• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Memory speed incorrectly read - Quadro K600

Joined
Mar 3, 2019
Messages
2 (0.10/day)
Likes
0
#1
Hi, I just wanted to report that the memory speed of my Quadro K600 is read as 223mhz instead of 891mhz - 1/4 of the speed. Memory bandwidth is also 1/4 of what it should be (28.5 gb/s)

k600.png


My 1080ti which is installed in the same system reports the correct memory bandwidth/speed:

1080ti.gif


Thanks
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
18,821 (3.47/day)
Likes
21,278
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#2
Interesting, could you upload the bios and paste the link?

Same memory Clock is shown on gpuz 2.16.0?
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
18,821 (3.47/day)
Likes
21,278
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#4
So I looked into this, your BIOS reads correctly as 891 MHz memory speed, this works in GPU-Z, too, when no driver is installed.

When the driver is installed, GPU-Z asks the driver "hey, what's the memory clock?", and the driver apparently says "223 MHz".

I suspect this is a bug in NVIDIA's drivers, do reach out to them, they are usually very fast to respond and look into things.

https://www.nvidia.com/object/support.html
-> bottom right, "Ask us a question, send us an email"

Please let me know how it goes
 
Top