• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Monitor is not getting signal from PC!?

Hvale2k5

New Member
Joined
Feb 19, 2008
Messages
99 (0.03/day)
Likes
0
Location
VA
System Name Fist gaming system
Processor AMD Phenom II x2 BE 555(unlocked x3 OC at 3.5 stable)
Motherboard Asrock 880 GXH/3.0USB
Cooling Zalman 9500a
Memory 4GB G.skill DRR3 (PC1600) 9-9-9-25
Video Card(s) ATI Radeon HD5770
Storage WDC (500)
Display(s) Viewsonic LCD 22inch
Case Rosewill Challenger ATX Mid Tower
Power Supply Cosair 650w
Software Window 7 Ultimate
#1
hey guys,

I think my CPU or Video card got burn while i was playing WoW(PC freezes while playing) and i'm not sure if Motherboard/CPU/Card causes the problem...
My monitor is not getting signal from the HD5770 nor the on-board graphic card anymore after the crash (monitor does work with my laptop)

Spec:
Phenom ii x2 (unlock x3, running at 3.7 prime 95 stable..temps around 40-50c most of the time)
Motherboard: Asrock 880gxh/usb3
Gigabyte hd5770 super overclock edition (900/1200)
Cosair 650w tx

PC is 5months old and ran most of the high end games fine (cod bo, crysis, bf:bc2 etc) then i came back to wow: cat and this happened..
 

PVTCaboose1337

Graphical Hacker
Joined
Feb 1, 2006
Messages
9,501 (2.19/day)
Likes
1,097
Location
Dallas, Texas
System Name Whim
Processor Intel Core i5 2500k @ 4.4ghz
Motherboard Asus P8Z77-V LX
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 2 x 4GB G.Skill Ripjaws @ 1600mhz
Video Card(s) Gigabyte GTX 670 2gb
Storage Samsung 840 Pro 256gb, WD 2TB Black
Display(s) Shimian QH270 (1440p), Asus VE228 (1080p)
Case Cooler Master 430 Elite
Audio Device(s) Onboard > PA2V2 Amp > Senn 595's
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 8.1 (Tweaked)
#2
Ok so it looks like the problem is not the onboard or the video card, you can rule those out. I would rule out the monitor was well like you said. That would leave:

Hard drive (which you can test)
PSU (which you can test by powering on system)
Ram (which I suspect the problem is at)
Mobo (could be a dead cmos battery)
CPU (unlikely)

I would first try replacing the CMOS battery.

I am still unsure on the issue, you cannot see the picture at all?
 
Joined
Jul 26, 2010
Messages
1,655 (0.61/day)
Likes
729
Location
Philly
System Name Primary Rig
Processor Phenom II X4 B50 @ 3.7GHz
Motherboard Biostar TA790GX 128M
Cooling Sunbeam CR-CCTF 120mm , 6x120mm, MOS-C1
Memory 2x2GB Kingston HyperX 1066 @ 800 4-4-4-12
Video Card(s) Sapphire HD 5830 800/1000 @ 885/1225
Storage 320GB, 400GB, 500GB, 1.5TB
Display(s) Hannspree HF259
Case CM 690
Power Supply OCZ 850W
Benchmark Scores 3Dmark06: 18545/5219 CPU Mark 7.0: 3911.2 Cinebench R10: 11826/3359 x264 HD 2.0: 75.6/23.9
#3
Sorry to hear that.

Did you try resetting the CMOS?

When you turn it on do any of the diagnostic features (LEDs, beeps, etc.) give any hints?
 

