• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

My power converter stopped working?

Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#1
Well lads.

I own an 800W power converter to use this american A/V Receiver.
This morning I went to turn it on and I saw the little red light flicker for a few seconds and then it just turned off.
Now the damn thing won't turn on at all??? What on earth has happened to it? I have not even owned it for a year!! It never gets banged.. touched or anything... so is it fried??
 
Joined
Mar 1, 2010
Messages
3,565 (1.25/day)
Likes
785
Location
By the Channel Tunnel, Kent, England
System Name Benny
Processor Phenom II 1055t @ 3.3GHz; 300x11; 1.380v; NB 2700; HT 2400
Motherboard ASUS Crosshair IV Formula (2002 BIOS)
Cooling Thermalright TRUE 120 Black + 2 Xilence Red Wing PWM 120mm (push/pull) + polycarbonate fan holders
Memory 8GB GeIL Ultra 2133MHZ C9 running at 1600MHz @ 7-7-7-21 1T 1.5v
Video Card(s) MSI Twin Frozr II GTX470 @ Stock w/CPU fan cable-tied on, as one of the GPU fans broke.
Storage 60GB OCZ Agility3 (OS);500GB WDC Grn; 1x1TB WDC Blk (Backup)
Display(s) ASUS PA823Q
Case Silverstone Raven 2 (all cables custom sleeved with velcro mod on side panel...)
Audio Device(s) X-Fi (Onboard) + Harmon Kardon HK6100 amp powering JVC HA-RX700's with Zalman mic
Power Supply Corsair HX650W
Software Win7 Pro x64
Benchmark Scores No benchies so making this space useful! Corsair M90, Logitech G19. Phobya FlexLight LED's (gawjus)
#2
If you've only owned it for a year, I'd say to check cables and connections, check the fuse, then RMA. Is it the Yammy in your specs? Not the Yammy. What make is it?
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#3
Ahh I couldn't tell ya what make it is. It didn't come cheap and I was recommended to buy it from here when I bought it!

There is only one cable, it leads from the converter to the plug socket. How would I go about checking the fuse? am I to open the actual power converter?? or the plug socket itself??

EDIT: http://www.evita.lt/en/det-1599-power-supply-220v-110v-800w-minwa.html

This is the model
 
Last edited:
Joined
Mar 1, 2010
Messages
3,565 (1.25/day)
Likes
785
Location
By the Channel Tunnel, Kent, England
System Name Benny
Processor Phenom II 1055t @ 3.3GHz; 300x11; 1.380v; NB 2700; HT 2400
Motherboard ASUS Crosshair IV Formula (2002 BIOS)
Cooling Thermalright TRUE 120 Black + 2 Xilence Red Wing PWM 120mm (push/pull) + polycarbonate fan holders
Memory 8GB GeIL Ultra 2133MHZ C9 running at 1600MHz @ 7-7-7-21 1T 1.5v
Video Card(s) MSI Twin Frozr II GTX470 @ Stock w/CPU fan cable-tied on, as one of the GPU fans broke.
Storage 60GB OCZ Agility3 (OS);500GB WDC Grn; 1x1TB WDC Blk (Backup)
Display(s) ASUS PA823Q
Case Silverstone Raven 2 (all cables custom sleeved with velcro mod on side panel...)
Audio Device(s) X-Fi (Onboard) + Harmon Kardon HK6100 amp powering JVC HA-RX700's with Zalman mic
Power Supply Corsair HX650W
Software Win7 Pro x64
Benchmark Scores No benchies so making this space useful! Corsair M90, Logitech G19. Phobya FlexLight LED's (gawjus)
#4
Loos like a beast! Bet it gets a bit warm!
The fuse should be in the wall plug, if it's not, then ignore me and RMA it.
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#5
Yes it surely does get warm after using it for several hours.
But I usually only ever have it on for 1-2 hour sessions.

Now the thing is I have no idea how to check this fuse!! I am a useless handyman!
I opened the plug socket and everything looks fine. no missing wires.. everything is where it should be!

Also I could only buy this on EBAY at the time so RMA is out of the question!!
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#6
Heh.. the funny thing is.. it says on the case itself: " FUSE PROTECTION " pfff!!!!
 
