• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

new strix 2070 beeps, wont show picture

Joined
Mar 6, 2019
Messages
13 (0.25/day)
Likes
10
#1
i cant get picture, strix 2070 beeps on asus rampage 2 extreme mobo, i hear computer booting into windows. Psu (750w), ram, mobo are fine, been using it with numerous graphic cards with no problem. anyone has solution?
 
Joined
Mar 6, 2019
Messages
13 (0.25/day)
Likes
10
#3
Rampage 2 extreme doesnt have option to change uefi under boot options :( and i did tried other display outputs - same thing 1 long, 2 short beeps, i hear windows sounds
 
Joined
Dec 14, 2009
Messages
7,259 (2.12/day)
Likes
6,965
Location
Glasgow - home of formal profanity
System Name New Ho'Ryzen
Processor Ryzen 1700X @ 3.82Ghz
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling TR Le Grand Macho & custom GPU loop
Memory 16Gb G.Skill 3200 RGB
Video Card(s) RTX 2080ti MSI Duke @2Ghz ish
Storage Samsumg 960 Pro m2. 512Gb
Display(s) LG 32" 165Hz 1440p GSYNC
Case Lian Li PC-V33WX
Audio Device(s) On Board
Power Supply Seasonic Prime TItanium 850
Software W10
Benchmark Scores Look, it's a Ryzen on air........ What's the point?
#4
Update BIOS on motherboard to latest version. My X58 board didn't even recognise my 980ti, a few years back. The mobo BIOS update sorted the issue.
 

INSTG8R

My Custom Title
Joined
Nov 26, 2004
Messages
5,420 (1.03/day)
Likes
2,458
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K 4.6
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Nitro+ Vega 64
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) Samsung CGH70 27” 1440 144hz Freesync 2 HDR
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#5
Rampage 2 extreme doesnt have option to change uefi under boot options :( and i did tried other display outputs - same thing 1 long, 2 short beeps, i hear windows sounds
Without UEFI you may well be out of luck.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
25,886 (6.00/day)
Likes
8,914
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#6
Without UEFI you may well be out of luck.
He needs to reachout to Asus on both parts.

There are no beta bios for this board, the latest is 2011 which Predates UEFI implementation by almost 2 years, 2013 is when UEFI was being implemented.
Screenshot_2019-03-18-09-48-36.png


If Asus cannot help you, it is time for a Ryzen 5 2600 Build.
 
Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,965 (0.86/day)
Likes
2,041
Location
Denmark
System Name The work PC / X58 Linux cruncher/4790 folder&cruncher /2700x on/of folder/2700x full time WCG
Processor W3670 3.7 GHz/ W3670 3.875 / 4790K 4.4/2x2700x stock
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/2xMSI X470 M7 AC
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/ 2xNH-U12S SE
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/2x16 GB XSkill Flare
Video Card(s) 2060 Z MSI/ 1070ti MSI / 2x2070 Z MSI/1070 X + 2060 Ventus MSI/GTX 970 MSI
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD/2x250 GB SSD
Display(s) Dell UltraSharp U2518D/2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none/Lian test bench/NZXT 500 crap
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 700 W / AX 860/AX 860i/AX 760
Software WIN7 64 bit/Linux for AMD and
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
#7
RTX 2060 on X58 here. Gigabyte X58A UD5 and UD7. Pre UEFI as well. No problems to speak off. Try the GPU in another (newer) PC to rule out that it is a UEFI problem.
 
Joined
Feb 23, 2019
Messages
63 (1.00/day)
Likes
54
Location
Poland
Processor i5 3470
Motherboard MSI B75A-G43
Cooling Stock intel orb
Memory 2x8 GB DDR3 1333Mhz
Video Card(s) EVGA 1060 6GB SSC
Storage Plextor M6Pro 256 GB, WD Blue 2TB
Display(s) BenQ BL2411PT
Case Tacens Signum
Audio Device(s) Asus Xonar DG
Power Supply XFX Core 550W
Mouse SteelSeries Rival 300
#8
Boot with your previous graphics card, disable any safeboot features in bios. I had similar issue in the past when I enabled them when I upgraded from W7 to W8.1. Luckily I had onboard video which allowed me to get past it since I had no other spare card around.

With my old MSI board these can be found under Advanced->Windows 8 features section in UEFI.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
25,886 (6.00/day)
Likes
8,914
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#10
RTX 2060 on X58 here. Gigabyte X58A UD5 and UD7. Pre UEFI as well. No problems to speak off. Try the GPU in another (newer) PC to rule out that it is a UEFI problem.
What brand of 2060 and what revision of your board?

GA and Asus are apples and oranges
 
Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,965 (0.86/day)
Likes
2,041
Location
Denmark
System Name The work PC / X58 Linux cruncher/4790 folder&cruncher /2700x on/of folder/2700x full time WCG
Processor W3670 3.7 GHz/ W3670 3.875 / 4790K 4.4/2x2700x stock
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/2xMSI X470 M7 AC
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/ 2xNH-U12S SE
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/2x16 GB XSkill Flare
Video Card(s) 2060 Z MSI/ 1070ti MSI / 2x2070 Z MSI/1070 X + 2060 Ventus MSI/GTX 970 MSI
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD/2x250 GB SSD
Display(s) Dell UltraSharp U2518D/2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none/Lian test bench/NZXT 500 crap
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 700 W / AX 860/AX 860i/AX 760
Software WIN7 64 bit/Linux for AMD and
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
#11
What brand of 2060 and what revision of your board?
MSI 2060 Z, Rev. 13. Bios FB. That's UD5, the other 2060/combination was with MSI 2060 Ventous and UD7. It's under Linux now so don't ask for details here but bios was updated to run a W3670, so one of the later one around 2010.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
25,886 (6.00/day)
Likes
8,914
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#12
MSI 2060 Z, Rev. 13. Bios FB.
Your mobo, and are you on the beta bios?

Its also possible that your specific 2060 still has csm capability or the ga boards had early uefi code.

It could be possible no 2070s have legacy support either.
 
Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,965 (0.86/day)
Likes
2,041
Location
Denmark
System Name The work PC / X58 Linux cruncher/4790 folder&cruncher /2700x on/of folder/2700x full time WCG
Processor W3670 3.7 GHz/ W3670 3.875 / 4790K 4.4/2x2700x stock
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/2xMSI X470 M7 AC
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/ 2xNH-U12S SE
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/2x16 GB XSkill Flare
Video Card(s) 2060 Z MSI/ 1070ti MSI / 2x2070 Z MSI/1070 X + 2060 Ventus MSI/GTX 970 MSI
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD/2x250 GB SSD
Display(s) Dell UltraSharp U2518D/2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none/Lian test bench/NZXT 500 crap
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 700 W / AX 860/AX 860i/AX 760
Software WIN7 64 bit/Linux for AMD and
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
#13
Your mobo, and are you on the beta bios?

Its also possible that your specific 2060 still has csm capability or the ga boards had early uefi code.

It could be possible no 2070s have legacy support either.
That was the MB bios and chipset version I gave you above. The last update I did was in 2011 with 2010 code so I doubt that they were that early.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
25,886 (6.00/day)
Likes
8,914
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#14
MSI 2060 Z, Rev. 13. Bios FB. That's UD5, the other 2060/combination was with MSI 2060 Ventous and UD7. It's under Linux now so don't ask for details here but bios was updated to run a W3670, so one of the later one around 2010.
Yeah bios for UD7 2.0 go to 2012, 1.0 are all 2010, UD5 is 2010. You were fortunate then.

That was the MB bios and chipset version I gave you above. The last update I did was in 2011 with 2010 code so I doubt that they were that early.
You updated your post after I wrote my last reply
 
Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,965 (0.86/day)
Likes
2,041
Location
Denmark
System Name The work PC / X58 Linux cruncher/4790 folder&cruncher /2700x on/of folder/2700x full time WCG
Processor W3670 3.7 GHz/ W3670 3.875 / 4790K 4.4/2x2700x stock
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/2xMSI X470 M7 AC
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/ 2xNH-U12S SE
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/2x16 GB XSkill Flare
Video Card(s) 2060 Z MSI/ 1070ti MSI / 2x2070 Z MSI/1070 X + 2060 Ventus MSI/GTX 970 MSI
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD/2x250 GB SSD
Display(s) Dell UltraSharp U2518D/2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none/Lian test bench/NZXT 500 crap
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 700 W / AX 860/AX 860i/AX 760
Software WIN7 64 bit/Linux for AMD and
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
#16
So upgrade time.....
 
Joined
Feb 23, 2019
Messages
63 (1.00/day)
Likes
54
Location
Poland
Processor i5 3470
Motherboard MSI B75A-G43
Cooling Stock intel orb
Memory 2x8 GB DDR3 1333Mhz
Video Card(s) EVGA 1060 6GB SSC
Storage Plextor M6Pro 256 GB, WD Blue 2TB
Display(s) BenQ BL2411PT
Case Tacens Signum
Audio Device(s) Asus Xonar DG
Power Supply XFX Core 550W
Mouse SteelSeries Rival 300
#17

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
25,886 (6.00/day)
Likes
8,914
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64

INSTG8R

My Custom Title
Joined
Nov 26, 2004
Messages
5,420 (1.03/day)
Likes
2,458
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K 4.6
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Nitro+ Vega 64
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) Samsung CGH70 27” 1440 144hz Freesync 2 HDR
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#21
i think its better to revert to vega 64, than upgrade platform :)
Well at least that route you have a chance at a legacy/hybrid BIOS
 
Joined
Dec 14, 2013
Messages
929 (0.47/day)
Likes
1,043
Location
Alabama
Processor Ryzen 2700X
Motherboard X470 Tachi Ultimate
Cooling Scythe Big Shuriken 3
Memory C.R.S.
Video Card(s) Radeon VII
Software Win 7
Benchmark Scores Never high enough
#23
Has to be a BIOS related thing between makes and models.
The DFI NF4 SLI-DR for example is listed but the Asus REX (Rampage Extreme) Isn't and both have the classic style BIOS.

This doesn't mean it won't work in a REX or similar board to the DFI such as an Ultra D or even an Expert model, just that it's not listed.

EDIT:
There is a "Thing" with cards I've ran into before with one only working in certain boards, in others it woudn't do anything and that was even seen between two boards of the same make and model.
In that case it depended on the actual board it was placed into.
If I hadn't by chance placed it into one it liked when I first got it I probrably would have tossed it thinking it was dead because that was how it acted in the next board I wanted to run it in.

Popped it back into the board it did work in initially and fired up like nothing to it.
I've never been able to figure out why, it just seems to like certain boards and in others it's having none of it.
 
Last edited:

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
26,089 (5.32/day)
Likes
12,527
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 8700K@4.8GHz(Quick and dirty)
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H110i GTX w/ Noctua NF-A14 Fans
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) ASUS Strix GTX 1080Ti
Storage 500GB Crucial MX500 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 480GB MX200 SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#25
Top