• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

NAS build

Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#76
@phill how large is your array? I put the 16 Gb for when I add 3 more drives for 18 Gb. I think it might need it then but we will see
What I think FreeNAS does is use the ram as cashe. It just fills it up with what it thinks you need. So you max out the ram then you can add a SSD if you want. One of the problems with this is if your writing to it and lose power, you lose data. A battery back up is a nice add on. Of course I could be wrong about this
 
Last edited:
Joined
Jun 8, 2011
Messages
1,394 (0.54/day)
Likes
1,145
Location
Bridgwater, Somerset
System Name Not so complete or overkill
Processor 2600k @ 4.2Ghz
Motherboard Asrock Z77 OCF
Cooling Nout special here... Move along!!
Memory Corsair 1866Mhz DDR3.. Nout special
Video Card(s) EVGA GTX 1070 SC
Storage Sandisk 120Gb SSD, 3 x 2Tb Sammy 3.5" drives
Display(s) 3 x 24" Iiyama Prolite E2473HDS
Case Fractal R5 in white
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200W - Old faithfull :)
Mouse Corsair thingy
Keyboard Corsair thingy
Software Windows 10
Benchmark Scores Gave up worrying about following numbers years ago!!
#77
I have 3 separate ones Jester :) The drives are all 4Tb, I'm using a Raid 1 setup so I have 6 total, 24TB but 12Tb usable. I will be eventually considering to upgrade them to bigger drives, but it won't be for a while yet. I'll be looking at 8Tb or bigger (size/price ratio what's best...)

I'm just using software raid so nothing else as such will be used really. I thought about adding raid cards in but extra power consumption and fans etc, never seemed to be worth it for me anyways. I can add in an SSD to act as a cache but I think unless I'm streaming etc, I'm not 100% sure if it would be worth it... Will have to see :)
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#78
If you go wiht a full controller the you get rid of FreeNAS. It needs to see the drives to monitor the smart data. If you have enough SATA ports then no need. I bought the LSI HBA card for the SAS to SATA to add ports as my board only has 4, now I can use all 12 if I want.
 
Joined
Jun 8, 2011
Messages
1,394 (0.54/day)
Likes
1,145
Location
Bridgwater, Somerset
System Name Not so complete or overkill
Processor 2600k @ 4.2Ghz
Motherboard Asrock Z77 OCF
Cooling Nout special here... Move along!!
Memory Corsair 1866Mhz DDR3.. Nout special
Video Card(s) EVGA GTX 1070 SC
Storage Sandisk 120Gb SSD, 3 x 2Tb Sammy 3.5" drives
Display(s) 3 x 24" Iiyama Prolite E2473HDS
Case Fractal R5 in white
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200W - Old faithfull :)
Mouse Corsair thingy
Keyboard Corsair thingy
Software Windows 10
Benchmark Scores Gave up worrying about following numbers years ago!!
#79
I think if you started added in raid cards, you might not be able to view that smart data? I've had it in the past with previous onboard and raid cards, but for just a storage center, I thought that the way Synology works, I'm happy with it there and I just back that lot up to another set of drives. Just to be on the safe side..
I'm glad with my case I can get 10 drives in it without messing about with it. I believe I have 8 SATA ports at the moment so I've plenty of upgrade space should I need it :)

With everything becoming or being digital, reliable storage and backup is on my mind at the highest level when storing things now.. My internet speed sucks and pictures of my daughter when she was born and such will never be replaced, higher important to me than anything :)
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#80
Synology is a software RAID. If you use a RAID controller you need to set it to HBA (Host Bus Adapter) or IT mode. Otherwise just let the RAID card control and monitor the array. Then you don't need Synology you can use any OS like Windows, linux, FreeBSD or Solaris among other options.

This is why I went with the LSI SAS 9211 8i. Its cheap and just a HBA not a controller. I just needed more SATA ports

Videos that have been helpful:
Setting up FreeNAS

Set up of a true controller card
 
Last edited:
Joined
Jun 8, 2011
Messages
1,394 (0.54/day)
Likes
1,145
Location
Bridgwater, Somerset
System Name Not so complete or overkill
Processor 2600k @ 4.2Ghz
Motherboard Asrock Z77 OCF
Cooling Nout special here... Move along!!
Memory Corsair 1866Mhz DDR3.. Nout special
Video Card(s) EVGA GTX 1070 SC
Storage Sandisk 120Gb SSD, 3 x 2Tb Sammy 3.5" drives
Display(s) 3 x 24" Iiyama Prolite E2473HDS
Case Fractal R5 in white
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200W - Old faithfull :)
Mouse Corsair thingy
Keyboard Corsair thingy
Software Windows 10
Benchmark Scores Gave up worrying about following numbers years ago!!
#81
Ah I understand, for extra SATA ports, I just used a basic PCIe SATA 3 card though :)
 
