• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Need serious help with my new computer

J-Man

New Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,248 (0.58/day)
Likes
80
Location
Oakham, UK
System Name Watercooled beast
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.02GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Swiftech Apogee GTZ, Black Ice GTX Xtreme 480, EK 250 Rev 2, EK 4870 X2, MCP655, 1/2" Tygon Tubing
Memory 4GB DDR2 OCZ @ 1066MHz 2.1V
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2 800 on core, 1000 on memory (overclocked in CCC)
Storage 500GB Maxtor Diamondmax 22 SATA II 32MB Cache
Display(s) Samsung 24" SM245B
Case SilverStone TJ07 black/windowed version
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty + Logitech Z-5500
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W Modular
Software Windows Vista Ultimate 64-bit Retail
#1
About a week ago, I purchased components for my upgrade which was;

ASUS M2N32-SLI motherboard

AMD AM2 Athlon 4600 (2.41GHz)

2GB Twin Corsair RAM PC2-6400

250GB Seagate Barracuda HDD SATA II

CD ROM Drive - Cable Select - On the same IDE cable as the DVD R/RW

DVD R/RW - Cable Select

Magna 600w PSU 12V (17A)

After I built my upgrade, then I switched on, I noticed my computer taking a while to boot up like when you see XP's blue loading bar going across, it does that for a few minutes and when I am finally on, I noticed when I inserted a game into my CD ROM drive, it loaded it up ok, no problems but when I insert my Motherboard support CD that came with my ASUS board, I wait for a few seconds to give it a chance to load up then when it loads, it sounds like it's spinning then when it spins and gets faster it just drops then I can hear it spinning a gain a little more then I can hear little clicks coming from the CD ROM drive too and the process just keeps repeating. If I load it up in My Computer (for some strange reason, I have 2x CD Drive, one is letter D and the other is E for some odd reason). But if I try and load up the CD by going into My Computer, and double click on the drive, nothing happens then then after a few seconds, my computer just freezes and says "not responding". If I take out the CD, it is then ok and a box pops up saying please insert CD into drive. Weird laugh:

Hope you understood my perfect English :cool:
 
Joined
Feb 19, 2006
Messages
5,606 (1.30/day)
Likes
1,284
Location
New York
System Name http://www.heatware.com/eval.php?id=73751
Processor i7-920 CO@4.2GHZ / ASUS GL553VW 15.6" Gaming Laptop NVIDIA GTX 960M 4GB Intel Core i56300HQ 8GB DDR4
Motherboard Asus P6T Deluxe Intel X58
Cooling Asetek Liquid CPU Cooling System
Memory CORSAIR DOMINATOR 6GB (3 x 2GB) DDR3 1600
Video Card(s) 2X ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 PCI-Express
Storage (RAID-0) with 4 Identical Hard Drives (1.28TB (320GBx4)
Display(s) LG 50" 50PK550 1080p 600Hz Plasma/37 Inch WestingHouse @1920x1080
Case Thermaltake M9 (I hate it its like trying to live in a 1 inch box)
Power Supply ThermalTake ToughPower 1200 Watt
Software Windows 7 professional 64
#2
Try gently cleaning the disk.
 

J-Man

New Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,248 (0.58/day)
Likes
80
Location
Oakham, UK
System Name Watercooled beast
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.02GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Swiftech Apogee GTZ, Black Ice GTX Xtreme 480, EK 250 Rev 2, EK 4870 X2, MCP655, 1/2" Tygon Tubing
Memory 4GB DDR2 OCZ @ 1066MHz 2.1V
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2 800 on core, 1000 on memory (overclocked in CCC)
Storage 500GB Maxtor Diamondmax 22 SATA II 32MB Cache
Display(s) Samsung 24" SM245B
Case SilverStone TJ07 black/windowed version
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty + Logitech Z-5500
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W Modular
Software Windows Vista Ultimate 64-bit Retail
#3
If you mean the support CD, I have, no use :(
 
Joined
Feb 19, 2006
Messages
5,606 (1.30/day)
Likes
1,284
Location
New York
System Name http://www.heatware.com/eval.php?id=73751
Processor i7-920 CO@4.2GHZ / ASUS GL553VW 15.6" Gaming Laptop NVIDIA GTX 960M 4GB Intel Core i56300HQ 8GB DDR4
Motherboard Asus P6T Deluxe Intel X58
Cooling Asetek Liquid CPU Cooling System
Memory CORSAIR DOMINATOR 6GB (3 x 2GB) DDR3 1600
Video Card(s) 2X ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 PCI-Express
Storage (RAID-0) with 4 Identical Hard Drives (1.28TB (320GBx4)
Display(s) LG 50" 50PK550 1080p 600Hz Plasma/37 Inch WestingHouse @1920x1080
Case Thermaltake M9 (I hate it its like trying to live in a 1 inch box)
Power Supply ThermalTake ToughPower 1200 Watt
Software Windows 7 professional 64
#4
What I mean is it sounds like your OS is clocking , maybe because it is struggling to read the CD due to damage or being dirty....I have seen this happen with my own eyes:toast:
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,262 (4.28/day)
Likes
6,072
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#5
i think theirs something wrong in general sounds like his whole puter is having a problem hmmmm actually though it may be a pain id make sure everything is connected corectly format using a prompt with the xp disk and then try a fresh install and b4 anything else after the format install your drivers and stuff for the mobo....but if you really dont want to do that you can download the drivers from your mobo's web site just search for your board on their site and it should have a drivers tab next to it.
 

J-Man

New Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,248 (0.58/day)
Likes
80
Location
Oakham, UK
System Name Watercooled beast
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.02GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Swiftech Apogee GTZ, Black Ice GTX Xtreme 480, EK 250 Rev 2, EK 4870 X2, MCP655, 1/2" Tygon Tubing
Memory 4GB DDR2 OCZ @ 1066MHz 2.1V
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2 800 on core, 1000 on memory (overclocked in CCC)
Storage 500GB Maxtor Diamondmax 22 SATA II 32MB Cache
Display(s) Samsung 24" SM245B
Case SilverStone TJ07 black/windowed version
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty + Logitech Z-5500
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W Modular
Software Windows Vista Ultimate 64-bit Retail
#6
I will try a fresh install.
 

J-Man

New Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,248 (0.58/day)
Likes
80
Location
Oakham, UK
System Name Watercooled beast
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.02GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Swiftech Apogee GTZ, Black Ice GTX Xtreme 480, EK 250 Rev 2, EK 4870 X2, MCP655, 1/2" Tygon Tubing
Memory 4GB DDR2 OCZ @ 1066MHz 2.1V
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2 800 on core, 1000 on memory (overclocked in CCC)
Storage 500GB Maxtor Diamondmax 22 SATA II 32MB Cache
Display(s) Samsung 24" SM245B
Case SilverStone TJ07 black/windowed version
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty + Logitech Z-5500
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W Modular
Software Windows Vista Ultimate 64-bit Retail
#7
Ok. I have come across that my optical drives are ok but I'm just still wondering why now my computer still takes a while to boot up and my PC is loud, I think it's the loud fan from the PSU but I ordered a new Atrix 720W PSU Black Silent with Dual Rails (total amps is 32A). And I am having problems with my sound too but I can't use my Support CD because it's scratched and won't read. I am not sure either if anything in my case needs plugging in but I have put my cable labled "Audio" in the AAFP but I wasn't sure where the Audio cable goes.
 
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#8
Have you manually updated all drivers for your hardware and updated your bios?
 

J-Man

New Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,248 (0.58/day)
Likes
80
Location
Oakham, UK
System Name Watercooled beast
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.02GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Swiftech Apogee GTZ, Black Ice GTX Xtreme 480, EK 250 Rev 2, EK 4870 X2, MCP655, 1/2" Tygon Tubing
Memory 4GB DDR2 OCZ @ 1066MHz 2.1V
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2 800 on core, 1000 on memory (overclocked in CCC)
Storage 500GB Maxtor Diamondmax 22 SATA II 32MB Cache
Display(s) Samsung 24" SM245B
Case SilverStone TJ07 black/windowed version
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty + Logitech Z-5500
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W Modular
Software Windows Vista Ultimate 64-bit Retail
#9
Well I updated my BIOS, everythings been detected. How do you manually update my drivers for my hardware?
 
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#10
Just check @ the Asus site for the motherboard drivers and install the latest.
Also download the latest drivers for your videocard and if necessary for other hardware installed.

Check that you have your ram in the right slots. I noticed that i had it in the wrong slots after looking @ CPU Z. For dual channel they have to be in the slots of the same color.

Do you use the onboard soundcard?

And did you set your hd to first boot device in the bios?
 

J-Man

New Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,248 (0.58/day)
Likes
80
Location
Oakham, UK
System Name Watercooled beast
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.02GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Swiftech Apogee GTZ, Black Ice GTX Xtreme 480, EK 250 Rev 2, EK 4870 X2, MCP655, 1/2" Tygon Tubing
Memory 4GB DDR2 OCZ @ 1066MHz 2.1V
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2 800 on core, 1000 on memory (overclocked in CCC)
Storage 500GB Maxtor Diamondmax 22 SATA II 32MB Cache
Display(s) Samsung 24" SM245B
Case SilverStone TJ07 black/windowed version
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty + Logitech Z-5500
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W Modular
Software Windows Vista Ultimate 64-bit Retail
#11
I have DDR2 RAM. 2x 1GB Corsair Twin PC2-6400 RAM, both in the yellow slots. I will have a look on the site. Do you know anything about "on board high definition audio"? I am also having trouble getting sound. I put in my Creative Lab sound card and it detected that but not sure where to get drivers for it.
 
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#12

J-Man

New Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,248 (0.58/day)
Likes
80
Location
Oakham, UK
System Name Watercooled beast
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.02GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Swiftech Apogee GTZ, Black Ice GTX Xtreme 480, EK 250 Rev 2, EK 4870 X2, MCP655, 1/2" Tygon Tubing
Memory 4GB DDR2 OCZ @ 1066MHz 2.1V
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2 800 on core, 1000 on memory (overclocked in CCC)
Storage 500GB Maxtor Diamondmax 22 SATA II 32MB Cache
Display(s) Samsung 24" SM245B
Case SilverStone TJ07 black/windowed version
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty + Logitech Z-5500
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W Modular
Software Windows Vista Ultimate 64-bit Retail
#13
From that part onwards on that site, I am not sure which to select as mine just says "Creative Lab PCI" when I go into Control Panel > Sounds and Multimedia. It's not a good sound card, just an original one.
 
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#14
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#15
From that part onwards on that site, I am not sure which to select as mine just says "Creative Lab PCI" when I go into Control Panel > Sounds and Multimedia. It's not a good sound card, just an original one.
But you can also try to take out your soundcard and download the latest driver for your onboard sound.
 

J-Man

New Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,248 (0.58/day)
Likes
80
Location
Oakham, UK
System Name Watercooled beast
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.02GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Swiftech Apogee GTZ, Black Ice GTX Xtreme 480, EK 250 Rev 2, EK 4870 X2, MCP655, 1/2" Tygon Tubing
Memory 4GB DDR2 OCZ @ 1066MHz 2.1V
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2 800 on core, 1000 on memory (overclocked in CCC)
Storage 500GB Maxtor Diamondmax 22 SATA II 32MB Cache
Display(s) Samsung 24" SM245B
Case SilverStone TJ07 black/windowed version
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty + Logitech Z-5500
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W Modular
Software Windows Vista Ultimate 64-bit Retail
#16
When sound is already onboard, I don't need to connect anything to my motherboard? Means that I just downloaded the drivers for it then I got sound?
 
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#17
Yes that is correct. You do have to plug the green plug from your speakers in the back of your motherboard.
 

J-Man

New Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,248 (0.58/day)
Likes
80
Location
Oakham, UK
System Name Watercooled beast
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.02GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Swiftech Apogee GTZ, Black Ice GTX Xtreme 480, EK 250 Rev 2, EK 4870 X2, MCP655, 1/2" Tygon Tubing
Memory 4GB DDR2 OCZ @ 1066MHz 2.1V
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2 800 on core, 1000 on memory (overclocked in CCC)
Storage 500GB Maxtor Diamondmax 22 SATA II 32MB Cache
Display(s) Samsung 24" SM245B
Case SilverStone TJ07 black/windowed version
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty + Logitech Z-5500
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W Modular
Software Windows Vista Ultimate 64-bit Retail
#18
Thank you. I will log onto my own computer now because I am using my sisters laptop at the minute. One minute. I will give updates :).
 

J-Man

New Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,248 (0.58/day)
Likes
80
Location
Oakham, UK
System Name Watercooled beast
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.02GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Swiftech Apogee GTZ, Black Ice GTX Xtreme 480, EK 250 Rev 2, EK 4870 X2, MCP655, 1/2" Tygon Tubing
Memory 4GB DDR2 OCZ @ 1066MHz 2.1V
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2 800 on core, 1000 on memory (overclocked in CCC)
Storage 500GB Maxtor Diamondmax 22 SATA II 32MB Cache
Display(s) Samsung 24" SM245B
Case SilverStone TJ07 black/windowed version
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty + Logitech Z-5500
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W Modular
Software Windows Vista Ultimate 64-bit Retail
#19
For the sound HD driver, when I launch "setup.exe" an error pops up saying "The HDA Audio bus driver is required and not found."
 
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#20
Do u use XP 64 bit?
 

