• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

new motherboard installed, but won't boot.

Joined
Oct 13, 2007
Messages
3 (0.00/day)
Likes
0
#1
I just installed a new motherboard onto my case, got the cpu in, and all the connectors connected (I think?), but the computer won't turn on. hard drive, ram etc, are all installed, I really don't know what to do. please help me. thanks. later then.
 

DaMulta

My stars went supernova
Joined
Aug 3, 2006
Messages
16,159 (3.89/day)
Likes
1,416
Location
Oklahoma T-Town
System Name Work in progress
Processor AMD 955---4Ghz
Motherboard MSi GD70
Cooling OcZ Phase/water
Memory Crucial2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR3 PC3-16000
Video Card(s) CrossfireX 2 X HD 4890 1GB OCed to 1000Mhz
Storage SSD 64GB
Display(s) Envision 24'' 1920x1200
Case Using the desk ATM
Audio Device(s) Sucky onboard for now :(
Power Supply 1000W TruePower Quattro
#2
did you put the motherboard risers in?
 

Chewy

New Member
Joined
Jul 9, 2006
Messages
3,287 (0.79/day)
Likes
147
Location
Halifax, Canada
Processor Q6600 G0 @ 3.2Ghz
Motherboard Asus p5k-Premium/Black Pearl
Cooling Luna Block, 240mm rad
Memory Patriot Extreme PC2-6400 2x2GB
Video Card(s) Saphire 5850 1GB
Storage 60GB SSD + 2x500GB/1TB/2TB
Display(s) Samsung 226BW and 50" Panasonic S2
Case Silverstone TJ-09
Audio Device(s) X-fi Prelude
Power Supply Enermax Galaxy Dxx 850watt
Software Windows7 32Bit
Benchmark Scores Super Pi 1M 14.333

von kain

New Member
Joined
Sep 13, 2006
Messages
780 (0.19/day)
Likes
47
Location
athens/greece
System Name intel-hate
Processor Amd phenom 2 955 @ 3800
Motherboard msi 790fx-gd70
Cooling coolermaster
Memory 4096 @1600 corsair
Video Card(s) sapphire 5770 @950-1350
Storage 1 seagate 80gb sata2 1 160gb seagate sata
Display(s) 20inch wide lg
Power Supply chieftech 750w
Software windows 7 x64
Benchmark Scores nah
#4
re-install everything take it out and then put it again mybe there something is loose

first put only power,cpu,gpu,and ram then put hdd and cd-dvd with that you make sure there is any power problem
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595 (2.52/day)
Likes
1,148
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#5
take out everything, make sure that the risers/standoffs are installed and install the mobo and the cpu w/ fan. make sure that the mobo makes long beeps.
 

JC316

Knows what makes you tick
Joined
Jan 24, 2006
Messages
9,370 (2.16/day)
Likes
982
System Name Budget Gaming
Processor AMD FX6300
Motherboard Gigabyte 880GMA-USB3
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB Ripjaws DDR3 1600
Video Card(s) HD7850 1GB
Storage 1TB Sata2
Display(s) Acer 24" LED
Case Generic black
Audio Device(s) Stock onboard
Power Supply FSP Aurum Gold 650W
Software Windows 7 Home Premium 64bit
#6
Sorry for the question, but is the power supply switch on? If it is, I would check all connectors, Ram, standoffs, and video card.
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.17/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#7
Most new motherboard installs require the CMOS to be reset, before first bootup. If no action is caused by the on/off switch(lights/fans turning/beeps/etc) it could be missing spacers, missing fiber washers, or maybe just simply the power switch leads are connected wrong.

:toast: