• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Need help seeing Overdrive in CCC and Catalyst 7.3 or whatever one I use.

WarEagleAU

Bird of Prey
Joined
Jul 9, 2006
Messages
10,809 (2.59/day)
Likes
529
Location
Gurley, AL
System Name Boddha Getta Boddha Getta Bah!
Processor AMD FX 6100 @ 4.432Ghz @1.382
Motherboard ASUS M5A99X EVO AMD 990X AMD SB950
Cooling Custom Water. EK 240MM Kit, Supreme HSF - Runs 35C
Memory 2 x 4GB Corsair Vengeance White LP @ 1.35V
Video Card(s) XFX Radeon HD 6870 980/1100
Storage WD Caviar Black 1.0TB, WD Caviar Green 1.0TB, WD 160GB
Display(s) Asus VH222/S 22: (21.5" Viewable) 1920x1080p HDMI LCD Monitor
Case NZXT White Switch 810
Audio Device(s) Onboard Realtek 5.1
Power Supply NZXT Hale 90 Gold Cert 750W Modular PSU
Software Windows 8.1 Profession 64 Bit
#1
As the title says, I need help trying to enable OVERDRIVE on my CCC. Apparently, and I followed what Psychomage said, installing the WDM before the ATI Display Driver and CCC doesnt work. Ive tried clean installs and everything, but I cant enable the damn OVERDRIVE in CCC. I know I have ATITOOL, but I want to give that a try. I can load profiles (which doesnt do too good if I cant OC them as well) but thats about it. Any help is appreciated.
 
Joined
Feb 19, 2006
Messages
5,609 (1.30/day)
Likes
1,285
Location
New York
System Name http://www.heatware.com/eval.php?id=73751
Processor i7-920 CO@4.2GHZ / ASUS GL553VW 15.6" Gaming Laptop NVIDIA GTX 960M 4GB Intel Core i56300HQ 8GB DDR4
Motherboard Asus P6T Deluxe Intel X58
Cooling Asetek Liquid CPU Cooling System
Memory CORSAIR DOMINATOR 6GB (3 x 2GB) DDR3 1600
Video Card(s) 2X ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 PCI-Express
Storage (RAID-0) with 4 Identical Hard Drives (1.28TB (320GBx4)
Display(s) LG 50" 50PK550 1080p 600Hz Plasma/37 Inch WestingHouse @1920x1080
Case Thermaltake M9 (I hate it its like trying to live in a 1 inch box)
Power Supply ThermalTake ToughPower 1200 Watt
Software Windows 7 professional 64
#2
MAKE SURE you have .net and .net2 and .net3 installed and do a default install .
 

Ketxxx

Heedless Psychic
Joined
Mar 4, 2006
Messages
11,507 (2.67/day)
Likes
562
Location
Kingdom of gods
System Name Prowler. V9.
Processor Intel i5 3570k @ 4.6GHz 1.2v
Motherboard Asrock Z77 Extreme6
Cooling Modded CoolIT ECO ALC, 3x 120mm Coolermaster Sickleflow fans
Memory 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-10-10-25 1N (T)
Video Card(s) HD7950 Vapor-X @ 1.25GHz 1.05v, 6GHz 1.5v
Storage WD Caviar Black 640GB, 32MB cache, SATA
Display(s) 22" LG Flatron W2242S
Case NZXT Apollo
Audio Device(s) Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
Power Supply Corsair HX850w modular
Software Windows 7 x64
#3
Welcome to the buggy, clunky world of CCC. Try using the CCC that came with 7.2, not the one that comes with 7.3.
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#4
I dont think ATi overdrive supports the older cards, unless they have done some sort of update since the 6.6's.
 
Joined
Feb 12, 2006
Messages
2,289 (0.53/day)
Likes
410
System Name MONEY PIT
Processor i7-3770K @ 4800 1.20v batch #3231B415 Delided
Motherboard ASrock Z77 OC Formula w onboard waterblocks
Cooling Apogee HD, MCP655,rad MCR320-XP,Micro Rev2 res
Memory G,skill Trident X F3-2400C10D-16GTX
Video Card(s) EVGA GTX 980 Ti Classified with EK nickel/acetal waterblock installed
Storage 2x120gig Wildfire raid0 2x120gig VERTEX3 raid0
Display(s) 3/ Samsung2343bwx + 65in LG 4K
Case NZXT Phantom White w/red
Audio Device(s) ReCon3d fatal1ty pro, Logitech z906 THX
Power Supply corsair AX860i
Mouse Rat7
Software 64bit ++++ win 10
#5
it depends on the bios that you modded to get to the XT PE.. it must have the overdrive option written in it .. have a look with RaBit
 

WarEagleAU

Bird of Prey
Joined
Jul 9, 2006
Messages
10,809 (2.59/day)
Likes
529
Location
Gurley, AL
System Name Boddha Getta Boddha Getta Bah!
Processor AMD FX 6100 @ 4.432Ghz @1.382
Motherboard ASUS M5A99X EVO AMD 990X AMD SB950
Cooling Custom Water. EK 240MM Kit, Supreme HSF - Runs 35C
Memory 2 x 4GB Corsair Vengeance White LP @ 1.35V
Video Card(s) XFX Radeon HD 6870 980/1100
Storage WD Caviar Black 1.0TB, WD Caviar Green 1.0TB, WD 160GB
Display(s) Asus VH222/S 22: (21.5" Viewable) 1920x1080p HDMI LCD Monitor
Case NZXT White Switch 810
Audio Device(s) Onboard Realtek 5.1
Power Supply NZXT Hale 90 Gold Cert 750W Modular PSU
Software Windows 8.1 Profession 64 Bit
#6
alright, Ill give those all a try. Thanks.

also, ATI tool doesnt look like the screen shots Isee. I only get the core and mem slider bar options, not the other 2 or 4 option slider bars on there.
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#7
Thats cus you dont have 2D/3D clocks ;)
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#8
alright, Ill give those all a try. Thanks.

also, ATI tool doesnt look like the screen shots Isee. I only get the core and mem slider bar options, not the other 2 or 4 option slider bars on there.
Those are only for nVidia cards, Eagle (iirc).
 

WarEagleAU

Bird of Prey
Joined
Jul 9, 2006
Messages
10,809 (2.59/day)
Likes
529
Location
Gurley, AL
System Name Boddha Getta Boddha Getta Bah!
Processor AMD FX 6100 @ 4.432Ghz @1.382
Motherboard ASUS M5A99X EVO AMD 990X AMD SB950
Cooling Custom Water. EK 240MM Kit, Supreme HSF - Runs 35C
Memory 2 x 4GB Corsair Vengeance White LP @ 1.35V
Video Card(s) XFX Radeon HD 6870 980/1100
Storage WD Caviar Black 1.0TB, WD Caviar Green 1.0TB, WD 160GB
Display(s) Asus VH222/S 22: (21.5" Viewable) 1920x1080p HDMI LCD Monitor
Case NZXT White Switch 810
Audio Device(s) Onboard Realtek 5.1
Power Supply NZXT Hale 90 Gold Cert 750W Modular PSU
Software Windows 8.1 Profession 64 Bit
#9
well hell, that makes a whole lot of sense ::rofl::