Joined
Oct 19, 2007
Messages
6,763 (1.72/day)
Likes
1,419
System Name The Green Knight
Processor Intel i5 8600k @4.9GHz w/ Corsair H100i CPU AiO w/Corsair HD120 RBG fan
Motherboard Asus Z370-E Gaming
Cooling 6x120mm Corsair HD120 RBG fans
Memory Corsair Vengeance RBG 2x8GB 3600MHz
Video Card(s) Asus DirectCUII GTX 980 STRIX
Storage Samsung 960 EVO m.2, Samsung 850 EVO 1TB SSD, 2TB backup, 10TB Synology DS1515+ RAID-5
Display(s) Acer Predator 34" 3440x1440 OC'd to 100MHz
Case Corsair 570x RBG Tempered Glass
Audio Device(s) Onboard / Corsair Void Wireless RGB
Power Supply Corsair HX750w Professional Series
Mouse Logitech G602s
Keyboard Corsair K70 Rapidfire
Software Windows 10 x64 Professional
Benchmark Scores Firestrike - 11471 @4.9GHz 980 stock @1178 core 1753 memory 1279 boost Unigine Heaven - 1824
#82
I'd just stick to air cooling even with a basic Intel cooler, it would be more than enough :) Water cooling in a NAS, bit over kill ;):toast:
gotta get high overclocks to stream faster!
 
Joined
Mar 30, 2010
Messages
621 (0.20/day)
Likes
327
Location
Edmonton, AB, Canada
System Name Project Neverending
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus X Hero
Cooling Corsair HX 150 Pro, Corsair ML 120/ML140 fans
Memory 16 GB Corsair Vengeance RGB 2666
Video Card(s) (2) MSI GTX 1080 Gaming X
Storage Samsung 950 Pro NVMe, 2 Samsung 850 Evo 1TB, Micron 1100 2TB SSD for backups
Display(s) Acer Predator X34 (3440X1440), Samsung U28D590 (3840X2160)
Case Phanteks Ethoo Evolv ATX
Audio Device(s) Supreme FX X-Fi, Logitech 5.1 speaker system
Power Supply Corsair AX 860i
Mouse Logitech G500
Keyboard Logitech G105
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores 28591 - Fire Strike - 14300 - Time Spy Updates coming soon ®
#83
I don't have even a stock Intel cooler. None of the CPU's I've bought in a number of years came with one. But I found an older Z77 board and CPU I'd left in a case and stuffed in the back of a closet. Asus Z77 sabertooth, i7 920 (I think), Corsair H60 and I'm not sure what ram, thinking DDR3 1600.
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#84
Now to transfer large chunks of data
6 disks RAID Z2 which is RAID 6 so two redundant disks







 
Last edited:
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#85
For myself and anyone wanting to know the issues around ECC and NON-ECC ram and data corruption here is some good information on that subject.
Warning this is one of those topics that can go on for ever. The conclusion is always back up your data

Some quotes:
"If you wish to use non-ECC, do so with the admonition that you are placing your data at some potential risk. We assume you come to FreeNAS for the data integrity benefits of ZFS, and ECC is an important component in creating the trusted computing platform that ZFS needs in order to do that job." - Jreco

"There’s nothing special about ZFS that requires/encourages the use of ECC RAM more so than any other filesystem." -Matt Ahren co-founder of ZFS

http://jrs-s.net/2015/02/03/will-zfs-and-non-ecc-ram-kill-your-data/

https://blog.brianmoses.net/2014/03/why-i-chose-non-ecc-ram-for-my-freenas.html

https://forums.freenas.org/index.php?threads/ecc-vs-non-ecc-ram-and-zfs.15449/
 
Last edited:
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#86
It's officially online as my main NAS. My Synology is the backup so I let it go to sleep when it's not doing maintenance. The only issues is the little bit of noise it makes.
 
