• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Lock and sleep "button"

trickson

OH, I have such a headache
Joined
Dec 5, 2004
Messages
6,526 (1.36/day)
Likes
950
Location
Planet Earth.
#1
How do I get rid of the lock and sleep button only? I just want the shut down and log off button yet for the life of me can not find any thing to do this.
Thank you for you help. :respect:

Okay so no one knows how to do this?
 
Last edited by a moderator:
Joined
Oct 12, 2008
Messages
5,661 (1.67/day)
Likes
2,609
Location
στο άλφα έως ωμέγα
System Name Ha/AhHa/Dell
Processor QX9650 SLAWN C1/i7-980x/i7-6700K
Motherboard GA-X48_DS4 (F3B bios)/Gigabyte x58A-UDR3 v 2.0(modded FH bios)/Dell Foxconn 0XJ8C4 Z170
Cooling CNPS9900 LED/H60/ 3 pipe-center fan-air
Memory 8 Gig of G.Skill F2-8800CL5D/24 Gb Corsair Vengence/ 24Gb Samsung DDR4 2133
Video Card(s) Galaxy NVIDIA GeForce GTX 960/PowerColor R9 280/ASUS R9 380X Strix G1
Storage All have SSDs with HDDs for extra storage and backup/Dell-M.2 Samsung 850 EVO PCIe
Display(s) Asus 266H/Viewsonic 1080p/HP ZR24W
Case CM-690/CM-690 II adv/Dell 8900 series
Audio Device(s) All use on board (Realtek) w/2.1 speakers
Power Supply PC P&C 750/PC P&C Silencer 950/CM 700 Extreme
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 10 Pro - 64 bit/Windows 10 Pro - 64bit/Windows 10 Pro - 64bit
#4
Joined
Oct 12, 2008
Messages
5,661 (1.67/day)
Likes
2,609
Location
στο άλφα έως ωμέγα
System Name Ha/AhHa/Dell
Processor QX9650 SLAWN C1/i7-980x/i7-6700K
Motherboard GA-X48_DS4 (F3B bios)/Gigabyte x58A-UDR3 v 2.0(modded FH bios)/Dell Foxconn 0XJ8C4 Z170
Cooling CNPS9900 LED/H60/ 3 pipe-center fan-air
Memory 8 Gig of G.Skill F2-8800CL5D/24 Gb Corsair Vengence/ 24Gb Samsung DDR4 2133
Video Card(s) Galaxy NVIDIA GeForce GTX 960/PowerColor R9 280/ASUS R9 380X Strix G1
Storage All have SSDs with HDDs for extra storage and backup/Dell-M.2 Samsung 850 EVO PCIe
Display(s) Asus 266H/Viewsonic 1080p/HP ZR24W
Case CM-690/CM-690 II adv/Dell 8900 series
Audio Device(s) All use on board (Realtek) w/2.1 speakers
Power Supply PC P&C 750/PC P&C Silencer 950/CM 700 Extreme
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 10 Pro - 64 bit/Windows 10 Pro - 64bit/Windows 10 Pro - 64bit
#6
Still unable to find where the "lock" setting is.
To do this you must open the reg editor as "Run as Administrator".

Go to the key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE \Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
Right click and create a new DWORD value and name it "DisableLockWorkstation" (without the quotations) and; then make sure the value is set to 1.

It works... I just tested it.

It was part of the answer in this link that Kreij posted.
 
Last edited:
Joined
Oct 13, 2012
Messages
97 (0.05/day)
Likes
31
#7
You can use GodMode from win7 , work in win8 .

To enter "GodMode" one need only create a new folder and then rename the folder to the following:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
 

trickson

OH, I have such a headache
Joined
Dec 5, 2004
Messages
6,526 (1.36/day)
Likes
950
Location
Planet Earth.
#8
You can use GodMode from win7 , work in win8 .

To enter "GodMode" one need only create a new folder and then rename the folder to the following:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Yeah I have GOD mode on mine. :D

I tried this and it did not work. I will try once more.
Go to the key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE \Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
Right click and create a new DWORD value and name it "DisableLockWorkstation" (without the quotations) and; then make sure the value is set to 1.
I know what I did wrong I hit Qword! Not Dwrod. WTF?????? Man I need new glasses some thing bad. I can hardly see at all! Any way got it all just the way I want it now. Posting pic hold on..It is so nice to have it just the way I want it. Thank you all for your help! :respect::respect:
 

Attachments

Last edited:
Joined
Oct 12, 2008
Messages
5,661 (1.67/day)
Likes
2,609
Location
στο άλφα έως ωμέγα
System Name Ha/AhHa/Dell
Processor QX9650 SLAWN C1/i7-980x/i7-6700K
Motherboard GA-X48_DS4 (F3B bios)/Gigabyte x58A-UDR3 v 2.0(modded FH bios)/Dell Foxconn 0XJ8C4 Z170
Cooling CNPS9900 LED/H60/ 3 pipe-center fan-air
Memory 8 Gig of G.Skill F2-8800CL5D/24 Gb Corsair Vengence/ 24Gb Samsung DDR4 2133
Video Card(s) Galaxy NVIDIA GeForce GTX 960/PowerColor R9 280/ASUS R9 380X Strix G1
Storage All have SSDs with HDDs for extra storage and backup/Dell-M.2 Samsung 850 EVO PCIe
Display(s) Asus 266H/Viewsonic 1080p/HP ZR24W
Case CM-690/CM-690 II adv/Dell 8900 series
Audio Device(s) All use on board (Realtek) w/2.1 speakers
Power Supply PC P&C 750/PC P&C Silencer 950/CM 700 Extreme
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 10 Pro - 64 bit/Windows 10 Pro - 64bit/Windows 10 Pro - 64bit
#9
I know what I did wrong I hit Qword! Not Dword. WTF?????? Man I need new glasses some thing bad. I can hardly see at all! Any way got it all just the way I want it now. Posting pic hold on..It is so nice to have it just the way I want it. Thank you all for your help!

Glad you got it worked out.:toast:
No problem, trickson... We all get distracted from time to time.:)