Hvale2k5

New Member
Joined
Feb 19, 2008
Messages
99 (0.03/day)
Likes
0
Location
VA
System Name Fist gaming system
Processor AMD Phenom II x2 BE 555(unlocked x3 OC at 3.5 stable)
Motherboard Asrock 880 GXH/3.0USB
Cooling Zalman 9500a
Memory 4GB G.skill DRR3 (PC1600) 9-9-9-25
Video Card(s) ATI Radeon HD5770
Storage WDC (500)
Display(s) Viewsonic LCD 22inch
Case Rosewill Challenger ATX Mid Tower
Power Supply Cosair 650w
Software Window 7 Ultimate
#4
I did Reset cmos
PSU is working since all fans are running+ video card fan
Ram: i did a memtest couple months ago and it passes 5 test.
Picture is blank, saying "no signal"
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,101 (9.57/day)
Likes
13,529
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#5
I did Reset cmos
PSU is working since all fans are running+ video card fan
Ram: i did a memtest couple months ago and it passes 5 test.
Picture is blank, saying "no signal"
that is not correct. just because a few fans spin is not a good indication at all.
 

Hvale2k5

New Member
Joined
Feb 19, 2008
Messages
99 (0.03/day)
Likes
0
Location
VA
System Name Fist gaming system
Processor AMD Phenom II x2 BE 555(unlocked x3 OC at 3.5 stable)
Motherboard Asrock 880 GXH/3.0USB
Cooling Zalman 9500a
Memory 4GB G.skill DRR3 (PC1600) 9-9-9-25
Video Card(s) ATI Radeon HD5770
Storage WDC (500)
Display(s) Viewsonic LCD 22inch
Case Rosewill Challenger ATX Mid Tower
Power Supply Cosair 650w
Software Window 7 Ultimate
#6
how do i fully test it?
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,101 (9.57/day)
Likes
13,529
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#7
Joined
Aug 23, 2009
Messages
2,454 (0.81/day)
Likes
593
Location
Rockvale TN (Not Australia)
System Name Current gamer
Processor Intel 980X
Motherboard Evga Classified
Cooling Phanteks
Memory 12 GB
Video Card(s) VisionTek 7970
Storage Samsung 256GB ssd - WD 1TB
Display(s) ASUS 144Hz
Case NZXT Phantom Enthusiast
Power Supply Antec 1200
Software Win 7 64
#8
I have run into this from time to time...often it is as simple as unplugging the vga connector after a boot and re-attaching it. Good luck.
 

Hvale2k5

New Member
Joined
Feb 19, 2008
Messages
99 (0.03/day)
Likes
0
Location
VA
System Name Fist gaming system
Processor AMD Phenom II x2 BE 555(unlocked x3 OC at 3.5 stable)
Motherboard Asrock 880 GXH/3.0USB
Cooling Zalman 9500a
Memory 4GB G.skill DRR3 (PC1600) 9-9-9-25
Video Card(s) ATI Radeon HD5770
Storage WDC (500)
Display(s) Viewsonic LCD 22inch
Case Rosewill Challenger ATX Mid Tower
Power Supply Cosair 650w
Software Window 7 Ultimate
#9
ok its not the PSU, i plugged in my brother 600w cpu and it still doesn't work. all parts were bought from Newegg brand new late junes...
 
Joined
Jul 26, 2010
Messages
1,655 (0.61/day)
Likes
729
Location
Philly
System Name Primary Rig
Processor Phenom II X4 B50 @ 3.7GHz
Motherboard Biostar TA790GX 128M
Cooling Sunbeam CR-CCTF 120mm , 6x120mm, MOS-C1
Memory 2x2GB Kingston HyperX 1066 @ 800 4-4-4-12
Video Card(s) Sapphire HD 5830 800/1000 @ 885/1225
Storage 320GB, 400GB, 500GB, 1.5TB
Display(s) Hannspree HF259
Case CM 690
Power Supply OCZ 850W
Benchmark Scores 3Dmark06: 18545/5219 CPU Mark 7.0: 3911.2 Cinebench R10: 11826/3359 x264 HD 2.0: 75.6/23.9
#10
Did you try removing the HD5770 and using onboard?

