• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

My ASRock A780GXE/128M Motherboard

ASRockIQ

New Member
Joined
Dec 9, 2008
Messages
948 (0.29/day)
Likes
62
Location
Daphne, AL
System Name Watermark
Processor Athlon II X4 620 @3.3GHZ V1.4250
Motherboard ASRock A780GXE/128
Cooling XIGMATEK HDT-S963 | 4 Blue LED 120mm Fans 1 Regular 120mm
Memory G.SKILL 4GB (2 x 2GB) @850MHZ
Video Card(s) Sapphire 6850 1GB (@stock)
Storage 320GB OS | 160GB Storage
Display(s) ASUS VH236H 23" 1920x1080
Case COOLER MASTER Centurion 590 (With Side Panel Window)
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Rosewill 600W 12V Rail@44
Software Windows 7 Ultimate 64-Bit Edition
#1
i have two questions that just need answering. it's been going on in my head for sometime.

1. the BIOS there are three options UMA, Sideport, and UMA+Sideport. what are these options? i know UMA has something to do with Onboard Graphics i think.



2. when i had my X1650 Pro installed i wanted to install the latest ATI Drivers v8.12and i was unable to. Drivers and the whole installation would fail. i was able to install the Allin1 Drivers though. is this because of the Chipset or the Onboard Graphics? could i have had something set wrong in the BIOS?

these are the two questions i need answered.
 
Last edited:

ASRockIQ

New Member
Joined
Dec 9, 2008
Messages
948 (0.29/day)
Likes
62
Location
Daphne, AL
System Name Watermark
Processor Athlon II X4 620 @3.3GHZ V1.4250
Motherboard ASRock A780GXE/128
Cooling XIGMATEK HDT-S963 | 4 Blue LED 120mm Fans 1 Regular 120mm
Memory G.SKILL 4GB (2 x 2GB) @850MHZ
Video Card(s) Sapphire 6850 1GB (@stock)
Storage 320GB OS | 160GB Storage
Display(s) ASUS VH236H 23" 1920x1080
Case COOLER MASTER Centurion 590 (With Side Panel Window)
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Rosewill 600W 12V Rail@44
Software Windows 7 Ultimate 64-Bit Edition
#2
anyone?
 
Joined
Jan 27, 2009
Messages
475 (0.15/day)
Likes
50
Location
Chicago
#3
does the board have 128mb dedicated graphics memory? i think that may be the difference, you can use it alone or system memory alone or both.
 

ASRockIQ

New Member
Joined
Dec 9, 2008
Messages
948 (0.29/day)
Likes
62
Location
Daphne, AL
System Name Watermark
Processor Athlon II X4 620 @3.3GHZ V1.4250
Motherboard ASRock A780GXE/128
Cooling XIGMATEK HDT-S963 | 4 Blue LED 120mm Fans 1 Regular 120mm
Memory G.SKILL 4GB (2 x 2GB) @850MHZ
Video Card(s) Sapphire 6850 1GB (@stock)
Storage 320GB OS | 160GB Storage
Display(s) ASUS VH236H 23" 1920x1080
Case COOLER MASTER Centurion 590 (With Side Panel Window)
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Rosewill 600W 12V Rail@44
Software Windows 7 Ultimate 64-Bit Edition
#4
yeah, thew sideport memory was quite new to me. i think it is just extra Memory for Onboard Graphics.

regarding my other question though... how come i can't seem to install the latest ATI Drivers? hmm... maybe it's because i didn't Disable the Onboard in Hardware Manager and didn't have the settings set up currently in the BIOS. i'll have to look into this again later.

the thing is though the Allin1 Driver is somewhat required to have installed. the Driver comes with ATI Display Drivers but it's a modified Version for that Driver meaning if i try install the v8.12 it would fail. the ATI CCC would update but not the display drivers.
 
Joined
Nov 22, 2008
Messages
3,779 (1.14/day)
Likes
567
Location
Latin America, Uruguay
System Name The Lizard v2.4
Processor Intel Celeron G1840 (for the time being
Motherboard Gigabyte GA-H81-S2PH
Cooling Intel Stock Fan
Memory 16GB Kingston HyperX 1600
Video Card(s) MSI Gaming GTX 750Ti (For the time being)
Storage 500GB Samsung F1, 160GB Maxtor "Older than god"
Display(s) AOC 28' LCD
Case Coolermaster N200
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec VP500P
Software Windows 7 Ultimate x64
Benchmark Scores No crashes in the last 24 minutes.
#5
uma uses is when the onboard shares memory with the main memory (ram), sideport is when only uses the dedicated memory for the onboard and uma+sideport uses both for improved performance
 

ASRockIQ

New Member
Joined
Dec 9, 2008
Messages
948 (0.29/day)
Likes
62
Location
Daphne, AL
System Name Watermark
Processor Athlon II X4 620 @3.3GHZ V1.4250
Motherboard ASRock A780GXE/128
Cooling XIGMATEK HDT-S963 | 4 Blue LED 120mm Fans 1 Regular 120mm
Memory G.SKILL 4GB (2 x 2GB) @850MHZ
Video Card(s) Sapphire 6850 1GB (@stock)
Storage 320GB OS | 160GB Storage
Display(s) ASUS VH236H 23" 1920x1080
Case COOLER MASTER Centurion 590 (With Side Panel Window)
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Rosewill 600W 12V Rail@44
Software Windows 7 Ultimate 64-Bit Edition
#6
ah, ok. but what about the issue with installing the v8.12 Drivers? any idea to why the Display Drivers wouldn't update?