• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

NFS The run: 30fps cap REMOVED

newlife

New Member
Joined
Aug 3, 2012
Messages
112 (0.06/day)
Likes
30
Location
Adelaide, Australia
System Name O'Neill By Design
Processor i5-3570 not k 4.3ghz
Motherboard ASRock Z77 extreme 6
Cooling Coolermater V8
Memory Patriot G2 DDR3 1600mhz (Overclocked to 2200mhz)
Video Card(s) 2x GIGABYTE GTX 560(GV-N56GOC-1GI)
Storage 60GB Patriot Pyro SSD, 2TB WD Black
Display(s) An Aussie 40" Full HD Led Lcd(Samsang Panel)
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) Realtek ALC898 onboard
Power Supply Corsair GS-600(yes it runs 2x gtx 560)
Benchmark Scores SuperPi:8.265sec, Pifast: 16.44, WPrime 32m 6.895sec, Unigine Heaven-basic preset : 2638.12, 3D Mark
#1
I just wanted to let everyone know how to fix the frame cap on The Run.

Its as simple as starting a new game.

I found this out a few months ago and i can play at 60fps+, which gives alot smother gameplay.
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,370 (0.92/day)
Likes
1,507
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#2
Also worthwhile checking out Racer_S's Camera mod for it. Adds "Cockpit View" AND TrackIR support(which I have and love to use for driving games when available)
Makes me want to fire it up and give it another "Run"

 
Last edited by a moderator:

newlife

New Member
Joined
Aug 3, 2012
Messages
112 (0.06/day)
Likes
30
Location
Adelaide, Australia
System Name O'Neill By Design
Processor i5-3570 not k 4.3ghz
Motherboard ASRock Z77 extreme 6
Cooling Coolermater V8
Memory Patriot G2 DDR3 1600mhz (Overclocked to 2200mhz)
Video Card(s) 2x GIGABYTE GTX 560(GV-N56GOC-1GI)
Storage 60GB Patriot Pyro SSD, 2TB WD Black
Display(s) An Aussie 40" Full HD Led Lcd(Samsang Panel)
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) Realtek ALC898 onboard
Power Supply Corsair GS-600(yes it runs 2x gtx 560)
Benchmark Scores SuperPi:8.265sec, Pifast: 16.44, WPrime 32m 6.895sec, Unigine Heaven-basic preset : 2638.12, 3D Mark
#3
Cool i always thought this game was missing cockpit view and i've used ir headtracking back when the wii come out using a wii remote on pc
 

newlife

New Member
Joined
Aug 3, 2012
Messages
112 (0.06/day)
Likes
30
Location
Adelaide, Australia
System Name O'Neill By Design
Processor i5-3570 not k 4.3ghz
Motherboard ASRock Z77 extreme 6
Cooling Coolermater V8
Memory Patriot G2 DDR3 1600mhz (Overclocked to 2200mhz)
Video Card(s) 2x GIGABYTE GTX 560(GV-N56GOC-1GI)
Storage 60GB Patriot Pyro SSD, 2TB WD Black
Display(s) An Aussie 40" Full HD Led Lcd(Samsang Panel)
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) Realtek ALC898 onboard
Power Supply Corsair GS-600(yes it runs 2x gtx 560)
Benchmark Scores SuperPi:8.265sec, Pifast: 16.44, WPrime 32m 6.895sec, Unigine Heaven-basic preset : 2638.12, 3D Mark
Joined
Nov 9, 2010
Messages
5,160 (1.99/day)
Likes
1,709
Processor Intel i7 950 @ 3.2GHz
Motherboard ASUS P6X58D-E
Cooling Corsair H50 push/pull
Memory Kingston HyperX 1600 8GB
Video Card(s) Sapphire HD 7970 OC
Storage Plextor M5P 128GB/WD Black 2x1TB,1x6TB/Seagate 1TB
Display(s) Panasonic TC-L32U3
Case Antec DF-85
Audio Device(s) Yamaha RX-V371 AVR
Power Supply XFX 850w Black Edition
Mouse Logitech G402
Keyboard Logitech K120
Software W10 Pro 64 bit
#5
I must have played through the game at least 4 times, and I don't recall the FPS ever not being locked at 30. They never even patched out the problems with the game crashing and control menu resetting. It's just another one of many of EA's half ass efforts on Quality Assurance.
 
Joined
Jul 21, 2008
Messages
4,434 (1.29/day)
Likes
1,050
Location
Clifton Park, NY
System Name [Uber Noober Setup]
Processor [i7 3770K]
Motherboard [MSI P67A-G45(B3)]
Memory [32GB Corsair Vengeance (8GBx4)]
Video Card(s) [EVGA GTX 1080]
Storage [128GB OCZ VTX4 SSD, 2TB Internal HDD]
Display(s) [2x 27" ASUS at 1920x1080p - 1x 34" Samsung at 1440p]
Case [Coolermaster CM 690]
Audio Device(s) [X-Fi XtremeGamer]
Power Supply [CORSAIR 850W]
Software [Windows 10 64-Bit]
#6
Holy console port, how low res are those textures?
 
Joined
Oct 2, 2004
Messages
12,355 (2.56/day)
Likes
5,814
Location
Europe\Slovenia
System Name Dark Silence 2
Processor Intel Core i7 5820K @ 4.5 GHz (1.15V)
Motherboard MSI X99A Gaming 7
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory 32 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2400 MHz @ 2666 MHz 15-15-15-32 1T (1.25V)
Video Card(s) AORUS GeForce GTX 1080Ti 11GB (1950/11000 OC Mode)
Storage Samsung 850 Pro 2TB SSD (3D V-NAND)
Display(s) ASUS VG248QE 144Hz 1ms (DisplayPort)
Case Corsair Carbide 330R Titanium
Audio Device(s) Creative Sound BlasterX AE-5 + Altec Lansing MX5021 (HiFi capacitors and OPAMP upgrade)
Power Supply BeQuiet! Dark Power Pro 11 750W
Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard Cherry Stream XT Black
Software Windows 10 Pro 64-bit (Fall Creators Update)
#7
So they still haven't fixed the idiotic controls reseting? WTF!?
 

newlife

New Member
Joined
Aug 3, 2012
Messages
112 (0.06/day)
Likes
30
Location
Adelaide, Australia
System Name O'Neill By Design
Processor i5-3570 not k 4.3ghz
Motherboard ASRock Z77 extreme 6
Cooling Coolermater V8
Memory Patriot G2 DDR3 1600mhz (Overclocked to 2200mhz)
Video Card(s) 2x GIGABYTE GTX 560(GV-N56GOC-1GI)
Storage 60GB Patriot Pyro SSD, 2TB WD Black
Display(s) An Aussie 40" Full HD Led Lcd(Samsang Panel)
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) Realtek ALC898 onboard
Power Supply Corsair GS-600(yes it runs 2x gtx 560)
Benchmark Scores SuperPi:8.265sec, Pifast: 16.44, WPrime 32m 6.895sec, Unigine Heaven-basic preset : 2638.12, 3D Mark
#8
I must have played through the game at least 4 times, and I don't recall the FPS ever not being locked at 30. They never even patched out the problems with the game crashing and control menu resetting. It's just another one of many of EA's half ass efforts on Quality Assurance.
try having a look in origin forums there are a lot of ppl having a cry about it
 

newlife

New Member
Joined
Aug 3, 2012
Messages
112 (0.06/day)
Likes
30
Location
Adelaide, Australia
System Name O'Neill By Design
Processor i5-3570 not k 4.3ghz
Motherboard ASRock Z77 extreme 6
Cooling Coolermater V8
Memory Patriot G2 DDR3 1600mhz (Overclocked to 2200mhz)
Video Card(s) 2x GIGABYTE GTX 560(GV-N56GOC-1GI)
Storage 60GB Patriot Pyro SSD, 2TB WD Black
Display(s) An Aussie 40" Full HD Led Lcd(Samsang Panel)
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) Realtek ALC898 onboard
Power Supply Corsair GS-600(yes it runs 2x gtx 560)
Benchmark Scores SuperPi:8.265sec, Pifast: 16.44, WPrime 32m 6.895sec, Unigine Heaven-basic preset : 2638.12, 3D Mark
#9
Holy console port, how low res are those textures?
sceenshot kills it a bit but they arent low res have a close look at the car and btw its made in the same engine as bf3 and looks very differnt from 360
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,107 (9.57/day)
Likes
13,537
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#10
sceenshot kills it a bit but they arent low res have a close look at the car and btw its made in the same engine as bf3 and looks very differnt from 360
those are low res textures. it looks better i motion because its moving/blurring.
 
Joined
Oct 2, 2004
Messages
12,355 (2.56/day)
Likes
5,814
Location
Europe\Slovenia
System Name Dark Silence 2
Processor Intel Core i7 5820K @ 4.5 GHz (1.15V)
Motherboard MSI X99A Gaming 7
Cooling Cooler Master Nepton 120XL
Memory 32 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2400 MHz @ 2666 MHz 15-15-15-32 1T (1.25V)
Video Card(s) AORUS GeForce GTX 1080Ti 11GB (1950/11000 OC Mode)
Storage Samsung 850 Pro 2TB SSD (3D V-NAND)
Display(s) ASUS VG248QE 144Hz 1ms (DisplayPort)
Case Corsair Carbide 330R Titanium
Audio Device(s) Creative Sound BlasterX AE-5 + Altec Lansing MX5021 (HiFi capacitors and OPAMP upgrade)
Power Supply BeQuiet! Dark Power Pro 11 750W
Mouse Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard Cherry Stream XT Black
Software Windows 10 Pro 64-bit (Fall Creators Update)
#11
Ground is blurry because of motion blur. Otherwise textures are sharp. But like in Battlefield 3, texture quality is dynamic, meaning if you have less VRAM, textures will look worse than on high VRAM gfx card. Even with same game settings...
 

newlife

New Member
Joined
Aug 3, 2012
Messages
112 (0.06/day)
Likes
30
Location
Adelaide, Australia
System Name O'Neill By Design
Processor i5-3570 not k 4.3ghz
Motherboard ASRock Z77 extreme 6
Cooling Coolermater V8
Memory Patriot G2 DDR3 1600mhz (Overclocked to 2200mhz)
Video Card(s) 2x GIGABYTE GTX 560(GV-N56GOC-1GI)
Storage 60GB Patriot Pyro SSD, 2TB WD Black
Display(s) An Aussie 40" Full HD Led Lcd(Samsang Panel)
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) Realtek ALC898 onboard
Power Supply Corsair GS-600(yes it runs 2x gtx 560)
Benchmark Scores SuperPi:8.265sec, Pifast: 16.44, WPrime 32m 6.895sec, Unigine Heaven-basic preset : 2638.12, 3D Mark
#12
Ground is blurry because of motion blur. Otherwise textures are sharp. But like in Battlefield 3, texture quality is dynamic, meaning if you have less VRAM, textures will look worse than on high VRAM gfx card. Even with same game settings...
that is something i didnt know but im only using 1gb vram.
makes me with i had of waited a few weeks and got 2x gtx 660 instead but 170 for a 560 is pretty cheap.
 

newlife

New Member
Joined
Aug 3, 2012
Messages
112 (0.06/day)
Likes
30
Location
Adelaide, Australia
System Name O'Neill By Design
Processor i5-3570 not k 4.3ghz
Motherboard ASRock Z77 extreme 6
Cooling Coolermater V8
Memory Patriot G2 DDR3 1600mhz (Overclocked to 2200mhz)
Video Card(s) 2x GIGABYTE GTX 560(GV-N56GOC-1GI)
Storage 60GB Patriot Pyro SSD, 2TB WD Black
Display(s) An Aussie 40" Full HD Led Lcd(Samsang Panel)
Case Cooler Master HAF 932
Audio Device(s) Realtek ALC898 onboard
Power Supply Corsair GS-600(yes it runs 2x gtx 560)
Benchmark Scores SuperPi:8.265sec, Pifast: 16.44, WPrime 32m 6.895sec, Unigine Heaven-basic preset : 2638.12, 3D Mark
#13
 
Last edited by a moderator: