• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Microsoft's New Windows Update Allows GPU Selection According to Workload

Raevenlord

News Editor
Staff member
Joined
Aug 12, 2016
Messages
3,716 (1.76/day)
Location
Portugal
System Name The Ryzening
Processor AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard MSI X570 MAG TOMAHAWK
Cooling Lian Li Galahad 360mm AIO
Memory 32 GB G.Skill Trident Z F4-3733 (4x 8 GB)
Video Card(s) Gigabyte RTX 3070 Ti
Storage Boot: Transcend MTE220S 2TB, Kintson A2000 1TB, Seagate Firewolf Pro 14 TB
Display(s) Acer Nitro VG270UP (1440p 144 Hz IPS)
Case Lian Li O11DX Dynamic White
Audio Device(s) iFi Audio Zen DAC
Power Supply Seasonic Focus+ 750 W
Mouse Cooler Master Masterkeys Lite L
Keyboard Cooler Master Masterkeys Lite L
Software Windows 10 x64
Microsoft's future update to Windows 10 will add a GPU-aware selector that allows both the OS and the user to adaptively select the best GPU for each usage scenario. The preview release of Windows 10 build 20190 features this in two ways. First is an OS-level layer that automagically selects the best GPU for the task at hand between installed options (let's assume, an Intel iGPU and your discrete GPU). For web browsing or productivity it's expected the OS will switch to the less power-hungry option, whilst for gaming and its all-cylinders philosophy, it would launch the discrete option.

However, if you're not much into ceding that kind of control to the OS itself, you can override which specific GPU is activated for a specific application. This change is made via the Settings panel with a drop down menu in Graphics Settings. This feature should be a particular boon for laptops that don't feature a power-saving technology that enables this kind of behavior, but there are some other usages for power users that might come in handy with this OS-level integration.



View at TechPowerUp Main Site
 
Joined
May 10, 2019
Messages
78 (0.07/day)
Wonder how this would work with streaming? Have one GPU dedicated to the game and another GPU dedicated to obs.
 
Joined
Sep 6, 2013
Messages
1,963 (0.62/day)
Location
Athens, Greece
System Name 3 systems: Gaming / Internet / HTPC
Processor Ryzen 7 2700X / Ryzen 7 2600X / AM3 Athlon 645 unlocked to 6 core @ 3.6+GHz
Motherboard MSI X470 Gaming Plus Max (1) / MSI X470 Gaming Plus Max (2) / Gigabyte GA-990XA-UD3
Cooling Νoctua U12S / AMD Wraith / Snowman M-T6
Memory 16GB G.Skill RIPJAWS 3600 / 16GB G.Skill Aegis 3200 / 16GB Kingston 2400MHz (DDR3)
Video Card(s) XFX RX 580 8GB + GT 710 (PhysX)/ GT 730 / HD 5670
Storage NVMe x 3 + SATA SSDs, SATA HDDs / Samsung 256GB NVMe + more / Samsung SSD 120GB
Display(s) Samsung LE32D550 32'' TV(2 systems connected) 1080p OC @ 75Hz / 19'' HP monitor + projector
Case Sharkoon Rebel 12 / Sharkoon Rebel 9 / Xigmatek Midguard
Audio Device(s) onboard
Power Supply Chieftec 850W / Sharkoon 650W / Seasonic 400W
Mouse CoolerMaster / Rapoo / Logitech
Keyboard Spartan Gear / Natec / CoolerMaster
Software Windows 7 and 10
This is a nice feature, even for a desktop where many do not care about power consumption.
 

