• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Looking for a BIOS modder

wcryan

New Member
Joined
Aug 24, 2019
Messages
3 (0.01/day)
Anyone here good at bios modding? Not looking for free services. Need my sapphire rx 470 4gb Samsung memory modded. I don’t have the original and was hoping to get the modded one re modded. The one I am currently using makes
The gpu’s hang a lot and crash
 
Joined
Jul 19, 2019
Messages
222 (0.85/day)
System Name Temp SFF Rig :'(
Processor Q9550
Motherboard HP OEM
Cooling just about...
Memory 8GB DDR2 :rockout:
Video Card(s) Gigabyte GT 1030 LP OC to 1850+ Boost!!!
Storage 120GB SSD & 160GB HDD :(
Display(s) Acer ED242QR - 24" Curved 1080p 75Hz Freesync
Case HP SFF Desktop
Power Supply HP SFF 260w
Software Windows 10 1903
install the correct original bios, problem solved
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,417 (6.52/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Lets start off with a screenshot of GPU-Z and a picture of the White SKU sticker from the back of the card, sometimes it is on the side of the heatsink closest to pci slot.
 
Joined
Jul 19, 2019
Messages
222 (0.85/day)
System Name Temp SFF Rig :'(
Processor Q9550
Motherboard HP OEM
Cooling just about...
Memory 8GB DDR2 :rockout:
Video Card(s) Gigabyte GT 1030 LP OC to 1850+ Boost!!!
Storage 120GB SSD & 160GB HDD :(
Display(s) Acer ED242QR - 24" Curved 1080p 75Hz Freesync
Case HP SFF Desktop
Power Supply HP SFF 260w
Software Windows 10 1903
You likely have a "mining" bios installed
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,417 (6.52/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Yeah I would revert right back to original, but it has been misplaced. : (

I will get on it

That is for sure a Mining card.

Let me see if we can do an experiment to get a higher clock rate on that card

Here is why, a single dvi-d port constitutes that along with low clock speed www.newegg.com/amp/sapphire-radeon-rx-470-11256-31-21g/p/N82E16814202292


@MrPotatoHead @infrared @Final_Fighter might be able to take your existing bios and compare memory timings from your bios and these below.

I wouldn't flash any bios below due to fact rx470s do not have a bios switch on them and most average joes do not have a spi flasher.

Here is 1 bios, 1236/1750, it is verified, has Samsung ram and Subsystem ID 353E matches


Here is one but with a ram Overclock to 2000


Heres one that is for both a RX 570 and 470


These say Mining but might be ok as they are same sub system ID 353E and are Samsung Ram, 1236/1750.






@wcryan I want you to open gpu-z again and attempt to upload your gpu bios to the VGA database. In GPU-Z click the arrow next to the UEFI check box, attempt to upload it to the tpu vga bios collection, it should notify you the bios is already in the database and provide a link to the bios file, copy that link and post it here please.
 
Last edited:

wcryan

New Member
Joined
Aug 24, 2019
Messages
3 (0.01/day)
Thanks for these. I will upload my current BIOS that is on those cards
 
Top