• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Mining BIOS repository

cdawall

where the hell are my stars
Joined
Jul 23, 2006
Messages
27,644 (5.72/day)
Location
Houston
System Name All the cores || Into the Blue
Processor 2990WX || 5960X
Motherboard Asrock X399M || Asus X99M WS
Cooling CPU-XSPC RayStorm Neo, 2x240mm+360mm, D5PWM+140mL, GPU-2x360mm, 2xbyski, D4+D5+100mL || TBD
Memory 4x8GB G.Skill Trident Z 3200 CL16 || EVGA 3200 2x8GB
Video Card(s) (2) EVGA SC BLACK 1080Ti's || EVGA 1080Ti FE
Storage 2x Samsung SM951 512GB, Samsung PM961 512GB || OCZ Vector 180 480GB
Display(s) Dell UP2414Q 3840X2160@60hz || TBD
Case Caselabs Mercury S5+pedestal || Supermicro S5 (GS5A-753K)
Audio Device(s) Fischer HA-02->Fischer FA-002W High edition/FA-003/Jubilate/FA-011 depending on my mood
Power Supply Seasonic Prime 1200w || Seasonic Snow Silent 750w
Mouse Thermaltake Theron, Steam controller || TBD
Keyboard Thermaltake Poseidon ZX, Steam controller || Corsair K70
Software W10P || W10P
Hi, you were right, i used atikpatcher and my modded bios was recognized, but the second part of the problem is that i cant overclock, i mean it does not increase the performance.
So what i did next i copied the 1350 memory string and pasted to the 1750 which is default and that's what gave me 690 hs then i overclocked the core to 1450 and now i have 720 hs.
Which memory is on the card I will give a mod a try on it in a bit
 

cdawall

where the hell are my stars
Joined
Jul 23, 2006
Messages
27,644 (5.72/day)
Location
Houston
System Name All the cores || Into the Blue
Processor 2990WX || 5960X
Motherboard Asrock X399M || Asus X99M WS
Cooling CPU-XSPC RayStorm Neo, 2x240mm+360mm, D5PWM+140mL, GPU-2x360mm, 2xbyski, D4+D5+100mL || TBD
Memory 4x8GB G.Skill Trident Z 3200 CL16 || EVGA 3200 2x8GB
Video Card(s) (2) EVGA SC BLACK 1080Ti's || EVGA 1080Ti FE
Storage 2x Samsung SM951 512GB, Samsung PM961 512GB || OCZ Vector 180 480GB
Display(s) Dell UP2414Q 3840X2160@60hz || TBD
Case Caselabs Mercury S5+pedestal || Supermicro S5 (GS5A-753K)
Audio Device(s) Fischer HA-02->Fischer FA-002W High edition/FA-003/Jubilate/FA-011 depending on my mood
Power Supply Seasonic Prime 1200w || Seasonic Snow Silent 750w
Mouse Thermaltake Theron, Steam controller || TBD
Keyboard Thermaltake Poseidon ZX, Steam controller || Corsair K70
Software W10P || W10P

Attachments

amaddel

New Member
Joined
Apr 19, 2018
Messages
5 (0.01/day)
Give this a shot. It might need more memory clock to get the best performance
I tried it but it crashes at 1875+ mhz memory clock, at this clock i get similar results as my moded bios ~660 hs. I think this is the maximum my card can do...
 

cdawall

where the hell are my stars
Joined
Jul 23, 2006
Messages
27,644 (5.72/day)
Location
Houston
System Name All the cores || Into the Blue
Processor 2990WX || 5960X
Motherboard Asrock X399M || Asus X99M WS
Cooling CPU-XSPC RayStorm Neo, 2x240mm+360mm, D5PWM+140mL, GPU-2x360mm, 2xbyski, D4+D5+100mL || TBD
Memory 4x8GB G.Skill Trident Z 3200 CL16 || EVGA 3200 2x8GB
Video Card(s) (2) EVGA SC BLACK 1080Ti's || EVGA 1080Ti FE
Storage 2x Samsung SM951 512GB, Samsung PM961 512GB || OCZ Vector 180 480GB
Display(s) Dell UP2414Q 3840X2160@60hz || TBD
Case Caselabs Mercury S5+pedestal || Supermicro S5 (GS5A-753K)
Audio Device(s) Fischer HA-02->Fischer FA-002W High edition/FA-003/Jubilate/FA-011 depending on my mood
Power Supply Seasonic Prime 1200w || Seasonic Snow Silent 750w
Mouse Thermaltake Theron, Steam controller || TBD
Keyboard Thermaltake Poseidon ZX, Steam controller || Corsair K70
Software W10P || W10P
I tried it but it crashes at 1875+ mhz memory clock, at this clock i get similar results as my moded bios ~660 hs. I think this is the maximum my card can do...
I have another strap I can try with this one. That one is a good bit tighter and it normally can do 870-950h/s
 

Hoschkid

New Member
Joined
Apr 26, 2018
Messages
6 (0.01/day)
Hello there, sorry for just joining here and asking for a solution for my problems, but I recently bricked my Sapphire Reference Design RX 480 8G by flashing a faulty BIOS and it would be amazing if you guys had any ideas.
At first I couldn't even boot to windows but with help of a paperclip and the 1+8 method i managed to succesfully boot, with the "dead" GPU installed, from my iGPU. Then I tried a couple of things:
-ATIwinflash, shows me: Independent ATI GPU cant be found (something along those lines, I translated it)
-ATIflash via administrative command prompt: -i adapter not found. If i try -f -p 0 bios.rom it says: Adapter not found ERROR: 0FL01
-made a bootable USB and tried flashing via ATIflash in DOS, with the same result, Adapter not found ERROR: 0FL01
-I installed the GPU in the 2nd PCIe slot and repeated the steps above

Strangely the GPU gets recognized by GPU-Z to be a RX480, and also the UEFI system Browser shows a generic ATI card in the PCIe slot.
Unfortunately ATIflash doesn't find an adapter installed now matter what i tried.

I would really appreciate every suggestion you got for me!


EDIT:
I managed to see my RX 480 in ATIflash while i hab another dedicated GPU installed in the main PCIe slot, -ai tells me this:
Adapter 1 (BN=07, DN=00, FN=00, PCIID=00001002, SSID=000067DF)
Asic Family : Polaris10
Flash Type : R600 SPI (64 KB)
No VBIOS

-i command results in this:

adapter bn dn fn dID asic flash romsize test bios p/n
======= == == == ==== =============== ============== ======= ==== ==============
0 01 00 00 6938 Tonga M25P10/c 20000 pass 113-4E3081U-X58
1 07 00 00 67DF Polaris10 R600 SPI 10000 fail -

when I try forceflashing after this it always says:
Failed to read ROM

ERROR: 0FL01


Weirdly I can't seem to find it via BIOS version of ATIflash, only via the cmd prompt.

I attached the ROM file I used for flashing the RX 480, it's the bad.rom and the stock.rom file wich I'm hoping to get back on the card.

2. EDIT:

I managed to fix it by myself! In case it helps anyone for the future I tell you what I did:

1. Boot over another dedicated GPU with the bricked GPU installed in the system by using the "1+8 Pin Method". It is very important that you are later able to remove the short with the GPU's installed.
2. Boot into Windows safe mode and deinstall all remaining display drivers by using DDU.
You gonna need a 2. dedicated GPU since at least for me booting over the iGPU did result in "No Adapters found" Error in ATIflash.

3. Boot into Windows run a CMD prompt as Administrator and use the atiflash -i command to see if your GPUs get detected. In my case the RX480(bricked card) stated fail.
4. Now close the CMD prompt and remove the 1+8 short you have done with something like a paperclip.
5. Reopen a CMD prompt as Administrator and repeat the ATIflash -i Command, now in my case it wouldn't say fail anymore
6. Use the CMD prompt to Flash your GPU with a working BIOS

Thanks a lot anyways
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jul 16, 2014
Messages
2,914 (1.52/day)
Location
SE Michigan
System Name Dumbass
Processor AMD-9370BE @4.6
Motherboard ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 +SB950
Cooling CM Nepton 280L
Memory G.Skill Sniper 16gb DDR3 2400
Video Card(s) GreenTeam 1080 Gaming X 8GB
Storage C:\SSD (240GB), D:\Seagate (2TB), E:\Western Digital (1TB)
Display(s) 1x Nixeus NX_EDG27, 2x Dell S2440L (16:9)
Case Phanteks Enthoo Primo w/8 140mm SP Fans
Audio Device(s) onboard (realtek?) SPKRS:Logitech Z623 200w 2.1
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech G910 Orion Spark
Software windows 10
Benchmark Scores https://i.imgur.com/aoz3vWY.jpg?2
Any mod worth using for a R9 280/x? I have it OC'd to 1100/1500 (and can prolly push it a bit farther) thats doing Equishash @300 H/s.
 
Joined
Feb 2, 2015
Messages
2,707 (1.57/day)
Location
On The Highway To Hell \m/
Any mod worth using for a R9 280/x? I have it OC'd to 1100/1500 (and can prolly push it a bit farther) thats doing Equishash @300 H/s.
http://www.overclock.net/forum/67-amd-ati/1554360-tahiti-memory-timings-patch-hynix-vram.html

Tighter timings on all Tahiti memory types are discussed in that thread. Not just Hynix. I use the patch on my 280X(w/ Hynix AFR) for benching(all kinds of benchmarks including compute). And it definitely works. I get artifacts though. So no good for gaming.
 
Last edited:
Joined
Jul 16, 2014
Messages
2,914 (1.52/day)
Location
SE Michigan
System Name Dumbass
Processor AMD-9370BE @4.6
Motherboard ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 +SB950
Cooling CM Nepton 280L
Memory G.Skill Sniper 16gb DDR3 2400
Video Card(s) GreenTeam 1080 Gaming X 8GB
Storage C:\SSD (240GB), D:\Seagate (2TB), E:\Western Digital (1TB)
Display(s) 1x Nixeus NX_EDG27, 2x Dell S2440L (16:9)
Case Phanteks Enthoo Primo w/8 140mm SP Fans
Audio Device(s) onboard (realtek?) SPKRS:Logitech Z623 200w 2.1
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech G910 Orion Spark
Software windows 10
Benchmark Scores https://i.imgur.com/aoz3vWY.jpg?2
http://www.overclock.net/forum/67-amd-ati/1554360-tahiti-memory-timings-patch-hynix-vram.html

Tighter timings on all Tahiti memory types are discussed in that thread. Not just Hynix. I use the patch on my 280X(w/ Hynix AFR) for benching(all kinds of benchmarks including compute). And it definitely works. I get artifacts though. So no good for gaming.
aftrer reading most of that, its only minor gains not worth accidentally trashing that card. thanks for the link.
 

Crusader_NS

New Member
Joined
May 16, 2018
Messages
7 (0.01/day)
Hi to all! :)
I need help... can any of you guys tell me where to find or send me modded bios for MSI RX470 8gb GamingX Micron memory graphic card? :)
It's on 22.7mhs... and no matter what I do, I just can't make it hash more ...
I also need one for Gigabyte RX560 4gb Gaming OC Mycron and Hynix memory
They are on 12mhs, same story :/
Here is the original bios for them...

THANKS!!!!!
 

Attachments

paintufast

New Member
Joined
May 9, 2018
Messages
27 (0.05/day)
Hi to all! :)
I need help... can any of you guys tell me where to find or send me modded bios for MSI RX470 8gb GamingX Micron memory graphic card? :)
It's on 22.7mhs... and no matter what I do, I just can't make it hash more ...
I also need one for Gigabyte RX560 4gb Gaming OC Mycron and Hynix memory
They are on 12mhs, same story :/
Here is the original bios for them...

THANKS!!!!!
Silly question. Are you in “compute” mode in your Radeon settings? That should help speed it up for starters if not.
 

Crusader_NS

New Member
Joined
May 16, 2018
Messages
7 (0.01/day)
to be honest, I don't know ...
I cant access radeon settings to check...
on one machine where is rx560 card there is no radeon settings and i can't install it, becouse of some installation error...
and on other where is rx470 card I can't access "global settings" it's always crashing ...

I managed to get into settings but there is no "GPU Workload"... what now? :)
 

Attachments

Last edited:

paintufast

New Member
Joined
May 9, 2018
Messages
27 (0.05/day)
to be honest, I don't know ...
I cant access radeon settings to check...
on one machine where is rx560 card there is no radeon settings and i can't install it, becouse of some installation error...
and on other where is rx470 card I can't access "global settings" it's always crashing ...

I managed to get into settings but there is no "GPU Workload"... what now? :)
I’m no expert on this stuff so someone else please speak up.

Is this the latest version of Radeon drivers? I know the GPU workload is relatively new (like last 6 months).

What version of Windows?
 

Crusader_NS

New Member
Joined
May 16, 2018
Messages
7 (0.01/day)
I’m no expert on this stuff so someone else please speak up.

Is this the latest version of Radeon drivers? I know the GPU workload is relatively new (like last 6 months).

What version of Windows?
Windows 10 x64
Drivers are not the latest version.. they are blockchain version
 
Last edited:
Joined
Nov 22, 2014
Messages
55 (0.03/day)
System Name I could say remaining parts or something like that...
Processor i5 2500k @ 4,8 ghz/Xeon x5650
Motherboard Asus Z68 gene-z/G1 Assassin
Cooling 240mm radiator/212+
Memory 8gb ddr3-1333/16gb ddr3-1866
Video Card(s) Nitro RX460 4gb/2x RX570 Red Devil
Storage Many
Display(s) Samsung TV/Topsync 2560*1440
Audio Device(s) onboard
Power Supply Seasonic 620w/Corsair 860i
Software 10 64 bit ultimate
I use 18.2.1 with my rx 570 and the option is there. Makes my hash rate go from 24-25 to 31-32!
 

Joeeleven

New Member
Joined
May 18, 2018
Messages
2 (0.00/day)
hey there cdawall when i tried to program your bios on the xfx radeon rx 580 gts with hynix memory it says subsystem id missmatch, here is the stock bios, can you please help me out?
 

Attachments

paintufast

New Member
Joined
May 9, 2018
Messages
27 (0.05/day)
I’m no expert on this stuff so someone else please speak up.

Is this the latest version of Radeon drivers? I know the GPU workload is relatively new (like last 6 months).
Windows 10 x64
Drivers are not the latest version.. they are blockchain version
yeah I would suggest the following right now. Again, not an expert. But this is what works for me so far.

I would suggest you run DDU, then start fresh reinstall the newest drivers from Radeon. And see what that gets ya.
 
Joined
Nov 22, 2014
Messages
55 (0.03/day)
System Name I could say remaining parts or something like that...
Processor i5 2500k @ 4,8 ghz/Xeon x5650
Motherboard Asus Z68 gene-z/G1 Assassin
Cooling 240mm radiator/212+
Memory 8gb ddr3-1333/16gb ddr3-1866
Video Card(s) Nitro RX460 4gb/2x RX570 Red Devil
Storage Many
Display(s) Samsung TV/Topsync 2560*1440
Audio Device(s) onboard
Power Supply Seasonic 620w/Corsair 860i
Software 10 64 bit ultimate
Yup. DDU in safe mode, then 18.2.1 is what fixed the workload option and gave me the best hash rate. That one for the RX series and 15.12 for the r9 I have.
 
Last edited:

kafar

New Member
Joined
May 22, 2018
Messages
1 (0.00/day)
Hi everyone, first time reply the post in the forum. I got a MSI RX570 4GB gaming x with samsung ram, tried some roms in #2 but doesnt work. I changed the strap and only reach 25mhs. Is there anyone can help?
attached with the original rom.
 

Attachments

Joined
Nov 22, 2014
Messages
55 (0.03/day)
System Name I could say remaining parts or something like that...
Processor i5 2500k @ 4,8 ghz/Xeon x5650
Motherboard Asus Z68 gene-z/G1 Assassin
Cooling 240mm radiator/212+
Memory 8gb ddr3-1333/16gb ddr3-1866
Video Card(s) Nitro RX460 4gb/2x RX570 Red Devil
Storage Many
Display(s) Samsung TV/Topsync 2560*1440
Audio Device(s) onboard
Power Supply Seasonic 620w/Corsair 860i
Software 10 64 bit ultimate
Hi everyone, first time reply the post in the forum. I got a MSI RX570 4GB gaming x with samsung ram, tried some roms in #2 but doesnt work. I changed the strap and only reach 25mhs. Is there anyone can help?
attached with the original rom.
Did you set your driver to compute mode? I went from 25-26 mhs to 30-31 just by changing this settings. I use the 18.2.1 drivers btw.
 

Crusader_NS

New Member
Joined
May 16, 2018
Messages
7 (0.01/day)
I don't know why, but every time i try to access global settings, radeon settings crashes and it's not responding ... no matter what version of software it is ...
 

paintufast

New Member
Joined
May 9, 2018
Messages
27 (0.05/day)
I don't know why, but every time i try to access global settings, radeon settings crashes and it's not responding ... no matter what version of software it is ...
Have you tried running DDU? And starting over with fresh Radeon drivers downloaded from their website?
 
Top