• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Mining BIOS repository

highspeedjohn4

New Member
Joined
Jul 29, 2020
Messages
5 (0.08/day)
I'm getting really poor performance out of my rig with six total GPUs half Asus and half MSI that Ive listed below. Was hoping a modded bios would help. Im running the latest version from the vga bios collection on the asus card. When I tried installing the latest bios version for the MSI card it stopped working. When I lookup the latest MSI ARMOR 8GB OC bios it takes me to the MK2 version however I'm clicking the ARMOR 8GB OC version. Any help would be greatly appreciated. Thanks,


3x MSI ARMOR 8GB OC (Micron) 015.050.002.001.000000
3x Asus Dual 8GB OC (Micron) 015.050.002.001.000000
Windows 10 Pro x64
Gigabyte GA-Z270XP-SLI Motherboard
16GB XPG DDR4 RAM XMP 3600
256GB ADATA Swordfish NVMe SSD Boot Drive
6th gen Celeron CPU
6x PCIe Risers
2x 800w Corsair PSUs
Open Frame Chassis
 

on5

New Member
Joined
Dec 19, 2017
Messages
3 (0.00/day)
I'm getting really poor performance out of my rig with six total GPUs half Asus and half MSI that Ive listed below. Was hoping a modded bios would help. Im running the latest version from the vga bios collection on the asus card. When I tried installing the latest bios version for the MSI card it stopped working. When I lookup the latest MSI ARMOR 8GB OC bios it takes me to the MK2 version however I'm clicking the ARMOR 8GB OC version. Any help would be greatly appreciated. Thanks,


3x MSI ARMOR 8GB OC (Micron) 015.050.002.001.000000
3x Asus Dual 8GB OC (Micron) 015.050.002.001.000000
Windows 10 Pro x64
Gigabyte GA-Z270XP-SLI Motherboard
16GB XPG DDR4 RAM XMP 3600
256GB ADATA Swordfish NVMe SSD Boot Drive
6th gen Celeron CPU
6x PCIe Risers
2x 800w Corsair PSUs
Open Frame Chassis

What are you mining?
 
Joined
Mar 23, 2005
Messages
3,786 (0.67/day)
Location
Ancient Greece, Acropolis (Time Lord)
System Name RiseZEN Gaming PC
Processor AMD Ryzen 7 1700X @ stock - (ZEN3 v2.1 Prototype)
Motherboard ASRock Fatal1ty X370 GAMING X AM4
Cooling Corsair H115i PRO RGB, 280mm Radiator, Dual 140mm ML Series PWM Fans
Memory G.Skill TridentZ 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200
Video Card(s) Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+ SE + (RDNA2 v1.2 Prototype)
Storage Corsair Force MP500 480GB M.2 (OS) + Force MP510 480GB M.2 (Steam/Games)
Display(s) Asus 27" (MG278Q) 144Hz WQHD 1440p + 1 x Asus 24" (VG245H) FHD 75Hz 1080p
Case Corsair Obsidian Series 450D Gaming Case
Audio Device(s) SteelSeries 5Hv2 w/ ASUS Xonar DGX PCI-E GX2.5 Audio Engine Sound Card
Power Supply Corsair TX750W Power Supply
Mouse Razer DeathAdder PC Gaming Mouse - Ergonomic Left Hand Edition
Keyboard Logitech G15 Classic Gaming Keyboard
Software Windows 10 Pro - 64-Bit Edition
Benchmark Scores WHO? I'm the Doctor. The Definition of Gaming is PC Gaming...
What are you mining?
That's a great question, because several Crypto's halved which would reduce the hashrate from existing hardware I believe.
That may explain the poor performance perhaps?
 

highspeedjohn4

New Member
Joined
Jul 29, 2020
Messages
5 (0.08/day)
What are you mining?
ETH using cudo miner which switches between Claymore, Phoenix and ethminer depending on which one is performing best. I mean like really bad though 4-8 Mh/s hash rate per card.

ETH using cudo miner which switches between Claymore, Phoenix and ethminer depending on which one is performing best. I mean like really bad though 4-8 Mh/s hash rate per card.
I say 4-8 because on the recommendation of a friend I tried taking a slightly older motherboard and putting it in a mid tower chassis. Then plugging two GPUs directly in to the board. They thought it was the risers that was slowing down the system. With that motherboard and 5x RX 580s on risers I was only getting 20Mh/s. Which totals 4Mh/s per card but it showed all the cards at 0% utilization and it was only pulling 135 watts total. The 2x GPUs in the mid tower sees both cards but it appears only one GPU is running because one says 100% utilization while the other says 0%. The system is only using 70 watts which is low for even just one GPU. Its my understanding under full load the GPU should be pulling about double that by its self. The 2x GPU setup has been consistently running at 8.3 Mh/s for about a week now. I have plenty of power im using a 20a 240v dedicated circuit plugged in to an APC switched PDU. Also plenty of cooling with box fans and an LG 9000 BTU spot AC. So something is a miss and this being my first mining rig im a little at a loss. Ive been working IT for over 20yrs though so its not from lack of understanding the underlying components. Im using a Cisco managed gigabit switch, a pfsense router running on a supermicro server with all Cat6e cabling and a gigabit Comcast internet connection with an ARRIS surfboard modem.
 

highspeedjohn4

New Member
Joined
Jul 29, 2020
Messages
5 (0.08/day)
So for an update I got all the cards running at high utilization and with higher power consumption. So I settled on two Rigs each with 5x RX580 the two models I previously mentioned. Each running on Win10 Pro x64 with 16GB of RAM, 2x 800w corsair PSU's and SSD's boot drives. One a little newer with DDR4 and one a little older with DDR3 the newer one is averaging 53Mh/s and the older one 47Mh/s. What was causing the original issues was Asus's GPU Tweak software. They released a new version on the 28th after upgrading to that the under utilization issues and all the weird issues I was having went away. I also went from using the AMD Pro to the latest Adrenaline drivers. So a step in the right direction however still pretty low of a hash rate. Over both Rigs I would be averaging about 10Mh/s per card with each rig pulling a little under 500 watts. Ive heard people talking about get 28-32 Mh/s per RX 580 GPU. Now were those just old stats and I shouldn't be expecting to get that high anymore? That or are my Rigs still under performing and would benefit from flashing the BIOS with a modded ROM file? I was also thinking about getting a more recent dedicated mining motherboard like MSI's B360-F Pro. Then consolidating all the GPU's to that board running a 9th gen Intel core I5 CPU with UHD 630 integrated graphics for the display and vPro for remote management. Does anyone have modded ROM files for those cards? I saw them for sale on eBay but thought Id ask here first. I would be willing to pay if someone can provide those files and help in optimizing my rigs to double or triple my hash rate. Any thoughts or recommendations would be greatly appreciated. Thanks!
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
9,592 (4.43/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
So for an update I got all the cards running at high utilization and with higher power consumption. So I settled on two Rigs each with 5x RX580 the two models I previously mentioned. Each running on Win10 Pro x64 with 16GB of RAM, 2x 800w corsair PSU's and SSD's boot drives. One a little newer with DDR4 and one a little older with DDR3 the newer one is averaging 53Mh/s and the older one 47Mh/s. What was causing the original issues was Asus's GPU Tweak software. They released a new version on the 28th after upgrading to that the under utilization issues and all the weird issues I was having went away. I also went from using the AMD Pro to the latest Adrenaline drivers. So a step in the right direction however still pretty low of a hash rate. Over both Rigs I would be averaging about 10Mh/s per card with each rig pulling a little under 500 watts. Ive heard people talking about get 28-32 Mh/s per RX 580 GPU. Now were those just old stats and I shouldn't be expecting to get that high anymore? That or are my Rigs still under performing and would benefit from flashing the BIOS with a modded ROM file? I was also thinking about getting a more recent dedicated mining motherboard like MSI's B360-F Pro. Then consolidating all the GPU's to that board running a 9th gen Intel core I5 CPU with UHD 630 integrated graphics for the display and vPro for remote management. Does anyone have modded ROM files for those cards? I saw them for sale on eBay but thought Id ask here first. I would be willing to pay if someone can provide those files and help in optimizing my rigs to double or triple my hash rate. Any thoughts or recommendations would be greatly appreciated. Thanks!
Disable ULPS too if it is enabled.
 
Last edited:
Joined
Oct 22, 2014
Messages
9,592 (4.43/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel i5-9600KF
Motherboard NZXT N7 Z370 Black
Cooling Cooler Master 240 RGB AIO / Stock
Memory Thermaltake Toughram 16GB 4400MHz DDR4 or Gigabyte 16GB 3600MHz DDR4 or Adata 8GB 2133Mhz DDR4
Video Card(s) Asus Dual 1060 6GB
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 24" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
Ultra Low Power State, it might show as a setting in Radeon software, or at least it used to.
 
Joined
Nov 22, 2014
Messages
59 (0.03/day)
System Name I could say remaining parts or something like that...
Processor i5 2500k @ 4,8 ghz/Xeon x5650
Motherboard Asus Z68 gene-z/G1 Assassin
Cooling 240mm radiator/212+
Memory 8gb ddr3-1333/16gb ddr3-1866
Video Card(s) Nitro RX460 4gb/2x RX570 Red Devil
Storage Many
Display(s) Samsung TV/Topsync 2560*1440
Audio Device(s) onboard
Power Supply Seasonic 620w/Corsair 860i
Software 10 64 bit ultimate
I don't consider making 15$ a day a hobby.
 

highspeedjohn4

New Member
Joined
Jul 29, 2020
Messages
5 (0.08/day)
Nevermind I found it. There were like 25 registry keys and all but one of them was already set to 0. I set the only one that wasnt to 0 but it didn't make a difference. I may need to reboot for it to take effect.
 

hamilto_rbn

New Member
Joined
Aug 29, 2020
Messages
4 (0.14/day)
Location
Brasil
Ajude-me
desculpe pela tradução Estou tendo problemas para encontrar bios mod Radeon RX 580 8192 MB · ASUS
Samsung K4G80325FC 115-D009PI5-100 alguém poderia me ajudar
 

goldmember

New Member
Joined
Sep 7, 2020
Messages
1 (0.06/day)
Have looked everywhere for a mining BIOS for an old GPU --
and found this amazing thread that looks like it may be my best shot --
Looking for a mining BIOS for:

MSI Radeon RX 480 Gaming X 4GB (Hynix) --

scrolled through the thread and didnt see anything that was specifically for this GPU -
anyone have one, or can point in direction to one, would be greatly appreciated.
Thanks -
 

PedroMHF

New Member
Joined
Sep 15, 2020
Messages
1 (0.10/day)
Hi guys I have a MSI Armour RX 570 8GB Samsung memory type K4G8032FC really low numbers mining ETH with everything stock can't even plug it's in not worth it, I have 2 other MSI Armour RX 570 8GB with Hynix memory running, hitting 27.4 Mh/s not the best but overall system is taking 290W from the wall.

I'm uploading my MSI RX 570 8GB Samsung memory type K4G8032FC BIOS here any help would be appreciated.
 

Attachments

Top