• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

msi B450M PRO-VDH MAX -- AMD Ryzen 5 3400G -- NO BIOS UPDATE

Joined
Jan 23, 2019
Messages
96 (0.36/day)
Hi,
I would like to know if the motherboard msi B450M PRO-VDH MAX is compatible with the apu AMD Ryzen 5 3400G without the need to update the BIOS and what are the differences compared to the msi B450A-PRO MAX.

should I buy this?



Thank's
Regards
 
Joined
Oct 16, 2012
Messages
526 (0.21/day)
System Name Cypher-C4
Processor Intel Core i5-3570K (OC'ed to 4.5GHz)
Motherboard MSI Z77A-GD65
Cooling Cooler Master Hyper 212+
Memory 16GB Corsair Vengeance LP 1600MHz
Video Card(s) Palit GTX 1060 Jetstream 6GB
Storage 250GB Crucial MX500 + 320GB WD Blue + 1TB Samsung F3 + 2TB WD Black
Display(s) ASUS VS228
Case Corsair Obsidian 750D
Audio Device(s) Sennheiser GSP 300
Power Supply Corsair HX750i
Mouse Cooler Master Storm Recon
Keyboard Corsair Vengeance K70 (MX Blue)
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores 3DMark11 Performance Preset - P7081 Cinebench 11.5 - 1.88 (Single), 7.24 (Multi)
Should be compatible. Nothing that would indicate otherwise AFAIK.
 
Joined
Apr 30, 2012
Messages
3,405 (1.25/day)
Hi,
I would like to know if the motherboard msi B450M PRO-VDH MAX is compatible with the apu AMD Ryzen 5 3400G without the need to update the BIOS and what are the differences compared to the msi B450A-PRO MAX.

should I buy this?



Thank's
Regards
You could just click "Support", "Compatibility", "CPU" and have your answer(s).
 
Joined
Mar 23, 2016
Messages
2,827 (2.17/day)
Processor Ryzen 5 3600
Motherboard MSI B450 Tomahawk ATX
Cooling Scythe Kotetsu with AM4 bracket
Memory PNY Anarchy-X XLR8 Red DDR4 3200 MHz C15-17-17-17-35
Video Card(s) MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z 6G
Storage Samsung 970 EVO NVMe M.2 500 GB, SanDisk Ultra II 480 GB
Display(s) Samsung SyncMaster C27H711 OC refresh rate 110Hz
Case Phantek Eclipse P400S (PH-EC416PS)
Audio Device(s) On-board dead - Creative Labs Sound Blaster Audigy Rx
Power Supply EVGA 850 BQ
Mouse SteelSeries Rival 310
Keyboard Logitech G G413 Silver
Software Windows 10 Professional 64-bit v1903
You can also look for AMD Ryzen 3000 Desktop Ready on the box.

131542
 
Joined
Jul 19, 2019
Messages
184 (2.09/day)
System Name Ryzen Pea's
Processor AMD Ryzen 1600x
Motherboard Asrock AB350m Pro4
Cooling Wraith Max
Memory 16GB DDR4 3200
Video Card(s) AMD RX 580
Storage Seagate Barracuda 4TB
Display(s) Acer ED242QR - 24" Curved 1080p 75Hz Freesync
Case Tin box
Power Supply Corsair CX 550w
Benchmark Scores Minesweeper 1024x768 32bpp @ 30FPS
Max indicates it has a larger bios rom to support the larger agesa updates that ryzen 3000 cpu require without dropping other functionality from the uefi and in turn will be ryzen 3000 ready out of the box
 
Joined
Aug 9, 2008
Messages
4,929 (1.21/day)
Location
Kingston, Ontario Canada
System Name My Rig | Kids Rig
Processor Ryzen R7 2700 | FX 8350 @4 ghz
Motherboard Gigabyte B450 Aorus Elite|Gigabyte 990FXA UD3 (rev 4.0)
Cooling AMD Wraith spire rgb stock hsf| CM Hyper 212
Memory 8GB X 2 DDR4 3000mhz Team Group Vulcan |G. Skill 4GB x 2 DDR3 1866mhz
Video Card(s) Sapphire RX 480 8GB | Asus Strix R9 390X 8GB
Storage Adata XPG 8200 PRO 512GB SSD OS / 240 SSD+480 GB M.2 SSD Games / 1000 GB Data| 320GB OS / 500GB Data
Display(s) Asus VA32AQ 32" IPS 60hz 1440P |Samsung S24D590 24" PLS 1080P
Case NZXT H500 Black |Thermaltake Soprano Snow Edition
Audio Device(s) Onboard Realtek | Onboard Realtek
Power Supply EVGA SuperNOVA G3 650w 80+ Gold | CoolerMaster GS750M 80+ Bronze
Mouse Steelseries Rival 500 15 button mouse w/ Razor Goliathus Chroma XL mousemat | Redragon Mammoth M801
Keyboard Razor Ornata Chroma | MadCatz S.T.R.I.K.E. TE w/ Kailh brown
Software Windows 10 Pro | Windows 10 Pro