I've never seen a board more devoid of diagnostic features. There are no troubleshooting LEDs. There is no piezoelectric speaker. There is a chassis speaker header but there is no description of the beep codes... There isn't even a troubleshooting section in the mobo manual. What the hell?
 

Hvale2k5

New Member
Joined
Feb 19, 2008
Messages
99 (0.03/day)
Likes
0
Location
VA
System Name Fist gaming system
Processor AMD Phenom II x2 BE 555(unlocked x3 OC at 3.5 stable)
Motherboard Asrock 880 GXH/3.0USB
Cooling Zalman 9500a
Memory 4GB G.skill DRR3 (PC1600) 9-9-9-25
Video Card(s) ATI Radeon HD5770
Storage WDC (500)
Display(s) Viewsonic LCD 22inch
Case Rosewill Challenger ATX Mid Tower
Power Supply Cosair 650w
Software Window 7 Ultimate
#11
tried everything....(new cmost battery, onboard,5770's vga/dvi) frustrating because i don't know which part causing the problem. Does any1 know if best buy/microcenter do computer inspection?
 
Joined
Oct 27, 2007
Messages
1,132 (0.31/day)
Likes
160
System Name Grandpa
Processor i5 4690K
Motherboard Gigabyte Z97X-UD5H-BK
Cooling water
Memory 8GB Corsair Vengence 2400MHz
Video Card(s) Gigabyte 5850 x2
Storage Samsung SM951
Display(s) Catleap 27"
Case coolermaster stacker
Power Supply corsair AX860i
Mouse logitech g5 original
Keyboard Ducky
Software Windows 8.1
#12
If you can try some other RAM, give it a go. Otherwise try booting with no RAM, then reboot with RAM. You also might try only 1 stick of RAM and no peripherals (e.g. HDD, DVD)
 
Joined
Mar 26, 2010
Messages
7,642 (2.71/day)
Likes
1,984
Location
Jakarta, Indonesia
System Name micropage7
Processor Intel G4400
Motherboard MSI B150M Bazooka D3
Cooling Stock ( Lapped )
Memory 16 Gb Team Xtreem DDR3
Video Card(s) Nvidia GTX460
Storage Seagate 1 TB, 5oo Gb and SSD A-Data 128 Gb
Display(s) LG 19 inch LCD Wide Screen
Case HP dx6120 MT
Audio Device(s) Stock
Power Supply Be Quiet 600 Watt
Software Windows 7 64-bit
Benchmark Scores Classified
#13
check the lamp on monitor, does it blinking or change color? If yes it means the monitor got signal from vga, then check your vga: try to slot in and check the connection
check your vga heat, does it goes warm? If yes your vga run well
try to remove the card and check the bios, it should mark as pciex as 1st display the slot it again
or the last try to change the slot and run it again
i hope it works
 

Hvale2k5

New Member
Joined
Feb 19, 2008
Messages
99 (0.03/day)
Likes
0
Location
VA
System Name Fist gaming system
Processor AMD Phenom II x2 BE 555(unlocked x3 OC at 3.5 stable)
Motherboard Asrock 880 GXH/3.0USB
Cooling Zalman 9500a
Memory 4GB G.skill DRR3 (PC1600) 9-9-9-25
Video Card(s) ATI Radeon HD5770
Storage WDC (500)
Display(s) Viewsonic LCD 22inch
Case Rosewill Challenger ATX Mid Tower
Power Supply Cosair 650w
Software Window 7 Ultimate
#14
i can't go to bios, monitor is not getting any signal. My guess at this time is the MOTHERBOARD, when the pc crash i can smell the burn but it not from the cpu or gcard.
 
