• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

No difference going from a 5770 to a 6870

Joined
Apr 3, 2006
Messages
833 (0.19/day)
Likes
187
Location
UK, Brighton
System Name Wallet Killer
Processor i7 5930K
Motherboard ASUS X99-A/USB 3.1
Cooling Dual Loop, Custom
Memory 16GB Corsair Dimonator Platinum
Video Card(s) KFA 980Ti Hall Of Fame WC
Storage Samsung 950 256gb M.2, Crucial M4 128gb, 3TB Archive
Display(s) Acer XB270H @144hz
Case MM U2-UFO Extended CYO
Audio Device(s) Asus Xonar Xense & AKG K550 Headphones
Power Supply Enermax Revolution 1250watt
Mouse Zowie FK1
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Win 10 Pro X64
#1
THIS IS FOR A FRIEND OF MINE
He Wrote.

As some graphics cards have gone down in price since the release of the 7000 series I decided to snap up a Sapphire 6870 for £115 thinking I would see an improvement from my Sapphire 5770. Guess what, no improvement what so ever! Weird.

I decided to run BF3 Gulf of Oman as this is the most graphic intensive map and I see no performance increase at all. I was running this map on Med/High on the 5770 and getting 28-50 fps. With the 6870 exactly the same. when I increase the settings the performance drops, just like with the 5770.

I was a little concerned using a Pci express 1.0 slot on my motherboard with the card but googleing it showed that it would not saturate the bandwidth, and if anything, would only give a performance decrease of around 5%. Is this correct? Is there a bottleneck in my system? If so it must be my motherboard. What you rekon guys.

His specs:
asrock ucc n68c-s Mother board
Athlon II x4 635 2.9Ghz
CiT 650w PSU
4GB DDR3 1333 RAM
 

Random Murderer

The Anti-Midas
Joined
Dec 6, 2006
Messages
6,977 (1.73/day)
Likes
1,887
Location
Florida, A.K.A. the Sweatbox
System Name TOO MUCH RADIATOR! | The TV Box a.k.a. The Shoebox
Processor Core i7 4930K @ 4.5GHz | Core i5 6600K @ 4.5GHz
Motherboard Asus X79 Rampage IV Extreme | Asus Z170i Pro Gaming
Cooling Custom water on CPU and GPU, dual 360mm radiators | Corsair H80i
Memory 4x 8GB G.Skill TridentX DDR3-1600 | 2x 4GB G.Skill RipJaws 4 DDR4-3000
Video Card(s) Sapphire AMD R9 295x2 | PowerColor AMD HD7970
Storage Samsung SSD 830 256GB, various others | 2x 1TB Seagate Barracudas in RAID1
Display(s) Dell U2713HM 2560x1440 IPS | Panasonic TC-L32E5 1080p IPS TV
Case Thermaltake Suppressor F51 (stripped down to hold two radiators) | Cooler Master Elite 130
Audio Device(s) RM-DAC -> Xiang Sheng 708b -> Sennheiser HD650 | HDMI sound device on 7970
Power Supply LEPA G1600-MA 1600W | Corsair CX750M 750W
Software Win 10 64
Benchmark Scores over 9000 BungholioMarks, "Bitchin' Fast"
#2
sounds like he's bottlenecked somewhere, probably cpu. the 6870 should absolutely trounce the 5770 in raw calculations: see here.
what resolution is he playing at?
 
Joined
Apr 3, 2006
Messages
833 (0.19/day)
Likes
187
Location
UK, Brighton
System Name Wallet Killer
Processor i7 5930K
Motherboard ASUS X99-A/USB 3.1
Cooling Dual Loop, Custom
Memory 16GB Corsair Dimonator Platinum
Video Card(s) KFA 980Ti Hall Of Fame WC
Storage Samsung 950 256gb M.2, Crucial M4 128gb, 3TB Archive
Display(s) Acer XB270H @144hz
Case MM U2-UFO Extended CYO
Audio Device(s) Asus Xonar Xense & AKG K550 Headphones
Power Supply Enermax Revolution 1250watt
Mouse Zowie FK1
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Win 10 Pro X64
#3
crap, i knew i forgot to ask him what res.

thank for the reply, i have sent him a message.

wish he didnt live so far away.
 

trickson

OH, I have such a headache
Joined
Dec 5, 2004
Messages
6,486 (1.36/day)
Likes
927
Location
Planet Earth.
Processor Q9650
Motherboard Gigabyte.
Cooling air.
Memory 4gb kingston
Video Card(s) hd 5870
Software win7 64 bit
#4
Well BF3 is a very memory intensive game with 4GB it is going to use 75-90% of the RAM this would also lower FPS. The CPU should handle things just fine and the video card should as well. Know the res. would help. I can only run 1600x900 and with that I get an average of 100FPS with my HD5870.
 
Joined
Aug 9, 2008
Messages
4,563 (1.34/day)
Likes
2,700
Location
Kingston, Ontario Canada
System Name My Rig | Kids Rig
Processor Core i5 3570K @ 4.0 ghz 1.15 vcore | FX 8350 @4 ghz
Motherboard EVGA Z77 FTW 1.21 BIOS |Gigabyte 990FXA UDH (rev 4.0)
Cooling CM Hyper 212 EVO R2-push/pull with 2x 120mm PWM | CM Hyper 212
Memory Mushkin Blackline 4GB x 2 1600mhz XMP profile |G. Skill 4GB x 2 DDR3 1866mhz
Video Card(s) Sapphire RX 480 8gb | Asus Strix R9 390X 8GB
Storage Kingston SSDNOW V300 120/240 GB OS & Games / 1000 GB Data | 320GB OS / 500GB Data & Games
Display(s) Samsung S24D590 24" PLS 5ms 60hz refresh with Enhanced Sync | BenQ GW2270 22" VA 5ms 60hz refresh
Case NZXT 810 Switch |Thermaltake Soprano Snow Edition
Audio Device(s) Asus Xonar DSX w/ Logitech z623 | Realtek
Power Supply EVGA SuperNOVA 750W 80+ Gold | CoolerMaster GS750M 80+ Bronze
Mouse Razer Diamondback Chroma | Tt Level 10M
Keyboard Razer Ornata Chroma w/ meka-membrane keys | MadCatz S.T.R.I.K.E. TE w/ Kailh brown
Software Windows 10 Pro | Windows 10 Pro
Benchmark Scores Thanks to Norton/Lt_JWS/Guitar for the 2nd pc parts :)
#5
i went from 4GB to 8GB ram and noticed a diff in BF3, gfx card wise i came from (at times) 4850s and a 5770 is just a bit better than single 4850. Was also using a C2Q 9450 before at stock 2.6ghz, whereas now im running an i5 2400. even a 9450 is better than a Athlon quad, but i noticed improvements across the board when i went to my current setup. I can play at all high settings @ 1080P with a smooth 60FPS.

So it could be the CPU and/or not enuff ram IMO.
 
Joined
Apr 3, 2006
Messages
833 (0.19/day)
Likes
187
Location
UK, Brighton
System Name Wallet Killer
Processor i7 5930K
Motherboard ASUS X99-A/USB 3.1
Cooling Dual Loop, Custom
Memory 16GB Corsair Dimonator Platinum
Video Card(s) KFA 980Ti Hall Of Fame WC
Storage Samsung 950 256gb M.2, Crucial M4 128gb, 3TB Archive
Display(s) Acer XB270H @144hz
Case MM U2-UFO Extended CYO
Audio Device(s) Asus Xonar Xense & AKG K550 Headphones
Power Supply Enermax Revolution 1250watt
Mouse Zowie FK1
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Win 10 Pro X64
#6
he runs at 1440 X 900
 
Joined
May 18, 2010
Messages
3,416 (1.23/day)
Likes
1,049
System Name My baby
Processor Athlon II X4 620 @ 3.5GHz, 1.45v, NB @ 2700Mhz, HT @ 2700Mhz - 24hr prime95 stable
Motherboard Asus M4A785TD-V EVO
Cooling Sonic Tower Rev 2 with 120mm Akasa attached, Akasa @ Front, Xilence Red Wing 120mm @ Rear
Memory 16 GB G.Skills 1600Mhz
Video Card(s) ATI ASUS Crossfire 5850
Storage Samsung 1Tb EcoGreen hard drive
Display(s) Hanngs-G 19"
Case Antec VSK 2000 Black Tower Case
Audio Device(s) Onkyo TX-SR309 Receiver, 2x Kef Cresta 1, 1x Kef Center 20c
Power Supply OCZ StealthXstream II 600w, 4x12v/18A, 80% efficiency.
Software Windows Vista X64
#7
he runs at 1440 X 900
I run only 1440x900 and can confirm that BF3 uses just over 4GBs of my physical ram on all online maps.

sounds like he's bottlenecked somewhere, probably cpu.
Isn't CPU bottleneck as I also have an Athlon II X4 and saw a HUGE performance between my 4850 CF and 5850 CF and never suffered from "Bottlenecking". Although my CPU sits at 3.5GHZ 24/7

Did your mate see an performance increase in other games?
 
Last edited:

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#8
IMO, it's going to be a combination of vram size, cpu clock speed Another variable, 32 or 64 bit windows.

EDIT: and of course dram capacity.
 
Joined
Apr 3, 2006
Messages
833 (0.19/day)
Likes
187
Location
UK, Brighton
System Name Wallet Killer
Processor i7 5930K
Motherboard ASUS X99-A/USB 3.1
Cooling Dual Loop, Custom
Memory 16GB Corsair Dimonator Platinum
Video Card(s) KFA 980Ti Hall Of Fame WC
Storage Samsung 950 256gb M.2, Crucial M4 128gb, 3TB Archive
Display(s) Acer XB270H @144hz
Case MM U2-UFO Extended CYO
Audio Device(s) Asus Xonar Xense & AKG K550 Headphones
Power Supply Enermax Revolution 1250watt
Mouse Zowie FK1
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Win 10 Pro X64
#9
thanks all for the reply's, he will be jumping on ts in a min and i will have a word

@ dent, will ask him in a bit. Hes mainly playing Bf3 atm.
 

Kreij

Senior Monkey Moderator
Staff member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.48/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
Processor Intel Core 2 Quad QX9650 Extreme @ 3.0 GHz
Motherboard Asus Rampage Formula
Cooling ZeroTherm Nirvana NV120 Premium
Memory 8GB (4 x 2GB) Corsair Dominator PC2-8500
Video Card(s) 2 x Sapphire Radeon HD6970
Storage 2 x Seagate Barracuda 320GB in RAID 0
Display(s) Dell 3007WFP 30" LCD (2560 x 1600)
Case Thermaltake Armor w/ 250mm Side Fan
Audio Device(s) SupremeFX 8ch Audio
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W Modular
Software Win8 Pro x64 / Cat 12.10
#10
He could pop in the cards and benchmark them. If the 6870 rules in the benches it's some other issue when playing BF3.

I would try more RAM first as it's cheap these days.
 

trickson

OH, I have such a headache
Joined
Dec 5, 2004
Messages
6,486 (1.36/day)
Likes
927
Location
Planet Earth.
Processor Q9650
Motherboard Gigabyte.
Cooling air.
Memory 4gb kingston
Video Card(s) hd 5870
Software win7 64 bit
#11
He could pop in the cards and benchmark them. If the 6870 rules in the benches it's some other issue when playing BF3.

I would try more RAM first as it's cheap these days.
This is definitely a RAM issue. When I had just 4GB it was BAD like 25-30FPS BAD! Upgraded to 8GB and it is now 100+FPS in all online maps! Just a complete night and day difference. BF3 is just a RAM hungry game and depends on it and as much of it as it can get the more you have the more it wants. :D
 
Joined
Mar 14, 2009
Messages
3,340 (1.04/day)
Likes
1,093
Location
Ohio
System Name Spanky
Processor Ryzen 1400
Motherboard MSI 350 gaming pro
Cooling NZXT Kracken X42
Memory 8gb Crucial 2133 at 2667
Video Card(s) Nvidia 1060
Storage 250gb WD blue
Display(s) Acer 32" 2560x1440
Case Raidmax Sigma
Audio Device(s) Sound Blaster Audigy FX
Power Supply Seasonic
Mouse Epicgear
Keyboard Razer Deatstalker
Software Windows 10Pro x64
#12
I've changed 2 things in my system and seen a dramatic change in visual performance..

I first went from a AIIx4 635 to an unlocked PII x2 560 to basically a PIIx4 960 and I jumped quite a bit performance wise but not that much..

Then I went from 4gb to 8gb This is really when I noticed a major increase all around...
 
Joined
Apr 3, 2006
Messages
833 (0.19/day)
Likes
187
Location
UK, Brighton
System Name Wallet Killer
Processor i7 5930K
Motherboard ASUS X99-A/USB 3.1
Cooling Dual Loop, Custom
Memory 16GB Corsair Dimonator Platinum
Video Card(s) KFA 980Ti Hall Of Fame WC
Storage Samsung 950 256gb M.2, Crucial M4 128gb, 3TB Archive
Display(s) Acer XB270H @144hz
Case MM U2-UFO Extended CYO
Audio Device(s) Asus Xonar Xense & AKG K550 Headphones
Power Supply Enermax Revolution 1250watt
Mouse Zowie FK1
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Win 10 Pro X64
#13
He could pop in the cards and benchmark them. If the 6870 rules in the benches it's some other issue when playing BF3.

I would try more RAM first as it's cheap these days.
very true, hes gonna pick up 2 x 2gb more to see if that cures.


Thanks all for the comments, really appreciate it :toast:
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,346 (2.62/day)
Likes
3,964
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#14
THIS IS FOR A FRIEND OF MINE
He Wrote.

As some graphics cards have gone down in price since the release of the 7000 series I decided to snap up a Sapphire 6870 for £115 thinking I would see an improvement from my Sapphire 5770. Guess what, no improvement what so ever! Weird.

I decided to run BF3 Gulf of Oman as this is the most graphic intensive map and I see no performance increase at all. I was running this map on Med/High on the 5770 and getting 28-50 fps. With the 6870 exactly the same. when I increase the settings the performance drops, just like with the 5770.

I was a little concerned using a Pci express 1.0 slot on my motherboard with the card but googleing it showed that it would not saturate the bandwidth, and if anything, would only give a performance decrease of around 5%. Is this correct? Is there a bottleneck in my system? If so it must be my motherboard. What you rekon guys.

His specs:
asrock ucc n68c-s Mother board
Athlon II x4 635 2.9Ghz
CiT 650w PSU
4GB DDR3 1333 RAM
your cpu sucks :banghead: no l3 = SLOWSVILL USA I know from personal experience
and you CAN NOT run battlefield 3 on ultra with 1GB of vram you need at least 1500MB of REAL vram to run it on ultra
and yes BF3 leaks memory like a pasta spoon but its not THAT horrible it needs about 3GB of ram on HIGH'ish settings to its self or it starts paging
 
Joined
Apr 3, 2006
Messages
833 (0.19/day)
Likes
187
Location
UK, Brighton
System Name Wallet Killer
Processor i7 5930K
Motherboard ASUS X99-A/USB 3.1
Cooling Dual Loop, Custom
Memory 16GB Corsair Dimonator Platinum
Video Card(s) KFA 980Ti Hall Of Fame WC
Storage Samsung 950 256gb M.2, Crucial M4 128gb, 3TB Archive
Display(s) Acer XB270H @144hz
Case MM U2-UFO Extended CYO
Audio Device(s) Asus Xonar Xense & AKG K550 Headphones
Power Supply Enermax Revolution 1250watt
Mouse Zowie FK1
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Win 10 Pro X64
#15
your cpu sucks :banghead: no l3 = SLOWSVILL USA I know from personal experience
and you CAN NOT run battlefield 3 on ultra with 1GB of vram you need at least 1500MB of REAL vram to run it on ultra
where does it say he wants to run on ultra?

why not try reading before posting?

not everyone has a money pit in their pockets.
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,346 (2.62/day)
Likes
3,964
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#16
where does it say he wants to run on ultra?

why not try reading before posting?

not everyone has a money pit in their pockets.
well not everyone will playing battle field 3 then :)
 

trickson

OH, I have such a headache
Joined
Dec 5, 2004
Messages
6,486 (1.36/day)
Likes
927
Location
Planet Earth.
Processor Q9650
Motherboard Gigabyte.
Cooling air.
Memory 4gb kingston
Video Card(s) hd 5870
Software win7 64 bit
#17
your cpu sucks :banghead: no l3 = SLOWSVILL USA I know from personal experience
and you CAN NOT run battlefield 3 on ultra with 1GB of vram you need at least 1500MB of REAL vram to run it on ultra
and yes BF3 leaks memory like a pasta spoon but its not THAT horrible it needs about 3GB of ram on HIGH'ish settings to its self or it starts paging
WTF? You are nuts! My HD5870 1GB card is just fine for BF3! Ultra settings too! Lowest FPS I seen was 60! it is not the CPU or the video card, This is just a RAM issue! You do not know what you are talking about. :banghead:
 