JadierJuan

New Member
Joined
Sep 23, 2019
Messages
4 (0.17/day)
Why wouldn't it? There is an m.2 slot pictured
The motherboard needs to support Nvme. In the specs of the board it doesn't say nvme. In other boards they specified that nvme are supported. Having a M.2 does not mean you will get the fast speeds if you put it a motherboard that only supports M.2 and not Nvme
 
Joined
Jul 19, 2019
Messages
184 (2.09/day)
System Name Ryzen Pea's
Processor AMD Ryzen 1600x
Motherboard Asrock AB350m Pro4
Cooling Wraith Max
Memory 16GB DDR4 3200
Video Card(s) AMD RX 580
Storage Seagate Barracuda 4TB
Display(s) Acer ED242QR - 24" Curved 1080p 75Hz Freesync
Case Tin box
Power Supply Corsair CX 550w
Benchmark Scores Minesweeper 1024x768 32bpp @ 30FPS
M2 is the slot type, If its wired to pcie which it is then you can use any nvme pcie 3.0 ssd and get pcie 3.0 x4 speeds


As quoted by msi, you must have missed it...
. Turbo M.2: Running at PCI-E Gen3 x4 maximizes performance for NVMe based SSDs
 

JadierJuan

New Member
Joined
Sep 23, 2019
Messages
4 (0.17/day)
M2 is the slot type, If its wired to pcie which it is then you can use any nvme pcie 3.0 ssd and get pcie 3.0 x4 speeds


As quoted by msi, you must have missed it...
I know my way around computers. Just that i did not see that. Thanks for pointing it.
 
Joined
Mar 14, 2009
Messages
4,294 (1.11/day)
Location
Ohio
System Name Fractured puke.
Processor Intel I7-8700k/G4400/AMD 2200g/Ryzen 5 1600
Motherboard MSI z370 Gaming M5/h110/ AMD a320/ AMD B450-ASRock pro 4 atx
Cooling Corsair H110i/Intel/AMD/H60
Memory 16GB G.Skill TridentZ 3200MHZ/8gb 2133mhz/8gb 2400mhz/8gb Viper 3000mhz
Video Card(s) Nvidia GTX 1070ti/integrated/apu/rx570
Storage 960 EVO 500gb/256gb WD Black 2280 M2/Patriot Ignite 480gb SSD/ Inland Pro 256gb SSD/Patriot Scorch-&
Display(s) AOC 32" QHD/Acer 32" QHD/ ViewSonic 24" FHD/ TV
Case Fractal Design Meshify-C/ Rosewill FBM-01/ Rosewill FBM-01/Sigma eclipse
Audio Device(s) creative audigy/nboard/ onboard/inboard
Power Supply Seasonic/TT/TT/Cooler Master white80+ 500w
Mouse Red Dragon/red dragon/Razer/Razer
Keyboard Razer Deatstalker/red dragon RGB/Red Dragon 502/Razer
Software Windows 10Pro x64///
I know my way around computers. Just that i did not see that. Thanks for pointing it.
It's also very understandable even with people that know their way around computers.
Not that long ago someone lost a SATA port and asked for help on here and as it turned out he had a SATA M.2 but the model he bought was listed as NVME everywhere and alas it ended up being a revision which was only discovered after a BIOS upgrade a fresh w10 install...etc etc.
it's relatively new still and since the socket is both SATA and NVM-Express it makes your question quite reasonable.
 
Joined
Oct 17, 2014
Messages
3,578 (1.96/day)
Location
USA
I'm considering this mobo too. especially since oc'ing ryzen is basically dead in the water, don't really care about the top part being cooled.
 

JadierJuan

New Member
Joined
Sep 23, 2019
Messages
4 (0.17/day)
I'm considering this mobo too. especially since oc'ing ryzen is basically dead in the water, don't really care about the top part being cooled.
Im pretty sure a light oc is posible. Im making a R5 2600, Rx 570 8Gb, 120GIG nvme. This mobo. 1tb hdd. And 16 gb 3200 ram. 500 watt psu. I want a bigger psu but well. All for 530. With a nice case.
 
Top