• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

New HDD..where is it?

Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#1
Hey guys.

I finaly have my system up and running..I bought a new Hitachi 320GB 3.5" Internal Hard Drive..I dont know much about it...I just ran into PC world and picked it up.

All I know is:
7200rpm
8mb Buffer
SATA interface

My problem is this:
In the BIOS it picks this HDD up. When I boot to the desktop..all I see is my 160gb HDD there but no Hitachi HDD???

SO..what have I done wrong!!
Also...my brother got it also..its having the same issue :D
 

stordoff

New Member
Joined
Apr 7, 2005
Messages
175 (0.04/day)
Likes
8
Location
Sheffield, UK
Processor Q6600
Motherboard Asus Maximus Formula
Cooling Tuniq Tower 120
Memory 4x2GB Patriot PC2-6400 C4
Video Card(s) Saphhire HD4870X2
Storage 2x WD6400AAKS (RAID0), MyBook 500GB
Display(s) 2x LG L225WS 22" LCD
Case Antec 1200
Audio Device(s) Creative X-Fi Elite Pro
Power Supply Corsair HX1000W
Software Windows Vista Ultimate (x64)
#2
Is it formatted?

Do this, and see if it is listed there

1. Log on as administrator or as a member of the Administrators group.
2. Click Start, click Run, type compmgmt.msc, and then click OK.
3. In the console tree, click Disk Management. The Disk Management window appears. Your disks and volumes appear in a graphical view and list view.
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#3
Hey man.

I knew I had to format...but on boot I was unable to do so..I coudl only format my old HDD.

I shall try again.
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#4
Hey man.

hmm..I guess I messed up pretty badly when I was formatting yesterday :(

I have my 160gb like this:
6gigs (D:) for partition drive: 143gigs Unallocated

320gb like this:
128gigs (C:) 170gigs Unallocated.

heh...how on earth have I managed this.....
Anyway...iam formating my old HDD now.....but...is there anyway I can throw the 170gigs into the 128gig partition???
 

Matt18

New Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
115 (0.03/day)
Likes
5
Processor C2D E6600 @ 3.1ghz stock voltage
Motherboard Asus P5B
Cooling Thermaltake Big Typhoon, Artic Silver 5, 1 92mm out 2 80mm in.
Memory G.Skill 6GB (2x1gb, 2x2gb) DDR2 800
Video Card(s) ATI Radeon HD 4770
Storage WD Caviar 320gb + Barracuda 250gb +WD 640GB Black
Display(s) Samsung Syncmaster 940BW LCD 19"
Case Rosewill TU-155
Audio Device(s) On Board 7.1
Power Supply Antec 500w Dual 12v rail(17a + 19a) 2 fans
Software Vista Ultimate x64; Win 7 Pro 64bit
#5
Hey man.

hmm..I guess I messed up pretty badly when I was formatting yesterday :(

I have my 160gb like this:
6gigs (D:) for partition drive: 143gigs Unallocated

320gb like this:
128gigs (C:) 170gigs Unallocated.

heh...how on earth have I managed this.....
Anyway...iam formating my old HDD now.....but...is there anyway I can throw the 170gigs into the 128gig partition???
Go back into computer management, right click on the 128gig drive and select extend volume. Thats it! You can select the remaining unallocated portion of the drive or a smaller portion if you like.
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#7
Thanks alot guys! once again this site proves to be a life savier!!!
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#8
Sorry...I have one final question.

My small partition drive " 6gig " is letter D and my 128 is C...I want the 128 to be my...ummm...gosh...you know when you install a new program?? and you have to save it somewhere..it has D onit instead of C...is there a way to change the default so it wont install where WINDOWS is??? thanks.
 
Joined
Dec 18, 2005
Messages
5,925 (1.35/day)
Likes
818
System Name money pit..
Processor Intel 7700K at 4800 mhz.. vcore 1.280 volts..
Motherboard Asus rog Strix Z279F Gaming
Cooling Dark Rock TF air cooler.. Stock vga air coolers with case side fans to help cooling..
Memory 32 gb corsair vengeance 3200
Video Card(s) Palit Super Jetstream 1070 x 2..
Storage Three.. all solid state 128 Transend.. 1 T Sandisk.. 1 T Transend.. plus USB external..
Display(s) 27" Asus PG279Q ROG Swift 165Hrz Nvidia G-Sync, IPS.. 2560x1440..
Case Gigabyte mid-tower.. cheap and not really big enough for what is inside..
Audio Device(s) USB Sound blaster Roar 2 all in one unit with bluetooth
Power Supply EVGA 850 watt..
Mouse Logitech G700s
Keyboard Logitech K270
Software Win 10 pro..
Benchmark Scores 3Dmark Firestrike Ultra 8542.. Timespy 10508.. everyday settings..
#9
i dont think so.. most things just default on the windows drive.. u simply have to change this every time u install something if u want it somewhere else..

u cannot change your operating system or C drive to another letter. all the rest u can but not C.. windows wont let u..

your operating system if u only have one should be on C..

u really need to install to the C drive.. what is your windows doing on D.. ?? or have i read u wrong..

trog
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#10
I have another question.

