1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

netstat.exe starting while playing steam games

Discussion in 'General Software' started by Miscelaneous Gamer, Dec 1, 2007.

  1. Miscelaneous Gamer

    Miscelaneous Gamer New Member

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Messages:
    85 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    South Australia
    Alright, so I should let steam know this, but for some reason netstat.exe decides to start when playing steam games. Alright, so it starts, but what is the problem? It takes 50% of the cpu load when running. Meaning that I lose oh, say 85% of the frames per second that I should have. Oh so why dont I use ctrl+alt+del to shut it down? (end process) Because it tells me that the operation could not be completed. or something. But it also is set to high priority.

    Techpowerup, please tell me how to shut it down. Or disable it.
     
  2. hat

    hat Enthusiast

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    17,943 (4.89/day)
    Thanks Received:
    2,737
    Location:
    Ohio
    It' might be a virus. If it's in the startup list, disable it. Run a couple of spyware and av scans.
     
    Miscelaneous Gamer says thanks.
    10 Year Member at TPU
  3. Miscelaneous Gamer

    Miscelaneous Gamer New Member

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Messages:
    85 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    South Australia
    Isn't there a run command that I can use that'll bring up a startup list?
     
  4. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.62/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    Yeah goto Start then Run and type msconfig then click on the Startup tab.
     
    Miscelaneous Gamer says thanks.
    10 Year Member at TPU
  5. Miscelaneous Gamer

    Miscelaneous Gamer New Member

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Messages:
    85 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    South Australia
    Many many thanks.

    But netstat.exe isn't there...
     
  6. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,323 (6.54/day)
    Thanks Received:
    3,778
    Miscelaneous Gamer says thanks.
    10 Year Member at TPU
  7. Miscelaneous Gamer

    Miscelaneous Gamer New Member

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Messages:
    85 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    South Australia
  8. Miscelaneous Gamer

    Miscelaneous Gamer New Member

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Messages:
    85 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    South Australia
    [thread] Continued.

    So, after further testing, netstat.exe was scanned with several anti-virus programs and etc. and found to be harmless. It's somehow connected to NET traffic meter. netstat.exe only starts when connecting to a server or playing on a server in TF2, and while NET traffic meter is running.

    Also, I cant use ctrl+alt+del to end process, change priority or change it's affinity.

    The computer has a dual core 3ghz processor of some type. Yet it takes 50% of the processor and 50-85% of the frames.
     
    Last edited: Dec 5, 2007

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)