1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Looking to buy a new monitor

Discussion in 'Audio, Video & Home Theater' started by Irish_PXzyan, Mar 26, 2014.

  1. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,579 (0.73/day)
    Thanks Received:
    103
    Location:
    Republic Of Ireland
    I'm concerned about the crossovers anti-glare coating as it's not matte :/ It still looks good though but I dunno...

    I wouldn't be bothered with the OC to 120hz but in the future I might be.. will have to consider it.
    So the 63amg has a 4k res at 30hz? sounds kinda cool but pointless?
    I can't stand playing games at 30 frames! but I really would love to see 4k res in action though ^^
     
  2. arskatb

    arskatb

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Messages:
    204 (0.23/day)
    Thanks Received:
    45
    Location:
    Finland
    there is samsung 4k on sale in overclockmonitor
     
  3. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,579 (0.73/day)
    Thanks Received:
    103
    Location:
    Republic Of Ireland
    I just saw those samsung ones on ebay for near 600 bucks! No thanks! Plus I hate the panel that's being used.
     
  4. arskatb

    arskatb

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Messages:
    204 (0.23/day)
    Thanks Received:
    45
    Location:
    Finland
    well its all upto you, waht you need what you want and where you use.
     
  5. arskatb

    arskatb

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Messages:
    204 (0.23/day)
    Thanks Received:
    45
    Location:
    Finland
  6. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,579 (0.73/day)
    Thanks Received:
    103
    Location:
    Republic Of Ireland
    They're good detailed reviews I must say! I will dig deep into them and hopefully I'll finally have the monitor of the future ^^
     
  7. CJCerny

    CJCerny

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    917 (0.33/day)
    Thanks Received:
    277
    Location:
    Akron, OH
    Are you planning on driving this new monitor with the laptop you have on order or is there another PC that you have that will be driving this new monitor? If it is the laptop, then you need to see what kind of resolution output capabilities it has before buying anything.
     
  8. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,579 (0.73/day)
    Thanks Received:
    103
    Location:
    Republic Of Ireland
    Oh no not at all, the laptop will just use it's own display and the monitor will be for my desktop rig that's listed in my spec list.
    The laptop GPU would probably stuggle running 1440p anyway :p
     
  9. Chetkigaming

    Chetkigaming

    Joined:
    Nov 23, 2013
    Messages:
    259 (0.27/day)
    Thanks Received:
    63
    144hz vote.
     
  10. ne6togadno

    ne6togadno

    Joined:
    Mar 15, 2013
    Messages:
    2,273 (1.85/day)
    Thanks Received:
    1,541
    Location:
    GMT +2
  11. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,579 (0.73/day)
    Thanks Received:
    103
    Location:
    Republic Of Ireland
    Nah to 144hz :p I don't want to be forced to buy high end GPUs to get such high frame rates :p 60hz is perfectly fine for myself ^^

    Yeah that monitor looks good, bit pricey though! but I will have to consider it anyway.
    But at the moment the Crossover is very hard to ignore.
     
  12. arskatb

    arskatb

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Messages:
    204 (0.23/day)
    Thanks Received:
    45
    Location:
    Finland
    Those 144hz monitors has tn panel which dont offer as good, clean and colorfull picture "and black is black and not gray"
    Why even bother to buy 144hz tn when u can get 120hz ips?

    I personally like Crossover alot, maybe not the best monitor for Battlefield players but for that price its absolutely perfect(in my opinion)
     
  13. night.fox

    night.fox

    Joined:
    Dec 23, 2012
    Messages:
    1,301 (0.99/day)
    Thanks Received:
    836
    Location:
    south korea
    you will use your vapor x 7950? for 1440p? i think it will struggle. although high setting games and no AA has no problem. i have crossover 3020mdp and playing with this res was so good. but when i had 7950, it struggle in new games. but can lower settings so it is playable
     
  14. arskatb

    arskatb

    Joined:
    Feb 21, 2014
    Messages:
    204 (0.23/day)
    Thanks Received:
    45
    Location:
    Finland
    hi settings runs fine without aa
     
  15. Irish_PXzyan

    Irish_PXzyan

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    2,579 (0.73/day)
    Thanks Received:
    103
    Location:
    Republic Of Ireland
    I don't fuss over max settings so I will be fine :p
    I usually always play with FXAA or just 2x MSAA with 4x AF and don't care for ambient oclusion and stuff ^^
    7950 will do the job very well for me! thankfully ^^
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)