Joined
Nov 1, 2008
Messages
3,621 (1.09/day)
Likes
937
Location
Vietnam
System Name Gaming System / Laptop / HTPC
Processor i5 8600K @4.6Ghz / i5 540m / i7 970
Motherboard Z370 Aorus Ultra Gaming / Acer / Shuttle sx58j3
Cooling CM Seidon 120 XL / Laptop Cooling / SE-903
Memory T Group Nighthawk (3000 MHz)/ 4GB DDR3 / 12gb DDR3
Video Card(s) Colorful 1080Ti / G210m / 7870XT
Storage 750G MX300 + 3TB HDDs / 250G Ultra II /250G 850 EVO
Display(s) Dell U2515H + Asus VX239H/ 15.6" Laptop Screen / 720p 42" Plasma TV
Case Cooler master HAF 922 / Laptop Case / Corsair Air 240
Audio Device(s) On Board Realtek
Power Supply Andyson N700 Titanium / Laptop Power / ACBell 700 W
Mouse Logitech G700s
Keyboard CM Quickfire XT (Cherry MX Reds)
Software Windows 10 x64
Benchmark Scores 3DMark Firestrike = xxxxx Timespy = 9097 Heaven = xxxx
#15
Sounds like the RAM to me, i get a similar thing happen when i clock the ram too high. I have to re-set the Cmos to get it working again. Maybe you could borrow a stick from your brothers computer?
 

Hvale2k5

New Member
Joined
Feb 19, 2008
Messages
99 (0.03/day)
Likes
0
Location
VA
System Name Fist gaming system
Processor AMD Phenom II x2 BE 555(unlocked x3 OC at 3.5 stable)
Motherboard Asrock 880 GXH/3.0USB
Cooling Zalman 9500a
Memory 4GB G.skill DRR3 (PC1600) 9-9-9-25
Video Card(s) ATI Radeon HD5770
Storage WDC (500)
Display(s) Viewsonic LCD 22inch
Case Rosewill Challenger ATX Mid Tower
Power Supply Cosair 650w
Software Window 7 Ultimate
#16
yea but at least i can boot it up and go to bios if it's RAM? god damn my 6 years p4 system still running solid and this one is just 5 months old..
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,101 (9.57/day)
Likes
13,529
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#17
yea but at least i can boot it up and go to bios if it's RAM? god damn my 6 years p4 system still running solid and this one is just 5 months old..
no, if the ram isnt working you wont get any boot at all.
 
Joined
Nov 1, 2008
Messages
3,621 (1.09/day)
Likes
937
Location
Vietnam
System Name Gaming System / Laptop / HTPC
Processor i5 8600K @4.6Ghz / i5 540m / i7 970
Motherboard Z370 Aorus Ultra Gaming / Acer / Shuttle sx58j3
Cooling CM Seidon 120 XL / Laptop Cooling / SE-903
Memory T Group Nighthawk (3000 MHz)/ 4GB DDR3 / 12gb DDR3
Video Card(s) Colorful 1080Ti / G210m / 7870XT
Storage 750G MX300 + 3TB HDDs / 250G Ultra II /250G 850 EVO
Display(s) Dell U2515H + Asus VX239H/ 15.6" Laptop Screen / 720p 42" Plasma TV
Case Cooler master HAF 922 / Laptop Case / Corsair Air 240
Audio Device(s) On Board Realtek
Power Supply Andyson N700 Titanium / Laptop Power / ACBell 700 W
Mouse Logitech G700s
Keyboard CM Quickfire XT (Cherry MX Reds)
Software Windows 10 x64
Benchmark Scores 3DMark Firestrike = xxxxx Timespy = 9097 Heaven = xxxx
#18
yea but at least i can boot it up and go to bios if it's RAM? god damn my 6 years p4 system still running solid and this one is just 5 months old..
Bad ram will usually just give a black screen, no bios option and no beeps, Your fans and everything will start up, but the display is blank.
At least thaat's what happens to me.

Try taking out the RAM and booting, if your Motherboard is fine (and you have the pc speaker cable blugged in) you should get a series of beeps telling you that the error is no-ram.

I'd also unplug the ATI card and try with onboard untill you manage to get it booted to bios.
 
Joined
Jul 26, 2010
Messages
1,655 (0.61/day)
Likes
729
Location
Philly
System Name Primary Rig
Processor Phenom II X4 B50 @ 3.7GHz
Motherboard Biostar TA790GX 128M
Cooling Sunbeam CR-CCTF 120mm , 6x120mm, MOS-C1
Memory 2x2GB Kingston HyperX 1066 @ 800 4-4-4-12
Video Card(s) Sapphire HD 5830 800/1000 @ 885/1225
Storage 320GB, 400GB, 500GB, 1.5TB
Display(s) Hannspree HF259
Case CM 690
Power Supply OCZ 850W
Benchmark Scores 3Dmark06: 18545/5219 CPU Mark 7.0: 3911.2 Cinebench R10: 11826/3359 x264 HD 2.0: 75.6/23.9
#19
I know no one is going to listen to me, but I figure why not try?

Hvale2k5's board has an AMI BIOS and therefore uses the AMI BIOS beep codes (but has no piezo speaker):
[table]Beep Code |Descriptions
1 short |Memory refresh timer error.
2 short |Parity error.
3 short |Main memory read / write test error.
4 short |System timer failure.
5 short |Process error.
6 short |Keyboard controller BAT test error.
7 short |General exception error.
8 short|Display memory error.
9 short |ROM BIOS checksum error.
10 short CMOS |shutdown Read/Write error.
11 short Cache |Memory bad.[/table]

Now I admit that beep codes might be a little old hat for some of you whippersnappers but they're really useful in this sort of situation. Now if the good Hvale2k5 has access to a speaker for the 4-pin chassis speaker header then I'd suggest plugging it in and letting the mobo tell him whats wrong.

I know my methods are a bit draconian, so I'll leave it to yall to figure out.
 

Hvale2k5

New Member
Joined
Feb 19, 2008
Messages
99 (0.03/day)
Likes
0
Location
VA
System Name Fist gaming system
Processor AMD Phenom II x2 BE 555(unlocked x3 OC at 3.5 stable)
Motherboard Asrock 880 GXH/3.0USB
Cooling Zalman 9500a
Memory 4GB G.skill DRR3 (PC1600) 9-9-9-25
Video Card(s) ATI Radeon HD5770
Storage WDC (500)
Display(s) Viewsonic LCD 22inch
Case Rosewill Challenger ATX Mid Tower
Power Supply Cosair 650w
Software Window 7 Ultimate
#20
yeah, no speaker from my case so can't really use beep codes. Anyway i dont have any extra ddr3 to test so im going have to wait to borrow my friend ram.... is G.skill that bad? i was running cas 7 @1333mhz
 

Arel3

New Member
Joined
Nov 7, 2010
Messages
39 (0.02/day)
Likes
2
#21
I know no one is going to listen to me, but I figure why not try?
I feel the same. LOL
You forgot to add the long beeps for serious memory or CPU error. You're right that those beeps are very useful when troubleshooting. If you actually know what each beep code means.

I don't feel any of the other suggestions, although genuine and respected (at least by me!) aren't any good. Especially the one's suggesting it's ram. If the computer seems to be running it is running. The only thing that would cause the "No Signal" message to display on the monitor is where the display signal comes from - the video card.

Do you happen to have a spare monitor or a TV with a VGA/DMI/HDMI input you could plug it in to to see if the video card is still functional?

Or do you have a spare video card you could install to try?

I'd test the video card. Maybe you have, and maybe I missed where you said you did, but I don't see a post from you saying you've tested the graphics card. Which is where it would make sense you start troubleshooting IMO.
 