Frick

Fishfaced Nincompoop
Joined
Feb 27, 2006
Messages
17,384 (2.93/day)
Location
Piteå
System Name Black MC in Tokyo
Processor Ryzen 5 2600x
Motherboard Asrock B450M-HDV
Cooling AMD Wraith Spire I think
Memory 2 x 8GB G-skill Aegis 3000 or somesuch
Video Card(s) Gainward RTX 3060ti Ghost OC
Storage Kingstong NV1 500GB | WD Blue 1TB x 2 | Toshiba P300 2TB
Display(s) Samsung U32J590U 4K + BenQ GL2450HT 1080p
Case Fractal Design Define R4
Audio Device(s) Line6 UX1 + some headphones
Power Supply Seasonic Core GC500
Mouse Logitech G602
Keyboard Dell Sk3205
VR HMD Acer Mixed Reality Headset
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores Rimworld 4K ready!
Joined
Dec 24, 2008
Messages
1,849 (0.38/day)
Location
Volos, Greece
System Name ATLAS
Processor Intel Core i7-4770 (4C/8T) Haswell
Motherboard GA-Z87X-UD5H , Dual Intel LAN, 10x SATA, 16x Power phace.
Cooling ProlimaTech Armageddon - Dual GELID 140 Silent PWM
Memory Mushkin Blackline DDR3 2400 997123F 16GB
Video Card(s) MSI GTX1060 OC 6GB (single fan) Micron
Storage WD Raptors 73Gb - Raid1 10.000rpm
Display(s) DELL U2311H
Case HEC Compucase CI-6919 Full tower (2003) moded .. hec-group.com.tw
Audio Device(s) Creative X-Fi Music + mods, Audigy front Panel - YAMAHA quad speakers with Sub.
Power Supply HPU-4M780-PE refurbished 23-3-2022
Mouse MS Pro IntelliMouse 16.000 Dpi Pixart Paw 3389
Keyboard Microsoft Wired 600
Software Win 7 Pro x64 ( Retail Box ) for EU
With so many GPU models out there I do no see large compatibility.
Most know commands trickery, this is sending sleep commands at GPU cores, but what if you have just one ? :)
 
Joined
Mar 10, 2010
Messages
10,067 (2.26/day)
Location
Manchester uk
System Name RyzenGtEvo/ Asus strix scar II/Trig
Processor Amd R5 5600G/ Intel 8750H/3800X
Motherboard Crosshair hero8 impact/Asus/crosshair hero 7
Cooling 360EK extreme rad+ 360$EK slim all push, cpu ek suprim Gpu full cover all EK
Memory Corsair Vengeance Rgb pro 3600cas14 16Gb in four sticks./16Gb/16GB
Video Card(s) Sapphire refference Rx vega 64 EK waterblocked/Rtx 2060/GTX 1060
Storage Silicon power 1TB nvme/8Tb external/1Tb samsung Evo nvme 2Tb sata ssd/1Tb nvme
Display(s) Samsung UAE28"850R 4k freesync.dellshiter
Case Lianli p0-11 dynamic/strix scar2/aero cool shiter
Audio Device(s) Xfi creative 7.1 on board ,Yamaha dts av setup, corsair void pro headset
Power Supply corsair 1200Hxi/Asus stock /850 watt ?
Mouse Roccat Kova/ Logitech G wireless
Keyboard Roccat Aimo 120
VR HMD Oculus rift
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores 8726 vega 3dmark timespy/ laptop Timespy 6506
Interesting, I like the sound of this.
 
Joined
Mar 21, 2016
Messages
1,433 (0.63/day)
Would be cool if you could use this set one GPU to run a game and assign another for reshade post process injection, but doubtful that works.
 
Joined
Feb 18, 2005
Messages
3,458 (0.55/day)
Location
Ikenai borderline!
Laptops with NVIDIA dGPUs and Intel iGPUs have had this option in the NVIDIA Control Panel forever. Not sure why MS is moving it into Windows directly.

With so many GPU models out there I do no see large compatibility.
Most know commands trickery, this is sending sleep commands at GPU cores, but what if you have just one ? :)

Please educate yourself as to how graphics drivers work.
 
