• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Norton 360 and Windows Vista

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#1
Ive just got Norton 360. I figured that although it is a massive resource hog, it wouldnt be bad on my system, and I needed the firewall (Shame Nod32 doesnt have a firewall, its the only reason I got rid of it). I installed it and I was right, it doesnt really cause any problems/lag. The only difference is probably an extra 5 seconds of load up times :p.

Anyway, onto the main problem. Ive set it all up and installed all updates via LiveUpdate. There is only one thing left to do - the virus and spyware check/scan. Whenever I run this scan, it ALWAYS stops/hangs after a while. Its anywhere between scanning 270,000 - 280,000 files. The scanner continues to run, its just the files are not moving; its stuck on the one file.

After a whole stack of Googling, I found someone with a similiar problem. His solution was to enable UAC (User Account Control) because "apparently" norton was looking for permission to scan files and it couldnt get it because UAC was disabled. Seemed logical. I re-enabled UAC, restarted the comp but still, it hangs and does not compete the scan.

Anyone know how to fix this prob?

Thanks in advanced :).

Pinchy
 

Kreij

Senior Monkey Moderator
Staff member
Joined
Feb 6, 2007
Messages
13,817 (3.48/day)
Likes
5,524
Location
Cheeseland (Wisconsin, USA)
Processor Intel Core 2 Quad QX9650 Extreme @ 3.0 GHz
Motherboard Asus Rampage Formula
Cooling ZeroTherm Nirvana NV120 Premium
Memory 8GB (4 x 2GB) Corsair Dominator PC2-8500
Video Card(s) 2 x Sapphire Radeon HD6970
Storage 2 x Seagate Barracuda 320GB in RAID 0
Display(s) Dell 3007WFP 30" LCD (2560 x 1600)
Case Thermaltake Armor w/ 250mm Side Fan
Audio Device(s) SupremeFX 8ch Audio
Power Supply Thermaltake Toughpower 750W Modular
Software Win8 Pro x64 / Cat 12.10
#2
That's kind of odd. You would think that Norton would simply flag the file as "inaccessable" and go on.

I think you are going to have to go to the Symantec forums on this one.

I ditched Norton a while back (when I was still on XP) because one of their updates caused me so much grief.
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#3
Its weird because its not just the one file that it stops on. It always stops when scanning between 260,000 to 290,000 files. Its any file in between that it stops on.
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.17/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#4

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.17/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#5
Try unistalling 360, then enable UAC in vista and reinstall.:toast:
Make sure you install it as Admin.
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#6
Hey Pinchy read post #5 at this link;

http://forums.techguy.org/all-other-software/554353-norton-360-problem.html

Won't solve your problem but very intresting.
Yeah, stacks of problems with it. Its not that bad for me except for this scanning issue :p.

Try unistalling 360, then enable UAC in vista and reinstall.:toast:
Make sure you install it as Admin.
I was actually thinking that myself, but I didnt want to re-install it again. Oh well, may as well give it a try :).

Thanks for the suggestions.
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.17/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#7
Also try turning off "sonar" before running first scan.:toast:

(most I know ditched it for AVG or Nod 32 - too many issues)
 
Last edited:

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#8
Nope, re-installed with UAC on and still having problems.

Ive noticed that it always stops on a file with "Zone.Identifer" at the end of the name, for example: C:\Programs\movie.zip:Zone.Identifier
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.17/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#9
Yeah norton has always had problems with zone.identifier. It's used by both viruses and IE/Firefox. Tried turning off "SONAR" in 360?
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#10
Whats sonar.

EDIT - found it :)...ill try scanning again ;).
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#11
Sonar off, still the same problem.
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.17/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#12
Last edited:

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.17/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#13

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#14
Lol, didnt work, "Norton 360 is already vista compatible"

...Yeah, my a$$ :p
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.17/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#15

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#16
lmao yeah

Oh well, at least i can disable UAC again :) (annoying piece of.. :D)
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#17
No more norton. Not only was that scanner not working, but all the time, when i left my computer on for around 12 hours, some systematic (norton) service would use over half my CPU, and would not stop till i restart :banghead:. Now I get why no body likes it :p.

Anywho, whats a good AV/Firewall for Vista? (Need the firewall)
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.17/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#18
Zone Alarm Firewall

AVG or NOD 32 for AV

:toast:
 
Last edited:

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#19
I was using ZA and Nod32 in XP, seemed like a good mix. I never knew they had a Vista ZA though.

Im trialing Kaspersky now, seemes to be good so far :).
 

Namslas90

New Member
Joined
Aug 27, 2006
Messages
4,846 (1.17/day)
Likes
535
Location
Earth
Processor AMD PII 940
Motherboard Biostar TA790GXB3
Cooling Custom Air
Memory 4GB G.SKILL (2x2)
Video Card(s) ASUS Radeon HD 5970
Storage 2X32GB ST SSd R0 + WD500GB storage
Display(s) Asus 22" Widescreen
Case Thermaltake V9 BE
Power Supply PCP&C 750 Silencer
#20
I was using ZA and Nod32 in XP, seemed like a good mix. I never knew they had a Vista ZA though.

Im trialing Kaspersky now, seemes to be good so far :).
Yes, another good choice (I just don't like it that much, as it its not compatable with my secure work connection).
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#21
I use Kaspersky Internet Security on my Vista installs. I've never had an issue with it. Absolutely love it.
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#22
More problems :cry:

I was doing a scan with Kaspersky and left my computer at about 35% (turned off the monitor screen and went for dinner). When I came back, the screen would not turn on; the monitor had no signal. I couldnt do nothing to get the signal back except a hard reboot. I thought it was just a random crash.

Anyway, I started to scan again, checking it at around 50%. After typing here on TPU (a little while after I checked how it was going), my computer just locked up. The mouse completely stopped working. I couldnt do nothing. I doubt its a co-incidence...it seems to be a problem when scanning with KIS.
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#23
Maybe it's time for a fresh Vista install? It sounds like a Windows problem.

I've run KIS on both 32 and 64bit Vista, without even a hiccup.
 

Pinchy

New Member
Joined
Apr 29, 2006
Messages
5,105 (1.20/day)
Likes
270
Location
Sydney, Australia
System Name UltraPC
Processor E8500 Core 2 Duo, 1333Mhz FSB, 3.16Ghz @ 4.5GHz (got into Windows @ 4.75GHz)
Motherboard ASUS P5Q-e
Cooling CPU Cooler - TT V14 Pro, 2x120mm CM Blue LED fans, 1x90mm CM Blue LED fan
Memory G.Skill Pi 4GB (2x2GB) Dual Channel DDR2 PC8000 (1000MHz), 5-5-5-15
Video Card(s) Sapphire HD4850 512mb with ASUS EAH4850 BIOS
Storage 2x 500GB Seagate 7200.12 Raid 0
Display(s) Acer AL1912, 19" LCD screen
Case Thermaltake Soprano Black ATX case
Audio Device(s) Onboard 7.1, Speakers - 5 + Sub + Monitor speakers
Power Supply Thermaltake 850W Toughpower Cable Management - Quad (2x18A and 2x30A) 12V rails
Software Win 7 Pro x64, MSN, CS:Source, etc etc
#24
I'm scanning each partition individually ATM. Started with documents, now onto C drive. This should narrow down the problem.

I really cbb re-installing everything, well not within the next 6 months at least (got stacks of work to do). Im currently using around 300 of the 500GB, and there is a whole chunk in programs/games, which would take ages to re-install.

Another thing would be backing up. It would take a good day to back up everything and a fair few DVD's (My other comp only has an 80GB HDD, so I cant just copy to the computer and copy it back).

But, other than these anti-virus programs/firewalls (Nod32 was fine with Windows Firewall, but I dont trust Windows firewall :p), everything has been running really smoothly and I havent had one crash that wasn't my fault :).
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#25
In the future, may I suggest doing 2 partitions on your hard drive. One for Windows and programs, and the other for storage. I do it, and it saves me tons of time on re-installs.

Hope you get everything figured out with this, tho. Good Luck.