Joined
Mar 30, 2010
Messages
621 (0.20/day)
Likes
327
Location
Edmonton, AB, Canada
System Name Project Neverending
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus X Hero
Cooling Corsair HX 150 Pro, Corsair ML 120/ML140 fans
Memory 16 GB Corsair Vengeance RGB 2666
Video Card(s) (2) MSI GTX 1080 Gaming X
Storage Samsung 950 Pro NVMe, 2 Samsung 850 Evo 1TB, Micron 1100 2TB SSD for backups
Display(s) Acer Predator X34 (3440X1440), Samsung U28D590 (3840X2160)
Case Phanteks Ethoo Evolv ATX
Audio Device(s) Supreme FX X-Fi, Logitech 5.1 speaker system
Power Supply Corsair AX 860i
Mouse Logitech G500
Keyboard Logitech G105
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores 28591 - Fire Strike - 14300 - Time Spy Updates coming soon ®
#87
Finalized my parts list and will be building the rig today. Looking forward to experimenting with FreeNAS.
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#88
Mentioned earlier in this thread that FreeNAS permissions can be tricky. Selecting the correct dataset, and setting both the shares, group and guests is the key
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#89
Finally got Plex Server ruining an my NAS. It took a week to figure that out. Still trying to iron out some bugs on reading some media files
 
Joined
Mar 30, 2010
Messages
621 (0.20/day)
Likes
327
Location
Edmonton, AB, Canada
System Name Project Neverending
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus X Hero
Cooling Corsair HX 150 Pro, Corsair ML 120/ML140 fans
Memory 16 GB Corsair Vengeance RGB 2666
Video Card(s) (2) MSI GTX 1080 Gaming X
Storage Samsung 950 Pro NVMe, 2 Samsung 850 Evo 1TB, Micron 1100 2TB SSD for backups
Display(s) Acer Predator X34 (3440X1440), Samsung U28D590 (3840X2160)
Case Phanteks Ethoo Evolv ATX
Audio Device(s) Supreme FX X-Fi, Logitech 5.1 speaker system
Power Supply Corsair AX 860i
Mouse Logitech G500
Keyboard Logitech G105
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores 28591 - Fire Strike - 14300 - Time Spy Updates coming soon ®
#90
I can't get my mobo to boot from a USB stick. I've googled and tried everything. I think it's an incompatibility with my USB 3.0 sticks, but that's all I have.
 
Joined
Jul 9, 2016
Messages
163 (0.22/day)
Likes
71
System Name Gaming System
Processor i7-4960X
Motherboard ASUS Rampage IV Black Edition
Cooling Noctua NH-D15
Memory Corsair Vengeance LP 32GB DDR3
Video Card(s) EVGA GTX 1080 ti FTW3
Storage 1TB Samsung 850 EVO; 500GB Samsung 850 EVO
Display(s) HP zr2740w Surround
Case Corsair A540
Audio Device(s) onboard
Power Supply EVGA G2 1300
Mouse Logitech MK550
Keyboard Logitech MK550
Software Windows 10 Pro
#91
I can't get my mobo to boot from a USB stick. I've googled and tried everything. I think it's an incompatibility with my USB 3.0 sticks, but that's all I have.
Some USB sticks do not allow boot. I remember some Kingston sticks have that "feature". 8GB USB2 sticks are like $5 from Newegg so read the reviews and if people use it boot then get 1.
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#92
I can't get my mobo to boot from a USB stick. I've googled and tried everything. I think it's an incompatibility with my USB 3.0 sticks, but that's all I have.
Did you F7 (If its ASUS board) on boot or use the advace mode in the bios? Whats on the USB to boot? FreeNAS? Did you make the boot USB correctly ?

With FreeNAS you have to download it to a USB then make a USB boot on another USB. So you have a USB install and a USB boot
 
Joined
Mar 30, 2010
Messages
621 (0.20/day)
Likes
327
Location
Edmonton, AB, Canada
System Name Project Neverending
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus X Hero
Cooling Corsair HX 150 Pro, Corsair ML 120/ML140 fans
Memory 16 GB Corsair Vengeance RGB 2666
Video Card(s) (2) MSI GTX 1080 Gaming X
Storage Samsung 950 Pro NVMe, 2 Samsung 850 Evo 1TB, Micron 1100 2TB SSD for backups
Display(s) Acer Predator X34 (3440X1440), Samsung U28D590 (3840X2160)
Case Phanteks Ethoo Evolv ATX
Audio Device(s) Supreme FX X-Fi, Logitech 5.1 speaker system
Power Supply Corsair AX 860i
Mouse Logitech G500
Keyboard Logitech G105
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores 28591 - Fire Strike - 14300 - Time Spy Updates coming soon ®
#93
It's a mobo thing. The sticks works fine on a different system. There's a lot of posts from many users having issues with that board booting from USB. It's an oldish Asus P7P55D Deluxe. The BIOS sees the stick and correctly identifies it but will not allow it as a boot option.

