• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

More internet Woes

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,203 (2.95/day)
Likes
2,394
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#1
Ok now this time i have a different problem.
First my connection would go out and come back. i found the solution as the cable was cracked. A simple replacement of the io box cable worked. now i can get a voltage on all the cables.

All fine for a day or two

But the problem is;
Sometimes during pinging, it will give me continuous Request Timed Outs. and my net would be slow. But however, the little taskbar notif shows that i have full internet connectivity;
Sometimes this is solved by
-restarting the PC
-Disabling and re-enabling the NI controller
-uninstalling and reinstalling.

But this time it all failed, so i checked by booting into windows with safemode and networking.
Clean as a whilstle no problems.

What on earth is going on?

did a scan with malwarebytes and TDSSkiller, no results.

Am i just cursed??
 

brandonwh64

Addicted to Bacon and StarCrunches!!!
Joined
Sep 6, 2009
Messages
19,529 (6.38/day)
Likes
6,950
Location
Chatsworth, GA
System Name The StarCrunch Defender! | X58 Cruncher!
Processor I7 6700K @ STOCK | Intel I7-920
Motherboard Gigabyte Z170X-UD5 | Alienware MS-7543 X58
Cooling Corsair A70 Push/Pull | Corsair H50
Memory Crucial Ballistix DDR4 2400 MHz | Pereema 3x2GB DDR3
Video Card(s) Gigabyte Gaming G1 GTX 1070 | Gigabyte 7970 3GB
Storage 2x Samsung Pro 256GB M.2 SSD's in Raid 0 | 4TB Western Digital SATA drive
Display(s) ViewSonic VG2227wm 1080P | OLD viewsonics
Case NZXT Tempest 410 Elite | NZXT Source 210
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair 750TX | Enermax Liberty 500W
Mouse MX518 | MX502
Keyboard TESORO Mechanical | ANZO Mechanical
Software Windows 10 Pro on both
#2
Test a whole other machine entirely to rule out your software/hardware. If that shows the same symptoms then your LAN or ISP is the issue
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,203 (2.95/day)
Likes
2,394
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#3
arghhhhhgggg

just happened in safemode. i rebooted and its gone!
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,203 (2.95/day)
Likes
2,394
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#4
GOT IT!

Its a ISP problem!

they have AC current in the wires!



the LED glows with one pin in the wire and one pin my my hand. i was grounded.
 

Frick

Fishfaced Nincompoop
Joined
Feb 27, 2006
Messages
14,910 (3.43/day)
Likes
5,428
System Name A dancer in your disco of fire
Processor i3 4130 3.4Ghz
Motherboard MSI B85M-E45
Cooling Cooler Master Hyper 212 Evo
Memory 4 x 4GB Crucial Ballistix Sport 1400Mhz
Video Card(s) Asus GTX 760 DCU2OC 2GB
Storage Crucial BX100 120GB | WD Blue 1TB x 2
Display(s) BenQ GL2450HT
Case AeroCool DS Cube White
Power Supply Cooler Master G550M
Mouse Intellimouse Explorer 3.0
Keyboard Dell SK-3205
Software Windows 10 Pro
#5
Don't know if you're serious, but they are electric signals. It happens for me too. ;)
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,203 (2.95/day)
Likes
2,394
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#6
Don't know if you're serious, but they are electric signals. It happens for me too. ;)
i thought it was in dc mode? i.e. pwm like signals? anyways i check with the dc and ac multimeter

DC voltage - peak 10V
ac- 5V ish

fluctuating heavily
 

Frick

Fishfaced Nincompoop
Joined
Feb 27, 2006
Messages
14,910 (3.43/day)
Likes
5,428
System Name A dancer in your disco of fire
Processor i3 4130 3.4Ghz
Motherboard MSI B85M-E45
Cooling Cooler Master Hyper 212 Evo
Memory 4 x 4GB Crucial Ballistix Sport 1400Mhz
Video Card(s) Asus GTX 760 DCU2OC 2GB
Storage Crucial BX100 120GB | WD Blue 1TB x 2
Display(s) BenQ GL2450HT
Case AeroCool DS Cube White
Power Supply Cooler Master G550M
Mouse Intellimouse Explorer 3.0
Keyboard Dell SK-3205
Software Windows 10 Pro
#7
i thought it was in dc mode? i.e. pwm like signals? anyways i check with the dc and ac multimeter

DC voltage - peak 10V
ac- 5V ish

fluctuating heavily
Dunno the specifics, but a led lights up the same way on my cables, that are working.

Also, I would think if that was the issue it wouldn't work at all.
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,203 (2.95/day)
Likes
2,394
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#8
Don't know if you're serious, but they are electric signals. It happens for me too. ;)
i thought it was in dc mode? i.e. pwm like signals? anyways i check with the dc and ac multimeter

DC voltage - peak 10V
ac- 5V ish

fluctuating heavily

note that one of the leads is in MY HAND.
 

Frick

Fishfaced Nincompoop
Joined
Feb 27, 2006
Messages
14,910 (3.43/day)
Likes
5,428
System Name A dancer in your disco of fire
Processor i3 4130 3.4Ghz
Motherboard MSI B85M-E45
Cooling Cooler Master Hyper 212 Evo
Memory 4 x 4GB Crucial Ballistix Sport 1400Mhz
Video Card(s) Asus GTX 760 DCU2OC 2GB
Storage Crucial BX100 120GB | WD Blue 1TB x 2
Display(s) BenQ GL2450HT
Case AeroCool DS Cube White
Power Supply Cooler Master G550M
Mouse Intellimouse Explorer 3.0
Keyboard Dell SK-3205
Software Windows 10 Pro
#9
Yes, and it works exactly the same way for me, and I have no issues whatsoever.

You're haunted.

You have another NIC to try? If you have the same issue with that, reformat/reinstall time.
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,203 (2.95/day)
Likes
2,394
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#10
still there with another nic. but it seems to fix itself now. might be the rains.
 

Frick

Fishfaced Nincompoop
Joined
Feb 27, 2006
Messages
14,910 (3.43/day)
Likes
5,428
System Name A dancer in your disco of fire
Processor i3 4130 3.4Ghz
Motherboard MSI B85M-E45
Cooling Cooler Master Hyper 212 Evo
Memory 4 x 4GB Crucial Ballistix Sport 1400Mhz
Video Card(s) Asus GTX 760 DCU2OC 2GB
Storage Crucial BX100 120GB | WD Blue 1TB x 2
Display(s) BenQ GL2450HT
Case AeroCool DS Cube White
Power Supply Cooler Master G550M
Mouse Intellimouse Explorer 3.0
Keyboard Dell SK-3205
Software Windows 10 Pro
#11