• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Need ASUS EAH 4850 Top Bios ! Help me ,Please!

Joined
Nov 2, 2008
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#26
just got mine in from Newegg and the PCB is like DedEmbryonicCe11. funny thing is when your go to the ASUS website this PCB belongs to the Reference 4850 NOT the TOP4850. On the asus website the 4850TOP has the dvi placements different with the s-video begin in the middle. Are they using REF 4850 and just loading the TOP bios?? any thoughts-

http://usa.asus.com/search.aspx?searchitem=1&searchkey=4850
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
2,302 (0.67/day)
Likes
959
Location
EDM, AB, CAN
Processor AMD FX-4350
Motherboard Gigabye GA-970A-D3P
Cooling Enermax ETD-T60-VD - 7 x 120mm case fans
Memory Kingston HyperX 2x4GB@1600mhz
Video Card(s) Asus R9 380
Storage Kingston V300 240GB SSD + WD Green 2TB
Display(s) ACER K212HL 27" + Haier 55"
Case Enermax Ostrog (Red)
Power Supply EVGA SuperNOVA B2 750W
Software Win10 64bit
#27
Hello everyone,

I bought the Gigabyte GV-R485-512H-B card when it first came out and have since added extra cooling. So now my temps idle at 39 and max out at around 60. I would like to add a little more juice to my board. I have my clocks set at 680/1100 but still get some artifacts when playing Crysis. Would a newer bios help? I am not looking for a crazy overclock, but when I see lots of people with 700+ core I get a little jealous.

Thanks
 
Joined
Aug 28, 2008
Messages
1,268 (0.37/day)
Likes
77
Location
USA
Processor Intel Xeon E5-1620 v3 Haswell-EP 3.5
Motherboard ASRock X99E-ITX LGA 2011-v3
Cooling Stock (Temp.)
Memory CORSAIR LPX 32GB (2 x 16GB) DDR4 2133
Video Card(s) XFX AMD 6770
Storage 1 X SAMSUNG 950 PRO M.2 256GB 1 X Crucial M4 120GB SSD, 1 X 2TB WD Black SATA
Display(s) LG 32" Widescreen
Case Corsair Carbide Series 250D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair CX600
Mouse Cooler Master
Keyboard Corsair
Software Windows 10 64 Bit
#28
just flash a new bios on to your card and you can overclock your card in CCC over 700
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
2,302 (0.67/day)
Likes
959
Location
EDM, AB, CAN
Processor AMD FX-4350
Motherboard Gigabye GA-970A-D3P
Cooling Enermax ETD-T60-VD - 7 x 120mm case fans
Memory Kingston HyperX 2x4GB@1600mhz
Video Card(s) Asus R9 380
Storage Kingston V300 240GB SSD + WD Green 2TB
Display(s) ACER K212HL 27" + Haier 55"
Case Enermax Ostrog (Red)
Power Supply EVGA SuperNOVA B2 750W
Software Win10 64bit
#29
BTW you can definitely tell the difference between the Asus 4850 cards here
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
2,302 (0.67/day)
Likes
959
Location
EDM, AB, CAN
Processor AMD FX-4350
Motherboard Gigabye GA-970A-D3P
Cooling Enermax ETD-T60-VD - 7 x 120mm case fans
Memory Kingston HyperX 2x4GB@1600mhz
Video Card(s) Asus R9 380
Storage Kingston V300 240GB SSD + WD Green 2TB
Display(s) ACER K212HL 27" + Haier 55"
Case Enermax Ostrog (Red)
Power Supply EVGA SuperNOVA B2 750W
Software Win10 64bit
#30
Does it have to be a Gigabyte bios or will anyone do? Can you recommend one?
 
Joined
Aug 28, 2008
Messages
1,268 (0.37/day)
Likes
77
Location
USA
Processor Intel Xeon E5-1620 v3 Haswell-EP 3.5
Motherboard ASRock X99E-ITX LGA 2011-v3
Cooling Stock (Temp.)
Memory CORSAIR LPX 32GB (2 x 16GB) DDR4 2133
Video Card(s) XFX AMD 6770
Storage 1 X SAMSUNG 950 PRO M.2 256GB 1 X Crucial M4 120GB SSD, 1 X 2TB WD Black SATA
Display(s) LG 32" Widescreen
Case Corsair Carbide Series 250D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair CX600
Mouse Cooler Master
Keyboard Corsair
Software Windows 10 64 Bit
#31
I found this thread looking for information about my new card. I just got a ASUS 4850 TOP/HDT/512M/A from Newegg yesterday. The memory is Qimonda.




