• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

My ATI Radeon HD 5450 Bricked.. PLEASE HELP!

anush3070

New Member
Joined
Mar 11, 2012
Messages
4 (0.00/day)
Likes
2
Processor AMD Phenom II X4 840 3.2Ghz
Motherboard ASUS M2N68-AM PLUS
Cooling Custom
Memory 2Gig Transcend PC2-6400 & 1Gig Transcend PC2-5300
Video Card(s) Powercolor ATI Radeon HD 5450 GDDR3 1GB
Storage 1TB Western Dgital Caviar Green
Display(s) LG FLATRON W1643C
Case INTEX
Audio Device(s) HD Onboard, Realtek Corp
Power Supply 450Watts Smps
Software Windows 7 - 32bits
#1
After flashing my Graphic Card that is POWERCOLOR RADEON HD 5450 1GB DDR3 Graphics Card.
It does not boot with it, so I am using Integrated Graphics.
But When I tried that technique of connecting 1 and 8 point of the SPI, it still does not get detected in the ATIFLASH UTILITY. I tried atiflash utility from Dos and from Windows 7 DOS (BOTH) still cant get it working. Please HELP.
 
Joined
Feb 12, 2006
Messages
2,289 (0.53/day)
Likes
410
System Name MONEY PIT
Processor i7-3770K @ 4800 1.20v batch #3231B415 Delided
Motherboard ASrock Z77 OC Formula w onboard waterblocks
Cooling Apogee HD, MCP655,rad MCR320-XP,Micro Rev2 res
Memory G,skill Trident X F3-2400C10D-16GTX
Video Card(s) EVGA GTX 980 Ti Classified with EK nickel/acetal waterblock installed
Storage 2x120gig Wildfire raid0 2x120gig VERTEX3 raid0
Display(s) 3/ Samsung2343bwx + 65in LG 4K
Case NZXT Phantom White w/red
Audio Device(s) ReCon3d fatal1ty pro, Logitech z906 THX
Power Supply corsair AX860i
Mouse Rat7
Software 64bit ++++ win 10
#2
please fill out system specs in your profile, so we can see what we are working with.
this should be the data sheet for your rom chip, confirm you have the right pins.
without knowing your motherboard & the Integrated Graphics I would say that you might have to use a pci vid card to do the job. Some MB's disable the pcie slot when using Integrated.
 

anush3070

New Member
Joined
Mar 11, 2012
Messages
4 (0.00/day)
Likes
2
Processor AMD Phenom II X4 840 3.2Ghz
Motherboard ASUS M2N68-AM PLUS
Cooling Custom
Memory 2Gig Transcend PC2-6400 & 1Gig Transcend PC2-5300
Video Card(s) Powercolor ATI Radeon HD 5450 GDDR3 1GB
Storage 1TB Western Dgital Caviar Green
Display(s) LG FLATRON W1643C
Case INTEX
Audio Device(s) HD Onboard, Realtek Corp
Power Supply 450Watts Smps
Software Windows 7 - 32bits
#3
Updated.. Please check and tell.. And I already have the datasheet.
But I cant get it working, Since it still is not detected.
Actually I flashed the bios and it was working but the third tab i.e. Additional Features in RBE had that overdrive settings and there I set the Regular Frequency as some 951/1153 whereas I had mine set to 650mhz and 400mhz after flashing with this config, the Graphic Card never booted up.
 

anush3070

New Member
Joined
Mar 11, 2012
Messages
4 (0.00/day)
Likes
2
Processor AMD Phenom II X4 840 3.2Ghz
Motherboard ASUS M2N68-AM PLUS
Cooling Custom
Memory 2Gig Transcend PC2-6400 & 1Gig Transcend PC2-5300
Video Card(s) Powercolor ATI Radeon HD 5450 GDDR3 1GB
Storage 1TB Western Dgital Caviar Green
Display(s) LG FLATRON W1643C
Case INTEX
Audio Device(s) HD Onboard, Realtek Corp
Power Supply 450Watts Smps
Software Windows 7 - 32bits
#4
Done.

I worked on my graphics card on the basis of what you told i.e "Some MB's disable the pcie slot when using Integrated". So I put connected my VGA cable to my ati card and rebooted, I could not see anything on the screen but I had selected CD Rom as my boot deivice.
Then when it booted up the CD, I saw DVD ROM light blinking then after all light got disappeared in DVD ROM and Hard disk, I typed the location atiflash utility blindly in the DOS and typed atiflash.exe -i. Then I switched my graphics cord to my IGP and then checked that the card was being detected.. :D
I then plugged out that wire and flashed the BIOS accordingly.... !!!! NOW ITS WORKING LIKE CHARM :D.... THANKS MAN !!!
 
Joined
Feb 12, 2006
Messages
2,289 (0.53/day)
Likes
410
System Name MONEY PIT
Processor i7-3770K @ 4800 1.20v batch #3231B415 Delided
Motherboard ASrock Z77 OC Formula w onboard waterblocks
Cooling Apogee HD, MCP655,rad MCR320-XP,Micro Rev2 res
Memory G,skill Trident X F3-2400C10D-16GTX
Video Card(s) EVGA GTX 980 Ti Classified with EK nickel/acetal waterblock installed
Storage 2x120gig Wildfire raid0 2x120gig VERTEX3 raid0
Display(s) 3/ Samsung2343bwx + 65in LG 4K
Case NZXT Phantom White w/red
Audio Device(s) ReCon3d fatal1ty pro, Logitech z906 THX
Power Supply corsair AX860i
Mouse Rat7
Software 64bit ++++ win 10
#5
GLAD :D to see you got it workin;)
Welcome to TPU you'll find it a great tech info site all of the peeps here are always willing to help
:toast:
 
Joined
Jun 10, 2012
Messages
11 (0.01/day)
Likes
2
Processor Core 2 Duo 2.30GHz
Motherboard Mercury 945GCM
Memory 2GB DDR2
Video Card(s) PowerColor ATI Raedon HD5450
Storage 250GB
Power Supply 450W
Software Windows 7 64Bit
#6
Can you explain!!

I worked on my graphics card on the basis of what you told i.e "Some MB's disable the pcie slot when using Integrated". So I put connected my VGA cable to my ati card and rebooted, I could not see anything on the screen but I had selected CD Rom as my boot deivice.
Then when it booted up the CD, I saw DVD ROM light blinking then after all light got disappeared in DVD ROM and Hard disk, I typed the location atiflash utility blindly in the DOS and typed atiflash.exe -i. Then I switched my graphics cord to my IGP and then checked that the card was being detected.. :D
I then plugged out that wire and flashed the BIOS accordingly.... !!!! NOW ITS WORKING LIKE CHARM :D.... THANKS MAN !!!
Hey please can you explain this step wise... I had the same problem when i connect my ati computer doesnt boot up and without the graphic card it boots up normally
Please Please explain!!
Thanks in advance!!
 
Joined
Jan 11, 2012
Messages
359 (0.17/day)
Likes
28
Location
NJ Hillside
System Name Windows7 64bit Ultimate
Processor Intel Core i7-6700K
Motherboard Asus Z170M-PLUS
Cooling Cooler Master T4
Memory G.skill 32GB DDR4 (2x16GB) 3200MHz
Video Card(s) ASUS GTX970 4GB
Storage PNY 500GB SSD + Seagate 4TB SSHD
Display(s) HP LE1851w
Case Cooler Master N200
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Cooler Master 750watt
Mouse HP
Keyboard HP
Benchmark Scores no need
#7
Hi anush3070

please Can explain what did you do

I have same problem with my graphics

I have GT220 + 9500GT + HD 5670

all shows no video

I think BIOS problem not compatible


Thanks bro
 
Last edited:
Joined
May 9, 2011
Messages
1,878 (0.78/day)
Likes
878
Location
Mainland Britain
System Name H2o Box
Processor Intel(R) Core(TM) i7 4820k @ 4.40 GHz
Motherboard MSI X79A-G43 Plus (MS-7760) v3
Cooling CPU EK Block and 360RAD H2o
Memory Gskill RipjawsZ 16Gb 9-10-9-28 3T @ 2021Mhz
Video Card(s) Zotac GTX 1080ti AMP EXTREME, EVGA GTX 980ti FTW
Storage HyperX Fury 120GB & Savage 480GB SSD, Seagate 250GB,250GB 7200rpm Kingston 64GB SSD
Display(s) Panasonic GT30 46'' 1080p 3D HDTV [Custom Resolution 3200*1800]
Case Corsair O-800D
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
Power Supply Be Quiet! [Dark Power Pro 11] 1200W CM replaced [7-4-2017]
Mouse Asus ROG
Keyboard Microsoft Digital Media 1.0A
Software Win 10 Pro 64Bit v 1703 / OS[build 15063.13]
#8
Hey please can you explain this step wise... I had the same problem when i connect my ati computer doesnt boot up and without the graphic card it boots up normally
Please Please explain!!
Thanks in advance!!
Hi

Start a new thread in the (Graphics Cards / AMD/ATI) section and explain what happened before your PC would not boot with the ati vga card installed and what it is doing now. [the instructions in this thread are for a specific card that was flashed]

nb: fill in your system specs in UserCP when you are logged in

atb (all the best)

Law-II
 
Joined
Aug 14, 2012
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#10
So I saw this thread when my HD 6450 wasn't POSTing (bricked) and was looking for a solution. this worked for me, so I will try to explain how to the best of my knowledge.

OP says their HD 5450 doesn't work because they had a problem updating the bios. In this case they knew it was exactly their card that was the problem and that everything else was working fine.

OP says they could only see the screen if they booted in integrated graphics, but then can't flash the BIOS on their graphics card because the card is not found. Based on the information that OP provided, it appears the motherboard they are using disables the PCI slots when integrated graphics are enabled.

OP says they could successfully update the GPU BIOS even without being able to see the screen.

The solution, in more complete form (no offense OP) if you have this problem: You can still boot with your PCI slot enabled, so that the graphics card is powered and recognized by DOS. The only issue is that you won't be able to see what you are doing. So if you have a motherboard that disables PCI slots when using integrated graphics, make sure you have the exact instructions for flashing your BIOS from DOS written down, keystroke-by-keystroke. Also make sure to watch the indicator lights on your boot device and system to know when it is booted, and if and when the system is working (if it doesn't have indicator lights, just be patient with it and give it some time to operate).

edit: Oh, and make sure you enable PCI graphics in the (system) BIOS. I'm assuming you are reading this from integrated graphics mode.
 
Last edited: