1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

New ram More ram OC gone bad

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by Solaris17, Nov 24, 2007.

  1. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    18,812 (4.40/day)
    Thanks Received:
    5,469
    Location:
    Florida
    ok so i got my dual channel 4GB kit and well its all fine and dandy except well.....i cant oc anymore....im curently at 2.6 but it wont go any higher...... my ram speed is at the default 667mhz dual.... but the odd thing is if i OC to 2.7 bringing the ram speed upto 675 its unstable even at 2.3v?.......then imlike ok...so i slam another divider on it to bring it down to like 536 or w/e at 2.7Ghz so i can oc more.....but the ram wont take the divider save exit reboot...beep beep beep beep. i dont know what to do any ideas?
     
    10 Year Member at TPU More than 25k PPD
  2. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    18,812 (4.40/day)
    Thanks Received:
    5,469
    Location:
    Florida
    bump ne one?
     
    10 Year Member at TPU More than 25k PPD
  3. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,848 (1.24/day)
    Thanks Received:
    556
    Location:
    Earth
    Hey Sol, whats the part number on that Ram?
     
    10 Year Member at TPU
  4. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.43/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Do you have 2T or 1T ?
    If it is 1T set it to 2T that should do it .
     
    10 Year Member at TPU
  5. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    18,812 (4.40/day)
    Thanks Received:
    5,469
    Location:
    Florida
    hmmm i have 2

    OCZ2VU6674GK

    or..actually this is the upc code but hell why not

    842024005209

    i already have it set at 2 time thought that would fix it but no go...

    i also tried it in non dual channel mode still cant get it to 3 ghz......:(
     
    10 Year Member at TPU More than 25k PPD
  6. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.43/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Are they 2 x 2Gb modules ?
     
    10 Year Member at TPU
  7. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,848 (1.24/day)
    Thanks Received:
    556
    Location:
    Earth
    10 Year Member at TPU
  8. trickson

    trickson OH, I have such a headache

    Joined:
    Dec 5, 2004
    Messages:
    6,494 (1.43/day)
    Thanks Received:
    956
    Location:
    Planet Earth.
    Yeah try one of the sticks only see what that gives you..
     
    10 Year Member at TPU
  9. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    18,812 (4.40/day)
    Thanks Received:
    5,469
    Location:
    Florida
    ya thnx nam thats what i figured and ya its 2x 2GB trick.....i will try 1 2gb module see how that goes maybe il,l just grab a new MB for xmas
     
    10 Year Member at TPU More than 25k PPD
  10. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,640 (1.07/day)
    Thanks Received:
    428
    Location:
    Toronto, Canada
    solaris you can try to post over at bleedingedge (OCZ forum) or you can try to post at Xs (have OCZ reps that post)

    sorry i couldnt b of more help :eek:

    G/L

    :toast:
     
    10 Year Member at TPU
  11. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,848 (1.24/day)
    Thanks Received:
    556
    Location:
    Earth
    We allready found the answer there.....see post #7.:toast:
     
    10 Year Member at TPU
  12. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    18,812 (4.40/day)
    Thanks Received:
    5,469
    Location:
    Florida
    10 Year Member at TPU More than 25k PPD
  13. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,640 (1.07/day)
    Thanks Received:
    428
    Location:
    Toronto, Canada
    well it cant hurt to PM 1 of their reps and have him/her help you directly.

    i have done this myself they are very helpful and know exactly what theyre dealing with. they should get you up and going in no time.

    OCZ has awesome support and warranty ;)

    :toast:
     
    10 Year Member at TPU
  14. RyderOCZ New Member

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    9 (0.00/day)
    Thanks Received:
    2
    What does a thread on the Asrock board have to do with solving this issue?

    Totally different chipset and platform.

    That has nothing to do with Solaris' issue.
     
    10 Year Member at TPU
  15. Paulieg The Mad Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    11,961 (3.21/day)
    Thanks Received:
    3,055
    Location:
    Wherever I can find the iron.
    So, what is the issue then, ryder?
     
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)