• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

No temp reading from card

markh777

New Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#1
Greetings,
I have an HIS X1550 card with 512mb memory. It works well and I have all the updated drivers/catalyst suite. However when I mouse over the ATI icon in system tray the temp always reads at 0 degrees. No way, I play EVE online for hours at a time and the card feels hot. Did I miss somethign when I installed the card? Please help as I like this card and dont want it to die. Thank you.
 
Joined
Jul 28, 2007
Messages
8,013 (2.09/day)
Likes
854
Location
Dorset, UK
System Name Gaming Rig | Uni Laptop
Processor Intel Q6600 G0 (2007) @ 3.6Ghz @ 1.45625v (LLC) / 4 GHz Bench @ 1.63v | AMD Turion 64 X2 TL-62 2 GHz
Motherboard ASUS P5Q Deluxe (Intel P45) | HP 6715b
Cooling Xigmatek Dark Knight w/AC MX2 ~ Case Fans: 2 x 180mm + 1 x 120mm Silverstone Fans
Memory 4GB OCZ Platinum PC2-8000 @ 1000Mhz 5-5-5-15 2.1v | 2 x 1GB DDR2 667 MHz
Video Card(s) XFX GTX 285 1GB, Modded FTW BIOS @ 725/1512/1350 w/Accelero Xtreme GTX 280 + Scythe sinks| ATI X1250
Storage 2x WD6400AAKS 1 TB Raid 0, 140GB Raid 1 & 80GB Maxtor Basics External HDD (storage) | 160GB 2.5"
Display(s) Samsung SyncMaster SM2433BW @ 1920 x 1200 via DVI-D | 15.4" WSXGA+ (1680 x 1050 resolution)
Case Silverstone Fortress FT01B-W ~ Logitech G15 R1 / Microsoft Laser Mouse 6000
Audio Device(s) Soundmax AD2000BX Onboard Sound, via Logitech X-230 2.1 | ADI SoundMAX HD Audio
Power Supply Corsair TX650W | HP 90W
Software Windows 7 Ultimate Build 7100 x64 | Windows 7 Ultimate Build 7100 x64
Benchmark Scores 3DM06: 19519, Vantage: P16170 ~ Win7: -CPU 7.5 -MEM 7.5 -AERO 7.9 -GFX 6.0 -HDD 6.0
#2
Greetings,
I have an HIS X1550 card with 512mb memory. It works well and I have all the updated drivers/catalyst suite. However when I mouse over the ATI icon in system tray the temp always reads at 0 degrees. No way, I play EVE online for hours at a time and the card feels hot. Did I miss somethign when I installed the card? Please help as I like this card and dont want it to die. Thank you.
The X1550 card may not have a temp sensor. Afaik, only modern cards (Nvidia 8 sereis onwards and Ati 2xxx onwards) have on board temp sensors.