• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Looking For HiveOS Mining Bios Saphire pulse rx590

droidhackzor

New Member
Joined
Nov 8, 2019
Messages
4 (0.01/day)
i am looking for a bios flash or at the very least, proper setting for higher mh/s on saphire pulse rx590 8gb. specifically the
Radeon RX 590 8192M · Sapphire
Samsung K4G80325FB 113-5E3874U-S4R
currently i am on stock bios and running stable in hiveOS @
Power: 63 W
Fan: 100
Core: 980
dpm: 2
mv: 795
mem: 2095---these cards don't do 2100 mem well so this is as high as i could get them with the power consumption
no mdpm
no ref
MH/s: 26.03

i know the nitro+ can do around 31/33 mh/s so i am trying to find some better bios or better settings for eth while keeping the power consumption in check.
any help would be appreciated.
 

newbie1

New Member
Joined
Oct 3, 2020
Messages
3 (0.13/day)
I cant even get HiveOS to recognise the RX590 as a 590, it shows up as a 580
any luck?
 

droidhackzor

New Member
Joined
Nov 8, 2019
Messages
4 (0.01/day)
I haven't found any bios that get any better results than my original post. But yes, mine show up as 590's
Screenshot_20201002-212424_Hive OS.jpg

Nowadays though, 230mh/s@790w is semi respectable, at least while also mining xmr atst.
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
9,829 (4.48/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
Did you read through this thread?

There's also this old tutorial on Reddit:
https://www.reddit.com/r/EtherMining/comments/7enbka
 
Last edited:

newbie1

New Member
Joined
Oct 3, 2020
Messages
3 (0.13/day)
thanks for that
I did have my 590 at 32MH/s on nicehash using claymore and rxboost and straps
But i moved over to hiveOS and now with the tweaking i have done I can get 30.2, but it is showing up as a 580 in hiveOS.
it is strange as in windows it shows up as a 590.
I am using the beta version of hiveOS as I have some 5700's so that might have something to do with it, and annoyingly when I download the bios using hiveOS it will not open in RedBios Editor.
 

droidhackzor

New Member
Joined
Nov 8, 2019
Messages
4 (0.01/day)
What version of the beta are you on? I'm on 0.6-159@200918 and it shows the 590's as such. Also, yes, those tweeks work well for windows but alot of the tweeks are dependent on windows programs and both me and newbie1 are on hiveos.
 

newbie1

New Member
Joined
Oct 3, 2020
Messages
3 (0.13/day)
i just ran the self upgrade to 0.6-164@201003.
I shouldnt be complaining too much with 30.6MH, but it just anoys me that it isnt setup correctly and might be causing stability issues or stale shares i dunno.
I am thinking the previous owner has already modded the bios, but still strange that it shows up as 590 in windows using device manager, GPUZ and nicehash.
 
Top