J-Man

New Member
Joined
May 14, 2007
Messages
2,248 (0.58/day)
Likes
80
Location
Oakham, UK
System Name Watercooled beast
Processor Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.02GHz
Motherboard ASUS Rampage Formula X48
Cooling Swiftech Apogee GTZ, Black Ice GTX Xtreme 480, EK 250 Rev 2, EK 4870 X2, MCP655, 1/2" Tygon Tubing
Memory 4GB DDR2 OCZ @ 1066MHz 2.1V
Video Card(s) HIS ATI Radeon HD 4870 X2 800 on core, 1000 on memory (overclocked in CCC)
Storage 500GB Maxtor Diamondmax 22 SATA II 32MB Cache
Display(s) Samsung 24" SM245B
Case SilverStone TJ07 black/windowed version
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty + Logitech Z-5500
Power Supply Thermaltake Toughpower 1200W Modular
Software Windows Vista Ultimate 64-bit Retail
#21
All I know is I got Windows XP Professional SP1 at the minute because I formatted about 2 weeks ago. How can I find out if mine's 64 bit or not?
 
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#22
You have to have service pack 2. Probably that where the problems come from.
 
Joined
Apr 23, 2006
Messages
3,558 (0.84/day)
Likes
249
Location
Enschede, The Netherlands
System Name Lian Li Carbon fiber ed.
Processor Intel i5 2500k 4.6Ghz 24/7 Max OC 5Ghz
Motherboard Asrock Z68 Extreme3 Gen3
Cooling Swiftech blocks, 360 Xflow rad, Swiftech 120 rad, Liang with XSPC res/pump top.
Memory 8Gb Mushkin 1600Mhz 8-9-8-24
Video Card(s) Sapphire HD6950 2Gb
Storage OCZ Vertex 4 128 / Western Digital 160
Display(s) ASUS 25,5" wide VW266h
Power Supply Corsair HX620 modular
Software Windows 7 64
#23
Don't get me wrong but if you don't know which Windows you have exactly. Doesn't make solving your problems any easier.
I gave you advice to download Everest. So you can see everything from your pc hard and software. So please do.
 
Joined
May 2, 2007
Messages
168 (0.04/day)
Likes
35
Processor Intel i5 3570K...!
Motherboard Asus P8Z77-VLX...!
Cooling Fans n Stuff...!
Memory 8 GIG CORSAIR...!
Video Card(s) AMD R9 290X 4 GIG...!
Storage HYPER X....!
Display(s) ASUS MX279 SERIES SONIC MASTER @ND BANG&OLUFSEN SOUND...!
Case CORSAIR 800D....!
Power Supply BFG 800w ES....!
Software 10- 64bit....!
#24
When sound is already onboard, I don't need to connect anything to my motherboard? Means that I just downloaded the drivers for it then I got sound?
If you use a slot in sound card does he not need to disable onboard sound in Bios..?
But as said else where in this thread you need to get your Windows up to date first as there's usb fixes in sp2..

In order i do a format..

1/Fresh install of XP (with service packs 1&2)..Then visit microsoft update for any remainers.
2/Motherboard drivers and any utils(auto update-probe n such)
3/Graphics drivers(cos the damn icons are far too big)
4/Then stuff your H/D to the brim with crap..:laugh:
 

Kammster

New Member
Joined
Nov 26, 2006
Messages
188 (0.05/day)
Likes
3
Location
Guyana, South America
Processor Sempron 64 2800+ DH-E6 (@2Ghz - bios limit)
Motherboard DFI NF3 250-AL (@250 FSB - 2000 HTT)
Cooling 92mm + 80mm Exhausts / Amd HSF mod:80mm fan + VF700 cuLED [mod to x800 fan control]
Memory 1GB Buffalo DDR 400 @416 3-4-4-8 1T
Video Card(s) Sapphire X800 GTO (broken- sapphire is BAD)--256mb 6200
Storage WD 120 GB Caviar SE + 1GB Flash [80GB 7200.9 offline]
Display(s) 19" Samsung Widesceen LCD
Case Xtech cheapo
Audio Device(s) onboard - Realtek 6Ch
Power Supply Coolermaster eXtreme Power 550W w/ Antec 120mmLED
Software Windows XP SP2 + nforce 76.45 + nforce 5.10
#25
About a week ago, I purchased components for my upgrade which was;

ASUS M2N32-SLI motherboard

AMD AM2 Athlon 4600 (2.41GHz)

2GB Twin Corsair RAM PC2-6400

250GB Seagate Barracuda HDD SATA II

CD ROM Drive - Cable Select - On the same IDE cable as the DVD R/RW

DVD R/RW - Cable Select

Magna 600w PSU 12V (17A)
cable select never worked on any board i had, try setting master and slave drive and connect according to the directions in motherboard manual