Sorry for the horrible image quality of the RAM chip.

Some high resolution pictures of the card itself: (non-reference design)

http://societaleclipse.net/images/Other_Sites/ASUS%204850%20TOP%201.png

http://societaleclipse.net/images/Other_Sites/ASUS%204850%20TOP%204.png

http://societaleclipse.net/images/Other_Sites/ASUS%204850%20TOP%203.png

I tried to submit my BIOS with GPU-Z and it said it was already in the database so I guess it's not needed? The version # doesn't exactly match the one I saw in the database so maybe it's just renamed?

how does your 4850 have a GB of ram?

i have a TOP4850 and mines only 512MB
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
2,302 (0.67/day)
Likes
959
Location
EDM, AB, CAN
Processor AMD FX-4350
Motherboard Gigabye GA-970A-D3P
Cooling Enermax ETD-T60-VD - 7 x 120mm case fans
Memory Kingston HyperX 2x4GB@1600mhz
Video Card(s) Asus R9 380
Storage Kingston V300 240GB SSD + WD Green 2TB
Display(s) ACER K212HL 27" + Haier 55"
Case Enermax Ostrog (Red)
Power Supply EVGA SuperNOVA B2 750W
Software Win10 64bit
#32
yup mines 512 as well
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
2,302 (0.67/day)
Likes
959
Location
EDM, AB, CAN
Processor AMD FX-4350
Motherboard Gigabye GA-970A-D3P
Cooling Enermax ETD-T60-VD - 7 x 120mm case fans
Memory Kingston HyperX 2x4GB@1600mhz
Video Card(s) Asus R9 380
Storage Kingston V300 240GB SSD + WD Green 2TB
Display(s) ACER K212HL 27" + Haier 55"
Case Enermax Ostrog (Red)
Power Supply EVGA SuperNOVA B2 750W
Software Win10 64bit
#33
oops I guess you weren't talking to me
 
Joined
Aug 28, 2008
Messages
1,268 (0.37/day)
Likes
77
Location
USA
Processor Intel Xeon E5-1620 v3 Haswell-EP 3.5
Motherboard ASRock X99E-ITX LGA 2011-v3
Cooling Stock (Temp.)
Memory CORSAIR LPX 32GB (2 x 16GB) DDR4 2133
Video Card(s) XFX AMD 6770
Storage 1 X SAMSUNG 950 PRO M.2 256GB 1 X Crucial M4 120GB SSD, 1 X 2TB WD Black SATA
Display(s) LG 32" Widescreen
Case Corsair Carbide Series 250D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair CX600
Mouse Cooler Master
Keyboard Corsair
Software Windows 10 64 Bit
#34
you can use any bios long as it is for your card model like 4850TOP bios and theres a 4850 bios
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
2,302 (0.67/day)
Likes
959
Location
EDM, AB, CAN
Processor AMD FX-4350
Motherboard Gigabye GA-970A-D3P
Cooling Enermax ETD-T60-VD - 7 x 120mm case fans
Memory Kingston HyperX 2x4GB@1600mhz
Video Card(s) Asus R9 380
Storage Kingston V300 240GB SSD + WD Green 2TB
Display(s) ACER K212HL 27" + Haier 55"
Case Enermax Ostrog (Red)
Power Supply EVGA SuperNOVA B2 750W
Software Win10 64bit
#35
I am sorry I am so slow but are you saying that as long as it is a 4850 bios than I can use it?
 
