• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

my computer turns on but no display on monitor

Joined
Jul 16, 2007
Messages
99 (0.03/day)
Likes
1
Location
Elk Grove, CA
Processor Intel Core 2 Extreme QX6850 3.0Ghz ( Not overclocked yet)
Motherboard ASUS Striker Extreme
Cooling Vigor Gaming 92mm Eltectric Thermal CPU Cooler
Memory Coirsair Dominator (4 x 1GB) DDR2 1066
Video Card(s) Dual EVGA 8800 Ultra 768MB ( SLI MODE )
Storage 150GB WD Raptor 10,000RPM (2)
Display(s) Samsung 37" HDTV Plasma
Case Antec P82SE Silver-Mirrored Steel Case
Audio Device(s) Supreme FX Onboard Audio
Power Supply ePOWER 1000Watt
Software Windows Vista Home Premium 64bit
#1
computer specs:

2.8ghz dual core Pentium D
2GB PNY DDR2 Ram
EVGA Geforce 8600GT 254MB
500 WATT PSU


thought my GPU was broken so got a new one and still the same!!

Monitor is a Veiwsonic 19.5" LCD
 

quickie

New Member
Joined
Jul 16, 2007
Messages
238 (0.06/day)
Likes
26
Processor Intel Core 2 Quad Q9300 @3.0Ghz
Motherboard Gigabyte P35-DS3L rev2.0
Cooling Xigamtek S1283, 2x Antec TriCool 120mm Case fans
Memory 2x2GB OCZ, DDR2-800
Video Card(s) ASUS Radeon 3450 256mb
Storage WD 640GB AAKS; WD 500GB AAKS
Display(s) Dell 23" SP2309W
Case Sonata II
Audio Device(s) Audigy 2ZS
Power Supply OCZ GameXStream 700W modded with Scythe SFF21e
#2
hmm. ok first things first:
have you tried the monitor on a different computer?
does your motherboard have an onboard VGA? if so, connect the monitor to that, go into the BIOS and make sure that the first VGA boot is PCI-E - not onboard.
 
Joined
Jul 16, 2007
Messages
99 (0.03/day)
Likes
1
Location
Elk Grove, CA
Processor Intel Core 2 Extreme QX6850 3.0Ghz ( Not overclocked yet)
Motherboard ASUS Striker Extreme
Cooling Vigor Gaming 92mm Eltectric Thermal CPU Cooler
Memory Coirsair Dominator (4 x 1GB) DDR2 1066
Video Card(s) Dual EVGA 8800 Ultra 768MB ( SLI MODE )
Storage 150GB WD Raptor 10,000RPM (2)
Display(s) Samsung 37" HDTV Plasma
Case Antec P82SE Silver-Mirrored Steel Case
Audio Device(s) Supreme FX Onboard Audio
Power Supply ePOWER 1000Watt
Software Windows Vista Home Premium 64bit
#3
=[ yes i have tried it on a working monitor on my sisters computer and yuppp it dont work.


and no onboard vga. it is a Asrock 775Dual-VSTA MOBO



HELP!
 
Joined
Apr 25, 2007
Messages
224 (0.06/day)
Likes
4
Processor opteron 170 3.0/2.0 stock voltage
Motherboard Asus An832 SLI-Deluxe
Cooling collermaster aquagate r120 liquid colling
Memory 1 gig 2x512 ocz performance memory
Video Card(s) pny 8600 gts 740/1015
Storage primary 250 gig segate seta secondary 40 gig segate ide
Display(s) samsung syncmaster 931bf
Case nzxt trinity
Audio Device(s) soundblaster audigey se
Power Supply Logisys 580 with 25 Amps on +12 Rail
Software vista ultimate
#4
if quickies suggestions dont work id look into your ram. could not work with that board. try to test it with different sticks. also double check for stupid mistakes like 4 pin cpu power not plugged in. i've done that before and also are your sure your 8600 doesnt have 256 memory
 