Joined
Mar 10, 2010
Messages
10,067 (2.26/day)
Location
Manchester uk
System Name RyzenGtEvo/ Asus strix scar II/Trig
Processor Amd R5 5600G/ Intel 8750H/3800X
Motherboard Crosshair hero8 impact/Asus/crosshair hero 7
Cooling 360EK extreme rad+ 360$EK slim all push, cpu ek suprim Gpu full cover all EK
Memory Corsair Vengeance Rgb pro 3600cas14 16Gb in four sticks./16Gb/16GB
Video Card(s) Sapphire refference Rx vega 64 EK waterblocked/Rtx 2060/GTX 1060
Storage Silicon power 1TB nvme/8Tb external/1Tb samsung Evo nvme 2Tb sata ssd/1Tb nvme
Display(s) Samsung UAE28"850R 4k freesync.dellshiter
Case Lianli p0-11 dynamic/strix scar2/aero cool shiter
Audio Device(s) Xfi creative 7.1 on board ,Yamaha dts av setup, corsair void pro headset
Power Supply corsair 1200Hxi/Asus stock /850 watt ?
Mouse Roccat Kova/ Logitech G wireless
Keyboard Roccat Aimo 120
VR HMD Oculus rift
Software Win 10 Pro
Benchmark Scores 8726 vega 3dmark timespy/ laptop Timespy 6506
Laptops with NVIDIA dGPUs and Intel iGPUs have had this option in the NVIDIA Control Panel forever. Not sure why MS is moving it into Windows directly.



Please educate yourself as to how graphics drivers work.
That's similar but only use one Or the other, realistically a use case could be game on dgpu while outputting the tube to a second monitor via igp.

Seems like something you wouldn't use too often with a bit of thought.
 
Joined
Sep 19, 2016
Messages
39 (0.02/day)
Processor Ryzen 5950X
Motherboard Gigabyte X570 Aurus Master
Cooling Corsair H115i
Memory 32GB (16x2) Crucial DDR4 3200
Video Card(s) Powercolor Radeon RX 480 Red Devil 8GB
Storage 2TB Adata SX8200, 1TB Corsair MP510, 4TB WDC Red, 3TB WDC Black, 6TB Ironwolf, 250GB 850 evo
Display(s) LG 4k 27"
Case Nanoxia Deep Silence 6
Audio Device(s) Logitech Z906
Power Supply 660W Seasonic Platinum Prime
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech
Software Windows 10
Laptops with NVIDIA dGPUs and Intel iGPUs have had this option in the NVIDIA Control Panel forever. Not sure why MS is moving it into Windows directly.

Based on how GPU drivers work. I would say this would be better handled by the OS. Especially for notebooks where the Graphics Cards are of seperate vendors. This leaves a lot of the Compatibility issues out and lets the OS handle the grunt work. This way instead of the GPU vendors needing to work together to make this setup work they just need to make calls to the OS for this functionality to work. Honestly this should have been in the OS a long time ago.
 

Cheeseball

Not a Potato
Supporter
Joined
Jan 2, 2009
Messages
1,522 (0.31/day)
Location
Pittsburgh, PA
System Name Custom AMD Rig
Processor AMD Ryzen™ 7 5800X
Motherboard MSI MEG B550 Unify
Cooling EVGA CLC 280mm AIO Liquid Cooler
Memory Corsair Vengeance RGB Pro DDR4-4000 32 GB (8GB x 4) C18
Video Card(s) NVIDIA GeForce RTX™ 3090 24GB GDDR6X
Storage 1TB Inland GPP, 2TB Samsung 970 Plus, 2x 2TB Inland Premium, 1TB Samsung 860 Evo, 1TB SK hynix S31
Display(s) Samsung Odyssey Neo G9, LG C1 48" 4K 120 Hz (OLED44C1PUB)
Case Corsair iCue 5000X (White)
Audio Device(s) Kanto Audio YU2 and SUB8 Desktop Speakers and Subwoofer, Blue Yeti Microphone
Power Supply EVGA SuperNOVA 1000 P3
Mouse Logitech G303 Shroud Edition, Pro Superlight (White)
Keyboard NuPhy Air75
VR HMD Occulus Quest 2 128GB
Software Windows 10 Pro 64-bit 21H2 Build 19044.1645
Laptops with NVIDIA dGPUs and Intel iGPUs have had this option in the NVIDIA Control Panel forever. Not sure why MS is moving it into Windows directly.

Not exactly the same. The previous version (before the April 2020 refresh) of NVIDIA Optimus would load the IGP frame buffer first, check if the software being run needs more GPU power, then pass it on to the discrete GPU.

This implementation allows you to choose which GPU you want to run which software.

My curious question about this is how would it work if I run something on my RX 5700 XT screen, but the software's fullscreen/window view is on my 2080 Super. If I do that as it is right now, the drivers will attempt to pass on the software from one GPU to another. This works fine with 2D and lightweight 3D software as I can see the load "transferring" over using GPU-Z with the software flickering a bit. Software that places a huge GPU load however will either freeze up or crash, like I tried with Doom Eternal.
 
Joined
Nov 20, 2013
Messages
5,203 (1.67/day)
Location
Kiev, Ukraine
System Name WS#1337
Processor Ryzen 7 3800X
Motherboard ASUS X570-PLUS TUF Gaming
Cooling Xigmatek Scylla 240mm AIO
Memory 4x8GB G.Skill Ares OEM DDR4-3200 (B-die)
Video Card(s) Inno3D RTX 3070 Ti iChill
Storage Adata SX8200 Pro 1TB
Display(s) Samsung U24E590D (4K/UHD)
Case ghetto CM Cosmos RC-1000
Audio Device(s) ALC1220
Power Supply SeaSonic SSR-550FX (80+ GOLD)
Mouse Logitech G603
Keyboard Modecom Volcano Blade (Kailh choc LP)
Software Windows 10, Ubuntu 20.04 LTS
I thought this was already in ver. 2004? Gave me one helluva headache when I bought two Probooks with discrete graphics, which I couldn't use until manually assigned GPUs to power profiles (even if GPU is selected for an app, it was still defaulting to Intel iGPU).
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
13,209 (4.76/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel Xeon E3-1260L v5
Motherboard MSI E3 KRAIT Gaming v5
Cooling Tt tower + 120mm Tt fan
Memory G.Skill 16GB 3600 C18
Video Card(s) Asus GTX 970 Mini
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
I'm not seeing anything new here.
Graphics switching based on usage has been around a while.
 

Mussels

Freshwater Moderator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
53,506 (8.31/day)
Location
Oystralia
System Name Rainbow Sparkles
Processor Ryzen R7 5800X (PBO tweaked, 4.4-5.05GHz)
Motherboard Asus x570 Gaming-F
Cooling EK Quantum Velocity AM4 + EK Quantum ARGB 3090 w/ active backplate. Dual rad.
Memory 2x32GB DDR4 3600 Corsair Vengeance RGB @3800 C18-22-22-22-42 TRFC704 (1.4V, SoC 1.15V Hynix MJR)
Video Card(s) Galax RTX 3090 SG 24GB: Often underclocked to 1500Mhz 0.737v
Storage 2TB WD SN850 NVME + 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + WD AN1500 1TB + 1TB Intel 6000P NVME USB 3.2
Display(s) Gigabyte G32QC (4k80Hz, 1440p 165Hz) + Phillips 328m6fjrmb (4K 60Hz, 1440p 144Hz)
Case Fractal Design R6
Audio Device(s) Logitech G560 |Razer Leviathan | Corsair Void pro RGB |Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G Pro wireless + Steelseries Prisma XL
Keyboard Razer Huntsman TE (custom white and steel keycaps)
VR HMD Oculus Rift S
Software Windows 11 pro x64 (Yes, it's genuinely a good OS)
Benchmark Scores I don't quite know how i managed to get such a top tier PC, I am not rich.
I wanna know if i can use this for the Gsync/freesync hack - have a ryzen APU connected to my display with freesync on, but tell windows to render on nvidia?

I also thought this has been around for a while, unless its changed somehow
 

blazed

New Member
Joined
May 18, 2020
Messages
26 (0.04/day)
I've got a Ryzen 2500u laptop. Will this improve performance in gaming, in any measurable way?
 
Joined
Aug 12, 2020
Messages
544 (0.83/day)
Does it work on desktop, where you have separate video outputs on motherboard and dedicated video card?

I've got a Ryzen 2500u laptop. Will this improve performance in gaming, in any measurable way?

No.

Also, if your laptop has dedicated video card, it probably could do that already.
 

Mussels

Freshwater Moderator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
53,506 (8.31/day)
Location
Oystralia
System Name Rainbow Sparkles
Processor Ryzen R7 5800X (PBO tweaked, 4.4-5.05GHz)
Motherboard Asus x570 Gaming-F
Cooling EK Quantum Velocity AM4 + EK Quantum ARGB 3090 w/ active backplate. Dual rad.
Memory 2x32GB DDR4 3600 Corsair Vengeance RGB @3800 C18-22-22-22-42 TRFC704 (1.4V, SoC 1.15V Hynix MJR)
Video Card(s) Galax RTX 3090 SG 24GB: Often underclocked to 1500Mhz 0.737v
Storage 2TB WD SN850 NVME + 1TB Sasmsung 970 Pro NVME + WD AN1500 1TB + 1TB Intel 6000P NVME USB 3.2
Display(s) Gigabyte G32QC (4k80Hz, 1440p 165Hz) + Phillips 328m6fjrmb (4K 60Hz, 1440p 144Hz)
Case Fractal Design R6
Audio Device(s) Logitech G560 |Razer Leviathan | Corsair Void pro RGB |Blue Yeti mic
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G Pro wireless + Steelseries Prisma XL
Keyboard Razer Huntsman TE (custom white and steel keycaps)
VR HMD Oculus Rift S
Software Windows 11 pro x64 (Yes, it's genuinely a good OS)
Benchmark Scores I don't quite know how i managed to get such a top tier PC, I am not rich.
Does it work on desktop, where you have separate video outputs on motherboard and dedicated video card?

that should be its entire purpose yes - if they're able to pass one GPU's renderings to another GPU's output this could be a big boon for a lot of us (using a weakass NV GPU with freesync to display, but a 5700xt for rendering, etc etc)
 
Joined
Dec 24, 2008
Messages
1,849 (0.38/day)
Location
Volos, Greece
System Name ATLAS
Processor Intel Core i7-4770 (4C/8T) Haswell
Motherboard GA-Z87X-UD5H , Dual Intel LAN, 10x SATA, 16x Power phace.
Cooling ProlimaTech Armageddon - Dual GELID 140 Silent PWM
Memory Mushkin Blackline DDR3 2400 997123F 16GB
Video Card(s) MSI GTX1060 OC 6GB (single fan) Micron
Storage WD Raptors 73Gb - Raid1 10.000rpm
Display(s) DELL U2311H
Case HEC Compucase CI-6919 Full tower (2003) moded .. hec-group.com.tw
Audio Device(s) Creative X-Fi Music + mods, Audigy front Panel - YAMAHA quad speakers with Sub.
Power Supply HPU-4M780-PE refurbished 23-3-2022
Mouse MS Pro IntelliMouse 16.000 Dpi Pixart Paw 3389
Keyboard Microsoft Wired 600
Software Win 7 Pro x64 ( Retail Box ) for EU
Laptops with NVIDIA dGPUs and Intel iGPUs have had this option in the NVIDIA Control Panel forever. Not sure why MS is moving it into Windows directly.

Please educate yourself as to how graphics drivers work.

This is a bit difficult over patented technology.
ATI - AMD, this was using power saving by detecting 2D mode and GPU&Mem clocks those it is automatically lowered.
 
Joined
Feb 20, 2020
Messages
4,575 (5.54/day)
Location
Texas
System Name Ghetto Rigs x299 & z490 & x99
Processor 9940x w/Optimus SigV2 & 10900k w/Optimus Foundation & 5930k w/EK Magnitude
Motherboard X299 Rampage VI Apex & z490 Maximus XII Apex & x99 Sabertooth
Cooling D5 combo/280 GTX/ VRM water block copper/280 GTX/ D5 Top/Optimus sigV2/TitanXp/Mora 360x2
Memory Trident-Z 3600C16 4x8gb & Trident-Z Royal 4000c16 2x16gb & Trident-Z 3200c14 4x8gb
Video Card(s) 1080ti FTW3 & Titan Xp & evga 980ti gaming
Storage 970 evo plus 500gb & 970 evo 500gb many sammy 2.5" ssd's and WD BLK hdd's
Display(s) 1-AOC G2460PG 24"G-Sync 144Hz/ 2nd 1-ASUS VG248QE 24"/ 3rd LG 43" series
Case D450 second floor for 2nd rad x2/ Cherry Entertainment center/ 2 Test benches
Audio Device(s) Built in Realtek x2 with Insignia 2.0 sound bars & 1-LG sound bar
Power Supply EVGA 1200P2 & 1000P2 with APC AX1500 & 850P2 with CyberPower-GX1325U & 750P2
Mouse Redragon Perdition x3
Keyboard G710+x3
Software Win-7 pro x3 and Linux Cinnamon 20.2x2 & win-10 pro x3
Benchmark Scores Are in the benchmark section
Hi,
Maybe later
 