Joined
Nov 1, 2008
Messages
3,621 (1.09/day)
Likes
937
Location
Vietnam
System Name Gaming System / Laptop / HTPC
Processor i5 8600K @4.6Ghz / i5 540m / i7 970
Motherboard Z370 Aorus Ultra Gaming / Acer / Shuttle sx58j3
Cooling CM Seidon 120 XL / Laptop Cooling / SE-903
Memory T Group Nighthawk (3000 MHz)/ 4GB DDR3 / 12gb DDR3
Video Card(s) Colorful 1080Ti / G210m / 7870XT
Storage 750G MX300 + 3TB HDDs / 250G Ultra II /250G 850 EVO
Display(s) Dell U2515H + Asus VX239H/ 15.6" Laptop Screen / 720p 42" Plasma TV
Case Cooler master HAF 922 / Laptop Case / Corsair Air 240
Audio Device(s) On Board Realtek
Power Supply Andyson N700 Titanium / Laptop Power / ACBell 700 W
Mouse Logitech G700s
Keyboard CM Quickfire XT (Cherry MX Reds)
Software Windows 10 x64
Benchmark Scores 3DMark Firestrike = xxxxx Timespy = 9097 Heaven = xxxx
#22
yeah, no speaker from my case so can't really use beep codes. Anyway i dont have any extra ddr3 to test so im going have to wait to borrow my friend ram.... is G.skill that bad? i was running cas 7 @1333mhz
Have you tried it with a single stick yet? It'd be unlikely that both sticks died at the same time, but not impossible.
 
Joined
Jun 13, 2009
Messages
1,528 (0.49/day)
Likes
324
Location
Canada/Québec/Montreal
System Name Main PC
Processor PII 925 @3.724GHz (266x14) 1.525v NB 2660 1.425v
Motherboard Gigabyte AM3 GA-890XA-UD3 (790x+SB850)
Cooling Scythe Mugen 2 rev.B
Memory Hyperx 8GB (2x4) 1600@1418 8-7-7-20-27-1t
Video Card(s) Sapphire 6850 Stock (Max Overclock 1030/1200)
Storage 1x1TB WD Green / 1x1TB Seagate
Display(s) LCD Samsung 24" 16:9
Case Cooler Master HAF 912
Audio Device(s) On-Board HD
Power Supply CM 750w GX |3.3v@25a|5v@25a|12v@60a
Software Windows 7 Ultimate 64bit
Benchmark Scores later...
#23
Like others have said just use one ram at the time & in different slots if not working

Also Clear CMos (jumper) does not always work , better take out the battery for a good 20-30 minutes & try again
 
Joined
Dec 4, 2010
Messages
15 (0.01/day)
Likes
0
Processor Amd X4 965
Motherboard Gigabyte MA770T-UD3P
Memory G Skill Ripjaws 4GB 1600 Mhz
Video Card(s) EVGA GTX 260 SC Edition
Storage Western Digital 500GB Blue
Display(s) Hp 2159m 21.5"
Case Cooler Master Storm Scout
Power Supply OCZ Mod X Stream 700W
Software Windows 7 Home Premium
#24
Have you tried it with a single stick yet? It'd be unlikely that both sticks died at the same time, but not impossible.
i was thinkin about this, try it with 1 stick and onboard vid, adn then try other stick with onboard vid
 

Arel3

New Member
Joined
Nov 7, 2010
Messages
39 (0.02/day)
Likes
2
#25
i can't go to bios, monitor is not getting any signal. My guess at this time is the MOTHERBOARD, when the pc crash i can smell the burn but it not from the cpu or gcard.
I scrolled past you saying that. So something did burn up, but what? You can try taking a flashlight and magnifying glass (if needed) and inspecting the board and cards plugged in to the board to see if you can find any discoloration anywhere. If there's discoloration on a chip or a board it self somewhere...that's what burned up. Replace whatever that chip is attached to.

Also...I've experienced addon cards stopping video from displaying. As soon as I took that the right card out the pc fired up and ran normally. If you can't find anything that looks like it's burnt/discolored it might pay off finding the culprit of the problem by removing any addon cards from the board one by one and trying to start it up.