Joined
Aug 28, 2008
Messages
1,268 (0.37/day)
Likes
77
Location
USA
Processor Intel Xeon E5-1620 v3 Haswell-EP 3.5
Motherboard ASRock X99E-ITX LGA 2011-v3
Cooling Stock (Temp.)
Memory CORSAIR LPX 32GB (2 x 16GB) DDR4 2133
Video Card(s) XFX AMD 6770
Storage 1 X SAMSUNG 950 PRO M.2 256GB 1 X Crucial M4 120GB SSD, 1 X 2TB WD Black SATA
Display(s) LG 32" Widescreen
Case Corsair Carbide Series 250D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair CX600
Mouse Cooler Master
Keyboard Corsair
Software Windows 10 64 Bit
#36
yea pretty much just make sure its a 4850 bios otherwise you could mess up your card, i could link you to a tutorail on flashing if you want?
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
2,302 (0.67/day)
Likes
959
Location
EDM, AB, CAN
Processor AMD FX-4350
Motherboard Gigabye GA-970A-D3P
Cooling Enermax ETD-T60-VD - 7 x 120mm case fans
Memory Kingston HyperX 2x4GB@1600mhz
Video Card(s) Asus R9 380
Storage Kingston V300 240GB SSD + WD Green 2TB
Display(s) ACER K212HL 27" + Haier 55"
Case Enermax Ostrog (Red)
Power Supply EVGA SuperNOVA B2 750W
Software Win10 64bit
#37
I just tried using the ATI Winflash Utility on my wifes msi 3870 and it didn't work. I just got error messages. I have read the the Guide to Video BIOS flashing on this site. I'm gonna try that I guess. Always trying to do the easy way ya know.

on another note have fun voting today!!
 
Joined
Aug 28, 2008
Messages
1,268 (0.37/day)
Likes
77
Location
USA
Processor Intel Xeon E5-1620 v3 Haswell-EP 3.5
Motherboard ASRock X99E-ITX LGA 2011-v3
Cooling Stock (Temp.)
Memory CORSAIR LPX 32GB (2 x 16GB) DDR4 2133
Video Card(s) XFX AMD 6770
Storage 1 X SAMSUNG 950 PRO M.2 256GB 1 X Crucial M4 120GB SSD, 1 X 2TB WD Black SATA
Display(s) LG 32" Widescreen
Case Corsair Carbide Series 250D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair CX600
Mouse Cooler Master
Keyboard Corsair
Software Windows 10 64 Bit
#38
yeaa, im not 18 :( so no voting for me but go Obama!
 
Joined
Nov 11, 2014
Messages
3 (0.00/day)
Likes
1
#39
I found this thread looking for information about my new card. I just got a ASUS 4850 TOP/HDT/512M/A from Newegg yesterday. The memory is Qimonda.




Sorry for the horrible image quality of the RAM chip.

Some high resolution pictures of the card itself: (non-reference design)

http://societaleclipse.net/images/Other_Sites/ASUS 4850 TOP 1.png

http://societaleclipse.net/images/Other_Sites/ASUS 4850 TOP 4.png

http://societaleclipse.net/images/Other_Sites/ASUS 4850 TOP 3.png

I tried to submit my BIOS with GPU-Z and it said it was already in the database so I guess it's not needed? The version # doesn't exactly match the one I saw in the database so maybe it's just renamed?
There must be mistake on bios database! I know this is old thread and old graphics card but i need that bios from quote. Please help, i will be gratefull.
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
2,302 (0.67/day)
Likes
959
Location
EDM, AB, CAN
Processor AMD FX-4350
Motherboard Gigabye GA-970A-D3P
Cooling Enermax ETD-T60-VD - 7 x 120mm case fans
Memory Kingston HyperX 2x4GB@1600mhz
Video Card(s) Asus R9 380
Storage Kingston V300 240GB SSD + WD Green 2TB
Display(s) ACER K212HL 27" + Haier 55"
Case Enermax Ostrog (Red)
Power Supply EVGA SuperNOVA B2 750W
Software Win10 64bit
Joined
Nov 11, 2014
Messages
3 (0.00/day)
Likes
1
#41
I tried every bios of 680/1050 MHz. One of them showed artifacts even on desktop, one just overheats card very quickly (to the thermal shutdown) One is working almost perfect but with high load it shows small artifacts. I have good ventilated case I've applied Arctic MX-2 grease and fan is spinning.... Voltage measured on capicitors at full load (gpu-z 1.123V) is about 1,32V (i think its high value, maybe some components failed) I can try voltmod card to lower voltage but i can't find PCB layout [same as DedEmbryonicCe11's]) Sorry for my english.
 
Joined
Nov 11, 2014
Messages
3 (0.00/day)
Likes
1
#42
Looks like *.029572 bios version is for my card, heat problems was caused by sound card that was covering about half fan on gpu.