• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Movie Maker 2.6 Issue in W7

Binge

Overclocking Surrealism
Joined
Sep 15, 2008
Messages
6,979 (1.63/day)
Location
PA, USA
System Name Molly
Processor i5 3570K
Motherboard Z77 ASRock
Cooling CooliT Eco
Memory 2x4GB Mushkin Redline Ridgebacks
Video Card(s) Gigabyte GTX 680
Case Coolermaster CM690 II Advanced
Power Supply Corsair HX-1000
Hey guys, I know I don't come asking for help too often, but I have a strange issue with Movie Maker 2.1 and 2.6 in Windows 7 Ultimate 64 bit. Under Vista Movie Maker 2.6 worked just fine. In W7 my brother is encountering an issue that hardly makes sense. He uses WMV media he's gotten from a video capture device for making youtube videos to create content in Movie Maker 2.6. The content is added into the movie timeline and the video and audio are visually represented separately on the timeline. He will then add his narration to the audio which he's recorded using a separate device. On the timeline this is represented as the music track. When he adds the narration as a music track, he's done this before in vista, both the video's audio and the narration audio mute. This is the problem. When both audio streams are present on the timeline they are muted durring playback and when published.

If anyone could test this on their W7 machines using a WMV file and .wav audio and try to overlap the two, I would appreciate it greatly.
 
Joined
Feb 19, 2006
Messages
6,232 (1.19/day)
Location
New York
System Name http://www.heatware.com/eval.php?id=73751
Motherboard i7-920 CO@4.2GHZ/MYSTERY P6T Deluxe Intel X58
Cooling MYSTERY Liquid CPU Cooling System
Memory MYSTERY DOMINATOR 6GB (3 x 2GB) DDR3 1600
Video Card(s) 2X ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 PCI-Express
Storage (RAID-0) with 4 Identical Hard Drives (1.28TB (320GBx4)
Display(s) MYSTERY 50" 50PK550 1080p 600Hz Plasma/37 InchMYSTERY @1920x1080
Case MYSTERY e M9 (I hate it its like trying to live in a 1 inch box)
Power Supply MYSTERY ToughPower 1200 Watt
Software Windows 7 professional 64
Binge I get out of work in about 4ish hours ..I will test for you then. Professional should be fine right?

You could have him try compatability mode to get around it for now ...or maybe even XP mode.
 
Last edited:

Binge

Overclocking Surrealism
Joined
Sep 15, 2008
Messages
6,979 (1.63/day)
Location
PA, USA
System Name Molly
Processor i5 3570K
Motherboard Z77 ASRock
Cooling CooliT Eco
Memory 2x4GB Mushkin Redline Ridgebacks
Video Card(s) Gigabyte GTX 680
Case Coolermaster CM690 II Advanced
Power Supply Corsair HX-1000
I'll give that a shot. Pro should be fine. Just make sure not to use Windows Live Movie Maker. He's using Movie Maker 2.6.
 
Joined
Feb 19, 2006
Messages
6,232 (1.19/day)
Location
New York
System Name http://www.heatware.com/eval.php?id=73751
Motherboard i7-920 CO@4.2GHZ/MYSTERY P6T Deluxe Intel X58
Cooling MYSTERY Liquid CPU Cooling System
Memory MYSTERY DOMINATOR 6GB (3 x 2GB) DDR3 1600
Video Card(s) 2X ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 PCI-Express
Storage (RAID-0) with 4 Identical Hard Drives (1.28TB (320GBx4)
Display(s) MYSTERY 50" 50PK550 1080p 600Hz Plasma/37 InchMYSTERY @1920x1080
Case MYSTERY e M9 (I hate it its like trying to live in a 1 inch box)
Power Supply MYSTERY ToughPower 1200 Watt
Software Windows 7 professional 64
It worked on my rig..... I hate the software tho.But it worked as smooth as butter.He has something installed thats conflicting.
 
Last edited:

Binge

Overclocking Surrealism
Joined
Sep 15, 2008
Messages
6,979 (1.63/day)
Location
PA, USA
System Name Molly
Processor i5 3570K
Motherboard Z77 ASRock
Cooling CooliT Eco
Memory 2x4GB Mushkin Redline Ridgebacks
Video Card(s) Gigabyte GTX 680
Case Coolermaster CM690 II Advanced
Power Supply Corsair HX-1000
The issue ended up being that the audio track was .wav and for some reason his machine can't use .wmv movie clips without changing his audio to a different format. Hey I hate the software too, but this isn't my machine. Thanks DRDNA for your encouragement.
 
Top