1: What is a dynamic Disk?
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#11
i dont think so.. most things just default on the windows drive.. u simply have to change this every time u install something if u want it somewhere else..

u cannot change your operating system or C drive to another letter. all the rest u can but not C.. windows wont let u..

your operating system if u only have one should be on C..

u really need to install to the C drive.. what is your windows doing on D.. ?? or have i read u wrong..

trog
D Drive is where WINDOWS is installed...I had to make the small partition to install windows on! On my old system...I thought WINDOWS was installed in the small 6gig partition???? was it not?? Have I done something wrong??? then why do you need to make a 6gig partition drive for??
 

Matt18

New Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
115 (0.03/day)
Likes
5
Processor C2D E6600 @ 3.1ghz stock voltage
Motherboard Asus P5B
Cooling Thermaltake Big Typhoon, Artic Silver 5, 1 92mm out 2 80mm in.
Memory G.Skill 6GB (2x1gb, 2x2gb) DDR2 800
Video Card(s) ATI Radeon HD 4770
Storage WD Caviar 320gb + Barracuda 250gb +WD 640GB Black
Display(s) Samsung Syncmaster 940BW LCD 19"
Case Rosewill TU-155
Audio Device(s) On Board 7.1
Power Supply Antec 500w Dual 12v rail(17a + 19a) 2 fans
Software Vista Ultimate x64; Win 7 Pro 64bit
#12
D Drive is where WINDOWS is installed...I had to make the small partition to install windows on! On my old system...I thought WINDOWS was installed in the small 6gig partition???? was it not?? Have I done something wrong??? then why do you need to make a 6gig partition drive for??
Did you already have windows installed or was it a fresh install? If you have 2 copies of windows installed that is why it is showing it on the D drive. That means whatever copy of windows you have installed on the C drive is the one it is booting from.

Does it ask you what you want to boot from when you start windows?

For example, I have vista and XP installed. When the computer starts it asks which version of windows I want to load. Whatever OS I choose becomes the C drive when windows starts.
Does that make sense?
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,596 (0.64/day)
Likes
106
Location
Republic Of Ireland
Processor Intel i5 4670k 4.0Ghz
Motherboard MSI Z97 PC MATE
Cooling Cooler Master Hyper 212
Memory 16GB Corsair Vengeance Pro DDR3 2400mhz
Video Card(s) XFX R9 Nano @1050Mhz
Storage Samsung Evo 840 250GB SSD + Seagate 500GB\8Gb 5400rpm SSHD\64Gb Lexar P20 USB 3.0 Drive
Display(s) Samsung 27" s27d390h + 15.6" 1080p Matte 95% Color Gamut
Case Aerocool GT-A
Audio Device(s) Beyerdynamic DT990-Pro 250 ohms Headphones\Edifier R1600TIII 2.0 Speakers\Creative Sound Blaster ZXR
Power Supply Antec High Current Gamer 620m
Mouse Roccat Kone XTD 8200Dpi
Keyboard Redragon Karura
Software Windows 10 64-bit
#13
Dont worry man :p I sorted it out :D

thanks anyway!
 
Joined
Mar 27, 2007
Messages
2,746 (0.70/day)
Likes
371
Location
just outside of new orleans
Processor Intel Core i7-4790 Haswell Quad-Core 3.6GHz LGA 1150 84W
Motherboard GIGABYTE GA-H87-D3H LGA 1150 Intel H87 HDMI
Cooling CPU - Cooler Master Hyper T4 / Case - cooler master 120mm rear case fan (Air cooling)
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (2 x 8GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
Video Card(s) ASUS GTX660-DC2O-2GD5 2GB 192-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP Ready SLI support
Storage Samsung 500 GB 840 EVO SSD Drive
Display(s) ASUS 23" LED Monitor
Case COOLER MASTER Centurion 5 (silver & black)
Audio Device(s) (onboard audio) Realtek ALC892
Power Supply CORSAIR SU-750TX 750W ATX12V / EPS12V
Software Windows 7 Home Premium 64bit Edition
#14
Dont worry man :p I sorted it out :D

thanks anyway!
well just in case dont forget you can:

Go back into computer management, right click on the 128gig drive and select extend volume. Thats it! You can select the remaining unallocated portion of the drive or a smaller portion if you like.
so if you need the 6 to be 128 and the 128 to be the 6 then resize them instead of trying to rename them. or just ghost an image of windows from d drive to the c drive then reformat d drive to delete that copy of windows.