• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

meh i hate norton

BigD6997

New Member
Joined
Sep 20, 2005
Messages
890 (0.20/day)
Likes
9
Processor e8400 @ 4ghz 1.344v
Motherboard EVGA 780i
Cooling Thermalright Ultra-Ex lapped
Memory OCZ Reaper HPC 2GB (3-5-5-17) @ 450mhz
Video Card(s) 8800gts
Storage 200G WD
Display(s) 23in samsung lcd hdtv
Case stacker 831
Power Supply OCZ stealthxstrem 600watt
Software Xp-Pro
#1
why wont norton let me get on the internet! i dissable norton and i can go on mozilla/internet explorer, i turn it on and it doesnt let me, i still have my wireless intrnet connection just norton wont let me access it, ive tried everything i know, should i reinstall norton?
 

DanTheBanjoman

Señor Moderator
Joined
May 20, 2004
Messages
10,488 (2.12/day)
Likes
1,331
#2
First of all this belongs in software, not general hardware. Second, Norton isn't a program, what Norton program are you talking about?
If you think reinstalling might be a solution, why don't you simply try that?
 

BigD6997

New Member
Joined
Sep 20, 2005
Messages
890 (0.20/day)
Likes
9
Processor e8400 @ 4ghz 1.344v
Motherboard EVGA 780i
Cooling Thermalright Ultra-Ex lapped
Memory OCZ Reaper HPC 2GB (3-5-5-17) @ 450mhz
Video Card(s) 8800gts
Storage 200G WD
Display(s) 23in samsung lcd hdtv
Case stacker 831
Power Supply OCZ stealthxstrem 600watt
Software Xp-Pro
#3
norton internet security 2005, antispam, antivirus
 
Joined
Feb 18, 2006
Messages
5,103 (1.18/day)
Likes
1,258
Location
AZ
System Name Thought I'd be done with this by now
Processor i7 4790K 4.4GHZ turbo currently at 4.6GHZ at 1.16v
Motherboard MSI Z97-G55 SLI
Cooling Scythe Mugen 2 rev B (SCMG-2100), stock on gpu's.
Memory 8GB G.SKILL Ripjaws Z Series DDR3 2400MHZ 10-12-12-31
Video Card(s) EVGA GTX 760 Superclocked replaced HIS R9 290 that was artifacting
Storage 1TB MX300 M.2 OS + Games, 4x ST31000524NS in Raid 10 Storage and Backup, external 2tb backup,
Display(s) BenQ GW2255 surprisingly good screen for the price.
Case Raidmax Scorpio 668
Audio Device(s) onboard HD
Power Supply EVGA 750 GQ
Software Windows 10
Benchmark Scores no one cares anymore lols
#4
get avg for anti virus and ad aware se personal for spam.
 

MDK22

New Member
Joined
Jan 25, 2006
Messages
165 (0.04/day)
Likes
9
Location
Philadelphia, PA
System Name Heaven-Cf
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ BE Brisbane (215Mhz x15) 3.225Ghz 1.35v Rev BH-G2 8.5hrs prime stable
Motherboard Asus M2R32-MVP (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Cooling Xigmatek HDT-S 1283 + AS5 Cpu, Stock GPU Fan, 2 80mm fans, 1 120mm 110CFM Silverstone 2 PSU fans
Memory OCZ ATI CrossFire 2GB (2 x 1GB) DDR2 800 400.3 MHz CPU/7 4-4-4-12-23 2T 1.9v
Video Card(s) POWERCOLOR AX4870 512MD5 Radeon HD 4870
Storage Seagate Barracuda 7200.10 (Perpendicular Recording) ST3250620AS (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Display(s) Hanns-G HD191-D 2ms 700:1 16.2 million colors
Case APEVIA X-CRUISER-BK Black Steel ATX Mid Tower
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional
Power Supply PC Power & Cooling Silencer 750 EPS12V EPS12V 750W
Software XP Pro Tweaked
Benchmark Scores x1950xtx: 3d Mark 03/05/06 - 18467/11383/6478 | Super Pi 32MB 27m 8.110s
#5
I agree with yogurt on that but as for the norton internet security it comes with a firewall i do believe. There in lies your problem most liekly you dont have Internet Explorer and Firefox allowed by your firewall.

As for antivirus i use Symantec Antivirus Corperate Edition. It is the best antivirus i have seen to date but AVG is great because it is completely free. Don't Get this confused with Norton's Anti-Virus Corp Edition they are completely different even though they are made by the same people.
 

BigD6997

New Member
Joined
Sep 20, 2005
Messages
890 (0.20/day)
Likes
9
Processor e8400 @ 4ghz 1.344v
Motherboard EVGA 780i
Cooling Thermalright Ultra-Ex lapped
Memory OCZ Reaper HPC 2GB (3-5-5-17) @ 450mhz
Video Card(s) 8800gts
Storage 200G WD
Display(s) 23in samsung lcd hdtv
Case stacker 831
Power Supply OCZ stealthxstrem 600watt
Software Xp-Pro
#6
no i went threw the firewall settings its not the firewall, i can disable the norton firewall and still the internet doesnt work, but when i dissable the "security" then it will work, but i am now getting avg sooo im ditching the norton
 

BigD6997

New Member
Joined
Sep 20, 2005
Messages
890 (0.20/day)
Likes
9
Processor e8400 @ 4ghz 1.344v
Motherboard EVGA 780i
Cooling Thermalright Ultra-Ex lapped
Memory OCZ Reaper HPC 2GB (3-5-5-17) @ 450mhz
Video Card(s) 8800gts
Storage 200G WD
Display(s) 23in samsung lcd hdtv
Case stacker 831
Power Supply OCZ stealthxstrem 600watt
Software Xp-Pro
#7
oh and i tried reinstalling norton, norton used to work fine before i reinstalled windows
 
Joined
Dec 18, 2005
Messages
287 (0.07/day)
Likes
5
Location
John Wayne Gacy's basement
System Name DOGEATDOG
Processor Intel® Core™ i7-4790K CPU @ 4.00GHz
Motherboard GIGABYTE Z87X-D3H 64 BIT
Cooling CORSAIR H50 HYDRO SERIES
Memory PNY 8 GIGS
Video Card(s) Gigabyte Geforce GTX 1050 Ti 4GB Windforce
Storage Samsung 850 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III Internal SSD
Display(s) INSIGNIA 55 INCH
Case THERMALTAKE TSUNAMI
Audio Device(s) SOUNDMAX
Power Supply 550 W.
Software WINDOWS 10
#8
DanTheBanjoman said:
First of all this belongs in software, not general hardware. Second, Norton isn't a program, what Norton program are you talking about?
If you think reinstalling might be a solution, why don't you simply try that?
I dont know what planet your from but norton is a program its an antivirus program...

that dude needs to get rid of that nasty progy and get AVG
 

MDK22

New Member
Joined
Jan 25, 2006
Messages
165 (0.04/day)
Likes
9
Location
Philadelphia, PA
System Name Heaven-Cf
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ BE Brisbane (215Mhz x15) 3.225Ghz 1.35v Rev BH-G2 8.5hrs prime stable
Motherboard Asus M2R32-MVP (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Cooling Xigmatek HDT-S 1283 + AS5 Cpu, Stock GPU Fan, 2 80mm fans, 1 120mm 110CFM Silverstone 2 PSU fans
Memory OCZ ATI CrossFire 2GB (2 x 1GB) DDR2 800 400.3 MHz CPU/7 4-4-4-12-23 2T 1.9v
Video Card(s) POWERCOLOR AX4870 512MD5 Radeon HD 4870
Storage Seagate Barracuda 7200.10 (Perpendicular Recording) ST3250620AS (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Display(s) Hanns-G HD191-D 2ms 700:1 16.2 million colors
Case APEVIA X-CRUISER-BK Black Steel ATX Mid Tower
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional
Power Supply PC Power & Cooling Silencer 750 EPS12V EPS12V 750W
Software XP Pro Tweaked
Benchmark Scores x1950xtx: 3d Mark 03/05/06 - 18467/11383/6478 | Super Pi 32MB 27m 8.110s
#9
Dilinger first off Norton is the name of a company they make more then just antivirus and thats what he meant 2nd of all it is because the suite he bought comes with a firewall and internet security stuff. It is probably a conflict between norton and some pop up blocker or something.

He is better off just using:

The Norton Antivirus part (not whole package you can install them seperately its a pain though) or AVG

Adaware SE

Googlebar for IE

Spybot Search and Destroy with teatimer (registry checker)

Zone alarm free firewall

and Firefox as much as possible for internet

I get zero viruses trojans or exploits. No spyware or malware. I run that exact same setup on every computer i have helped fix or configure. The only way you can get a virus/worm/trojan is to allow it. The only way you get malware/spyware is if it is brand new and a site is infected. Even then in about 2 weeks (tops) spyware or spybot will have a fix for it.

That setup is completely free stuff except the norton anti virus in that case you use AVG and you are almost completely inpervious to attack unless you do someting which would be human error.


As for BigD it would be hard to find out what norton is conflicting with but if it doesn't allow you to use firefox or Internet Explorer it is because you have some setting probably 1 out of the like 250 possible or a pop up blocker or something else attached to your browsers that norton doesn't like. It also could be mal ware or spyware id say get Ad Aware and scan your comp first and see if it doesnt fix it.
 
Joined
Feb 18, 2006
Messages
5,103 (1.18/day)
Likes
1,258
Location
AZ
System Name Thought I'd be done with this by now
Processor i7 4790K 4.4GHZ turbo currently at 4.6GHZ at 1.16v
Motherboard MSI Z97-G55 SLI
Cooling Scythe Mugen 2 rev B (SCMG-2100), stock on gpu's.
Memory 8GB G.SKILL Ripjaws Z Series DDR3 2400MHZ 10-12-12-31
Video Card(s) EVGA GTX 760 Superclocked replaced HIS R9 290 that was artifacting
Storage 1TB MX300 M.2 OS + Games, 4x ST31000524NS in Raid 10 Storage and Backup, external 2tb backup,
Display(s) BenQ GW2255 surprisingly good screen for the price.
Case Raidmax Scorpio 668
Audio Device(s) onboard HD
Power Supply EVGA 750 GQ
Software Windows 10
Benchmark Scores no one cares anymore lols
#10
wow thats alot of stuff, lol
he has an athlon 64 so he has built in chip virus hhelp, then he has an sli board and thus has the nforce4 firewall, avg and adaware se, or any other program for antispam you prefer) is plenty lol.
I use only those two and i haven't had any virus's since switching from an axp to an A64 3500 newcastle 2 years ago.
 

BigD6997

New Member
Joined
Sep 20, 2005
Messages
890 (0.20/day)
Likes
9
Processor e8400 @ 4ghz 1.344v
Motherboard EVGA 780i
Cooling Thermalright Ultra-Ex lapped
Memory OCZ Reaper HPC 2GB (3-5-5-17) @ 450mhz
Video Card(s) 8800gts
Storage 200G WD
Display(s) 23in samsung lcd hdtv
Case stacker 831
Power Supply OCZ stealthxstrem 600watt
Software Xp-Pro
#11
MDK22 said:
Dilinger first off Norton is the name of a company they make more then just antivirus and thats what he meant 2nd of all it is because the suite he bought comes with a firewall and internet security stuff. It is probably a conflict between norton and some pop up blocker or something.

He is better off just using:

The Norton Antivirus part (not whole package you can install them seperately its a pain though) or AVG

Adaware SE

Googlebar for IE

Spybot Search and Destroy with teatimer (registry checker)

Zone alarm free firewall

and Firefox as much as possible for internet

I get zero viruses trojans or exploits. No spyware or malware. I run that exact same setup on every computer i have helped fix or configure. The only way you can get a virus/worm/trojan is to allow it. The only way you get malware/spyware is if it is brand new and a site is infected. Even then in about 2 weeks (tops) spyware or spybot will have a fix for it.

That setup is completely free stuff except the norton anti virus in that case you use AVG and you are almost completely inpervious to attack unless you do someting which would be human error.


As for BigD it would be hard to find out what norton is conflicting with but if it doesn't allow you to use firefox or Internet Explorer it is because you have some setting probably 1 out of the like 250 possible or a pop up blocker or something else attached to your browsers that norton doesn't like. It also could be mal ware or spyware id say get Ad Aware and scan your comp first and see if it doesnt fix it.
thats actually what i have been using - AVG +Norton, but then i reinstalled windows and norton doesnt let the internet work, so im now using AVG and it actually seems like a better program cuz it doesnt bog your comp down
 

MDK22

New Member
Joined
Jan 25, 2006
Messages
165 (0.04/day)
Likes
9
Location
Philadelphia, PA
System Name Heaven-Cf
Processor AMD Athlon 64 X2 5000+ BE Brisbane (215Mhz x15) 3.225Ghz 1.35v Rev BH-G2 8.5hrs prime stable
Motherboard Asus M2R32-MVP (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Cooling Xigmatek HDT-S 1283 + AS5 Cpu, Stock GPU Fan, 2 80mm fans, 1 120mm 110CFM Silverstone 2 PSU fans
Memory OCZ ATI CrossFire 2GB (2 x 1GB) DDR2 800 400.3 MHz CPU/7 4-4-4-12-23 2T 1.9v
Video Card(s) POWERCOLOR AX4870 512MD5 Radeon HD 4870
Storage Seagate Barracuda 7200.10 (Perpendicular Recording) ST3250620AS (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Display(s) Hanns-G HD191-D 2ms 700:1 16.2 million colors
Case APEVIA X-CRUISER-BK Black Steel ATX Mid Tower
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional
Power Supply PC Power & Cooling Silencer 750 EPS12V EPS12V 750W
Software XP Pro Tweaked
Benchmark Scores x1950xtx: 3d Mark 03/05/06 - 18467/11383/6478 | Super Pi 32MB 27m 8.110s
#12
lol didnt think about his rig that way but mine is old as dirt so i require all of them. Not to mention if you use something that everyone uses you are more prone for viruses and hackers.

Although he doesnt do what i do when i get bored so he should be fine if he uses those.
 

BigD6997

New Member
Joined
Sep 20, 2005
Messages
890 (0.20/day)
Likes
9
Processor e8400 @ 4ghz 1.344v
Motherboard EVGA 780i
Cooling Thermalright Ultra-Ex lapped
Memory OCZ Reaper HPC 2GB (3-5-5-17) @ 450mhz
Video Card(s) 8800gts
Storage 200G WD
Display(s) 23in samsung lcd hdtv
Case stacker 831
Power Supply OCZ stealthxstrem 600watt
Software Xp-Pro
#13
lol