Joined
Jul 16, 2007
Messages
99 (0.03/day)
Likes
1
Location
Elk Grove, CA
Processor Intel Core 2 Extreme QX6850 3.0Ghz ( Not overclocked yet)
Motherboard ASUS Striker Extreme
Cooling Vigor Gaming 92mm Eltectric Thermal CPU Cooler
Memory Coirsair Dominator (4 x 1GB) DDR2 1066
Video Card(s) Dual EVGA 8800 Ultra 768MB ( SLI MODE )
Storage 150GB WD Raptor 10,000RPM (2)
Display(s) Samsung 37" HDTV Plasma
Case Antec P82SE Silver-Mirrored Steel Case
Audio Device(s) Supreme FX Onboard Audio
Power Supply ePOWER 1000Watt
Software Windows Vista Home Premium 64bit
#5
my ram works. computer worked a bit back. same ram. does any pins on the mobo like for power button have anything to do with display? and 4pin cpu power is pluged in
 
Joined
Apr 25, 2007
Messages
224 (0.06/day)
Likes
4
Processor opteron 170 3.0/2.0 stock voltage
Motherboard Asus An832 SLI-Deluxe
Cooling collermaster aquagate r120 liquid colling
Memory 1 gig 2x512 ocz performance memory
Video Card(s) pny 8600 gts 740/1015
Storage primary 250 gig segate seta secondary 40 gig segate ide
Display(s) samsung syncmaster 931bf
Case nzxt trinity
Audio Device(s) soundblaster audigey se
Power Supply Logisys 580 with 25 Amps on +12 Rail
Software vista ultimate
#6
what did you do before it stopped working? and the pins in that area usually have nothing to do with the display. just leds and such. the jumpers on the mobo may prevent you from getting video if set wrong
 
Joined
Jul 16, 2007
Messages
99 (0.03/day)
Likes
1
Location
Elk Grove, CA
Processor Intel Core 2 Extreme QX6850 3.0Ghz ( Not overclocked yet)
Motherboard ASUS Striker Extreme
Cooling Vigor Gaming 92mm Eltectric Thermal CPU Cooler
Memory Coirsair Dominator (4 x 1GB) DDR2 1066
Video Card(s) Dual EVGA 8800 Ultra 768MB ( SLI MODE )
Storage 150GB WD Raptor 10,000RPM (2)
Display(s) Samsung 37" HDTV Plasma
Case Antec P82SE Silver-Mirrored Steel Case
Audio Device(s) Supreme FX Onboard Audio
Power Supply ePOWER 1000Watt
Software Windows Vista Home Premium 64bit
#7
im not good with computers. wat exactly are jumpers. are they like pins?

my computer turns on and everything but then yeaa.. no display
 
Joined
Apr 25, 2007
Messages
224 (0.06/day)
Likes
4
Processor opteron 170 3.0/2.0 stock voltage
Motherboard Asus An832 SLI-Deluxe
Cooling collermaster aquagate r120 liquid colling
Memory 1 gig 2x512 ocz performance memory
Video Card(s) pny 8600 gts 740/1015
Storage primary 250 gig segate seta secondary 40 gig segate ide
Display(s) samsung syncmaster 931bf
Case nzxt trinity
Audio Device(s) soundblaster audigey se
Power Supply Logisys 580 with 25 Amps on +12 Rail
Software vista ultimate
#8
jumpers are the little plastic things that are on some of your pins like on a hdd. they connect 2 pins together which pretty much changes a setting on your motherboard. i wouldnt play with them they should be set fine out of the box. so you didnt answer what did you do to get your video to stop working since you said you had it working before
 
Joined
Jul 16, 2007
Messages
99 (0.03/day)
Likes
1
Location
Elk Grove, CA
Processor Intel Core 2 Extreme QX6850 3.0Ghz ( Not overclocked yet)
Motherboard ASUS Striker Extreme
Cooling Vigor Gaming 92mm Eltectric Thermal CPU Cooler
Memory Coirsair Dominator (4 x 1GB) DDR2 1066
Video Card(s) Dual EVGA 8800 Ultra 768MB ( SLI MODE )
Storage 150GB WD Raptor 10,000RPM (2)
Display(s) Samsung 37" HDTV Plasma
Case Antec P82SE Silver-Mirrored Steel Case
Audio Device(s) Supreme FX Onboard Audio
Power Supply ePOWER 1000Watt
Software Windows Vista Home Premium 64bit
#9
umm i took it apart then rebuilt it. teaching my friend how to build a computer.
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.16/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#10
Well, I looked up your mobo here;

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Dual-VSTA&s=

On the left menu is a link for VGA Support List.

There are no EVGA Cards listed as being supported by your mobo, This may be part of the problem. Maybe you can find a driver that will allow it to work, maybe not.

This is the only NVIDIA Geforce 8600GTS card supported by both XP and Vista;
MSI NX8600GTS/256MB

:toast:
 
Joined
Apr 25, 2007
Messages
224 (0.06/day)
Likes
4
Processor opteron 170 3.0/2.0 stock voltage
Motherboard Asus An832 SLI-Deluxe
Cooling collermaster aquagate r120 liquid colling
Memory 1 gig 2x512 ocz performance memory
Video Card(s) pny 8600 gts 740/1015
Storage primary 250 gig segate seta secondary 40 gig segate ide
Display(s) samsung syncmaster 931bf
Case nzxt trinity
Audio Device(s) soundblaster audigey se
Power Supply Logisys 580 with 25 Amps on +12 Rail
Software vista ultimate
#11
well then you put it back together wrong.lol what a good teacher. can you maybe get some pics up so i can see how its put together?
 
Joined
Apr 25, 2007
Messages
224 (0.06/day)
Likes
4
Processor opteron 170 3.0/2.0 stock voltage
Motherboard Asus An832 SLI-Deluxe
Cooling collermaster aquagate r120 liquid colling
Memory 1 gig 2x512 ocz performance memory
Video Card(s) pny 8600 gts 740/1015
Storage primary 250 gig segate seta secondary 40 gig segate ide
Display(s) samsung syncmaster 931bf
Case nzxt trinity
Audio Device(s) soundblaster audigey se
Power Supply Logisys 580 with 25 Amps on +12 Rail
Software vista ultimate
#12
Well, I looked up your mobo here;

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=775Dual-VSTA&s=

On the left menu is a link for VGA Support List.

There are no EVGA Cards listed as being supported by your mobo, This may be part of the problem. Maybe you can find a driver that will allow it to work, maybe not.

This is the only NVIDIA Geforce 8600GTS card supported by both XP and Vista;
MSI NX8600GTS/256MB

:toast:

ive never heard of a video card not compatable with a mobo
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.16/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#13
ive never heard of a video card not compatable with a mobo
His Mobo is Special, it has both a AGP and a PCI slot so not all VGA cards are compatable.

:toast:
 
Joined
Jul 16, 2007
Messages
99 (0.03/day)
Likes
1
Location
Elk Grove, CA
Processor Intel Core 2 Extreme QX6850 3.0Ghz ( Not overclocked yet)
Motherboard ASUS Striker Extreme
Cooling Vigor Gaming 92mm Eltectric Thermal CPU Cooler
Memory Coirsair Dominator (4 x 1GB) DDR2 1066
Video Card(s) Dual EVGA 8800 Ultra 768MB ( SLI MODE )
Storage 150GB WD Raptor 10,000RPM (2)
Display(s) Samsung 37" HDTV Plasma
Case Antec P82SE Silver-Mirrored Steel Case
Audio Device(s) Supreme FX Onboard Audio
Power Supply ePOWER 1000Watt
Software Windows Vista Home Premium 64bit
#14
thats not the problem becuase i just installed this graphics card. i had a cheapass 7100GS and it worked after i took it apart. then when i put back in the 7100gs it didnt work.
 

quickie

New Member
Joined
Jul 16, 2007
Messages
238 (0.06/day)
Likes
26
Processor Intel Core 2 Quad Q9300 @3.0Ghz
Motherboard Gigabyte P35-DS3L rev2.0
Cooling Xigamtek S1283, 2x Antec TriCool 120mm Case fans
Memory 2x2GB OCZ, DDR2-800
Video Card(s) ASUS Radeon 3450 256mb
Storage WD 640GB AAKS; WD 500GB AAKS
Display(s) Dell 23" SP2309W
Case Sonata II
Audio Device(s) Audigy 2ZS
Power Supply OCZ GameXStream 700W modded with Scythe SFF21e
#15
the 8600GT really should work with the 775Dual-VSTA, there's nothing on the technical side that would prevent it.
do you hear any error beep codes/ seeing any error LED codes?
 
Joined
Jul 16, 2007
Messages
99 (0.03/day)
Likes
1
Location
Elk Grove, CA
Processor Intel Core 2 Extreme QX6850 3.0Ghz ( Not overclocked yet)
Motherboard ASUS Striker Extreme
Cooling Vigor Gaming 92mm Eltectric Thermal CPU Cooler
Memory Coirsair Dominator (4 x 1GB) DDR2 1066
Video Card(s) Dual EVGA 8800 Ultra 768MB ( SLI MODE )
Storage 150GB WD Raptor 10,000RPM (2)
Display(s) Samsung 37" HDTV Plasma
Case Antec P82SE Silver-Mirrored Steel Case
Audio Device(s) Supreme FX Onboard Audio
Power Supply ePOWER 1000Watt
Software Windows Vista Home Premium 64bit
#16
no display at all. the light is orange



oo and i made a typo is 256mb memory on the gpu
 
Joined
Apr 25, 2007
Messages
224 (0.06/day)
Likes
4
Processor opteron 170 3.0/2.0 stock voltage
Motherboard Asus An832 SLI-Deluxe
Cooling collermaster aquagate r120 liquid colling
Memory 1 gig 2x512 ocz performance memory
Video Card(s) pny 8600 gts 740/1015
Storage primary 250 gig segate seta secondary 40 gig segate ide
Display(s) samsung syncmaster 931bf
Case nzxt trinity
Audio Device(s) soundblaster audigey se
Power Supply Logisys 580 with 25 Amps on +12 Rail
Software vista ultimate
#17
Joined
Jul 16, 2007
Messages
99 (0.03/day)
Likes
1
Location
Elk Grove, CA
Processor Intel Core 2 Extreme QX6850 3.0Ghz ( Not overclocked yet)
Motherboard ASUS Striker Extreme
Cooling Vigor Gaming 92mm Eltectric Thermal CPU Cooler
Memory Coirsair Dominator (4 x 1GB) DDR2 1066
Video Card(s) Dual EVGA 8800 Ultra 768MB ( SLI MODE )
Storage 150GB WD Raptor 10,000RPM (2)
Display(s) Samsung 37" HDTV Plasma
Case Antec P82SE Silver-Mirrored Steel Case
Audio Device(s) Supreme FX Onboard Audio
Power Supply ePOWER 1000Watt
Software Windows Vista Home Premium 64bit
#18
ahh didnt reapply thermal paste ran out of that crapp but theres still a bit of hard thermal paste on it lol... soo yea would this actually prevent my lcd to show up. becasue ive seen ppl on thiss forum who dont use thermal compound
 

quickie

New Member
Joined
Jul 16, 2007
Messages
238 (0.06/day)
Likes
26
Processor Intel Core 2 Quad Q9300 @3.0Ghz
Motherboard Gigabyte P35-DS3L rev2.0
Cooling Xigamtek S1283, 2x Antec TriCool 120mm Case fans
Memory 2x2GB OCZ, DDR2-800
Video Card(s) ASUS Radeon 3450 256mb
Storage WD 640GB AAKS; WD 500GB AAKS
Display(s) Dell 23" SP2309W
Case Sonata II
Audio Device(s) Audigy 2ZS
Power Supply OCZ GameXStream 700W modded with Scythe SFF21e
#19
was the 7100GS a AGP or PCI-E part? this could be a shot in the dark, but in the BIOS under Chipset setttings, there should be an option called "Primary Graphics Adapter". It could be set to "AGP" and not "PCI-E". Try to reset the BIOS.

My board doesn't have an "auto" option between onboard and PCI-E graphics, so I have to change it manually before switching between onboard/PCI-E. I wonder if your board has a similiar situation with AGP/PCIE
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.16/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#20
Check 'chipset settings screen' in BIOS for ;

Primary Graphics Adapter
This allows you to select [PCI], [AGP], or [PCI Express Gfx.] as the primary
graphics adapter. The default vaule is [PCI].

Is it set for PCI-E?

Quickie, you beat me to it!:toast:
 
Joined
Jul 16, 2007
Messages
99 (0.03/day)
Likes
1
Location
Elk Grove, CA
Processor Intel Core 2 Extreme QX6850 3.0Ghz ( Not overclocked yet)
Motherboard ASUS Striker Extreme
Cooling Vigor Gaming 92mm Eltectric Thermal CPU Cooler
Memory Coirsair Dominator (4 x 1GB) DDR2 1066
Video Card(s) Dual EVGA 8800 Ultra 768MB ( SLI MODE )
Storage 150GB WD Raptor 10,000RPM (2)
Display(s) Samsung 37" HDTV Plasma
Case Antec P82SE Silver-Mirrored Steel Case
Audio Device(s) Supreme FX Onboard Audio
Power Supply ePOWER 1000Watt
Software Windows Vista Home Premium 64bit
#21
it was pci-e lol

and btw cant access the bios


no display at all


umm ok i gtg to sleep ill be on first thing in the morning xD
 
Joined
Apr 25, 2007
Messages
224 (0.06/day)
Likes
4
Processor opteron 170 3.0/2.0 stock voltage
Motherboard Asus An832 SLI-Deluxe
Cooling collermaster aquagate r120 liquid colling
Memory 1 gig 2x512 ocz performance memory
Video Card(s) pny 8600 gts 740/1015
Storage primary 250 gig segate seta secondary 40 gig segate ide
Display(s) samsung syncmaster 931bf
Case nzxt trinity
Audio Device(s) soundblaster audigey se
Power Supply Logisys 580 with 25 Amps on +12 Rail
Software vista ultimate
#22
yes some people can get away with it but sometimes it would cause no video cuz its too much heat for the proc to handle. even if its not the problem PUT THERMAL PASTE ON. its is not good for your shit at all
 

quickie

New Member
Joined
Jul 16, 2007
Messages
238 (0.06/day)
Likes
26
Processor Intel Core 2 Quad Q9300 @3.0Ghz
Motherboard Gigabyte P35-DS3L rev2.0
Cooling Xigamtek S1283, 2x Antec TriCool 120mm Case fans
Memory 2x2GB OCZ, DDR2-800
Video Card(s) ASUS Radeon 3450 256mb
Storage WD 640GB AAKS; WD 500GB AAKS
Display(s) Dell 23" SP2309W
Case Sonata II
Audio Device(s) Audigy 2ZS
Power Supply OCZ GameXStream 700W modded with Scythe SFF21e
#23
oh my! there should be some sort of thermal paste/compound between the heatsink and chip.
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.16/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#24
Can you hook a speaker to #14 Chassis Speaker Header (SPEAKER 1), it could give you a beep error if one is being generated.
 
Joined
Jul 16, 2007
Messages
99 (0.03/day)
Likes
1
Location
Elk Grove, CA
Processor Intel Core 2 Extreme QX6850 3.0Ghz ( Not overclocked yet)
Motherboard ASUS Striker Extreme
Cooling Vigor Gaming 92mm Eltectric Thermal CPU Cooler
Memory Coirsair Dominator (4 x 1GB) DDR2 1066
Video Card(s) Dual EVGA 8800 Ultra 768MB ( SLI MODE )
Storage 150GB WD Raptor 10,000RPM (2)
Display(s) Samsung 37" HDTV Plasma
Case Antec P82SE Silver-Mirrored Steel Case
Audio Device(s) Supreme FX Onboard Audio
Power Supply ePOWER 1000Watt
Software Windows Vista Home Premium 64bit
#25
hmmm speaker is in but no beeping sounds even when i take out the ram and start it up =[