Joined
Mar 1, 2010
Messages
3,565 (1.25/day)
Likes
785
Location
By the Channel Tunnel, Kent, England
System Name Benny
Processor Phenom II 1055t @ 3.3GHz; 300x11; 1.380v; NB 2700; HT 2400
Motherboard ASUS Crosshair IV Formula (2002 BIOS)
Cooling Thermalright TRUE 120 Black + 2 Xilence Red Wing PWM 120mm (push/pull) + polycarbonate fan holders
Memory 8GB GeIL Ultra 2133MHZ C9 running at 1600MHz @ 7-7-7-21 1T 1.5v
Video Card(s) MSI Twin Frozr II GTX470 @ Stock w/CPU fan cable-tied on, as one of the GPU fans broke.
Storage 60GB OCZ Agility3 (OS);500GB WDC Grn; 1x1TB WDC Blk (Backup)
Display(s) ASUS PA823Q
Case Silverstone Raven 2 (all cables custom sleeved with velcro mod on side panel...)
Audio Device(s) X-Fi (Onboard) + Harmon Kardon HK6100 amp powering JVC HA-RX700's with Zalman mic
Power Supply Corsair HX650W
Software Win7 Pro x64
Benchmark Scores No benchies so making this space useful! Corsair M90, Logitech G19. Phobya FlexLight LED's (gawjus)
#7
Could you RMA it straight to the manufacturer? You just need the receipt/invoice.
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#8
Nah man I don't have that sort of stuff!

I suppose I could call my father around! He is pretty damn nifty with this sort of stuff.
Perhaps he will be able to help me out!
Cheers for the responses!
 
Joined
Mar 1, 2010
Messages
3,565 (1.25/day)
Likes
785
Location
By the Channel Tunnel, Kent, England
System Name Benny
Processor Phenom II 1055t @ 3.3GHz; 300x11; 1.380v; NB 2700; HT 2400
Motherboard ASUS Crosshair IV Formula (2002 BIOS)
Cooling Thermalright TRUE 120 Black + 2 Xilence Red Wing PWM 120mm (push/pull) + polycarbonate fan holders
Memory 8GB GeIL Ultra 2133MHZ C9 running at 1600MHz @ 7-7-7-21 1T 1.5v
Video Card(s) MSI Twin Frozr II GTX470 @ Stock w/CPU fan cable-tied on, as one of the GPU fans broke.
Storage 60GB OCZ Agility3 (OS);500GB WDC Grn; 1x1TB WDC Blk (Backup)
Display(s) ASUS PA823Q
Case Silverstone Raven 2 (all cables custom sleeved with velcro mod on side panel...)
Audio Device(s) X-Fi (Onboard) + Harmon Kardon HK6100 amp powering JVC HA-RX700's with Zalman mic
Power Supply Corsair HX650W
Software Win7 Pro x64
Benchmark Scores No benchies so making this space useful! Corsair M90, Logitech G19. Phobya FlexLight LED's (gawjus)
#9
That's alright mate, I hope you get it working :)
 
Joined
Oct 22, 2010
Messages
582 (0.22/day)
Likes
94
Location
Latvia
System Name Spyder
Processor Phenom 2 x4 940 @3.5GHz
Motherboard Asus M3A79-T Deluxe
Cooling CM Hyper 612S
Memory 2x2 GB Patriot Viper + 2x2 GB Kingston Value 800MHz [5-5-5-12] DDR2
Video Card(s) MSI R9 380 Gaming 4G
Storage Crucial M550 256GB+WD Black 1TB + WD Caviar RE 500GB + 2TB Seagate Ext backup
Display(s) BenQ XL2430T
Case Cooler Master Elite 430
Audio Device(s) X-Fi Platinum+custom made HP AMP+Sennheiser HD380
Power Supply Thermaltake Toughpower 850w Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard ElE Game1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#10
I saw the little red light flicker for a few seconds and then it just turned off.
If it flickered, then it looks like internal failure, not even fuse. Fuse might be dead too, if power converter short-circuited inside. Well, it looks like it's dead. If you cannot replace fuse and test it again, then you could take it to local electronics repair center, maybe they can help you.
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#11
Hmm that's a good idea actually.
Perhaps that would be the best way to go about it. Would be cheaper to get it repaired tho right??
 