Joined
Apr 3, 2006
Messages
833 (0.19/day)
Likes
187
Location
UK, Brighton
System Name Wallet Killer
Processor i7 5930K
Motherboard ASUS X99-A/USB 3.1
Cooling Dual Loop, Custom
Memory 16GB Corsair Dimonator Platinum
Video Card(s) KFA 980Ti Hall Of Fame WC
Storage Samsung 950 256gb M.2, Crucial M4 128gb, 3TB Archive
Display(s) Acer XB270H @144hz
Case MM U2-UFO Extended CYO
Audio Device(s) Asus Xonar Xense & AKG K550 Headphones
Power Supply Enermax Revolution 1250watt
Mouse Zowie FK1
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Win 10 Pro X64
#18
their are other people playing just fine with the same.

i guess hes just trying to get his post numbers up.
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,346 (2.62/day)
Likes
3,964
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#19
WTF? You are nuts! My HD5870 1GB card is just fine for BF3! Ultra settings too! Lowest FPS I seen was 60! it is not the CPU or the video card, This is just a RAM issue! You do not know what you are talking about. :banghead:
@what res
something isnt right on your end then because the game should not physically beable to run with ultra textures with 1GB of vram :banghead: not at 1080p with 2XAA anyway
I have run battle field 3 on 3 different machines all of them with 1GB of vram and 4-6GB of DDR3 they all exhibit the same issue on ultra settings -.- GPU-Z reports near 900MB of texture data usage ... and it starts chugging when the vram usage drops to below 800 it smooths out -.-
 
Joined
Apr 3, 2006
Messages
833 (0.19/day)
Likes
187
Location
UK, Brighton
System Name Wallet Killer
Processor i7 5930K
Motherboard ASUS X99-A/USB 3.1
Cooling Dual Loop, Custom
Memory 16GB Corsair Dimonator Platinum
Video Card(s) KFA 980Ti Hall Of Fame WC
Storage Samsung 950 256gb M.2, Crucial M4 128gb, 3TB Archive
Display(s) Acer XB270H @144hz
Case MM U2-UFO Extended CYO
Audio Device(s) Asus Xonar Xense & AKG K550 Headphones
Power Supply Enermax Revolution 1250watt
Mouse Zowie FK1
Keyboard Razer Blackwidow Chroma
Software Win 10 Pro X64
#20
please dont come on this thread looking for an argument.

if you dont have something nice to say about other people's hardware then dont post. simple as.

im sure their is other threads you can troll.
 

trickson

OH, I have such a headache
Joined
Dec 5, 2004
Messages
6,486 (1.36/day)
Likes
927
Location
Planet Earth.
Processor Q9650
Motherboard Gigabyte.
Cooling air.
Memory 4gb kingston
Video Card(s) hd 5870
Software win7 64 bit
#21
@what res
something isnt right on your end then because the game should not physically beable to run with ultra textures with 1GB of vram :banghead:
Runs great! 1gb Hd5870. When I ran 2 HD5770's in crossfire with 4gb of RAM it was slow. 30-50FPS and could not even play on ultra settings (Medium at best) added 4GB's more of ram and was able to run at ultra settings just fine and with the HD5870 as well no issues at all! Res. Is at 1600x900 all the monitor I have can do.
 
Joined
Oct 29, 2010
Messages
2,944 (1.13/day)
Likes
1,379
System Name The Sheriff / The Deputy
Processor 2500K / G4560
Motherboard ASRock P67Extreme4 / Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3
Cooling CM Hyper TX3 / Intel stock
Memory 16 GB Kingston HyperX / 8 GB Kingston HyperX
Video Card(s) EVGA GTX 960 SSC / Gigabyte GTX 1050 Ti LP
Storage SSD, some WD and lots of Samsungs
Display(s) BenQ GW2470 / Samsung SyncMaster T220
Case Cooler Master CM690 II Advanced / Thermaltake Core v31
Audio Device(s) Asus Xonar D1/Denon PMA500AE/Wharfedale D 10.1/Senn HD518
Power Supply Corsair TX650 / Corsair TX650M
Mouse Steelseries Rival 100/ Mionix Avior 7000
Keyboard Sidewinder
Software Windows 10 / Windows 10 Pro
#22
1. He is not running on ultra
2. You can run on ULTRA with 1GB of VRAM. Just needs some more RAM (over 4GB)
3. The problem with the 6870 vs. the 5770 might be somewhere else since the first is considerably faster than the second.
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,346 (2.62/day)
Likes
3,964
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#23
Runs great! 1gb Hd5870. When I ran 2 HD5770's in crossfire with 4gb of RAM it was slow. 30-50FPS and could not even play on ultra settings (Medium at best) added 4GB's more of ram and was able to run at ultra settings just fine and with the HD5870 as well no issues at all!
please don't compare single cards to crossfire crossfire is broken as fuck >_>
I tested on the following 3 machines
A Phenom II 940BE 3.8GZ 4GB DDR3 1600 and a 5770 40-60FPS on High/Medium X2 AA
A i5 2300@Stock with 8GB of DDR3 1333 and a GTX 560 448 50-70FPS High/Medium X2 AA
a FX6100 @ 4GHz with 8GB of 1866 and a 6870 60-80FPS High/Medium X2AA
all runs where done on a FULL 64 player server
none of them where able to run on ultra setting at 1080p because of the amount of Vram bf3 eats up
paging stuttering/ bad things
the game thrashes a CPU when playing on active servers
Remember that Vram MUST BE (partially) paged with system ram when cross-firing also Crossfire only gives you access to ONE CARDS vram < THIS
and that B3 maps are decently sized and have poor optimization
 

trickson

OH, I have such a headache
Joined
Dec 5, 2004
Messages
6,486 (1.36/day)
Likes
927
Location
Planet Earth.
Processor Q9650
Motherboard Gigabyte.
Cooling air.
Memory 4gb kingston
Video Card(s) hd 5870
Software win7 64 bit
#24
please don't compare single cards to crossfire crossfire is broken as fuck >_>
I tested on the following 3 machines
A Phenom II 940BE 3.8GZ 4GB DDR3 1600 and a 5770 40-60FPS on High/Medium X2 AA
A i5 2300@Stock with 8GB of DDR3 1333 and a GTX 560 448 50-70FPS High/Medium X2 AA
a FX6100 @ 4GHz with 8GB of 1866 and a 6870 60-80FPS High/Medium X2AA
all runs where done on a FULL 64 player server
none of them where able to run on ultra setting at 1080p because of the amount of Vram bf3 eats up
paging stuttering/ bad things
the game thrashes a CPU when playing on active servers
I am not talking about 1080p! Who the fuck has money for a fucking high-def monitor like that? I know I do not! GOD dude this is not about ultra settings any way. This is a RAM issue. I truly believe this. Get more RAM and you will see, BTW 6GB is not enough! 8GB is more of the sweet spot for BF3. I know this because I tried that too ;) .
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
7,346 (2.62/day)
Likes
3,964
Location
Rochester area
System Name Kreij Lives On
Processor Intel Core i5 4670K @ 4.4Ghz 1.32V
Motherboard ASUS Maximus VI Gene Z87
Cooling Reeven Okeanos Single 140MM Fan +2 SP120 White's
Memory 16GB kingston hyper x @ 2133 @ 11 11 11 32
Video Card(s) EVGA GTX 1060 ACX Copper Single fan
Storage 240gb Cruical MX200SSD/WD Blue 1TB
Display(s) Samsung S24D300/HP2071D
Case Custom Full Aluminum By ST.o.CH <3
Audio Device(s) onboard
Power Supply HX 750i
Mouse Roccat KONE
Keyboard Rocatt ISKU with ISKUFX keycaps
Software Windows 10 +startisback
#25
I am not talking about 1080p! Who the fuck has money for a fucking high-def monitor like that? I know I do not! GOD dude this is not about ultra settings any way. This is a RAM issue. I truly believe this. Get more RAM and you will see, BTW 6GB is not enough! 8GB is more of the sweet spot for BF3. I know this because I tried that too ;) .
wait 1080p IS highdef ... da fuck 1080p monitors can be had for under 200 bucks ._.
Computer Hardware, Monitors, LCD Monitors, 21.5",...
Acer S211HLbd 21.5'' 5ms LED-Backlight LC... 129.00
so you buy a 300 dollor gpu and then complain about not being able to afford a 130 dollar monitor OKKKKKKKKey