• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Noob Question

Joined
Jun 21, 2007
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
#1
I downloaded ati tools today and I like it, but it's pretty obvious that I have no idea what I'm doing, so I'm coming here for help.

I've no desire to overclock my comp, it has enough trouble at normals speeds, so all I wanted to do was check temps and things like that because my computer has had overheating problems in the past. I have a Radeon 9800 pro. Here are my questions:

If I scan for artifacts, after about three minutes my computer starts beeping at me and I get yellow lines all across the the 3D view. This is bad, obviously, but what does in mean?

Second, if I try to test max core, it just crashes. This is also bad. What does it mean?

Thanks, and sorry in advance for my noobery.
 

Demos_sav

New Member
Joined
Aug 26, 2006
Messages
870 (0.21/day)
Likes
42
Location
Cyprus
Processor Intel P4 519K LGA775 3.06GHz @ 3.82GHz
Motherboard ASUS P5WD2
Cooling Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memory 3GB Kingston Hyper-X DDR2 3-4-3-6 @667MHz
Video Card(s) XFX 8800 GTS 320MB XXX Edition @ 630/970
Storage Samsung 160GB SATA2 7200RPM 8MB
Display(s) SONY SDM HS75 17' LCD
Case Interset (black)
Audio Device(s) Realtek HD ALC882 8-channel onboard
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W
Software Windows XP Home edition 32bit fully tuned
Benchmark Scores 3dm01-29689 3dm03-31099 3dm05-10298 3dm06-6409
#2
It is probably because of the heat. Try better cooling and if your card/processor is already overclocked try lowering their speed
 
Joined
Jun 21, 2007
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
#3
Actually, I took your advice before you even gave it and cleaned out my computer case a lot more thoroughly, and it solved my problem.

Now I'm really a noob.
 

Demos_sav

New Member
Joined
Aug 26, 2006
Messages
870 (0.21/day)
Likes
42
Location
Cyprus
Processor Intel P4 519K LGA775 3.06GHz @ 3.82GHz
Motherboard ASUS P5WD2
Cooling Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memory 3GB Kingston Hyper-X DDR2 3-4-3-6 @667MHz
Video Card(s) XFX 8800 GTS 320MB XXX Edition @ 630/970
Storage Samsung 160GB SATA2 7200RPM 8MB
Display(s) SONY SDM HS75 17' LCD
Case Interset (black)
Audio Device(s) Realtek HD ALC882 8-channel onboard
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W
Software Windows XP Home edition 32bit fully tuned
Benchmark Scores 3dm01-29689 3dm03-31099 3dm05-10298 3dm06-6409
#4
Actually, I took your advice before you even gave it and cleaned out my computer case a lot more thoroughly, and it solved my problem.

Now I'm really a noob.
We were everybody noobs when we started.

I'm happy that you solved your problem
 
Joined
May 14, 2006
Messages
997 (0.24/day)
Likes
13
Location
Kentucky
System Name Sony Vaio - VGNFW390-CTO
Processor Intel® Core™ 2 Duo Processor T9550 (2.66GHz)
Cooling Stock
Memory 4GB DDR2-SDRAM (DDR2-800, 2GBx2)
Video Card(s) ATI Mobility Radeon™ HD 3650 with 512MB vRAM (pitiful card)
Storage 320GB SATA Hard Disk Drive [7200 rpm]
Display(s) LCD 16.4" (XBRITE-FullHD™)
Audio Device(s) SupremeFX
Software Windows 7
#5
Hahah, I was an uber noob and asked all kinds of questions... I started out with a 9800pro in my first gaming machine.
 

Demos_sav

New Member
Joined
Aug 26, 2006
Messages
870 (0.21/day)
Likes
42
Location
Cyprus
Processor Intel P4 519K LGA775 3.06GHz @ 3.82GHz
Motherboard ASUS P5WD2
Cooling Arctic Cooling Freezer 7 Pro
Memory 3GB Kingston Hyper-X DDR2 3-4-3-6 @667MHz
Video Card(s) XFX 8800 GTS 320MB XXX Edition @ 630/970
Storage Samsung 160GB SATA2 7200RPM 8MB
Display(s) SONY SDM HS75 17' LCD
Case Interset (black)
Audio Device(s) Realtek HD ALC882 8-channel onboard
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W
Software Windows XP Home edition 32bit fully tuned
Benchmark Scores 3dm01-29689 3dm03-31099 3dm05-10298 3dm06-6409
#6
In my first gaming machine lots of years ago I started with a Riva TNT2 Pro:rolleyes: