• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Maybe fault in GPU-Z 2.16.0 Mixes up GPUs

Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,931 (0.86/day)
Likes
2,010
Location
Denmark
System Name The work PC / X58 Linux cruncher/4790 folder&cruncher /2700x on/of folder/2700x full time WCG
Processor W3670 3.7 GHz/ W3670 3.875 / 4790K 4.4/2x2700x stock
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/2xMSI X470 M7 AC
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/ 2xNH-U12S SE
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/2x16 GB XSkill Flare
Video Card(s) 2060 Z MSI/ 1070ti MSI / 2x2070 Z MSI/1070 X + 2060 Z MSI/GTX 970
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD/2x250 GB SSD
Display(s) Dell UltraSharp U2518D/2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none/Lian test bench/NZXT 500 crap
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 700 W / AX 860/AX 860i/AX 760
Software WIN7 64 bit/Linux for AMD and
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
#1
I have one PC with two different GPUs, a 2060 and a 2070ti. I use them for folding and the results that I got the past 10 days or so (from day one with two GPUs in it) was strange The result shows is that the 1070ti is a "better" GPU in therms of points per day (a faster card) but I couldn't believe that it should be the case. So I asked the F@H program to stop folding when the job was completed and only have one GPU running. In this case the GPU ID 00 but as the first picture shows it still run flat where as the 2060 is clocked down.
P2112285.JPG

P2112285.JPG

P2112286.JPG


Another and maybe more plausible fault is F@H.
My other PC have either identical GPUS or just one. I will link to follow folders to see if they have seen anything similar.
P2112286.JPG
 
Joined
Mar 10, 2010
Messages
6,161 (1.87/day)
Likes
2,336
Location
Manchester uk
System Name RyzenGtEvo
Processor Amd R5 2600X@4.1
Motherboard Crosshair hero7 @bios 1201
Cooling 360EK extreme rad+ 360$EK slim all push, cpu Monoblock Gpu full cover all EK
Memory Gigabyte Aurus Rgb 16Gb in two sticks.
Video Card(s) Sapphire refference Rx vega 64 waterblockedEK
Storage Samsung Nvme Pg981 samsung 840, WD 1Tb+2Tb +3Tbgrn, 1tb seagate sshd hybrid(games)
Display(s) Samsung uea28"850R 4k freesync, LG 49" 4K 60hz ,Oculus
Case Lianli p0-11 dynamic
Audio Device(s) Xfi creative 7.1 on board ,Yamaha dts av setup, corsair void pro
Power Supply corsair 1200Hxi
Mouse Roccat Kova
Keyboard Roccat Iksu force fx
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores 8056 vega 3dmark timespy
#2
I use to get that when i tried mixing rx480 and anything nvidia ,the work migrated to the rx480 ,sometimes both work units on one gpu, i could'nt find a solution though and had to split that gang up, i only mention it as that was a few years ago but they don't update Fah much and that 2060 is very new to Fah.

I had upto 4 polaris in the same rig fine but any oddity would cause issues,i think i had a gtx295 or something i was trying to hybrid physx plus trifire with a bit of bonus folding but alas ,the pc melted lol.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
18,821 (3.47/day)
Likes
21,278
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#3
Interesting, this shouldn't happen, but I can think how it might be happening. Will contact you tomorrow in private
 
Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,931 (0.86/day)
Likes
2,010
Location
Denmark
System Name The work PC / X58 Linux cruncher/4790 folder&cruncher /2700x on/of folder/2700x full time WCG
Processor W3670 3.7 GHz/ W3670 3.875 / 4790K 4.4/2x2700x stock
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/2xMSI X470 M7 AC
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/ 2xNH-U12S SE
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/2x16 GB XSkill Flare
Video Card(s) 2060 Z MSI/ 1070ti MSI / 2x2070 Z MSI/1070 X + 2060 Z MSI/GTX 970
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD/2x250 GB SSD
Display(s) Dell UltraSharp U2518D/2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none/Lian test bench/NZXT 500 crap
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 700 W / AX 860/AX 860i/AX 760
Software WIN7 64 bit/Linux for AMD and
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
#4
Interesting, this shouldn't happen, but I can think how it might be happening. Will contact you tomorrow in private
I mostly blame F@H, but just a heads up.
 
Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,931 (0.86/day)
Likes
2,010
Location
Denmark
System Name The work PC / X58 Linux cruncher/4790 folder&cruncher /2700x on/of folder/2700x full time WCG
Processor W3670 3.7 GHz/ W3670 3.875 / 4790K 4.4/2x2700x stock
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/2xMSI X470 M7 AC
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/ 2xNH-U12S SE
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/2x16 GB XSkill Flare
Video Card(s) 2060 Z MSI/ 1070ti MSI / 2x2070 Z MSI/1070 X + 2060 Z MSI/GTX 970
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD/2x250 GB SSD
Display(s) Dell UltraSharp U2518D/2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none/Lian test bench/NZXT 500 crap
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 700 W / AX 860/AX 860i/AX 760
Software WIN7 64 bit/Linux for AMD and
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
#6
Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,931 (0.86/day)
Likes
2,010
Location
Denmark
System Name The work PC / X58 Linux cruncher/4790 folder&cruncher /2700x on/of folder/2700x full time WCG
Processor W3670 3.7 GHz/ W3670 3.875 / 4790K 4.4/2x2700x stock
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/2xMSI X470 M7 AC
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/ 2xNH-U12S SE
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/2x16 GB XSkill Flare
Video Card(s) 2060 Z MSI/ 1070ti MSI / 2x2070 Z MSI/1070 X + 2060 Z MSI/GTX 970
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD/2x250 GB SSD
Display(s) Dell UltraSharp U2518D/2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none/Lian test bench/NZXT 500 crap
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 700 W / AX 860/AX 860i/AX 760
Software WIN7 64 bit/Linux for AMD and
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
#8
Interesting since the GPU was running, just at base clock with the applied OC which in this case was 1365 MHz in totale. I have two PCs with two GPUs in each. Here it is relevant that I can start up two GPU-Z instances but from time to time when I press the icon on this my one GPU PC and it was running already (minimized) it will run two times but only one is visible and then I get PerfCap 16. The solution for me, since I seem to be the only one with this problem is to open "Hidden Icons" and start it from there if already running.
 
Top