• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

need help with loop

Joined
Mar 8, 2013
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#1
i have a problem with my loop. It goes res pump cpu rad gpu. I have it all hooked up into the right inlets and outlets. When i went to go fill the res for the first time, i turned on the pump but it did not start sucking water into the tubes. I know its running because its making a sound. Any help? thanks
 
Joined
Jan 17, 2010
Messages
10,195 (3.48/day)
Likes
6,844
Location
Oregon
System Name Delta // Alpha-HTPC
Processor Intel i7 6700K // Intel i5 4570
Motherboard GIGABYTE Z270X-Gaming K7 // Gigabyte H97M -D3H
Cooling Corsair H80i V2 // Silverstone NT-06 Pro
Memory Corsair DDR4 3000 32gb //G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 1600
Video Card(s) EVGA GTX980ti// EVGA GTX 1050ti
Storage Samsung 950 Pro 512, 2 Tb FireCuda// Samsung 850 Pro, Synology NAS with 2X Toshiba 6Tb
Display(s) ASUS PB278Q 27" 1440X 2560 // 50" Samsung Plasma 720p
Case Corsair Obsidian Series 550D // Silverstone Granada GD05
Audio Device(s) ASUS Xonar DGX // HDMI to Yamaha RX V571
Power Supply Corsair TX850M // SeaSonic G Series 550w
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10 64bit // Windows 7 64bit with Kodi
#2
Take a picture of it. You could also just take the pump out and see if it actually works. Test it. May be it just need to be primed. Or maybe he impeller is broke
 
Joined
Sep 4, 2009
Messages
967 (0.32/day)
Likes
221
System Name El Superbeasto V1.2
Processor Intel i5-2500k @ 5.0 ghz
Motherboard MSI Z77A-GD55
Cooling XSPC Raystorm CPU + 2 RX360 radiator + xspc Razor R9-290 w/ backplate
Memory 16gb G.skill Sniper 1866 ddr3 (9-9-9-24)
Video Card(s) XFX R9 290 w/ XSPC Razor full cover block and backplate
Storage Hyper-X 120gb-OS, WD Caviar black 2TB-Steam, Plextor M5S 256gb - MMOs+RTS games
Display(s) Samsung 23" 120hz 3d LCD w/ 3d glasses, using 'lightboost' trick
Case NZXT H630 white watercooling case
Audio Device(s) Soundblaster ZX + Sennheiser HD 598
Power Supply XFX Pro 850 XXX semi-modular
Software Windows 10 Pro (Had some mystery error on Win7 and decided to go W10)
#3
Just turn the pump on and off, it will slowly start filling up your loop.
I had this problem a few days ago when I put together my first loop.