Joined
May 8, 2019
Messages
105 (0.09/day)
It's supported for quite a long time - I have one monitor connected to Intel iGPU and another to dedicated Radeon. Old Edge was able to move video decoding between GPUs on the fly when I moved the browser window. Most other browsers let you choose rendering GPU and when I move the window to other monitor the rendering gets transferred via PCIe (which btw hinders its bandwidth). It's the same with 3D apps, though not all APIs may equally like it (DX/OGL/Vulkan).
 
Joined
Dec 20, 2016
Messages
107 (0.05/day)
Location
Italy
System Name Frankenstin 2.0, Alienware X17 R2
Processor Ryzen 5 3600 @ 4400mhz, 1,248v fixed
Motherboard Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
Cooling Swiftech Apogee drive 2 + XSPC x360 + generic GPU Waterblock
Memory 32Gb G.skill 3200 cl16
Video Card(s) Powercolor RX Vega 56, Custom watercooling - @ 64 mod
Storage Sabrent Rocket 1TB NVME
Display(s) Samsung LC27JG500
Case Thermaltake Core G3
Audio Device(s) Integrated + Denon AVR 2800
Power Supply Enermax Revolution SFX 650w
Mouse Trust GXT 152
Keyboard Logitech G413
Software Windows 10 Pro x64
It would be nice to expand support to be able to choose between two different dedicated graphics cards in the system. If a game or application works better with AMD rather than NVIDIA, for example.
 
Joined
Jun 21, 2015
Messages
37 (0.01/day)
Location
KAER MUIRE
System Name Alucard
Processor AMD Ryzen 5 5600X AM4 BOX
Motherboard Asus ROG STRIX B550-F GAM. WI-FI II B550
Cooling CORSAIR Cooling iCUE H115i RGB PRO XT bk
Memory D432GB 3200-16 Trident Z RGB K2 GSK
Video Card(s) GiBy 12GB RX 6700 XT Gaming OC 12G
Storage SSD 1TB 2.5/3.4G 970 EVO PLUS M.2 SAM
Display(s) Acer 2k 170Hz, Benq 4k HDR
Case DeepCool Matrexx 70 3F bk ATX
Power Supply be quiet! Pure Power 11 FM 750W ATX24
Mouse Logictech
Keyboard Logictech
Software W11/Ubuntu 20.0LTS

ARF

Joined
Jan 28, 2020
Messages
1,888 (2.22/day)
Location
the country of the absurds (#$topHatingRussians)
System Name ARF System
Processor AMD Ryzen 9 5900X 12-core/24-thread 70 MB L2&3 Cache AM4
Motherboard MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI AM4
Cooling Arctic Freezer 34 eSports DUO
Memory 2x16 GB DDR4 Corsair VENGEANCE LPX
Video Card(s) AMD Radeon
Storage XPG GAMMIX S11 Pro PCIe Gen3x4 M.2 2280 512 GB
Display(s) LG 24UD58-B 4K Ultra HD 3840x2160
Case Serioux MAKENNA Middle Tower ATX
Audio Device(s) Realtek® ALC1200
Power Supply Deepcool DQ750ST 750W Gold
Mouse AbconCore A660 Gaming Mouse
Keyboard Logitech Wave
Software Microsoft Windows 10 Pro 64
It is indeed useless "update" because Windows has always worked in this way, anyways. Light load is for light applications, heavy load and you get your discrete GPU up and running.

It is an option in Radeon Settings.
 
Joined
Aug 12, 2020
Messages
544 (0.83/day)
It is indeed useless "update" because Windows has always worked in this way, anyways. Light load is for light applications, heavy load and you get your discrete GPU up and running.

It is an option in Radeon Settings.

Radeon Settings != Windows.

Also since when Radeon Settings can allow you to switch between loading dedicated video card or IGP, especially non-AMD ones? :O
 
Top