I'm just gonna swap mobos this weekend if it ever stops snowing and I can get away from the shovel.
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#94
I'm having an issue

So transferring files from the Synology to the Server work great. Transferred 3 Tb at one time and no issues

Transferring files from the Server to the synology I get the Warning "These file may be harmful to your computer" It transfers but it gets an error about every 20 min, then I have to click try again

I'm thinking its permissions but I have no clue so far. I can transfer from any other user PC just not the Server

EDIT: ok so I figured out how to add the IP of the Server to the Local Intranet. So the warning is gone. Well see later how the coping goes
 
Last edited:
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#95
Now another issue, my main desktop cannot access the dataset. Just the server refuses to let it in. The other desktops are fine. I think it's the smb / guest access. It started when I booted up and the mapped drives would not connect. Tried changing permissions, users accounts, nothing. Can't figure it out.
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#96
This is what i keep getting from one Desktop


First I enabled SMB2 as 1709 disables it by default. Didn't fix the problem. I created a new SMB share and this fixed it.
I'm just documenting this so if someone gets the idea to do this they know what they are in for. Its been painful at times.

But Plex is awesome. Works good. I use Kodi at home as it doesn't trans code anything and the sound is better. But with Plex my friend can watch 600 miles away, my phone app works too
 
Last edited:
Joined
Mar 30, 2010
Messages
621 (0.20/day)
Likes
327
Location
Edmonton, AB, Canada
System Name Project Neverending
Processor i7 8700K
Motherboard Asus Maximus X Hero
Cooling Corsair HX 150 Pro, Corsair ML 120/ML140 fans
Memory 16 GB Corsair Vengeance RGB 2666
Video Card(s) (2) MSI GTX 1080 Gaming X
Storage Samsung 950 Pro NVMe, 2 Samsung 850 Evo 1TB, Micron 1100 2TB SSD for backups
Display(s) Acer Predator X34 (3440X1440), Samsung U28D590 (3840X2160)
Case Phanteks Ethoo Evolv ATX
Audio Device(s) Supreme FX X-Fi, Logitech 5.1 speaker system
Power Supply Corsair AX 860i
Mouse Logitech G500
Keyboard Logitech G105
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores 28591 - Fire Strike - 14300 - Time Spy Updates coming soon ®
#97
I appreciate the info. I've been so swamped at work I just haven't had time to mess with mine at all. It's just sitting there waiting for me to swap the mobo to something newer.

I do run Plex, mostly to be able to watch something outside of my media room. I've been ripping my own blu rays and adding them as I get time. But even with an 8700K it's a couple hours to decrypt and rip.
 
Joined
Jun 8, 2011
Messages
1,394 (0.54/day)
Likes
1,145
Location
Bridgwater, Somerset
System Name Not so complete or overkill
Processor 2600k @ 4.2Ghz
Motherboard Asrock Z77 OCF
Cooling Nout special here... Move along!!
Memory Corsair 1866Mhz DDR3.. Nout special
Video Card(s) EVGA GTX 1070 SC
Storage Sandisk 120Gb SSD, 3 x 2Tb Sammy 3.5" drives
Display(s) 3 x 24" Iiyama Prolite E2473HDS
Case Fractal R5 in white
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200W - Old faithfull :)
Mouse Corsair thingy
Keyboard Corsair thingy
Software Windows 10
Benchmark Scores Gave up worrying about following numbers years ago!!
#98
I was trying to get two Synologys running on the same network one physical and one via a VM.. The VM one worked fine but for some reason when I was using rsync to duplicate some of the data across to another server at home, it really didn't like it at all and then whilst I could see it on the network, the damn thing disappeared and I was having issues trying to get it to run.. Drove me nuts so I spent a few days sync'ing the data (a few Tb's...) and then whilst it was there it wasn't type thing.. ugh.. More investigation needed to get it to run properly!! :) But I do have a few more toys that I can add in to my server now for more drives and such... Good times ahead!! :)
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,632 (3.43/day)
Likes
7,448
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#99
Does Windows 10 have issues with UNC transfers?
I was getting errors with a UNC transfer on large transfers. Plus the folder issues so I tried my Windows 7 laptop and did some transfers, No errors
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
11,542 (2.69/day)
Likes
5,551
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPower 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
Not that I'm aware of. I've done UNC transfers on physical and virtual 7, 8 and 10 systems and all have behaved relatively the same with minimal issues. Limitations on performance based on how many files, overall size, available usable bandwidth, and each side's performance capabilities.

What kind of errors are you seeing?
 
Top