HD7970 card. ;)
 

Aquinus

Resident Wat-man
Joined
Jan 28, 2012
Messages
10,404 (4.84/day)
Likes
5,486
Location
Concord, NH
System Name Kratos
Processor Intel Core i7 3930k @ 4.2Ghz
Motherboard ASUS P9X79 Deluxe
Cooling Zalman CPNS9900MAX 130mm
Memory G.Skill DDR3-2133, 16gb (4x4gb) @ 9-11-10-28-108-1T 1.65v
Video Card(s) MSI AMD Radeon R9 390 GAMING 8GB @ PCI-E 3.0
Storage 2x120Gb SATA3 Corsair Force GT Raid-0, 4x1Tb RAID-5, 1x500GB
Display(s) 1x LG 27UD69P (4k), 2x Dell S2340M (1080p)
Case Antec 1200
Audio Device(s) Onboard Realtek® ALC898 8-Channel High Definition Audio
Power Supply Seasonic 1000-watt 80 PLUS Platinum
Mouse Logitech G602
Keyboard Rosewill RK-9100
Software Ubuntu 17.10
Benchmark Scores Benchmarks aren't everything.
#9
i currently use LCD HDTV 22" which capable running on FullHD mode.
Have you tried adjusting over/under scan? I'm not sure what options nVidia's CP offers now, but I tend to have to adjust overscan on HDTVs to get it to fit right.
 
Joined
Mar 31, 2012
Messages
542 (0.26/day)
Likes
113
System Name SIGSEGV
Processor Intel | AMD
Motherboard INVALID| X399
Cooling 2 Heatpipes | EK
Memory 16 Gb DDR4 2400 | 32 GB DDR4
Video Card(s) 1060 | MI25 / Vega Frontier | Tesla K
Storage 1TB 7200/256 SSD PCIE | ~ TB
Display(s) 15,5" / 27" LEDTV | No Display
Case Black & Grey
Audio Device(s) Realtek
Power Supply Silverstone 850W | Unrated PSU
Software LinuxMint KDE | XFCE
Benchmark Scores i dont care about scores
#10
Have you tried adjusting over/under scan? I'm not sure what options nVidia's CP offers now, but I tend to have to adjust overscan on HDTVs to get it to fit right.
yes, i have tried to over/under scan my monitor and as result my display went crazy and got terrible pixelated (or perhaps blurry?) even i could not see nor read the letters.
 
Joined
Mar 31, 2012
Messages
542 (0.26/day)
Likes
113
System Name SIGSEGV
Processor Intel | AMD
Motherboard INVALID| X399
Cooling 2 Heatpipes | EK
Memory 16 Gb DDR4 2400 | 32 GB DDR4
Video Card(s) 1060 | MI25 / Vega Frontier | Tesla K
Storage 1TB 7200/256 SSD PCIE | ~ TB
Display(s) 15,5" / 27" LEDTV | No Display
Case Black & Grey
Audio Device(s) Realtek
Power Supply Silverstone 850W | Unrated PSU
Software LinuxMint KDE | XFCE
Benchmark Scores i dont care about scores
#11
Have you tried adjusting over/under scan? I'm not sure what options nVidia's CP offers now, but I tend to have to adjust overscan on HDTVs to get it to fit right.
problem solved after read the README file, took a lil bit observation then adding

Code:
Option "UseEDID" "FALSE"
to xorg.conf and voiilaa.. :roll:

in conclusion their driver still buggies especially on hdtv edid


Option "UseEDID" "boolean"

By default, the NVIDIA X driver makes use of a display device's EDID, when available, during construction of its mode pool. The EDID is used as a source for possible modes, for valid frequency ranges, and for collecting data on the physical dimensions of the display device for computing the DPI (see Appendix E, Dots Per Inch). However, if you wish to disable the driver's use of the EDID, you can set this option to False:

Option "UseEDID" "FALSE"

Note that, rather than globally disable all uses of the EDID, you can individually disable each particular use of the EDID; e.g.,

Option "UseEDIDFreqs" "FALSE"
Option "UseEDIDDpi" "FALSE"
Option "ModeValidation" "NoEdidModes"

When this option is set for an X screen, it will be applied to all X screens running on the same GPU.

Default: True (use EDID). :confused: :wtf: :banghead:
 

Easy Rhino

Linux Advocate
Joined
Nov 13, 2006
Messages
14,405 (3.55/day)
Likes
4,257
System Name VHOST01 | Desktop
Processor i7 980x | i5 7500 Kaby Lake
Motherboard Gigabyte x58 Extreme | AsRock MicroATX Z170M Exteme4
Cooling Prolimatech Megahelams | Stock
Memory 6x4 GB @ 1333 | 2x 8G Gskill Aegis DDR4 2400
Video Card(s) Nvidia GT 210 | Nvidia GTX 970 FTW+
Storage 4x2 TB Enterprise RAID5 |Corsair mForce nvme 250G
Display(s) N/A | Dell 27" 1440p 8bit GSYNC
Case Lian Li ATX Mid Tower | Corsair Carbide 400C
Audio Device(s) NA | On Board
Power Supply SeaSonic 500W Gold | Seasonic SSR-650GD Flagship Prime Series 650W Gold
Mouse N/A | Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard N/A | Posiden Z RGB Cherry MX Brown
Software Centos 7 | Windows 10
#12
problem solved after read the README file, took a lil bit observation then adding

Code:
Option "UseEDID" "FALSE"
to xorg.conf and voiilaa.. :roll:

in conclusion their driver still buggies especially on hdtv edid
this isn't unusual for HDTVs. mine did this as well and i just had to open up the nvidia control panel and adjust overscan. no manual editing of xorg.conf necessary.
 
Joined
Mar 31, 2012
Messages
542 (0.26/day)
Likes
113
System Name SIGSEGV
Processor Intel | AMD
Motherboard INVALID| X399
Cooling 2 Heatpipes | EK
Memory 16 Gb DDR4 2400 | 32 GB DDR4
Video Card(s) 1060 | MI25 / Vega Frontier | Tesla K
Storage 1TB 7200/256 SSD PCIE | ~ TB
Display(s) 15,5" / 27" LEDTV | No Display
Case Black & Grey
Audio Device(s) Realtek
Power Supply Silverstone 850W | Unrated PSU
Software LinuxMint KDE | XFCE
Benchmark Scores i dont care about scores
#13