Joined
Oct 22, 2010
Messages
582 (0.22/day)
Likes
94
Location
Latvia
System Name Spyder
Processor Phenom 2 x4 940 @3.5GHz
Motherboard Asus M3A79-T Deluxe
Cooling CM Hyper 612S
Memory 2x2 GB Patriot Viper + 2x2 GB Kingston Value 800MHz [5-5-5-12] DDR2
Video Card(s) MSI R9 380 Gaming 4G
Storage Crucial M550 256GB+WD Black 1TB + WD Caviar RE 500GB + 2TB Seagate Ext backup
Display(s) BenQ XL2430T
Case Cooler Master Elite 430
Audio Device(s) X-Fi Platinum+custom made HP AMP+Sennheiser HD380
Power Supply Thermaltake Toughpower 850w Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard ElE Game1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#12
Yes, if people repairing this don't see you as bag of money.
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,309 (4.00/day)
Likes
4,717
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 290X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#13
Is there a circle like area on it that sticks out a bit with a line though it ?. If so the fuse will be there. If not get in touch with them and maybe there is a different place on the unit that allows you to change the fuse without voiding the warranty.

Does sound like a fuse and hopfully the flash is what it was as they do do that and hopefully did it's job.


Get it replaced if possible before thinking about opening it up.

EDIT: Maybe even try a TV repair shop some times they can be handy like that.
 
Joined
Oct 22, 2010
Messages
582 (0.22/day)
Likes
94
Location
Latvia
System Name Spyder
Processor Phenom 2 x4 940 @3.5GHz
Motherboard Asus M3A79-T Deluxe
Cooling CM Hyper 612S
Memory 2x2 GB Patriot Viper + 2x2 GB Kingston Value 800MHz [5-5-5-12] DDR2
Video Card(s) MSI R9 380 Gaming 4G
Storage Crucial M550 256GB+WD Black 1TB + WD Caviar RE 500GB + 2TB Seagate Ext backup
Display(s) BenQ XL2430T
Case Cooler Master Elite 430
Audio Device(s) X-Fi Platinum+custom made HP AMP+Sennheiser HD380
Power Supply Thermaltake Toughpower 850w Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard ElE Game1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#14
I tough't that was LED flashing, not fuse, because OP didn't know where fuse is.
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,309 (4.00/day)
Likes
4,717
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 290X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#15
I tough't that was LED flashing, not fuse, because OP didn't know where fuse is.
It's proberly inside as thats what they do these days not like the old days were it be in a little tube and you just screw the lid of it.. Some old amplifiers had them omoung other things but it's all about making money these days.

BUT fuses do flash time to time when they go and normally leave the glass to the fuse black as there normally clear glass type not like the ones you get in UK plugs..

O yeah fuses are cheap as hell..
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#16
I can take some pictures if you like??

You mentioned " is there a circle like area on it that sticks out a bit with a line though it "
Are you talking about the step-down converter or the plug?
Remember I am a complete dumbass when it comes to these things!

But! If you are talking about the converter then this is what I can see:

The back - It has a line going through it, it's part of the plug.
The Front - The RED LED has Power Source written over it. Which sticks out a half inch.
Plug - I opened the plug and there is a fuse in it. I don't suppose that would be the issue?? I am certain it's the converter!
 
Joined
Oct 22, 2010
Messages
582 (0.22/day)
Likes
94
Location
Latvia
System Name Spyder
Processor Phenom 2 x4 940 @3.5GHz
Motherboard Asus M3A79-T Deluxe
Cooling CM Hyper 612S
Memory 2x2 GB Patriot Viper + 2x2 GB Kingston Value 800MHz [5-5-5-12] DDR2
Video Card(s) MSI R9 380 Gaming 4G
Storage Crucial M550 256GB+WD Black 1TB + WD Caviar RE 500GB + 2TB Seagate Ext backup
Display(s) BenQ XL2430T
Case Cooler Master Elite 430
Audio Device(s) X-Fi Platinum+custom made HP AMP+Sennheiser HD380
Power Supply Thermaltake Toughpower 850w Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard ElE Game1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#17
You could replace the fuse with another one pulled out from another equipment (similar power level), and test the converter without load connected first. This way you will see if converter is really dead.
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,309 (4.00/day)
Likes
4,717
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 290X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#18
I can take some pictures if you like??

You mentioned " is there a circle like area on it that sticks out a bit with a line though it "
Are you talking about the step-down converter or the plug?
Remember I am a complete dumbass when it comes to these things!

But! If you are talking about the converter then this is what I can see:

The back - It has a line going through it, it's part of the plug.
The Front - The RED LED has Power Source written over it. Which sticks out a half inch.
Plug - I opened the plug and there is a fuse in it. I don't suppose that would be the issue?? I am certain it's the converter!
Yes post pics please.. And if you replace the fuse make sure it's the same not higher as there is a good reason there is a fuse at that point.
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#19
Ahhhh yes of course xD I shall get right to it!

I just took pics AsRock! I shall get them up in a sec!
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#20






The FUSE being used is " BS 1362 - 13 A FUSE "

The only one close to that is from my Subwoofer which uses a BS 1363/A 13 A FUSE too, but it also says beside it " 250V "
It does not say the same on the stepdown converters plug.
But would that be a good test? and safe?
 
Last edited:

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,309 (4.00/day)
Likes
4,717
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 290X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#21
Plug fuse well don't think that be your issue or not the only thing. By those pics i cannot see any were you can change the fuse. You emailed the company about it yet see what they say ?.

Plug fuses don't always show that they died.

Here's what some could look like how ever the one i was htinking is not there and soe of these are in unit type. The one i am thinking it might of been don't have a finger grip and you have to use a big screw driver to turn it and says fuse on it lol.

http://www.radioshack.com/family/index.jsp?categoryId=2032302

By the pics it looks like it's in unit proberly on a PCB in there. So hopefully the warranty is good still and you can get it exchanged or even help directly of them.
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#22
yes I emailed them to let them know, Hopefully they will get back to me soon.

I bought the thing on ebay so I doubt I get warranty on it!
I really am left to my own devices!

I will try replacing the FUSE in the plug first. if that fails to work.
Then Are you suggesting that I open the converter up and check if it's blown?

Ugh man! I really should have bought a European receiver!!
 
Joined
Oct 22, 2010
Messages
582 (0.22/day)
Likes
94
Location
Latvia
System Name Spyder
Processor Phenom 2 x4 940 @3.5GHz
Motherboard Asus M3A79-T Deluxe
Cooling CM Hyper 612S
Memory 2x2 GB Patriot Viper + 2x2 GB Kingston Value 800MHz [5-5-5-12] DDR2
Video Card(s) MSI R9 380 Gaming 4G
Storage Crucial M550 256GB+WD Black 1TB + WD Caviar RE 500GB + 2TB Seagate Ext backup
Display(s) BenQ XL2430T
Case Cooler Master Elite 430
Audio Device(s) X-Fi Platinum+custom made HP AMP+Sennheiser HD380
Power Supply Thermaltake Toughpower 850w Modular
Mouse Logitech G502
Keyboard ElE Game1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#23
Do you have a multimeter? You could test the fuse for continuity. What a pity it's not old glass type where you could see if it's gone bad.
Just replace the fuse and test that converter first without load, and if it works then with load connected. Of course you can open it later to see if visible damage is present (or another fuse is on board). You have no warranty anyway, so no worries.
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,309 (4.00/day)
Likes
4,717
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 290X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#24
yes I emailed them to let them know, Hopefully they will get back to me soon.

I bought the thing on ebay so I doubt I get warranty on it!
I really am left to my own devices!

I will try replacing the FUSE in the plug first. if that fails to work.
Then Are you suggesting that I open the converter up and check if it's blown?

Ugh man! I really should have bought a European receiver!!
If they will not support it due to buying of ebay then i guess it's time to open it and see if you can see a fuse like the one in a plug but normally glass and you can see though them. when you find the fuse and it don't look like it died still take it out and check if the wire is going from end to end there is some times a spot of solder on the wire 1/2 way though which is the wanted break point.

If the fuse is blone replace it with the same ampage one and you might want to keep every thing disconnected from it so you can see if it's running or not.

Check for burn marks to and popped capacitors..

Be carefull the thing could still be holding a charge and as you said your dads good at this kinda thing maybe you should just watch and learn in case he can fix it and you know how :).
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#25
No Multimeter!

My father is coming round 2moro with a new fuse for the plug, that's where we will start first!
Then he will check the power converter if all else fails.
He will get to the bottom of it!
I will give him coffee, and he will give me a lesson :D